sobota, 10. marec 2018

Pusti, naj traja...

Vedno najdem tako zanimive misli na instagramu. Danes si želim dve deliti. Mogoče sta čisto brez pomena. Ampak sta bistveni…

Rodili smo se, da bi bili pristni, ne popolni.

(daniellecearbaugh (https://www.instagram.com/p/Bf4HM2VFoZT/?saved-by=matejakateja))

Tvoje golo telo bi lahko pripadalo samo tistemu, ki se zaljubi v tvojo golo dušo. Charlie Chaplin (thegoodquote (https://www.instagram.com/p/Bf4_UYQhDlC/?taken-by=thegoodquote))

Že dve taki sočni resnici na vse zgodaj zjutraj. Pa še nedelja je. Res je. Vse je res.

Zdaj pa pijem vitamin Coffee. Z užitkom, ker mi polepša dan. V polnosti. Rada imam ta obred sproščanja. Vem, da bo danes moj najlepši dan do zdaj. Veselim se že tega.

Zdaj sem še uvedla nočni obred. Branje knjige v postelji in pitje metinega čaja. Uh, to pa je užitek. Včeraj me je knjiga tako navdušila, da sem brala veliko predolgo. Pa kaj! Če je fajn, naj traja. Pusti, naj traja… Uh, zdaj sem se spomnila tako dobre pesmi! Pusti, nek traje… Mislim, da gre tako.

Zakaj ne bi izbrala stvari, ki jih počnem, ki jih imam rada. Na voljo so mi ravno toliko, kot so mi na voljo druge, manj prijetne…

Danes izbiramo, moje drage, moji dragi! V prid sebi! In svoji sreči!

Ljubek sijoč dan poln upanja!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je čarobno!  Parni Valjak - Pusti Nek Traje (https://www.youtube.com/watch?v=sEjeB-lOAcw)

petek, 9. marec 2018

K A T E J A : The wind in hair!


Hi my Beloved!

I like it when women have emancipated themselves. We can go everywhere. Two ladies were chatting. One came to tea. The other one came to read the newspaper. Interesting ... I think I was born precisely here as I did so that I could be authentic. Freedom to create. I can’t even say how great I feel. Everything inside me screams with joy! More loud. It's nice here.


 I paint my days in my own way. It's such a pleasure. I know. And privilege!



What is my favorite color? There is no need to explain. Bright pink has the vibration of love inside. And this is the right one. Hearty.


How can love be not false? If it's not true then it's not love. Then it's just something imaginary. Well, there is no imagination. As long as it's real, it is. Love is in the heart. Always. Ever-present. Forever. I'm just settling. Following my heart! Well, there is no time when there is no love. This is the way you would say that there is no sun in daylight. It's always, it's just hidden behind clouds sometimes. For me it is the same, only the blinds got pulled down. And heavy black velvet curtains drawn. But it does not have to be that way. There is no need. The sun is always here. I'll just open it all over. For the glow of the soul, the heart. The beauty of the day. Magical...


I always like to remember the lovely Italian town. I just stopped for coffee. It was so nice. Lovely coffee shop. I've looking to their daily newspaper. And I read their words, which were meaningless to me. Only associations. But they are extremely fun. Full of laughter around.


I love sun! And colors! All is dusty rose pink. Not exactly. Only a blazer! And all other are variations of that. All in the same color family! Dark coral. Checkered pattern in a skirt. I love being by the lake and just enjoying the sun! I adore wind in the hair!


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful day with the wind in hair!



**

SLO: K A T E J A : Veter v laseh!

Hej moji dragi!

Kako mi je všeč, ko smo se ženske tako emancipriale. Vsepovsod lahko gremo same. Dve gospe sta keleptali. Ena je prišla na čaj. Druga spet je prišla brati časopis. Zanimivo… Mislim, da sem se rodila v točno tukaj kot sem se, da lahko žvim sovjo pristnost. Svobodo ustvarjanja. Ne morem povedati, kako odlično se počutim. Vse v meni kar kriči od radosti! Bolj vriska. Lepo mi je tukaj.

Slikam svoje dneve po svoje. To je taki užitek. Vem. In privilegij!

Kaj je moja najljubša barva? Ni niti potrebe razlagati. Živo roza ima vibracijo ljubezni v sebi. In to tiste prave. Srčne.

Samo, kako je lahko ljubezen sploh neprava? Če ni prava, potem ni ljubezen. Potem je pač nekaj namišljenega. Pa saj ne obstaja namišljenost. Dokler je resnična, je. Potem pa je ljubezen v srcu. Vedno. Vseprisotna. Vedno prisotna. Samo naravnam se. Na sledenju svojemu srcu! Pa saj ne obstaja čas, ko ni ljubezni. To je tako, kot bi rekli, da ni sonca podnevi. Vedno je, samo je včasih skrito za oblaki. Pri meni pa je isto, samo rolete imam dol potegnjene. In težke črne žametne zavese zagrnjene. Ampak ni treba, da je tako. Ni treba. Sonce je vedno tukaj. Samo odprem vse na strežaj. Za sijaj duše, srca. Lepoto dneva. Čarobnost…

Vedno se tako rada spomnim ljubkega italijanskega mesteca. Kar tako sem se ustavila, na kavi. Bilo je tako lepo. Ljubka kavarnica. Listala sem njihov dnevni časopis. In brala njihove besede, ki so mi bile brez pomena. Samo asociacije. Bile pa so nadvse zabavne. Polno smeha zraven.

Ljubim sonce! In barve! Vse je temno rožnate roza barve. ne ravno. Samo jakna! In vse drugo so odtenki tega. Vse iz iste družine barve! Temno koralne. Karirast vzorec na krilu. Rada sem ob jezeru in samo uživam v soncu! Obožujem veter v laseh!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten dan z vetrom v laseh!

Osvežitev ne tako daljne preteklosti...

Včeraj smo se že kot običajno dobile soronice. Skupaj spijemo kavo in pokleptepamo! Vzamemo si čas! Nekako smo začele temo...

Dan žena (originalno "Dan delovnih žena") je mednarodni praznik žensk, ki ga v približno 100 državah praznujejo vsako leto 8. marca. Je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk. Nemška feministka in socialistka Clara Zetkin, rojena Eissner (1857-1933) se je začela bojevati za enakopravnost žensk leta 1889. Prvič so ga praznovali leta 1911 v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem, takrat še na 19. marec.

Tudi v Sloveniji so ga praznovali v Trbovljah. V državah sovjetskega bloka se je Dan delovnih žena v komunizmu praznoval 8. marca in je vedno imel velik pomen.

Mednarodni dan žensk se 8. marca praznuje od leta 1917, saj so se na ta dan začeli protesti v Petrogradu (danes St. Petersburg), iz katerih je nastala komunistična Oktobrska revolucija.

Tudi v Sloveniji so potekali boji za enakopravnost žensk, tako je že leta 1897 začel izhajati ženski časnik Slovenka, medtem ko je bilo prvo žensko društvo ustanovljeno leto kasneje. Pomembna je letnica 1906, ko je Marija Urbas kot prva Slovenka doktorirala, in sicer iz filozofijena graški univerzi.

Prva politična zagovornica žensk v Sloveniji, je bila Slovenska Ljudska stranka, ki je že 15. maja leta 1920 uvedla splošno volilno pravico na občinskih volitvah – volilno pravico so dobili vsi, moški in ženske, ki so bili stari nad 21 let. S tem je bila v Sloveniji prvič uzakonjena splošna ženska volilna pravica. Leta 1921 Beograd odpravi splošno volilno pravico, zaradi česa posledično prične Slovenska ljudska stranka v času oblikovanja ustave novoustanovljene Kraljevine SHS, zavzemati za uvedbo splošne ženske volilne pravice na državni ravni. Ženske dokončno dobijo volilno pravico in s tem pričetek enakopravnosti leta 1945, ko je uzakonjena splošna volilna pravica.

Leta 1974 je bilo zapisano v ustavo SFRJ določilo, da ima vsaka ženska svobodno odločanje o rojstvu otrok, tri leta kasneje pa je bila uzakonjena še pravica vsake ženske do umetne prekinitve nosečnosti iz drugih, ne le zaradi zdravstvenih razlogov. Leta 1989 je začel delovati prvi telefon v sili za pomoč ženskam in otrokom, ki so postali žrtev nasilja.

(https://sl.wikipedia.org/wiki/Dan_%C5%BEena)

Danes sem malo raziskoavala. Seveda kje drugje kot na wikipediji. Zdelo se mi je zanimivo omeniti, da enakopravnost žensk ni tako dalnosežna, kot sem si mislila. Zdaj nam je samoumevno, da smo svobodne. Našre prednice pa so se borile za to! Hvala jim. One so že priborile našo krono! Nosimo ji ponosno! Brez njih je sploh ne bi imele!

Danes sem hvaležna najprej svoji mami, sestri, babicam, prababicam, praprababicam… in njihovim prijateljicam, ki so bile zaveznice. Brez njih tudi mene ne bi bilo!

Vem, mogoče malo preveč podatkov, ampak neverjetno zanimivo!

Gremo danes, bodimo pristne, ker lahko!

Cmok! Cmok!









P.S.: Članek je v celoti posvečen ženskam in našemu privilegiju, da smo lahko pristne! Moč žensk! Klapa Rišpet i Mišo Kovač - Sunce mi od tebe dolazi  (https://www.youtube.com/watch?v=e7fim9ePuJo)

četrtek, 8. marec 2018

Super moč!!!


Naše mesto je tako lepo. Prav uživam. S sprehajanjem po njem. Zavijem v kavarnico, ki mi je ljuba. Poslušam tam glasbo, lepo cvetje. Čas obstane.

Sneg se že topi! Saj ne, da bi ga pogrešala. Pa še sonce sije! Kako je lepo!

Danes pa praznujemo! Ženske! (In moški, da nas imajo… da jim polepšam dneve s svojo pristnostjo in nagajivostjo!) v resnici nas nikoli nimajo, ker smo samosvoje kot mačke. Je pa lepo ustvarjati partnerstvo skupaj, ko sta oba partnerja srečna! Potem sreča raste eksponentno!

No pa pustimo danes to temo! Mogoče bi to napisala. Vsaka zase je dovolj. Pa saj to velja za oba spola, navsezadnje. Dovolj smo! Same zase smo cela oseba! Ne rabimo nikogar, ampak si jih želimo, ker je tako bolj pestro!

Zjutraj sem prebrala tako zanimivo misel ali navdih… privabila mi je nasmeh…

Moja super moč je, da sem ženska! Kaj pa tvoja? 

     (https://www.instagram.com/p/BgDUc5tBw3q/?taken-by=grazia_si)

Danes pa uporabljam to super moč zase. Lepo se uredim! Uh, kako dobro frizuro mi je frizer naredil! Uživam na kavi. In komaj čakam, da se zberemo skupaj in poklepetamo! Ženske seveda! Moč žensk! In sploh, če nas je toliko na kupu!

Ljubek pristen dan moje najdražje, moji dragi!

Objem! Cmok! Cmok!









P.S.: Meni je še bolj ljubo, kot prejeti rožo, čas, ki ga preživmo skupaj. To pa je neprecenljivo dragoceno! Vsaj meni! Rože pa imam tudi rada! Bruno Mars - Just The Way You Are (https://www.youtube.com/watch?v=LjhCEhWiKXk)

sreda, 7. marec 2018

K A T E J A : Gently spicy ...


Hi my Beloved!

Are you here?



Of course I am!


Even more in love with life.


I want to be fully myself. Well, I am. I can’t be anyone else. And that is good thing!


Today is a day of pampering. A little sunshine. Bath. A little walk. When is not a perfect day for pampering? That's also true. Or reading a good book. Sweet just being at home and nothing to do. Painting. All that my heart desires. This is my day today.


I have full inspiration for what I would like to read. I’m every day more and more enthusiastic about Abraham (Esther Hicks). That's what makes me so happy. Unbelievable! Be happy and everything else opens for you fully.


I found these trousers by chance. And fall in love in them! They were the last one. They fitted me! Unbelievable! I love leopard print on them. It’s a little bit gentle print, but I like it anyway! Everything with animal print is love at first sight for me. I can’t help! And I refuse any help! I love it!


A jumper is so soft. It has so beautiful details on the sleeves. It’s gentle beige color. And I love that too. Especially together with these gorgeous trousers. It almost seems that I like nudes. No! Of course not. I have to spice it up with red color. With scarf and jacket. Then it’s perfect!


Always in love with life and more and more in love with colors!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful spicy day!

**
SLO: K A T E J A : Pikantno nežno…

Hej moji dragi!

Si tukaj?

Seveda sem!

Še bolj zaljubljena v življenje.

Želim si biti v polnosti jaz. Pa saj sem. Saj drugega ne morem biti. In to je dobro!

Danes je dan za razvajanje. Malo sonca. Kopel. Malo sprehoda. Kdaj pa ni dan za razvajanje? To pa je tudi res. Ali branje dobre knjige. Za sladko brezdelje. Slikanje. Vse, kar si moje srce poželi. To je danes moj dan.

Polno imam navdiha, kaj bi rada brala. Vedno večja navdušenka Abrahama (Esther Hicks) sem. To pa mi je v tako veselje. Neverjetno! Bodi srečen in vse ostalo se ti razpre v polnosti.

Po naključju sem našla te hlače in se zaljubila v njih. Bile so zadnje. In prav so mi bile! Neverjetno! Obožujem leopardji vzorec na njih. Malo bolj nežni odtenek je, ampak mi je vseeno všeč! Vse z živalskimi vzorci je zame ljubezen na prvi pogled. Ne morem si pomagati! In zavračam kakršno koli pomoč! Obožujem!

Pulover je tako mehak. Ima tako lepe podrobnosti na rokavih. Nežno bež barve je. In tudi to mi je všeč. Sploh skupaj s temi čudovitimi hlačami. Skoraj se zdi, da imam rada nevtralne barve. Ne! Seveda ne! Vse sem začinila z rdečo barvo. Šalom in bundo! Potem pa je popolno!

Vedno zaljubljena v življenje in vedno bolj zaljubljena v barve!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pikanten dan!

Rožnata očala... vedno!

Si mogoče opazila (opazil), da je že marec? Pa to? Marec!!! Zvončki in trobentice, mačice, vijolice… Res je. Zvončke sem že videla. No norice. Na Mariborskem otoku. Pokukali so ven med krpami snega. Zdaj pa so sigurno pokriti čez in čez. Sem pa tudi že videla mačice. Tako so bile lepe v sončnem zahodu. Belina snega pa je čisto zabrisala sledi brstenja.

Kam se mudi temu letu tako?

Zdaj je sploh lepo opazovati sneg, ko sem na toplem. Z mojo najljubšo skodelico aromatične kave. Zavita v toplo puhasto jutranjo haljo. Komaj čakam, da začnem brati dobro knjigo.

Rada imam Alberta Einsteina, ker je tako veliki um. Vedno sem ga občudovala. Že ko smo gledali film o njem, mi je bila všeč njegova drugačnost. Občudujem vsa njegova vprašanja, ki so pripeljala do tako zanimivih odkritij. Imel je neko globlje vedenje, zaupanje, radovednost. To mi je tako všeč.

Nekaj kraljevega je v občudovanju snega skozi okno. Vem, da sem še lahko malo na toplem. Zato še bolj cenim dom. Rada imam tudi sprehode po snegu. Vse tako lepo škripa pod nogami. Ampak zdaj, zdaj bom še uživala ta čas notri. Zase. In se razvajala.

Sestra mi je priporočala izjemno dobro risanko. Komaj čakam, da jo danes zvečer pogledam. Bikec Ferdinand. To pa bo zanimivo! Rada imam dobre risanke! Uhm, Pinkpanterja že dolgo nisem gledala. Kako ušpiči kako bedararijo in se zlahka izmaže. Prav pogrešam ga.

Danes se počutim malo kot Pinkpanter, saj imam tako barvo jutranje halje oblečeno. Skodelica pa je tudi take barve. Lepo je gledati svet skozi rožnata očala… Prav paše… In spočije mi oči!

Ljubek pink dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: To je ljubezen! Dean Martin - That's Amore  (https://www.youtube.com/watch?v=XHtdGJfVd2w&list=RDMM74LXx0wSqMI&index=16)

torek, 6. marec 2018

Vsak zase užitek!

Uh, kako sem dobro spala. Ledene sveče so visele s strehe. Sonce je še bila velika rdeča žareča krogla. Tako lepa in sijoča. Svetloba se je bleščala v svečah. Vse še je spalo. Samo nekje spodaj so se slišali škripajoči koraki po snegu. Idila. Zimska idila in pravljica.

Kaj pa meni predstavlja to idilo? To prostrano notranjo pokrajino miru in ljubezni. Najbolj to, da lahko svobodno ustvarjam. Slikam. Pišem. Fotografiram. Potujem. Uživam v vsakem trenutku dneva. Se lepo oblačim. Sem pisanost vsak dan. Rada imam polnost vsega in tega, kar sem. Rada sem jaz. Rada radostno rastem. Rada sem v toku življenja, kjer dopuščam plovbo naprej. Rada se učim uživati v vsem vedno bolj. Rada pijem kavo z užitkom in počasi. To si želim zase. Še več tega.

Na okenski polici se mi je tako lepo odprl cvet temno vijolične orhideje. Bela že kar dolgo cveti. To mi pa tako polepša dan. V polnosti.

Moram povedati, da sem padla noter v serijo. Big little lies. Prva je, ki sem jo gledala od začetka do konca. To pa samo zato, ker igra Nicole Kidman. To pa je taka asica. Obožujem jo! Zvečer sem pogledala tri dele. Zjutraj potem enega. Pred in po kosilu enega. Zadnjega pa sem si želela pustiti za zvečer. Pa nisem mogla! Celo serijo sem pogledala v enem dnevu. To je pa bil včeraj moj skrivni užitek! In izjemen konec! Uh, splačalo se je. To je zdaj dovolj za celo leto!

Super je, ko imam dopusti. Samo pustim dnevom, da tečejo in so taki kot so. Ljubki. Vsak zase popoln užitek! Take dneve obožujem!

Ljubek sladek dan!

Cmok!









P.S.: Poslušam svoje srce, edino ve, kaj je prav... zame! Robbie Williams | Love My Life (https://www.youtube.com/watch?v=j4ggyO-OFXU)

ponedeljek, 5. marec 2018

K A T E J A : Precious!


Hi my Beloved!

Romance and poetry are precious!



Right before, I had a dilemma in my head. Pleasure or pleasure! No, I'm kidding. Is it worth to live if you don’t enjoy? Will I really let go of some pleasure!? Then she confirmed to me that the meaning of life is a pleasure! I knew it! And happiness!


And today it would mean that. A little time for myself. Nicely dressed. Be kind to myself, too. This is my achievement today. I want to create myself. As I am. In fullness!? What does that mean? It means to be happy in its fullness. In everything I am. In all things. In everything I am. I love what I am. I always allow more and more to let the poetic spirit of the soul shine through me.



Uh, there's been a lot of clouds in my life. I did not let them go. Now, I let them be melted! Let the mist go away! It is time that the sun shines in fullness!


I have so much fun when I pose for photos. I was standing under the tree and the snow fell on me! A lot of snow! It fell behind the neck and a scarf! I couldn’t believe it!


Here I’m wearing dark blue… I meant to write a coat, but I realize that almost everything is the same color! Except a dress… it has orange-yellow (= ocher), white and of course blue dots. I love this blanket scarf. It’s really big. And soft. Just to cuddle it! Like all the time! Forever! Yes, yes and it’s a little dark blue, too. (Like my nails…)


Have the nicest lovely happy pink day!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!



**

SLO: K A T E J A : Dragocenost!

Hej moje drage, moji dragi!

Romantičnost in poetičnost je dragocenost!

Ravno prej sem imela dilemo v glavi. Užitek ali užitek! Saj ne, hecam se. Je res vedno živeti, če ne uživaš? Bom res izpustila kakšen užitek!? Potema pa mi je potrdila, da je smisel življenja užitek! Vedela sem! In sreča!

In danes bi to pomenilo to. Malo časa zase. Urejenost. Prijaznost tudi do sebe. To je moja uresničitev danes. Si želim ustvarjati sebe. Kot sem. V polnosti!? Kaj to sploh pomeni? Pomeni mi biti srečna v vsej polnosti. V vsem, kar sem. V vseh stvareh. V vsem, kar sem. Rada sem to, kar sem. Vedno si bolj si dovoljujem, da poetičnost duše sije skozi mene.

Uh, se je zbralo kar nekaj oblakov v življenju. Nisem jih spustila. Zdaj pa se naj razkadijo! Naj se meglice razpršijo! Čas je, da posije sonce v polnosti!

Tako se zabavam zraven, ko poziram za fotografije. Stala sem pod drevesom, ko se je usipal sneg name! Veliko snega! Padel mi je za vrat in šal! Nisem mogla verjeti!

Tukaj sem oblečena v temno modro… Mislila sem napisati plašček, pa sem videla, da je vse enake barve! Razen obleke… ima oranžno-rumene (=oker), bele in seveda modre pike. Obožujem ta deka šal. Res je velik. In mehak. Samo za cartanje! Ves čas! Za vedno! Da, da in malo je temno modre barve. (Kot moji nohti…)

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!