sobota, 8. december 2018

Ljubezen do sebe...

Kako je lepo zunaj, kot dežuje! Lepo je poslušati dežne kaplje, kako se odbijajo na strehi in se razpršijo v drobcene kapljice. Od nekdaj imam rada šumenje vode. Kot otrok sem bila doma ob potoku. Vedno je bil tok, ki je rahlo šumel nekje v daljavi. Včasih sem šla sedeti v avto samo zato, da sem še bolj slišala pesem dežja. To me tako pomirja. To mi je v tako veselje in radost.

Seveda imam rada dež, ko sem znotraj. Pijem kavo in ga samo poslušam na strehi. Saj ne! Obožujem sprehode v dežju. Ne vem, kje sem potegnila dežnik ven iz stare zaloge. Rahlo je že bil preperel po prelogih. Ampak bil je dovolj dobra zaščita za sprehod. Zdaj pa še bom sploh šla, ko sem se spomnila, da sem si kupila tigrasto pelerino. S kapuco! To pa bo užitek!

Brala sem knjigo Roberta Holdena Sreča zdaj! Kako mislimo, da bomo srečni, ko bomo shujšali, imeli več denarja, imeli boljši avto, živeli v hiši, ki si jo želimo, imeli uspeh v karieri, kot si ga želimo, šli na potovanje, imeli ljubečega partnerja, nas bodo otroci ubogali… vse je v prihodnosti in nič ni otipljivo. V resnici pa tudi, če dosežemo vse te stvari, še vedno ne bomo srečni, ker je potem želja po več in še več.

Namesto tega hlastanja pa je pomembno, da se odločimo. Srečni smo lahko zdaj. Kljub vsemu. Samo odločitev nas loči od naše sreče. Srečni smo lahko zdaj.

 Še nekaj sem slišala, da je ljubezen do sebe to, da delam, kar rada delam.

Ljubek srečen zadovoljen barvit dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Srce je moj glavni kompas. To je najmočnejša energija. Sledimo svojemu sijaju. Vsak dan bolj. Tako je! Sway - Dean Martin (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)

petek, 7. december 2018

K A T E J A ; Satisfied now!


Hi my Beloved!

I've been walking for a long time. What peace and quiet was there. I really just feels so good, fusion with nature.


My dear, why is it worth living? (Only you know the answer!)


I feel excellent. How great is it that I can be who I am. I'm growing. At the same time, I am all and I am also in a process of creation. New. Fresh.


There is no need to be, to become, to grow beyond measure. There is nothing to do with inside yourself, to be happy. You can be happy now! This is true. What keeps me from happiness now? Only my beliefs, that all that things must happened! Then I can be happy. It's not true! Now, at this moment, I can be happy.


Where are you drawing me today life? What do I want? What do I really want?


On a trip, I bought such a nice wing. With dots! This always reminds me of happy creative artistic colorful days. Enjoying coffee. Writing. Walks around the city!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Zadovoljna zdaj!


Hej moje drage, moji dragi!

Kar dolgo sem se sprehajala. Kakšen mir in tišina je bila tam. Res mi prav prija stapljanje z naravo.


Moja draga, moj dragi, zakaj je vredno živeti? (Samo ti veš odgovor!)

Počutim se odlično. Kako super mi je, da sem lahko to, kar sem. Rastem. Sem že hkrati vse in sem hkrati proces nastajanja. Novo. Sveže.

Nič ni treba biti, postati, zrasti do ne vem kake mere. Nič ni treba delati na sebi, da bi lahko bili srečni. To je res. Kaj me zdaj zadržuje od občutka sreče? Samo moja prepričanja, da se še mora ne vem kaj zgoditi, da bom srečna. Ni res! Zdaj v tem trenutku sem lahko srečna.

Kam me vleče danes? Kaj si želim? Kaj si res želim?

Na potovanju sem si kupila tako lepo krilo. Pikasto! To pa me vedno spomninja na srečne kreativne umetniške barvite dneve. Užitke ob kavi. Pisanje. Sprehode po mestu!
Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Zamujaš!

Kako sem uživala ob branju! Tako lahkotno pisanje. Združenih je več svetovnih modrosti. Knjiga je našega slovenskega avtorja. Kolega sta mi ga priporočala. Eden me je vprašal, če ga že berem?

"Ne."

"Zamujaš!"

To je bila potem dolga pot v knjižnico. Saj ni bila tako dolga. Sprehod tako vedno prav pride. Drava pa je tako najlepša, ko odseva vse te lepe večerne lučke. Zdaj je že most tako lepo osvetljen.

Božansko! Rada imam razgled mesto v lučkah. Kot bi imelo oblečeno dolgo svečano obleko. Čisto do tal. Spodnji rob pa okrašen z lučkami. Potem pa krilo čisto rahlo dvigne, da lahko hodi. Tako rada imam toto naše lepo mesto!

No, zdaj jo imam. Sem že preko tri-četrtine. Naslov je Skrivnost življenjske energije Peter Amalietti (https://www.eliza.si/izdelek/skrivnost-zivljenske-energije-in-pravilne-pozornosti/). Knjiga mi je zanimivo branje. Rada bi omenila pot, ki jo priporoča. Po točkah.

Dovolj tekočin.

Dovolj spanca.

Odpoved zdravju škodljivim ali nevarnim dejavnostim.

Pravilno in redno vsakodnevno razgibavanje, sproščanje in meditacija.

Negovanje človeških odnosov, stikov in sporazumevalnih spretnosti.

Izboljšati in popraviti morate svoje življenje in govor.

Pravilna meditacija, torej vodna meditacija.

To so samo glavne točke. Vse pa bolj podrobno najdete v knjigi, ki jo tudi jaz priporočam. Vse je napisano lahko razumljivo in pojasnjeno. Splača se jo prebrati.

Ljubek sijoč svetel pristen dan!

Cmok! Objem!










P.S.: Poslušam svoje srce in mi je kompas. To želim za vse nas, da se povežemo s svojim bistvom. Duša smo s telesno izkušnjo. Naj srce vodi danes!

četrtek, 6. december 2018

Zdaj pa je!

Židovski trg, Maribor
Nekaj pa je včeraj prišlo k meni po naključju. (Pa ja! Kdo pa še sploh verjame v naključje!)

Kar naenkrat sem začutila, da bi rada šla v knjižnico. Imela sem eno točno določeno knjigo v mislih. Da zdaj ravno nisem do vseh knjižnic hodila, sem pogledala, kje jo imajo. Imeli so najnovejšo izdajo. Takoj sem se odločila, da grem. To bo zanimivo branje.

Potem je kolegica klicala z morja. Kako bere zdaj nekega novega avtorja, ravno tega, po katerega sem šla. Potem pa sva prišli na temo Kojca. Seveda je on tudi legenda. Že nekaj časa nazaj sva se pogovarjali, da bi začeli z deset tedenskim programom. Potem pa so prišle v vmes stvari. Pa sva odlašali. Že septembra bi naj začeli… Bom si kupila njegovo knjigo! To sem še ji rekla, potem pa je tema nanesla drugam!

Bila sem v bukvarni, večkrat, samo po to knjigo do Kojca Učbenik življenja. Pa je nikoli niso imeli. Do predzadnjič, ko mi je knjižničarka podarila fotokopije. Včeraj pa grem iz knjižnice. Nekaj me je vleklo tja! In imeli so jo! Knjiga je kot nova! Kako sem pa to bila vesela! To pa mi je polepšalo dan!

Seveda sem že včeraj začela z desettedenskim programom! Bom poročala sproti, kako gre. Kojca sem že večkrat prebrala, ampak je čas, da ga osvežim! Kako rada berem zvečer v postelji. Prav prijalo je s čajem z medom. Pravi užitek!


Ljubek srčen barvit iskren igriv dan!

Cmok! Objem!













P.S.: Odpiram srce možnostim, svojemu sijaju, ljubezni. To želim vsem. Srce naj bo naš glavni kompas. Tako je!

sreda, 5. december 2018

K A T E J A : They are gorgeous!?!


Hi my Beloved!

I appreciate those days when I'm just in the moment. That's my pleasure. Things run more slowly. That's what pleases me too. I'm slowly drinking coffee. I enjoy breakfast. I drink my green juice. Meditating. It's already more than a year when I meditate purely every day. It connects me with my inner nature. Authenticity. Calm down all the fussy thoughts in me. At least for a bit.



It’s interesting that laughter is a medicine for everything? The heart becomes more light. It has long been said that laughter is half of health. Today, I will certainly bring laughter in my day. There is always something crazy and unpredictable that makes me laugh.



It always happens to me exactly the same. I don’t know why I'm surprised at the result! I'm making a bath. So, because I already need it. Then everything changes. The view on the world is different. Soft. More lighted and sunny (if there is night too. And I do not have anything against the night.)


I think that I will have the luxury of the bath more often. That makes me so happy. This is for my soul, and also for the body. Today, I will have an abundance of bath in the sun's rays.



Of course it's windy! It's already a winter almost! I added two things to the monochromatic gray. Interesting. Unique. Each one is exceptional! First, pink puffs around my neck! Then, of course, footwear. Shoes. They are gorgeous!?! They're made for me! Fully!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly


P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Prečudoviti!!!


Hej moje drage, moji dragi!

Prav cenim take dneve, ko samo sem. To je moj užitek. Stvari tečejo bolj v počasnem tonu. To pa mi tudi ugaja. Počasi pijem kavo. Uživam ob zajtrku. Spila sem moj zeleni sok. Meditirala. Zdaj je že več kot leto, ko meditiram čisto vsak dan. To me povezuje z mojo naravo. Pristnostjo. Umiri vse vrveže miselne konice v meni. Vsaj za malo.

Kaj ni zanimivo, da je smeh zdravilo za vse? Srce postane bolj lahkotno. Že davno so govorili, da je smeh pol zdravja. Danes bom ga sigurno vnesla kaj v svoj dan. Vedno se mi zgodi kaj norega in nepredvidljivega, kar me nasmeji. 

Vedno se mi zgodi čisto isto. Ne vem, zakaj sem potem presenečena nad rezultatom! Naredim si kopel. Tako, ker jo že res rabim. Potem pa se vse spremeni. Ves pogled na svet je drugačen. Boj mehek. Bolj osvetljen in sončen (če tudi je noč. In nič nimam proti noči.


Mislim, da si bom večkrat privoščila razkošje kopeli. To me tako razveseljuje. To je za mojo dušo in tudi telo. Danes pa si bom privoščila obilje kopeli v sončnih žarkih. 


Seveda piha! Saj je že koraj zima! Monokromatskemu sivemu sem dodala dve stvari. Zanimivi. Unikatni. Vsaka zase sta izjemni! Najprej pinki puhec okoli vratu! potem pa še seveda obutev. Čevlji. Kaj niso čudoviti?! Čisto zame so narejeni! V celoti!


Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly


P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Odprejo srce...

Kako sem včeraj uživala! Tako dober film! Neverjetno! Saj vem, da to rečem za vsak film. No, čisto za vsak ne. Gledala sem že veliko neumnosti tudi! Super, da zdaj izbiram sama… (Pa kaj je to! Pa kdo me sili karkoli! Daj nehaj s to vlogo žrtve! Nič ni! Res sem gledala neumne filme! Zdaj pa jih več ne rabim! Samo, če si sama želim! Pa daj mir! Pa ti daj mir!) Izbiram. Filme, ki imajo potencial. Ali da me nasmejijo, so mi v navdih, mi odprejo srce še za malo ali da me spodbujajo na srčni poti. In zadnji je bil le tak!

Seveda gre za zgodbo legendarnih Queenov. Neverjetni talent. Sledil je svojim sanjam na polno in to mi je všeč! Kako drzen je bil in samosvoj. Ta notranja bitka v osebnem življenju. Dokler se ni osvobodil in bil to, kar je.

Najbolj smešno pa mi je na začetku filma! Oče mu pridiga. Dobre misli, dobra dejanja, dobro življenje.  Pa mu Fredi reče nazaj, kam je njega to pripeljalo? (Kar vidim svojo mamo! Saj ne! Ona me čisto sprejema in me ima rada, točno tako, kot sem! Je bolj enostavno in zabavno!) Tako zabavno!

Res je! Ne morem biti drugega, kot to, kar sem. In samo jaz vem, kar sem. To je moje. To je moje odločanje in moje poslanstvo. Drugi lahko sodijo samo na podlagi sebe, ali kar bi njim bilo všeč, da bi bila. Jaz pa vem, v dno duše vem, kdo sem. Jaz sem, to kar sem!

Kako osvobajajoče!

Všeč mi je tudi bilo, koliko energije ima za glasbo! To je nekaj, kar ga res prevzame. Pripravljen je poskušati, delati po svoje! Zaupa v svoj talent! Kako dobra zgodba! Neverjeten je bil! Pravi navdih! ne moram, da jih ne bi oboževala!

Ljubek pristen uresničen pravljičen unikaten bleščeč dan!

Cmok! Objem!













P.S.: Moje srce mi je kompas. Stopam po srčni poti vsak dan bolj. Pa ti? Kam te vodi srce danes? Queen - Bohemian Rhapsody   (https://www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ)

torek, 4. december 2018

Vsi sočasno!

Pa lepo je zunaj, ko tako na gosto sneži. Kaj je s tem? Snegecom? Tako pravljično je zunaj. Nič več raznolikih streh. Vse so enake. Bele. Zavite o odejo snega. Drevesa so praznično okrašena. Posuta z belimi kosmiči pocukrane pene. Ljubka narava je okoli mene.

Včeraj je snežilo, ko sem šla na sprehod. No proti koncu že bolj deževalo. Vseeno je bilo lepo.

Kapuca je me ščitila pred drobnimi pikecami. Majčkenimi kapljicami. Tako lepo je bilo, ko so ob poti cvetele ljubke mini roza vrtnice. Vse polno cvetov je bilo. Na njih pa drobni koščki snega, ki se še ni stopil. Vsak čas je primeren za cvetenje, samo da je tvoj pravi čas.

Moje življenje je moje. Lahko sem srečna ne glede na karkoli. Zakaj pa ne? Čutim novo cvetenje v meni, moč, zaupanje, da je vse dobro. Čisto vse je dobro. Vem.

Sploh vse izgleda dobro po dobrem spancu. Sanjala sem, da sem imela alarm. In ne samo eden. Kar eden preko drugega so bili. En je začel. Potem pa še je bilo kar nekaj vzporednih alarmov v zraku. Ne sočasnih. Sprožili so se ob različnih časih, eden preko drugega. Vse pomešano. Bolj sem jih izklapljala, vedno več jih je bilo. Nikakor da pridem do konca.

Me vesolje želi zbuditi? Zdaj pa je dovolj sanjanja. Zdaj pa je čas za akcijo?! Zdaj pa je čas za uresničevanje?! Zato res ne potrebujem samo enega alarma. To je verjetno to!

Ljubek sijoč pristen dan!

Cmok! Objem!













P.S.: Rada živim svoje življenje. Pisanje je pot, s katerim ozavestim svojo pot, da mi je bolj jasna. In pomagam drugim, da sledijo svojemu srcu. Tako je! Kompas je danes srce...

ponedeljek, 3. december 2018

K A T E J A : The heart path...


Hi my Beloved!

What do I really want? Where does the heart lead me? I know. My heart knows. It’s enough of dreaming, and it is time to realize it. I would still have a little hesitation. I know. I can’t wait anymore. What will be different? I will always learn something. It's so normal. I'll never be finished.

Life is yours?!!! I open my heart to love, authenticity, uniqueness, which I am ... poetic, colorful. I inspire others to follow the heart. Each of them creates their life as they want. The heart is the main compass. That's right! And so it is!



This is my life. I love all this and it matters to me. I love this moment.

Now is my time. How satisfied I was! I talked to my friend! We were in a coffeeshop. I enjoyed it so much.


Uh. Lightness in all respects. Less is more.



It's cold! But still not critical. What is critical at all? We're not at Everest! The sun is still there! I just want to get by the lake. The sun so beautifully reflects the shadows of golden tones. It's always a good time to walk! I love this ginormous scarf! Like a blanket keeps me warm!


Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

P.S.S.: Hey, your life is loving you! Trust! I am inspired to open my heart. Anyone is inspired o listen to his own heart. We walk each in our hearts direction.


**

SLO: K A T E J A : Srčna pot...


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj si v resnici želim? Kam me vodi srce? Saj vem. Moje srce ve. Dovolj je sanjarjenja in čas je za uresničevanje. Malo bi še kar oklevala. Vem. Ne morem več čakati. Kaj bo drugače? Vedno se bom učila nekaj. to je tako normalno. Nikoli ne bom dokončana.


Življenje je tvoje?!!! Odpiram svoje srce ljubezni, pristnosti, edinstvenosti, kar sem… poetičnosti, barvitosti. Tako sem navdih, da tudi drugi hodijo po srčni poti. Vsak zase si ustvarja življenje, kot si ga želi. Srce je glavni kompas. Tako je!

To je moje življenje. Rada imam vse to in to mi je pomembno. Rada imam ta trenutek.

Zdaj je moj čas. Kako sem zadovoljna, da sem se malo naklepetala. S prijateljico sva bili na kavi. Uživam.

Uh. Lahkotnost v vseh pogledih. Manj je več.


Mrzlo je! Ampak vseeno še ne kritično. Kaj sploh je kritično!? Saj nismo na Everestu! Sonce pa še je! Rada pobegnem kam k jezeru. Sonce tako lepo odseva sence z zlatih tonih. Vedno je pravi čas za sprehod! Rada imam ta ogromni šal! Greje me kot koca!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

P.S.S.: Hej, življenje te ljubi! zaupaj! Sem navdih, da odprem svoje srce. Vsak, ki išče svojo pot, naj prisluhne svojemu srcu. Hodimo vsak po svoji srčni poti.

Povabilo k branju... Martin Kojc, Učbenik življenja, prvi teden

Slučajno sem šla v bukvarno, ker sem šla tam mimo na sprehod. Imeli so knjigo, ki sem jo že dolgo iskala. Zdaj pa sem se odločila, da vsak dan delam na njej. Ali ona na meni…

Seveda je to Učbenik življenja Martina Kojca. Vsak dan preberem poglavje, kot je po vrsti. Točna navodila so v knjigi, ki jo toplo priporočam.

Sem jo že prebrala. Večkrat. Zdaj pa res želim posvetiti svoj čas temu. No pa začnimo s prvo lekcijo, ki jo bom na kratko strnila. Vse to je samo povabilo (kot slastna predjed), da skupaj prebiramo znova našega ljubega Kojca.
I. lekcija

Odgovor na vprašanje, kaj moramo storiti, da se nam bi uresničile želje, bi vsak rad izvedel.

»V vsakem človeku je sila neuničljivega življenja nesmrtno jedro večnega zdravja. Ko jo spoznamo, celi vse rane, ki nam jih povzroča svet.«
O.S. Marden

Vse, kar se upira našim željam, izvira iz napačnih duhovnih usmeritev v nas.

V vsakem človeku dremljejo vsemogočne sile, ki lahko odvrnejo vsako nesrečo.

Vi sami si boste pomagali – z lastnimi duhovnimi silami, ki jih bomo skupaj usmerili na pravi tir.
Da bi dobili oblast nad svojim življenjem, morate predvsem spoznati, da je duh tisto prvo, vse povzročujoče v človeku.

Kaj razumemo pod pojmom duh? Razumemo običajno: misli, predstave, ideje, domišljijo, prepričanja, nazor, mnenja, z eno besedo – mišljenje, vaše mišljenje.

Vse v našem življenju je pod izključno oblastjo naših vsakokratnih prepričanj o našem življenju. To vzemite dobesedno, kjti ne velja samo za bolezni, temveč za vse v življenju.

Materija pokaže avtomatsko to, kar ji prepričanje predpiše. Toda obe – zrcalna slika in materija – sta mrtvi, brez moči in učinka. Obe sta le odsev, torej nič. Nobena od niju ni resničnost in nima nobene učinkujoče moči.

Sčasoma vam bo postalo popolnoma jasno, da se vse naše materialno življenje poraja iz našega prepričanja o njem. da je samo naše prepričanje resnično, bivajoče, vsem materialno pa je le preprosto zrcaljenje našega prepričanja o življenju.

Toplo vam priporočam knjigo, kjer so tedenske lekcije. Prvo poglavje sem zdaj brala en teden, pa ko sem izbrala ključne odstavek zame, se mi je vse zdelo sveže in novo. Pa kaj ni to zanimivo? Povabim vas, da beremo skupaj!

Ljubek pristen dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Dobro branje je vedno drugačen pogled na življenje...