sobota, 1. december 2018

Po praznovanje

Cenim, da sem zdaj doma. Delam si že dobro večerjo. Že diši iz pečice. Uh, komaj čakam, da bo pečeno! Tako dobro kopel sem si naredila ob svečkah. Kaj pa ta luksuz, ko lahko grem hitro v posteljo! Končno se bom naspala. Zabave še kar trajajo! Porojstnodnevno praznovanje. Ali after party in nadaljevanje after partya. Super je bilo. Kdaj pa ni na čagah?

S kolegico sva se danes pogovarjali. Zakaj ne pijem alkohola. Vse sem ji razložila. Lahko sem srečna tudi brez tega in to mi je v veselje. Lahko sem pristna. Lahko se smejim iz srca. Ne rabim posrednika v sprostitvi. Lahko sem zabavama, nora, pristna, blebetava, tiho, razigrana ravno tako. Nič ne rabim jemati. To je privilegij!

Kako zabavne zgodbe so bile na čagi! Spet smo se smejali na temo sršena! Kaka zgodba! Noro! Najlepše pa mi je tako vedno, ko je živa glasba. To me pa tako razveseli! Kako rada si brundam zraven. Uživam v trenutku. Uživam, ko vidim, kako uživajo vsi svirači! Se hecajo in je razigrano vzdušje! Kako je to super!

Glasbo sem že od nekdaj oboževala! Rada imam pristno dobro glasbo. Raznoliko! Katero sem že danes slišala, ki me tako razveselila!?! Že vem! Uh, že vem… bom jo kar šla poslušat.

Ni pa lepšega zaključka dneva, kot z dobrim filmom. Kaj me čaka danes? Komedija ali romantični. Ali združeno!? Komaj čakam! Še malo, pa bo večerja! Obožujem!

Nekaj bom naredila danes. Tako, ker lahko.

Slišala sem, da si je treba (treba ali ne treba, nič ni mus) postaviti cilje, ki so pred nami, pa vseeno verjetni, dosegljivi. Tako, da vemo, da se jih lahko dotaknemo skoraj, malo manjka. Ker če si postavimo previsoko, ne verjamemo v njih. Zanimivo. (Abraham Esther Hicks…)

Ljubek razkošen dan poln srčnosti in sreče!

Cmok! Objem! Življenje te ljubi!












P.S.: Uživam svoje življenje. Živim pristno in srčno. Vsak dan delam več stvari, ki me osrečujejo. Srce je moj kompas!?! Pa tvoj?

petek, 30. november 2018

K A T E J A : A blue tiger...

Hi my Beloved!

Is so nice, so great, when things are interesting to me in life, then I only know more about what I really like ?! I know!

The masterpiece in the progress! At the same time interesting in some strange ways and at the same time fascinating! It leads me to what I really want. As if life would be carved, what I really want and what I don’t need any more - it's gone!


Interestingly, however, "interesting situations" don’t throw me away from the track anymore. Or they throw me away, but they leave me after a shorter time in armor, frost, numbness. I think that day-to-day meditation is also very helpful.


Everything is to my highest good. It's just the right time.


Everything is being exactly as it should. For the benefit of everyone involved. The highest good!
I like now, this point of life. It's opening. In all directions. Which path will illuminate for me, I will see. Sometimes this interim period is a real blessing. Dignity and acceptance of a new one.

Do you hear me!? Do you know how to use telephone booths? I'm all in harmony with it! Blue with a pinch of tiger pattern.

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly
















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Moder tiger...


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj ni lepo, kaj ni super, da je tako, ko se mi dogajajo zanimive stvari v življenju, da potem samo še bolj vem, kaj bi rada?! Vem!
Mojstrovina v nastajanju, hkrati zanimivo na neke čudne načine in hkrati fascinantno, da me vodi v to, kar si resnično želim. Kot bi življenje klesalo z mene, kaj si v resnici želim in kaj ne rabim več - odpade! 

Zanimivo pa je, da me »zanimive situacije« več ne vržejo tako s tira. Ali pa me vržejo, pa me pustijo potem krajši čas v oklepu, zmrzali, otrplosti. Mislim, da je kriva tudi vsakodnevna meditacija. 

Vse je v moje najvišje dobro. Čisto pravi čas se je vse zgodilo.

Vse se uredi popolnoma tako, kot se mora. V dobro vseh vpletenih. Najvišje dobro! 
Rada sem zdaj v tej točki življenja. Odpira se. V vse smeri. Katera pot se bo osvetlila zame, pa bom videla. Včasih je to vmesno obdobje pravi blagoslov. Poslavljanje in sprejemanje novega.

Se slišimo!? Kaj še sploh kdo zna uporabljati telefonske govorilnice? Vsa sem v sozvočju z njo! Modrina s ščepcem tigrastega.

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly
















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Odpiram srce...

Kam me vleče danes? Kaj si želim? Kaj si res želim. Vzela si bom nekaj toplega za obleč in se bom odpeljala h kakemu jezeru. To bi bilo danes. Samo zato, ker je sonce in ker imam čas. In si res želim.

Danes dobim osvežen računalnik nazaj! Komaj čakam. Moj je le moj. Pa še vijoličen je! Kaj bi si več želela? To pa bodo potem besede kar same od sebe letele kot po maslu!

Pa super je, ko sem samo zavita v živo roza jutranjo puhasto haljo. Pišem. Pijem kavo. To je dan po moje! Zunaj pa je tako lepo sonce! Kaj še je lahko lepšega! Ah, lepo je.

Zdaj imam na hladilniku vprašanje, zakaj je vredno živeti?

Za slikanje, pisanje, tople pristne srčne odnose, ljubezen, družino, razvijanje sebe kot duše, radostne rasti, smeha, humorja, zabavnosti. Lahkotnosti, potovanj, navdiha, lepega oblačenja, užitka ob kavi, sončnega dneva, kot je danes. Dobrega filma. Izraznosti. Barvitosti. Morja. Sprehodov. Zvezd. Sončnih vzhodov in zahodov. Globokih pogovorov. Spodbude. Povezanost. Užitka. Dobre hrane! Prijateljstva. Čutenj. Razgleda. Pinki nogavic s pikami, ki so tako tople.

Ljubek sončen dan od znotraj navzven!

Cmok! Objem!













P.S.: Počasi odpiram svoje srce in stopam po srčni poti. Vse ob pravem času. Živim srečno življenje in to želim vsem. Hodimo po vsak svoji srčni poti. Življenje te ljubi! Queen - I Want To Break Free (https://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ)


četrtek, 29. november 2018

Dodatek k zgodbi...

Počutim se odlično. Kako super mi je, da sem lahko to, kar sem. Rastem. Sem že hkrati vse in sem hkrati proces nastajanja. Novo. Sveže. Kako super mi je, da nisem skala. Nekaj v meni že kdaj teži k temu, da bi vse ostalo nespremenjeno. Še bolj pomemben pa je del, ki me vabi naprej. V globine, v pristnost, v polnost življenja. Raziskovanje srca.

Tako rada berem. Imela sem pikico časa, pa sem hitro prebrala par vrstic. Nič ni treba biti, postati, zrasti do ne vem kake mere. Nič ni treba delati na sebi, da bi lahko bili srečni. To je res. Kaj me zdaj zadržuje od občutka sreče? Samo moja prepričanja, da se še mora ne vem kaj zgoditi, da bom srečna. Ni res! Zdaj v tem trenutku sem lahko srečna. Že slišim, kako čaj vre. Počasi bo pripravljen tudi zajtrk. Pišem. Kaj pa še sploh rabim več za srečo? Nič. Samo pripravljenost in odločitev, da sem srečna zdaj.

Poslušala sem tudi Deepaka Chopro, da vsak dan dodajamo k svoji zgodbi. Je vse po starem? Je kaj svežine? Odraža mene in kaj si želim? Je samo ponovljena navada? Dajmo danes priložnost, da je najlepši dan do zdaj. Vse je le zgodba, ki jo ponavljamo v sebi. Še želim živeti to? Ali želim ustvariti kaj drugega?

Pomembna se mi zdi tudi tema samosprejemanja. Vsi smo drugačnost pisanost barvitost doživetij, čutenj, osebnosti. In kot taki celoviti. V tem je naša lepota. Nič ni manj ali več. Smo, kar smo. Sem, kar sem.

Zdaj pa že diši zajtrk. Kava me kliče. Ljubek srečen dan (brez občutka krivde…)

Ljubek izjemen pocukrano sladek dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Živim svoje srčno življenje in želim, da je kompas nam vsem srce.  India Arie "I Am Light" (https://www.youtube.com/watch?v=OL-gxfx2QtY)

sreda, 28. november 2018

K A T E J A : Perfection, too!


Hi my Beloved!

it was a pleasure. How calm relaxed atmosphere was it. Full of love. She loved me wholeheartedly. I felt we had something special. Both of us were, who we were. And that's exactly how we were close and confident. I’m grateful that I have experienced this pure love from grandma. 


Becoming. Authenticity. Coincidence!? And who believes in it! No coincidence!



I heard that there is too much stress in our lives. Are you causing it for yourself or others to you. Stress draws out energy from us, exhausts us.


What if everything is a game? What if everything is just a simulation? What if I take everything too seriously? What if everything is just moving in stages, but which are also imaginary? What if everything is just an extension of the horizons.


I’m what I am, and I fully accept and enjoy the expression of what I am now, at this moment, in this life. What if that's all it is? What if my purpose is just that I am? Genuine. The original. Love. Playfulness. What if the purpose is only the freedom of creation, joyful growth and happiness?



How much I love the sunsets! Well, if I watch them every day! It's never enough! They are magic! And! The green snake crocodile boots! Because they are pure perfection, too!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Popolnost!


Hej moje drage, moji dragi!

Kako mi je to bilo v veselje. Kako umirjeno sproščeno vzdušje je bilo pri njej. Polno ljubezni. Imela me je rada z vsem srcem. Čutila sem, da imava nekaj posebnega. Obe sva bili to, kar sva. In točno taki sva si bili blizu in zaupnici. Hvaležna sem, da sem to doživela. Čisto pravo iskreno ljubezen babice.


Uresničevanje. Pristnost. Naključje!? Pa kdo še verjame v to! Naključji ni!
Še prej pa sem slišala, da je preveč stresa v našem življenju. Ali si ga povzročamo sami, ali drugi. Stres nam izžema energijo iz nas, nas izčrpava.


Kaj pa če je vse igra? Kaj če je vse samo simulacija? Kaj če vse jemljem preresno? Kaj če je vse samo pomikanje po stopnjah, ki pa so tudi namišljene? Kaj če je vse samo širitev obzorij.

Sem kar sem in se popolnoma sprejemam in uživam v izražanju tega, kar sem zdaj, v tem trenutku, v tem življenju. Kaj če je to vse, kar je? Kaj če je moj namen samo, da sem? Pristna. Samosvoja. Ljubezen. Igrivost. Kaj če je namen samo svoboda ustvarjanja, radostna rast in sreča?

Kako obožujem sončne zahode! Pa če jih gledam čisto vsak dan! Nikoli ni dovolj! Prac čarobni so! Zraven pa prav pristajajo zeleno kačasto krokodilji škornji! Ker so tudi čista popolnost!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Vredno živeti?

Spet si pečem kruh. Komaj čakam, da bo gotov. To pa je tak proces. Ampak ga je čisto vreden. Ajdov. Božanski.

Kako je bilo lepo včeraj pri Dravi. Izgledalo je veliko bolj toplo. Sončno. Saj sončno je bilo. Kar dolgo sem se sprehajala. Kakšen mir in tišina je bila tam. Res mi prav prija stapljanje z naravo. (Zdaj pa res vem, da je že čas za bundo. Reči bunda, tvoja runda. Kako smo se to presmejali, ko smo se vozili v Trst. Ne. Ne, pa ti reči. Eh toti Reporter Milan!)

Še bolj pa mi prija potem vroča kopel. Samo bila sem notri. Več kot pol ure. Pri prižgani svečki.
Kaj sem že napisala, da imam nadomestni računalnik? Čisto sem se že navadila na njega. Oba sem dala na letni servis… ali servis sploh v življenju. Zdaj komaj vidim, kako mi pripomoreta k pisanju. Ustvarjalnosti. Izraznosti. Komaj čakam, da ju dobim nazaj sveža in še bolj sijoča. Uh, to bosta delala kot urica!

Kako si kaj, moja draga, moj dragi?

Včeraj sem brala na sedežni in je bilo tako lahkotno. Uživam v knjigah, ker mi dajejo vedno nov navdih. Zraven, ko kuham, pa je vedno navdih Hay House radio! Kako pa sem včeraj uživala ob kuhanju! Božansko! Nekaj novega sem preizkusila in je uspelo! Zraven sem poslušala Davidjija. Rekel je, da ne velja več, za kaj je vredno umreti. Vprašati bi se morali, zakaj je vredno živeti?

Moja draga, moj dragi, zakaj je vredno živeti? (Samo ti veš odgovor!)

Ljubek srečen srčen sočen dan!

Cmok! Objem!













P.S.: Kako uživam ob pisanju! Zdaj je pravi čas, da sem še bolj na srčni poti, kot kdaj koli prej. Srce nam je kompas! Tako je! Queen - Crazy Little Thing Called Love (https://www.youtube.com/watch?v=zO6D_BAuYCI)

torek, 27. november 2018

Pripravljeni smo!

Vedno se mi zgodi čisto isto. Ne vem, zakaj sem potem presenečena nad rezultatom! Naredim si kopel. Tako, ker jo že res rabim. Potem pa se vse spremeni. Ves pogled na svet je drugačen. Boj mehek. Bolj osvetljen in sončen (če tudi je noč. In nič nimam proti noči. Pravzaprav občudujem zvezde in luno. Kako lepa tanka luna je bila pred nekaj dnevi. Kot tanke pramen las. Ali kot obroba ljubke okroglolične ženske. Samo nakazovala je obris. Vse globine so ostale mistično privlačne. Nič ni razkrila. Ravno dovolj, da je vabljiva in zanimiva. Pa kaj še to jaz sploh pišem o luni?)

Mislim, da si bom večkrat privoščila razkošje kopeli. To me tako razveseljuje. To je za mojo dušo in tudi telo. Danes pa si bom privoščila obilje kopeli v sončnih žarkih. Peljala se bom na moje najljubše mesto. Se samo usedla tam. Priprla oči in uživala. Kaj če bi tam malo brala knjigo. To bi tudi lahko. Rabim malo odmika. Tako. Potem imam večji zagon.

Kaj pa to, ko je že moje kolo en teden pri nakupovalnem središču. Čisto sem pozabila na njega. Upam, da še je res tam. Danes si grem po njega. Včasih pozabim. Ampak zaupam, da še je tam. Upam. Saj grem tja v kino danes! Kaj če se potem peljem z njim nazaj!??? To pa bi bilo!

Z veseljem pogledam kaj od Abrahama (Ester Hicks). Tako mi danes govori, da so prepričanja samo ponavljanje vedno istih misli. Samo navada, vajenost, da so tam. Si želim razmišljati misli, ki so v nasprotju z mojimi željami?

Ljubek svež dan!

Cmok, objem!












P.S.: Danes je tisti dan, ko čutim veter v laseh, v jadrih. Čas je za odprto morje. Pristanišče me tako vedno čaka. Pustolovščina se začenja! Pripravljeni smo!

P.P.S.: Srčna pot je moja pot. To je vedno dobra izbira. In srce je vedno dober kompas. Bodi, kar si. To znaš živeti najbolje. Tako je! Pristnost je zakon! Queen - Crazy Little Thing Called Love (https://www.youtube.com/watch?v=zO6D_BAuYCI)

ponedeljek, 26. november 2018

K A T E J A : The poetic life...


Hi my Beloved!

How do I create a more poetic life today? Today is my day! Totally for myself! I love it so much! I love this colorfulness and the colors I give to the day. I love this lovely life in fullness and authenticity. Today is the day! Mine!



I’m full of inspiration! I’m so happy that I can’t tell! Excited.
  
  

It can’t be difficult to listen to your heart, if it is the only compass. How can I help others in any way? Basically, I don’t want to help them. Each one has such a compass inside. I just want to show you with an example. I want to point, with my finger, on the moon. Look how beautiful the moon is in the sky! I can’t be their moon. Everyone has his own heart, and it is time for them to listen to it. Everybody right on time for them.


Nature always connects me with my heart. Or, I open to the nature in myself more, to connect with nature around me. How pleased I am!


I love having such lovely comfortable days.

Now it's autumn! At least the temperatures have fallen. It was even snowing! Good pre-preparations for Christmas. At least with weather... I dressed in gray tones and of course added a little warm camel! I don't go anywhere without a cap!


Life loves you!

Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly

















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

P.S.S.: Hey, your life is loving you! Trust! I am inspired to open my heart. Anyone is inspired o listen to his own heart. We walk each in our hearts direction.


**

SLO: K A T E J A : Poetično življenje...


Hej moje drage, moji dragi!

Kako si danes ustvarjam bolj poetično življenje? Danes je moj dan! Čisto zase! To imam tako rada! Rada imam to barvitost in pisanost, ki jo dajem dnevu. Rada ima to ljubko življenje v polnosti in pristnosti. Danes je ta dan! Čisto moj!


Polna sem navdiha in sem res tako srečna, da ne morem povedati! Navdušena.

Ne more biti težko poslušati svojega srca, če je to ednini kompas. Kako lahko drugim kakorkoli pomagam? V bistvu jim nočem pomagati. Vsak ima tak kompas v sebi. Samo želim pokazati z vzgledom, da se da. Želim pokazati, s prstom, Na luno. Poglej kako lepa luna je na nebu! Polna! Ne morem pa jaz biti njihova luna. Vsak ima svoje srce in čas je, da mu prisluhnem. Vsak pa ima svoj čas.


Narava me vedno poveže z mojim srcem. Ali pa se samo bolj odprem naravi v meni, da se poveže z naravo okoli mene. Kako sem zadovoljna!

Rada imam take ljubke udobne dneve

Zdaj pa je jesen! Vsaj malo so temperature padle. Že celo snežilo je! Prave predpriprave za božič. Vsaj z vremenom... Oblekla sem se v sive tone in seveda dodala malo tople kamelje! Brez kape pa tako ne grem nikamor!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly

















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

P.S.S.: Hej, življenje te ljubi! zaupaj! Sem navdih, da odprem svoje srce. Vsak, ki išče svojo pot, naj prisluhne svojemu srcu. Hodimo vsak po svoji srčni poti.