sobota, 6. oktober 2018

Igra dneva!

Kakšna zarota je to danes?! Vse se je obrnilo v smeri vetrca jeseni! Vse me želi presenetiti, razveseliti, mi pričarati smeh na obraz, me razvajati. Božansko!
Prišla sem domov in me čaka kopel. V morski vodi. Presenečenje. To pa imam tako rada. Seveda sem prišla iz razvajanja v Bukvarni. Našla sem tako dobro knjigo in že je morala zraven mene v kad. Ona je ostala suha, jaz pa ne! Zdaj imam tako mehko kožo! Obožujem kopeli! Presenečenje kar tako! Obožujem! To pa je radost in igrivost!
Danes je bilo kar radoživo v naši ljubi zbiralnici knjig in knjigoljubcev. Zanimive teme in pogovori. Vse kotičke sem na hitro preiskala. Po moje ni minilo niti deset minut! Pa pogledam na uro in veliki kazalec je naredil že cel krog. (Za vse tiste iz digitalne dobe. No, saj ste pa ja videli kje kakšno uro! Ko se veliki kazalec prestavi na točno določeno mesto, kjer je bil pred eno uro, je minila ena ura. To pa je znanstvena razlaga. Boljše, da vam pokažem v živo! To nikamor ne vodi!)
Ujela sem še zahajajoče sonce! kako lep sprehod je bil po drevoredu. Dama je imela oblečeno mojo najljubšo barvo in psička ravno tak povodec. Verjetno je bila psička! Ljubko!
Zdaj pa se je že to popoldansko nežno toplo vreme prevesilo v mrak in skoraj noč. To pa je zame čas, ko kar oživim. Vem. Kdaj sem si mislila, da so jutra moja. Pa saj so. Tudi. Ampak večer! Vse se umiri! Končno imam čas za pisanje in tišino. Lahko sem pretočna za karkoli mističnega in modrost srca! To pa me vedno pritegne. To je moja strast! Srečnost!
Povem vam, katero knjigo sem našla. Tja hodim slediti eno čisto posebno! Kojca! Vedno pa še najdem kaj bolj zanimivega. Saj ne gre za bolj ali ne. Samo knjige me magnetno vlečejo! Prav ljubijo me! Jaz pa njih nazaj, še bolj! Moram teti kako sliko raja poslati! Ona tudi tako rada bere! No, saj vsi v družini radi beremo!
Našla sem! Kam sem jo te zdaj pospravila!? Tu je! Življenje kot igra! Dr. Dyer! Komaj čakam, da poročam!

Ljubek kičasto srčen dan!

Objem!

Cmok!









P.S.: Samo povem ti, da te ljubim. Čuti to srčnost v tebi. Kliče te. Kliče me. Hodimo po srčni poti. Danes. Ta dan. Srčna sreča postaja otipljiva.

petek, 5. oktober 2018

K A T E J A : Adventure


Hi my Beloved!

I love happy ends because I believe in them. I also believe in a happy journey. Then it's a happy ending.


I love just everything related to happiness. Of course something comes out and I embrace it. Insanity is always a part of life. But if it's not a happy ending yet, it's not over yet.
  

Today is a day of pampering. Where do I want to go? Pulling me where? I definitely want a hot bath. A tea. I’m so grateful to my mom that she has collected it at sea. Exactly when I wanted to. Really. Yesterday I was drinking it with a spoon of honey. How pampering it was. Watching the comedy. Crazy situations and conversations.


Life is simple. Easy.


I know. The past is a past. What is now is now. And I just have now. We have. I can fully enjoy this moment.


How I like traveling. I'm wearing a very light and, of course, a multilayer. Most of all, I enjoy coffee. Excellent coffee. My dreams have come true.


Life loves you!


Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Pustolovščina...


Hej moje drage, moji dragi!

Rada imam srečne konce, ker verjamem v njih. Verjamem tudi v srečno pot. Potem pa srečen konec.


Rada imam pač vse v zvezi s srečo. Seveda pride kaj in to tudi objamem. Norosti so vedno del življenja. Ampak če še ni srečen konec, še sploh ni konec. 


Danes je dan za razvajanje. Si želim kam iti? Me kam vleče? Definitivno si želim vroče kopeli. Čaja. Tako sem hvaležna mami, da mi ga je nabrala na morju. Točno takega, ko sem si ga želela. Res. včeraj sem ga pila z žlico meda. Kako razvajanje je to bilo. Ob komediji. Nore situacije in pogovori.
Življenje je enostavno. Lahkotno. 


Saj vem. Preteklost je preteklost. Kaj je zdaj, je zdaj. in samo zdaj imam. Imamo. Lahko polno uživam ta trenutek.

Kako obožujem potovanja. Oblečem se čisto lahkotno in seveda večplastno. Najbolj pa uživam ob kavi. Odlično kavi. Moje sanje so se uresničile.

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Samo povem ti...

Spet so mi poti zašle v bukvarno. To pa je zame svetišče. Ljubko. Tako prijazna gospa je tam. Rada ima knjige, tako kot jaz.
Bila je tako dobra misel na steni.

Eni ljudje prinesejo toplino v prostor,
Pri drugih pa nastane toplina, ko odidejo.

Saj ni bilo točno tako. Dosti lepše je bilo napisano, bom pogledala, ko grem danes tja. Danes grem tja?! Res?! Dobro!
Malo sem prišla zadnji trenutek. No, saj še je bilo dvajset minut, ampak to tako hitro mine. Nekaj knjig sem prelistala, pa nekaj preložila, pa je že šel čas mimo kot nič. Kar bi še delala kroge tam okoli. Imeli so tudi kuharske knjige. To sem opazila čisto na koncu. Pogledala bi še vse o umetnosti. Do tja pa še sploh nisem prišla. Kakšen Picasso. To pa mi je vedno v navdih!
Vedno me očarajo gradovi. Prav obožujem jih. Že takoj, ko se jim približam, me prevzamejo. Božansko je to. Ljubko.
Nekaj bi še rada napisala. Včeraj sem slučajno slišala, koliko pozitivnih in negativnih občutij dobiš, odvisno iz katerega sloja prebivalstva si. Če si srednji razred, je to nekako izenačeno. Če si reven, dobiš veliko več negativnih, če pa bogat, pa veliko več pozitivnih. kaj si ustvarjamo danes? Bogastvo? Kaj bomo verjeli? Upanju, optimizmu, ali navadam miselnih tokov. Danes si ustvarjamo bogato življenje od znotraj navzven! Mi imamo moč, ne glede na podlago.
Si ustvarjam danes življenje, kot si ga želim?
Slišala sem tako dobro glasbo v mestu! I just caled to say I love you… Kako lepa pesem za dušo…

Ljubek dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Živim srčno in hodim po poti srca. Tako sem navdih drugim, da se poslušajo in hodijo po srčni poti. Pa ti? Stevie Wonder - I Just Called To Say I Love You (https://www.youtube.com/watch?v=wFEH4GYXhAk)

četrtek, 4. oktober 2018

Ti veš...

Kako je lepo zunaj. Rada imam ta drevesa, ki se tako nežno pozibavajo v vetru. Sonce jih obliva čisto nežno. Zrak pa je svež in prav vabi na sprehode. Lepo je življenje. Tudi jesen je lepa.

Saj ne, da bi polno presenetila, ampak malo že. Zvečer pa topel čaj in prižgana svečka. Tako, ker lahko in ker je čas za razvajanje. Dnevi so že krajši. Seveda sem želela poudariti, da komaj čakam, da bom imela več časa za branje. Prej so me še kar vabili sprehodi. Tudi proti večeru. Zdaj pa je tema tako hitro, da rečem, kaj komaj sedem je že, pa ni več sonca?!

Bo pa prav prišel jesenski dopust. Tako, ker je jesen tudi čas za uresničevanje sanj. Kdaj pa ni čas za uresničevanje sanj!?

Kje so moje tople odeje? Počasi jih bom morala dati na plano.

Našla sem zanimivo misel.

Ne poslušaj ljudi, ki ti pravijo, kaj moraš narediti.
Poslušaj ljudi, ki te opogumljajo,
da počneš, kaj veš, da je prav zate, v tvojem srcu.
(thinybuddha.com)

Kaj ti danes narekuje tvoje srce? Kaj si želiš početi? Kako se želiš razvajati? Kako se želiš uresničevati? Kaj ti je pomembno? Kam te vodi srce? Slediš svojemu sijaju? Kaj si želiš ustvarjati? Kam te vodi sprehod? Ti veš zase. Samo ti veš zase.

Ljubek pisan sijoč pristen unikaten dan!

Objem! Cmok!!!









P.S.: Pristnost na vsakem koraku! Povežimo s svojim srcem. To je naše bistvo, to je naša čista energija. Potem pa radostno stopajmo pote tej poti. Zdaj. danes.

sreda, 3. oktober 2018

K A T E J A : My love...


Hi my Beloved!

What a nice surprise. That made me so happy that I was “buried” among all these books. I found one, a thick one, who reminds me of my grandmother clearly and completely! I know. She must have been there with me and laughed! Or even led me to this book. Would I buy it? Just to remember? Grandma is in my heart always, with me.


My love, books!


Most of all, I like talking from the soul. Really. Such knowledge. Wisdom has further enhanced our conversations. Brighten it!? It was pure for the soul. Divine.


Even better is laughter! I haven’t laughed so strong for months! It was so fun for so long! It's a really crazy and funny coincidence! Even after I left for the car, I remembered, and I had to laugh out loud. Crazy good! A real comic situation comedy!


I love our family. It's such a light atmosphere. Celebrations are my love..


The diversity of the day and trips. Life is a great journey. It can also be in tiger (chita (animal)) tones. It's even better. It matters only, that is my way…

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Moja ljubezen…


Hej moje drage, moji dragi!

Kako lepo presenečenje. To me je pa tako razveselilo, da sem bila zakopana med vse te knjige. Še prej sem našla eno, debelo, ki me čisto in čisto spominja na babico! Vem. Sigurno je bila tam z mano in se smejala! Ali me celo vodila do te knjige. Bi si jo kupila? Samo za spomin? Babico tako imam v srcu vedno z mano.

Moja ljubezen, knjige!

Najbolj pa so mi všeč pogovori iz duše. Res. Taka spoznanja. Modrost je še polepšala naše pogovore. Kaj polepšala!? To je bilo čisto za dušo. Božansko.

Še boljše pa mi je smeh! Tako se že dolgo nisem nasmejala! Tako zabavno pa še dolgo ni bilo! Čisto noro in smešno naključje! Še potem, ko sem odhajala proti avtu, sem se spomnila in sem se morala prav naglas smejati. Noro dobro! Prava komična situacijska komedija!

Rada imam našo družino. Tako lahkotno vzdušje je. Praznovanja pa sploh.

Pestrost dneva in potovanj. Življenje je veliko potovanje. Lahko je tudi v tigrastih (čita (živalskih)) tonih. Tako še je lepše. Samo, da je po moje...

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Zaklad duše

Radost je tako gledati drevesa. Lepo so še zelena, vseeno pa bodo kmalu spreminjala barve. Počasi pa bodo odvrgla vse listje. Potem jih prekrije sneg. Veter jih ziba. Potem pa spet pride nežna pomlad in vroča poletja. Vse okoli njih se spreminja vsak dan! Vseeno pa so tako trdno zakoreninjena v zemlji. Živijo svoje. Cvetijo po svoje. Rastejo po svoje.

Všeč mi je trdnost in hkrati lahkotnost dreves. Tako lepo se nagibajo v vetru. Premikajo se skozi vsa obdobja leta čisto elegantno. Rodijo sadeže ob njihovem času.

So stabilna, vseeno pa se čisto prilagajajo vremenu in zunanjim okoliščinam. Rastejo z njimi. Edino, kar je enako v času drevesa je sprememba. Rast.

Tako lepa luna je bila. Čisto živo rumeno oranžne barve. Tako popolna! Kaj tako lepega še nisem videla! Kar žarela je!

Zanima me, koliko lahko pade jabolko daleč od drevesa. Me res družina določa? Mislim, da so samo material, ki me je oblikoval, da se zdaj lahko oblikujem po svoje. Material za vajo, kaj si pa v resnici želim ustvariti. Ne rabim ponavljati preteklosti. Ne rabim verjeti vsemu, kar so me naučili. Ne rabim biti skozi buba. Z lahkoto se lahko prelevim v metulja, če se tako odločim.

Zanimivo mi je pogledati, koliko še vedno želim ugajati drugim. Živeti, da bo njim vredu?! Ali družini ali normam družbe. Kaj mi je bolj pomembno? Čutim, da stopam proti prelomnici svojega življenja. Vedno bolj se odločam zase.

Ljubek prisrčno kičasto srečen dan!

Cmok! Objem!













P.S.: Življenje je tvoje! Sledimo svojemu srcu in hodimo v smeri le tega. Vsak dan sproti. Mi vodimo življenje po svoje.

torek, 2. oktober 2018

Pravi diamant...

Hodim po srčni poti, vsak dan sproti malo bolj.

Sledim navdihu srca in sem vsak dan bolj pristna.

Ne vem, kako sem lahko vsak dan bolj pristna. Sem, kdo sem. No, verjetno sem mislila tako, da si bolj upam. Biti. Bolj sem prečiščena in bolj samosvoja. Lahko sem radost.

Počutim se kot diamant s katerega so zbrušeni odvečni delčki. Samo, da se še bolj pristno sveti. Samo, da še lepše žari v vseh odtenkih mavrice, ko se svetloba odbija v njem.

Tako pristna. Točno tako. Očiščena reka, izvir v meni. Pristnost v čisti obliki.

Ljubek pristen diamantno srečen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje te ljubi! Mu puščaš kaj blizu? Srčna pot je danes široko odprta zate.

ponedeljek, 1. oktober 2018

K A T E J A : Difference today!


Hi my Beloved!

I love celebrations. Playfulness. Lightness. Laughter. Dancing. Stories. Full of stories about the sea, travel.


But I prefer stories about the journey of the soul. This is important to me. I love this joy and playfulness in the eyes. Even purification or catharsis.


It looks black and white, and it will remain so. Well, no! It changes in the morning. The sun rises slowly. Fresh and new images are seen.


What about today? What am I going to do spontaneous? Uh, how wonderful it is to have time for myself. I can’t wait to go around the city.
  
I want to do more in this heart energy. Yesterday I got such a crazy thought and I will realize it. So, for fun. Because I can and because I want to. The very thought of it, it's fun. All the universe cooperates with me. How does it make me happy?! Why wouldn’t you say yes to invitation? Juhu!


Difference today! What if dressing is the same as when cooking? Together, you mix all the absurd ingredients. Then you get a cake! It's similar to dressing. Join! And it creates colorfulness. Difference. Uniqueness! It's fun! It's magic!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Drugačnost danes!


Hej moje drage, moji dragi!

Rada imam praznovanja. Igrivost. Lahkotnost. Smeh. Ples. Zgodbe. Polno zgodb o morju, potovanjih.


Najraje pa imam zgodbe o potovanjih duše. To mi je pomembno. Rada imam to veselje in igrivost v očeh. Tudi očiščenje ali katarze.
Izgleda črno belo in da bo tako ostalo. Pa ne! Spremeni se v jutro. Sonce počasi vzhaja. Vidijo se sveže in nove podobe. 


Kaj pa danes? Kaj bom naredila kaj spontanega? Uh, kako mi je super, da imam čas zase. Komaj čakam, da grem malo po mestu.

Želim si bolj delovati v tej srčni energiji. Včeraj sem dobila tako noro misel in jo bom tudi uresničila. Tako, za zabavo. Ker lahko in ker si želim. Že sama misel na to, mi je zabavna. Vse vesolje kooperativno sodeluje z mano. Kako me sproti osrečuje!? Zakaj bi rekla ne povabilu? Juhu!

Drugačnost danes! Kaj če je oblačenje tako kot pri kuhanju. Skupaj zmešaš same nesmiselne sestavine. Potem pa dobiš torto! Podobno je pri oblačenju. Združiš! In nastane pisanost. Drugačnost. Edinstvenost! To je zabavno! To je čarobnost!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Svežina življenja...

Rada imam te bele puhaste oblake. Če ne bi bili tako visoko, bi jih pojedla kot sladkorno peno. Verjetno imajo okus vanilije. Lahko pa se prikradem zjutraj, ko so čisto nizko. V obliki megle. Samo okus vanilije?! Verjetno samo izgledajo tako ljubko kot vanilija sladkorna pena. Božansko.

Vem. Jesen je. Ampak vseeno ni nikoli prepozno za ledeno kavo. Sploh, če je zdrava. Tako. Zame je kava vedno dobra izbira. Iščem pa neko obliko tekoče smetane veganske oblike. Vem. Smešno napisano. Danes grem v specializirano prodajalno. Bodo mi že tam pomagali. Vleče me zdravo življenje na vseh področjih.

Zeleni smuti. (Spet ta beseda! Smoothie!)

Joj, zdaj sem se spomnila. Če je kdo iz Maribora in potrebuje kakršnokoli knjigo, naj vpraša v naši Bukvarni. Tam so tako prijazni ljudje. Zadnjič je spet bilo tako super tam. Ali je to mogoče samo meni? Ne bi rekla, ker nas je bilo polno notri. Ob času zapiranja, bi še kar sedeli malo tam in brckali po knjigah in še kar klepetali. To je kot loterija. Mogoče dobim, kar iščem. Mogoče dobim presenečenje. Ampak vedno dobim. Torej ni kot loterija. Torej je bolj zmagam zmagaš!

Zdaj še pijem vodo z limono.

Pa še to moram omeniti, da mi je srce čisto osvojil čaj z medom. Božansko!

Vedno spim pri odprtem oknu. Zdaj pa je že malo premrzlo. Sem ga šla ponoči zapirati. Kako pa je kaj v mojem življenju? Spustim kaj svežega zraka v prostor? Spustim kaj svežine v svoje življenje? Se mi vsak dan odvija po utečenem redu? Kaj če bi malo pomešala vse skupaj? Kaj če bi danes imela dan norcev, ko je kosilo zjutraj, večerja opoldne in zajtrk zvečer? Samo na drugačen način. Kaj me prebuja? Kaj v meni vzbuja radost? Kaj je moja strast? Kaj je moje zanimanje? Kam me vodi radovednost?

Sledim poti srca.

Skupaj ustvarjamo vsak za svet bolj pisan in hodimo po srčni poti.

Ljubek kičast pristen srčen dan!

Cmok! Objem!













P.S.: Pristnost je na sporedu danes! Zdaj! Ne zamudi! TINA TURNER - PROUD MARY  (https://www.youtube.com/watch?v=EqIpkMDRjYw)