Kaj še lahko malo o marmeladi? Malo! Vsa hiša mi diši po njej! Pa še to, mislim, da sem tri kozarce marmelade pojedla že med kuhanjem. Preizkušanje in okušanje med vsako fazo kuhanja je ključno! Tako vedno govorijo na masteršefu! Da ne bo kje premalo soli ali premalo kuhano! Soli res nisem dodajala, niti sladkorja ne – ker sem ga vsega naenkrat vsipala! Redno preizkušanje pa je vseeno bilo resno delo! Vedno je bilo dobro! Sladko! Točno tako, kot mora marmelada biti!
(Zdaj mi Bliss sedi v naročju, ko pišem. Umiva se s svojim
jezikom! Zraven je izvlekla kremplje ven na sovjih ljubkih tačkah, zato sem jo
morala pobožati. In jo seveda odklopiti od mojih beder! Tačke ima ljubke,
kremplje pa ne tako zelo! Dobro, da jih je hitro pospravila nazaj v garažo!)
Zdaj sem se spomnila, da sem vse slive porabila za
marmelado. Pozabila pa sem na slivove cmoke (knedle), ki jih obožujem. Pa saj
še bo katera runda sliv!
Tako mi je všeč, da imamo v bližini kmetijo, ki ima domače
slive. Tam jih bom nabavila. Naslednjič. To bo pa potem roba za cmočke! Najraje
imam lokalno pridelano, če je le mogoče.
Nabirali smo sveže slive in so že postajale mehke do procesa
kuhanja marmelade, čeprav je bilo samo nekaj ur vmes. Verjetno naberejo za v trgovini
kar zelene, da potem ohranijo obliko. Okus pa je tako tako, bolj voden.
Je bilo dovolj o slivah in marmeladi?
Eh, neeee!
Naredila si bom bananin sladoled in ga polila s slivovo
marmelado, kot preliv! Pa malo cimeta bom potresla po vrhu! To bo božansko!
Slive so božanske!
Mogoče pa je zdaj dovolj o dobrotah kot so slive!
(Saj bi še klepetala o sočnih slivah, božanski marmeladi in okusnih
cmočkih, pa sem si preveč »lušte« naredila s sladoledom. Adijo! Moram iti!)
Uživaj!
Sladek ljubeč sočen strasten razvajalen harmoničen
optimističen vesel zapeljiv živahen pester miren blažen hvaležen razkošen
radosten sijoč bleščeč bogat okusen slasten dan poln božanskega obilja!
Uživaj mi kaj, zares! Za tvoje življenje gre! Sprosti se!
Ni komentarjev:
Objavite komentar