sobota, 9. junij 2018

OooooooooooOOOpaaaaa!

Komaj sem čakala. No, prav veselila sem se, da imam čas za pisanje. Komaj sem odprla oči, sem se že veselila tega. Prav radost sem čutila v srcu. Danes imam veliko časa, da uresničujem svoje sanje! Kako mi je to "fajn". To me pa vedno spravi v dobro voljo. (Niti me ni kam spravilo! Ker sem že bila tam!)

Lepo življenje imam. Prav po moji želi. Uh, kako dober zajtrk sem si naredila. Še vitaminov ni manjkalo. Čisto razkošje. Zdaj pa že uživam ob moji kavi. Kako rada imam to naravo okoli. Doma sem, pišem in slišim petje ptičkov. Lepo je tukaj. Pravo razkošje.

Včeraj smo praznovali uresničitev sanj! Kako dobro je bilo! Mami je skuhala tako dobro kosilo. Saj ne morem reči, da je samo ona kuhala, ker ji je ati pomagal. No, ali ne pomagal. Skupaj sta dobro skuhala. Tako bo bolj prav. Tako dobre sveže gobe (gobani) so bile – panirane. Božansko! Mladi krompirček. Moja najljubša oranžna juha. Pa še sladica. In ni pravega praznovanja brez šampanjca (s tako dobrim okusom in seveda brez alkohola…)! Kristalni kozarci.

OooooooooooOOOpaaaaa! Kako sem ponosna!!! Če je to mogoče, je vse mogoče! In vse je vse!

Razmišljam, kako se sami omejujemo. Jaz sebe. S svojimi prepričanji in mislimi, ki so mi tako udomačena, da sploh ne vem, da jih imam. Z veseljem jih spuščam stran! Sigurno mi več ne služijo.

Zakaj pa ne bi verjela, da lahko imam vse? Če lahko verjamem vse ostale neumnosti, zakaj pa to ne bi šlo?!

Lahko sem notranje izpolnjena, srečna. Lahko delam, kar ljubim in sem odlično plačana za to. Lahko imam čudovito hiško z ateljejem ob morju. Lahko vozim pinki avto. Lahko imam čudovit iskren odnos s sinom. Lahko imam čudovitega ljubečega srečnega partnerja. Lahko imam čas za ustvarjanje. Lahko veliko potujem. Lahko imam preveč denarja.

Vse lahko imam. Vse sem lahko. In to z lahkoto. Zakaj pa ne bi tako razmišljala, če mi je definitivno v večje zadovoljstvo?!

Zakaj je tako lahko ustvarjati čarobno življenje?

Ljubek poln dan poln srečnoti!!!

Cmok! Cmok!











P.S.: Sami ustvarjamo čudovito življenje! Danes! Zdaj! 
India.Arie Sings "I Am Light" (https://www.youtube.com/watch?v=tZ0mEBsPjrg)

petek, 8. junij 2018

K A T E J A : Connection...

Hi my Beloved!

Sometimes, however, comes the day of the holiday. Everything is more important than any obligation.

  
That's why I'm writing in bed. To the phone. Covered a little with a blanket.


I didn’t want to turn on the computer. Night has its power. Also for writing. Everything out calmed so nicely. The lights of the neighbours are slowly extinguished. Only very few still insist.


I'm writing in the dark. Night is full of mystery. I like to work at night. I love to be awake long. I also like to stay until the end when there's a party. But most of all I love summer nights, sprinkled with stars. I can’t wait to go up a hill and observe them. Magical. Warmth. Romance. I can’t wait.


I'm glad that this day is over. In my own way, I like conclusions. I can leave behind everything that doesn’t serve me.


Only preparations are – that I know more what I really want. I’m grateful to all of you: that you helped me sharpen my picture.


I like having a library nearby. They have such a good coffee here. I park the bike here. Everything is so gentle. Beige. Shoes. Gold. Necklace. Connection between the two. Beige blouse with golden dots. Lovely, but gently.

Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly



















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

 SLO: K A T E J A : Povezava…


Hej moje drage, moji dragi!

Včasih pa pride dan dopusta. Vse je bolj pomembno kot kakršnekoli obveznosti.

Zato tudi pišem v postelji. Pokrita samo malo z odejo. Na telefon.
Sem pa vesela, da je tega dneva konec. Na svoj način imam rada zaključke. Za sabo lahko pustim vse, kar mi ne služi.
Samo predpriprave so, da bolj vem, kar si v resnici želim. Vsem sem hvaležna, da ste mi pomagali izostriti sliko.


Niti se mi ni dalo prižgati računalnika. Noč ima svojo moč. Tudi za pisanje. Vse zunaj se je tako lepo umirilo. Lučke sostanovalcev se počasi ugašajo. Samo res redke še vztrajajo.

Pišem kar v temi. Noč je polna skrivnosti. Rada ustvarjam večer. Rada dolgo bedim. Rada tudi ostanem do konca, ko je kje kaka čaga. Najbolj pa so mi všeč poletne noči posute z migetajočimi zvezdami. Komaj čakam, da se odpeljem na kak hrib in jih opazujem. Čarobnost. Toplina. Romantika. Komaj čakam.

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly

















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Samo srečna...

Rada imam to cvetenje vse naokoli. Cvet pri cvetu. Vse se tako lepo dopolnjuje. Polno malih ljubkih belih cvetkov.

Peljala sem se s kolesom. Čisto blizu. Samo preko ceste imam tako čudovit park s tako ogromnimi drevesi. Na poti tja sem videla tako velik jasmin. Visok je bil sigurno dvakrat toliko kot jaz. Če ne še višje. To mi pa tako lepo diši.

V Egiptu lani sem izbirala parfume. Olja s parfumi. Ne vem no, kaj je. Koncentrat od koncentrata. Verjetno kaka eterična olja. Naravna. Ok. Ne vem, kaj je. Parfum v majhnih ljubkih stekleničkah. To je to. Verjetno…

Rekla sem, da mi naj da nekaj s pridihom jasmina. Tako, za dušo. In seveda mi je poiskal. Reklo se mu je nora ljubezen. Verjamem, da je včasih ali vedno tudi to.

Namažem si ga na kožo in tako dolgo diši. Tako res lepo.

Jasmin pa me ne spominja samo na lansko morje. To me spominja na babico. Na tisti veliki grm ob garaži, kjer sem vsako leto komaj čakala, da zacveti. Potem mi je pustila, da sem si odlomila vejico. Postavila sem si jo na mizo v kozarček. Nič mi ne diši bolj.

Babica je imela tako rada rože. Vse ji je uspevalo. Vedno je priskrbela neke nove sorte. Črni tulipan. Temno vijolični veliki cvetovi. Ljubko.

Spomnim se tudi cvetoče bele slive. Spodaj je imela klop, kjer smo sedeli zunaj, ko smo prišli k njej. Kako zabavno! Kako domače.

Saj nočem biti nostalgična. Zdaj je moj čas. Zdaj v tem trenutku je vse točno tako, kot mora biti. Vse se odvija v moje največje dobro. Zaupam, da v preteklosti ne morem najti nič zadovoljujočega. Samo te trenutke sedanjosti mi krade. Vseeno pa se rada spomnim dobrih časov. In res so bili dobri.

Zdaj pa mi je to druženje z mamo tako pomembno. Cenim jo. (Še bolj, ker nimam babice. (Saj imama babico... samo v drugi dimenziji...)) Res iz vsega srca. Vem, da mi želi samo najboljše. Tako jaz za njo, kot ona zame, si samo želiva, da bi bili srečni. To je to. Rada jo imam.

Vseeno pa je najprej pomembno, da živiva vsaka svoje življenje.

Ljubek dišeč dan!

Cmok! Cmok!













P.S.: Svobodno kreiram svoje dneve...

četrtek, 7. junij 2018

Samo zame...

Kako lepo zjutraj ptički pojejo. No, saj zdaj tudi. Vesela sem, da imam pogled na tako lepa velika drevesa. Pokrajino v ozadju. Imam razkošje mesta, a vseeno imam naravo čisto na dotiku prstov. To mi je tako všeč. Mislim, da so bila ta drevesa posajena zame. Ti ptički ravno zdaj čivkajo samo zame. kako mi je lepo pri duši. Celo naravo imam otipljivo.

Narava je tudi v mojem stanovanju. Tako lepo mi cvetijo orhideje. Pravo veselje mi jih je pogledati. Kako lepa mavrica je bila zadnjič! Ena je bila močna, druga pa je bil čisto rahel odsev, kot nežna barvna senca! Kako me to razveseli!

Čarobnost! Čisto od blizu!

Rada imam svoje življenje. Lahkotnost. Smeh. Igrivost. Ustvarjalnost. Užitek. Toplino. Domačnost. Potovanja. Ali eno samo veliko potovanje.

Našla sem tako dobro knjigo. Komaj čakam, da jo pozneje berem. Kar vleče me k njej. Vedno jo nosim zraven, pa se potem vedno zapletem v kak klepet, da je ne morem brati. Danes pa je ta dan! Komaj čakam!

Vse izgleda čisto drugače, ko se usedem v visečo mrežo, no bolj viseč stol. Dam noge na ograjo in opazujem naravo. Oblake, kako počasi potujejo po nebu. Kdaj kakšen ptič preleti obzorje. Svet izgleda kar bolj prijazen, bolj majhen, bolj topel in ljubeč. V meni se naseli mir. Rada imam naravo, pa če tudi je kar z mojega okna.

Moja duša je sigurno zadovoljna, ko opazujem vse to. Cenim vsak trenutek. Življenje se kar umiri. Nič ni več tako pomembno, kar je bilo prej. Samo sem tam. Srečna, da sem. Zadovoljna, da lahko imam noge na ograji in se rahlo gugam. Samo opazujem.

Včasih so to najlepši trenutki, ko ne rabim početi nič. Hočem početi nič. Želim početi nič. Ne počnem nič. To je tako dragoceno. Že vidim, da je čas, da to ponovim. Samo, da pristavim za kavo!

Ljubek pristen ljubeč dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Cmok!











P.S.: Zaupam, da je vse v moje najvišje dobro in vseh vpletenih. Tako ali še boljše naj se zgodi! Por una Cabeza - Carlos Gardel (https://www.youtube.com/watch?v=Gcxv7i02lXc)

sreda, 6. junij 2018

K A T E J A : Pure beauty!


Hi my Beloved!

Can you feel that magic in the air!? You feel that magic in your heart?!?!!
  


There's something in the air! Magic. My soul is so full. So beautiful. It’s expressed through me. It doesn’t want to be oppressed anymore. It doesn’t want to be hidden anymore. It wants a place in my life. Increasingly!


I'm talking as if there were two separate things. Me. Soul. But no! The soul is a big part of me. I just give it space to flow through me.



I like traveling so much! Especially when I look at the castle, the lake, the old town, the gallery...


All this makes me feel so great!


Today, I'd brighten up! The fact that I went to the library!


Listen to your heart!!!

I love exploring castles! Arches and architecture impress me always! I wear a blue white combination. Almost for the yacht! Travel to the sea! All in its right time!

The castle in Rače is so beautifully restored! Pure beauty!

But this wonderful poppy field!!! It was waving in the wind...

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Čista lepota!


Hej moje drage, moji dragi!

Čutiš to čarobnost v zraku!? Čutiš to čarobnost v srcu?!?!!

Nekaj je v zraku! Čarobnost. Moja duša je tako polna. Tako lepa. Tako se izraža skozi mene. Noče biti več potlačena. Noče biti več skrita. Želi si prostor v moje žvljenju. Vedno bolj!

Govorim, kot bi bili dve ločeni stvari. Jaz. Duša. Ampak ne! Duša je večji del mene. Samo prostor ji dajem, da se pretaka skozi mene.

Tako rada potujem! Sploh, ko si pogledam kakšen grad, jezero, staro mestno jedro, galerijo… Vse to mi tako polepša dan!

Danes pa sem si ga polepšala s tem, da sem se odpravila v knjižnico!

Poslušaj svoje srce!!!

Rada raziskujem gradove! Oboki in arhitektura me vedno očarajo! Oblečeno imam modro belo kombinacijo. Skoraj za na ladjo! Potovanje proti morju! Vse ob svojem času!

Grad v Račah je tako lepo obnovljen! Čista lepota!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Dragocenost dneva...

Kako pa se ti počutiš danes? Ti! Ti! Ja!!!

Najbolj pogosto vprašanje, ki ga kar navržemo za uvod. Pa nas sploh zanima odgovor. Je bil odgovor sploh kdaj pristen? Ali je to le hiter uvod, v veš kaj se je zgodilo? Nizek štart, da začnem nakladati o čemerkoli... Včasih se mi že zdi, da sem preveč v svoji glavi.

Tako rada se pogovarjam. Tako rada imam igrivost besed in energij, ki se kažejo. Tako rada imam dialog. Videnje in pogledi drugega. Zanimivo. Pestro.

Včasih se pustim pregovoriti, da je slabo. V jamranje. Pa me zdaj že kar »cukne«. (Nekaj v meni trzne! Opa! Tja pa ne bi šla!) Lepo počasi vozim ali kar hitro in potem potegnem ročno zavoro. Ni prijetno. Zanimivo koliko pritoževanja sem imela za majhen pogovor kar tako.

Vreme je spet prehladno ali prevroče. Nikoli ni prav. Ravno prav. Ali je deževno ali pa že predolgo ni deževalo. Ali je sonce, ali pa je premočno sonce. Pa tukaj okoli vremena se šele začne…

Zdaj se vsaj zavedam, da me je jamranje potegnilo noter. Nekdo se pritožuje. Potem še jaz povem nekaj. Kako malenkost. In iz teh dveh nedolžnih stvari nastane velik kotaleča kepa. Še bolj to privlačim. Zato probam, da se niti ne spuščam preveč v podrobnosti.

Jamraš. Pridem takoj nazaj. Samo malo. (Če še čakaš. Samo za info. Hitro še me nebo! Ne pridem več!)

To se ti je zgodilo. Aha. Pa se potem pogovarjamo naprej kaj drugega.

Vedno se dogaja kaj smešnega. Drama ni več tako moja prijateljica. Rada imam umirjene dneve. Kaj se ti dogaja? Nič. Živim. Živim v vsakem trenutku čimbolj polno. Ne privlači me več, veš kaj je bilo pa z ono in kaj se je zgodilo njemu in si slišala to? Ne. Moj svet je čisto dovolj zanimiv in v rasti, da lepo teče vsak dan posebej.

Vsak dan je dragocen. Čisto vsak dan je dragocen. In vsak dan, ko pustim, da je drama moja šefica, je izgubljen. Jaz sem šefica svojega življenja. Jaz sem šefica sebe. Jaz sem kreatorka.

Meni se vsak dan, ko ne stopam proti svojim sanjam izgubljen. Vsak dan, ko nisem pristna, mi je izgubljen. Vsak dan, ki ga ne živim v trenutku, mi je izgubljen. Vsak dan, ko ne pijem kave v miru, mi je izgubljen.

Vsak dan je dragocen!

Ljubek sijoč dan, moje ljube, moji ljubi!

Cmok! Cmok!










P.S.: Vsak od nas je dragocen! Tudi ti! Dragocena si! Dragocen si! Res! Točno taka / tak kot si! Dean Martin - Everybody Loves Somebody (https://www.youtube.com/watch?v=z-2_OstpR5c)

torek, 5. junij 2018

Predokušanje...

Neka igrivost je v zraku. Mogoče pomladna?! Ali nagajivost… kaj ni popolno? Vse skupaj. Rast skozi vse, kar smo in kar postajamo. Uresničevanje sebe skozi namige duše. Ali vesolja. Ali univerzuma. Ali notranjega vedenja.

Vem, da sem več kot le to fizično. Vem. Ko poslušam tisti notranji glasek. Namige. Usmeritve. Prebliske. Kar nekam vse bolj steče. Namen je samo čim več se umiriti, da res lahko slišim. Da ne prevajam kaosa od zunaj ali od znotraj. Samo uskladim se s svojo naravo in vse teče gladko. Ali vsaj v zaželeno smer.

To pa meni daje narava. Sprehodi. Slikanje. Pisanje. Ih komaj čakam, da morje! Komaj čakam, da vidim, kam bom šla letos!? Uh, kako si želim že potovanja! Kako si želim! Samo še malo in se bo uresničilo! Popolnost!

Se že vidim na ležalniku ob malem bazenčku z limonado. Ananasovim sokom. Zjutraj kavica ob poslušanju šumenja valov. Kako razkošje! Palme! Osvežitev. Kakšen luksuz! Razvajanje v vseh pogledih. Kopanje v toplem morju. Dobra hrana… Res se že veselim! Vsak dan sem bliže temu.

Sonce! Razkošje uživanja vsak dan cel dan in samo to! Drugi dan pa spet isto! Kako razkošje! Komaj čakam! Najraje bi si že kar spakirala!

Danes me še bolj vleče, ko je že zunaj bolj toplo. Sonce že bolj močno greje našo zemljo! Prav vabljivo me zapeljuje iz hiše. Kot da sem dobila malo predokusa morja. Morskega. Božasnko!

Malo razvajanja pa bo že tako danes. S kavico kje zunaj. Kopeljo zvečer z morsko soljo… Predpriprave so tudi važne!

Ljubek pristen srčen dan!

Cmok! Cmok!










P.S.: Samo, da ti je lepo!?! Kaj še čakamo?! Dean Martin - Memories are made of this (https://www.youtube.com/watch?v=mv9PSkNkUfs)

ponedeljek, 4. junij 2018

K A T E J A : A mixture of colors!

Hi my Beloved!

It's nice to be here. Now. During this time. I can express myself freely. I can be genuine. The privilege!


I've heard that women don’t afford anything for ourselves! First, all the other! But it doesn’t have to be that way!


Today I will have my favorite coffee! I will go to a brand new coffee shop, which has such a beautiful garden. For the prize. For celebration! The greeting of spring. I don’t even know why I need so much reasoning. I'm going! That’s it! Because I can! And because I want it!


Am I still wild? Where is my nature that longs for the freedom of creation? Do I let it breathe?


I like to pamper. Myself. That's right. What about a bath? Or too long sleep? Or watching flowers bloom... how nice perfection. Dance. When I catch just the right light...


I see that I would like to find more ways to pampering. I'm modest today. It is time for me to afford. For myself.


Summer and spring are still intertwined! I like storm so much! Then just a fresh day! Morning walks. This lovely mansion is close to my home!


The main theme of the clothing is purple. Gentle purple! Pastel violet! I wouldn’t be genuine if I did not add red. Live pink. And of course, orange. Does it all go together? Always! This is perfection!!!


Have the nicest lovely happy pink day!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Mešanica barv!


Hej moje drage, moji dragi!

Lepo mi je biti tukaj. Zdaj. V tem času. Lahko se svobodno izražam. Lahko sem pristna. Privilegij!

Poslušala sem, da si ženske nič ne privoščimo zase! Najprej vsi drugi! Ampak ni treba, da je tako!

Danes si bom privoščila mojo najljubšo kavico! Šla bom v čisto novo kavarnico, ki ima tako lepi vrt. Za nagrado. Za praznovanje! Za pozdrav pomladi. Sploh ne vem, zakaj potrebujem toliko utemeljevanja. Šla bom! Pa pika! Ker lahko! In ker is želim!

Jaz sem še kaj divja? Kje je moja narava, ki hrepeni po svobodi ustvarjanja? Še ji pustim kaj dihati?

Rada se razvajam. Tudi tako. Kaj pa kopel? Ali pa predolgi spanec? Ali pa gledanje rož, kako lepo cvetijo… popolnost. Ples. Ali ko ujamem ravno pravo svetlobo…
Vidim, da bi rada poiskala še več načinov. Nekam skromna sem danes. Čas je, da si privoščim. Zase.

Poletje in pomlad se še kar prepletata! Tako rada imam nevihte! Potem pa čisto svež dan! Jutranje sprehode. Ta ljubek dvorec je čisto blizu mojega doma!

Glavna tema oblačil je vijolična. Nežno vijolična! Pastelna! Ne bi bila pristna, če ne bi dodala rdeče. Živo roza. In seveda oranžne. Pa gre sploh skupaj? Vedno! To je popolnost!!!

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!