sobota, 7. april 2018

Si želiš?

Včeraj sem brala knjigo Roberta Holdena. O sreči. Moja najljubša tema… (Ne tema, kot temno in brez svetlobe…) Tema za razpravljanje. Tematika.

Sedela sem na tem spomladanskem soncu. Brala knjigo in zraven pila ledeno kavo. Božansko. Kot praznik sredi tedna! Ni bilo tako močno sonce, ker je že rahlo zahajalo! Prav uživala sem. Vetrc je čisto rahlo pihljal… Svežina.

Pisal je o tem, da nas stvari ne osrečijo. Bil je primer, da si vsi želimo dober avto. Vsak ima svojega. Tam je bil primer BMW-ja. (Ali vilo, ali hišo, ali jahto, ali karkoli si zaželiš…) In je napisal, da bi ga morali poskusiti kupiti. Da naj naredimo vse za to, da si ga kupimo. Potem pa bomo ugovorili, da nas stvari res ne osrečujejo.

Ne verjamem, da sreča prihaja od zunaj. Stvari me osrečijo za kratek čas. Zapolnijo neko praznino v meni, ali kaj nerešenega. Verjetno. Ne vem. Vem, pa, da sreča prihaja od znotraj.

Že če si samo rečem, da je danes moj najsrečnejši dan do zdaj, se počutim čisto drugače. Kaj šele, če delam vse stvari s srcem. z užitkom.

Kaj si sploh želim delati?

Ob čem moje srce zaigra?

Kaj me tako veseli, da bi lahko delala neprestano?

Želim si živeti pristno. Od znotraj navzven. Poslušam svoje srce.

Danes si moje srce želi kopeli. Slikanja. Sprehoda. Fotografiranja. Užitke ob kavi.

Včeraj sem videla edino kavarnico v mestu, kjer lahko piješ kavo pod cvetočim drevesom! Čisto sem pozabila na njo! Peljala sem se mimo! Vse je bilo v roza cvetovih. Vse je bilo tako čudovito. Ima pogled na Dravo! Komaj čakam, da bo boljše vreme in se odpravim tja! Kar cvilila sem v avtu od navdušenja.

Popolnost!

Danes cvetite v svojih najljubših barvah srca!

Cmok! Cmok!









P.S.: Čas je, da odpremo popke na široko... ljubezni! Jules Larson - You Know It's True (https://www.youtube.com/watch?v=IYwgGTIsQdo&index=21&list=PLqRONaoiLNdoRvHt3VSWr7WZkvhX1tPw1)

petek, 6. april 2018

K A T E J A : Golden spring!


Hi my Beloved!

Can I be happy anyway? Can I be so happy right now? Can I be happy because it is Monday? Can I be happy because it is Sunday? Can I be happy because it is Tuesday? Every time. I think that the days of the week have nothing to do with it.


Sometimes it's better not to look back. And just to look forward to the sun. These fluffy clouds. I think you should just delete the word sometimes. It is always better to watch the sun, white disguised uneven clouds in the sky. Everything is now. It's always better to watch what's great in my life.


Freshness, juicyness, vitality is all now. Everything flows through. Ideas. Inspiration. Travel. What else will be. But it's already great now.



I love these days. Such like today. In the family nest, shelter. Home. Warmth. Full of laughter and fun. Relaxation. Good food. Coffee that has cream on top. My favorite cup. Conversations. Playfulness.


Spring is here! The freshness of authenticity is already brisk in fullness!


We have such a mighty railway bridge. This is below. Photographed. Spring is here! Everything is more fresh, even the colors of the dressing. Monochrome. A long jacket. Blouse with small golden dots. White belt! Jeans. And a pinch of gold. Because it even more fresh!


Life loves you!


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly












P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Zlata pomlad!

Hej moje drage, moji dragi!

Sem lahko srečna ne glede na vse? Sem lahko srečna kar tako? Sem lahko srečna, ker je ponedeljek? Sem lahko srečna, ker je nedelja? Sem lahko srečna, ker je torek? Kdaj koli. Mislim, da dnevi tedna nimajo nič s tem.

Včasih je bolje ne gledati nazaj. In se samo veseliti sonca. Teh puhastih oblakov. Mislim, da bi kar morala izbrisati besedo včasih. Vedno je bolje gledati sonce, bele razkuštrane neenakomerne oblake na nebu. Vse, kot je zdaj. Vedno je boljše gledati, kar je super v mojem življenju.

Svežina, sočnost, vitalnost vse je zdaj. Vse se pretaka skozi. Ideje. Navdih. Potovanja. Kaj vse še bo. Ampak že zdaj je super.

Rada imam te dneve. Take, kot je danes. V družinskem gnezdu, zavetju. Domačnosti. Toplini. Polno smeha in zabavnosti. Sproščenost. Dobra hrana. Kava, ki ima penice na vrhu. Moja najljubša skodelica. Pogovori. Razigranost.

Pomlad je tu! Svežina pristnosti že brsti v polnosti!

Imamo tako mogočen železniški most. To pa je spodaj. Fotografirano. Pomlad je tukaj! Vse je bolj sveže, tudi barve oblačenja. Monokromatsko. Dolga jopica. Bluzica z majhnimi zlatimi pikicami. Bel pas! Kavbojke. In ščepec zlatega. Ker je tako še bolj sveže!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Sij... sij!

Kaj pa to, ko sem po dolgem času pekla. In sploh ni bilo potrebno testa! Samo kekse spodaj popečeš! Potem pa še različne plasti! Skutina torta! Uh, kako dobro je uspela. Že od nekdaj so mi bile simpatične! Božanske so! Dodala sem malo manj sladkorja. Skoraj polovico manj… Bila je ravno prav! Rozine niso bile v receptu. Mislila sem jih samoiniciativno dodati, pa sem potem pozabila. Dodale bi tisto piko na i!

Kaj pa so rozine v mojem življenju? Kaj je tisti ščepec soli, ki daje mojemu življenju pravi okus? Da je bolj po moje, da je bolj pristno? Kaj sem ustvarila iz sebe, od znotraj navzven?

Sledi svojemu sijaju. Joseph Campbel

Lepše ne bi moglo biti povedano. In to je privilegij. Zakaj ga ne bi živela? Kar danes! Dovolj je odlašanja. Dovolj je. Lahko sem.

Moje rozine so definitivno slikanje in pisanje. Tudi ples. Fotografiranje. Sprehodi ob reki. Pitje tako dobre kavice, kot jo danes. S smetano. V največji skodelici, kar jo imam! Čisto počasi. Opazovanje sončnega vzhoda. Zahoda. Zvezd.

Včeraj sem se vozila in sem opazila prvo zvezdo. Ni še bila tema. Ni še bil mrak. Pripravljalo se je, da bo nebo pokrito s tančico črnih barv. Samo slutnja prihajajočega. Potem pa je mežikala ta svetla pikica. Kot bi kljubovala načrtom noči. Sijala je v vsej svoji lepoti. Še bolj. Se bolj odločno!

Ni tako tudi v življenju. Bolj je tema naokoli, bolj imamo priložnosti sijati v vsej svoji polnosti. Bolj smo bili v temi, bolj vemo, kaj si želimo. Še bolj odločena sem, kar si v resnici želim. Kot bi nam noč pomagala razjasniti želje. Razmazano nejasno sliko spremeni v najbolj ostre jasne razločne podobe. Tudi za to je tema dobra. In seveda za to, da se naspimo. Nič ni lepšega, ko sem v dnevu polnem občutij in doživetij, potem pa se zavijem v objem postelje. Taka popolnost!

Ljubek pristen dan poln ljubezni (tudi do sebe)!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je sladko! Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart (https://www.youtube.com/watch?v=lcOxhH8N3Bo)

četrtek, 5. april 2018

Razpeta za veter...

Svet izgleda čisto drugačen, ko gledam luno skozi okno. Tako je skrivnostna. Ravno vzhaja. Žari nežno, a še vedno oranžno. Vidijo se sence na njej, kraterji, kot oddaljene planine. Tako je drugačna. Privlačna. Magična. Čarobna. Skrivnostna.

Nič ni več kot prej. Samo zazrem se vanjo in že občutim mistično kot otipljivo. Čisto na dosegu roke. Dokaz obstoja čudenja. Vsa ta narava, ki nas obdaja. Vse je tako lepo čarobno. Neopisljivo bogato lepo. V polnosti.

Danes pa sem še videla sončni zahod. Tako čisto počasi je sonce zahajalo. Trije kot las tanki oblaki raztegnjeni v ravne črte so se ga navidezno dotikali. Samo bolj so še poudarili njegovo moč sijanja. Čeprav nežno, je svetloba preglasila črtasto ospredje. Čista popolnost.

Narava mi vedno odpira srce. Samo sprehodim se. Občutim vso to razkošje zelenja, reke, prostranost neba in belih puhastih oblakov na njem. Vse mi je jasno. Vse se mi zbistri v glavi. Zbere se v meni moč ljubezni kot kapljica lesketajoča v soncu na travi. Popolnost. Izjemnost.

Vse je dobro. Vse je popolno. Vse vesolje mi stoji ob strani. Vse vesolje piha v moja jadra pristnosti. Sem jih že razprla? Še vedno vztrajam v neumornem trudu? Zakaj? Lahko gre tudi zlahka. Kaj si želim zase?

Vremenska napoved kljub sončnosti ne bo prinesla odgovorov. Bo jih pa povezanost z naravo. Tudi in predvsem v sebi.

Ljubek živo pristen dan!

Cmok! Cmok!







P.S.: Ljubezen je v naravi. V pristnosti! Prisluhni svoji naravi! Bryan Adams - Heaven (https://www.youtube.com/watch?v=s6TtwR2Dbjg)

sreda, 4. april 2018

K A T E J A : Red. Or red?


Hi my Beloved!

Books have always been my passion. Reading! Writing too. I always wanted to be a writer. That to me is natural. It's part of me. I just want to write. Even when I do not need it! Well, since I am, I am already a writer by heart. There is no debate at all!



I would like to honor all the moms in the world! You are remarkable. We are exceptional!


Nobody prepares you right to this challenge of motherhood. It's happening. Children and mothers are so different that there are not any relevant rules at all. Most of what I want for my child is to be happy.


After all, it's not mine at all, it's his own. He has his own life. His mission. His goals. His nature! I was just an intermediary between the soul and the body contact. I'm a little more of time!


What about motivation? From inside out, of course?! Why do we want anything at all? Just because we think we'll be happy then!


There is no doubt that I like red shades. Everywhere. Everything where is possible. I don’t resist it. I love to revive my appearance. It's like a vitamin bomb!


Red shoes. A sweater. I painted a dress myself. The whole black is slightly boring... although it's also elegant. But not today! Authenticity counts!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...


Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Rdeče. Ali rdeče?

Hej moje drage, moji dragi!

Knjige so mi že od nekdaj moja strast. Branje! Tudi pisanje. Vedno sem si želela biti pisateljica. To mi je naravno. To je del mene. Pač rada pišem. Tudi ko ne rabim! Pa saj sem, po srcu sem že pisateljica. Tu sploh ni debate!

Rada bi počastila vse mame na svetu! Izjemne ste. Izjemne smo!

Nihče te ne pripravi prav na ta izziv materinstva. Zgodi se. Otroci in mame smo tako različni, da sploh ni nekih relevantnih pravil. Največ, kar si želim za mojega otroka je, da bi bil srečen.

Navsezadnje pa sploh ni moj, samosvoj je. Svoje življenje ima. Svoje poslanstvo. Svoje cilje. Svojo naravo! Bila sem samo posrednica med stikom duše in telesnega. Sem še malo!

Kaj pa motivacija? Od znotraj navzven seveda?! Zakaj si sploh kaj želimo? Samo zato, ker mislimo, da bomo potem srečni!

Sploh ni dvoma, da so mi všeč rdeči odtenki. Vsepovsod. Vse kar je možno. Ne upiram se. Rada imam, da poživi moj izgled. To je kot vitaminska bomba! Rdeči čevlji. Jopica. Obleko sem si poslikala sama. Cela črna je rahlo dolgočasna... čeprav tudi elegantna. Ampak ne danes! Pristnost šteje!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly












P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Noge v zrak!

Rada grem na sprehod. Obožujem naravo. Tako lepi ptiček je priletel k meni. Z oranžnim trebuščkom. Tako ljubek je bil. Imel je tako lepe očke. Zdelo se je, kot bi prišel pozdraviti mene. Tako lepo. Potem še jih je priletela cela jata zraven. Ampak samo ta prvi je upal tako blizu. (Tu, ko sem napisala cela jata, sem jih mislila šest. Niso me napadali. Toliko pa jih spet ni bilo. Prav simpatični so bili. Igrivi. Ljubki.)

Vedno srečam kakšno žival. Zadnjič sem imela opravke pri bolnici, pa je tako lepa podgana ob robu stavbe hitela. Mogoče je bila samo velika miš. Ne vem točno razlik. Tako v podrobnosti pa se sploh ne spuščam.

Včeraj pa sem videla, kako je nekdo nametal hrano za golobe. Cela jata se jih je tam zbrala. Frfotali so okoli. Kljuvali koščke, ki so smešno skakljali v zrak. (Tu pa res mislim celo jato. Več kot šest. Bilo jih je nešteto. No, toliko spet ne!)

Labodi pa so mi tako elegantne živali. Všeč mi je njihova belina. Eleganca. Lahkotnost na reki. Najbolj smešno pa je bilo, ko sem jih gledala z mosta. Štirje so stali v ravni vrsti. Čisto pri robu reke. Vsi so imeli glave v vodi, koliko se je dalo. Smešni so tudi, ko se obrnejo čisto na glavo. Samo velike črne plavutaste noge jim ven gledajo. Potem se pa spet obrnejo. Tako so lepi potem, ko imajo polno kapljic na sebi.

Lepo se je sprehajati ob Dravi. Vedno priplava kakšen labod. Ali več. (Ne cela jata.) Sliši se zvok galebov. Nežno valovanje reke.

Včeraj sem videla tako lep sončni zahod. Kot bi se nebo samo odprlo. Ves dan je deževalo. Potem pa je zasijala skozi črto razmaknjenih oblakov tako zlata svetloba. Bilo je čarobno pravljično lepo! Božansko!

Živite pristno moje drage, moji dragi! To je privilegij!

Cmok! Cmok!

Objem!


P.S.: Zalužite si, da živite kot kraljice in kralji danes! Bonnie Tyler & Shakin Stevens - A Rockin Good Way (https://www.youtube.com/watch?v=Hp9D04pcyV0)

torek, 3. april 2018

K A T E J A : Asymmetrical!


Hi my Beloved!

Am I a little bit springy? Of course. I put heavy and warm sweaters on the side. I put them in bags and put them in a closet. Wouldn’t it be great if we put the heavy things in life out of the way? Clearly out. I know we can. That's just the way to focus elsewhere. I'm just redirecting. I'm just thinking of something else.


What makes me happy today? What can I do today to make me feel better? How can I pamper myself today?


I feel some lightness is in the air. Maybe even Spring. I'm a little redecorating the apartment. I'm cleaning. Sorting. I'm giving away what I do not like anymore.


I could do the same thing with my mind. What I don't like anymore and I don't want to be repeated, I let it go. I'll think about something else. I was thinking about writing, I will not think about it. And when I say that I will not, the more similar thoughts are concealed. And more and more. I change focus only.


Letting go is important. Sorting too.


Like the sun, I shine light to all the dark parts and they dissolve. I'm gentle with me. If I knew better, I would do better. (Maya Angelou) Now I know better!


I love it asymmetrically! I bought this dress purely by chance. As if waiting just for me! Asymmetrical. Small flowers! Red! Perfection! The weather is still not warm, so I added a sweater. I added color because we brighten your day! Walking along the river is so my favorite thing at all! It makes me happy !!!


Have the nicest lovely happy pink day!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!




**

SLO: K A T E J A : Asimetrično !

Hej moje drage, dragi!

Sem jaz kaj pomladna? Seveda. Težke in tople puloverje že dajem na stran. Pospravljam jih v vreče in jih spravljam v omaro. Kaj ne bi bilo super, če bi tako pospravila težke stvari v življenju vstran? Čisto vstran. Vem, da lahko. To pa samo tako, da usmerim fokus drugam. Samo preusmerim se. Samo mislim na kaj drugega.

Kaj me danes osrečuje? Kaj lahko danes naredim, da se počutim boljše? Kako se lahko danes razvajam?

Neka lahkotnost je v zraku. Mogoče celo spomladanska. Malo si preurejam stanovanje. Čistim. Sortiram. Dajem stran, kaj mi ni več všeč.

Lahko bi enako naredila z mislimi. Kar mi ni več všeč in nočem, da se mi ponavlja, dam stran. Razmišljala bom o čem drugem. Sem že mislila napisati, ne bom razmišljala o tem. In boj ko si rečem, da ne bom, bolj se prikradejo podobne misli. In še več in še več. Samo fokus spremenim.

Opuščanje je pomembno. Sortiranje tudi.

Tako kot sonce posvetim na vse temne dele in se raztopijo. Nežna sem s sabo. Če bi znana boljše, bi naredila boljše. (Maya Angelou) Zdaj pa znam boljše!

Obožujem asimetrično! To obleko sem kupila čisto po naključju. Kot bi čakala samo mene! Asimetrična. Majhne rožice! Rdeče! Popolnost! Vreme še ni prav toplo, zato sem dodala pulover. Dodala sem barve, ker mi polepšajo dan! Sprehod ob reki je pa tako moja najljubša stvar sploh! To me osrečuje!!!

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

-Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly












P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!