sobota, 27. januar 2018

Regeneracija... srkanje sladkega...

Danes sem se malo razvajala in se povabila naokoli. Samo do jezera. Ali bolje rečeno dveh jezer naenkrat. Samo to. In še celo cesta gre med njima. Samo eno jezero je. Bi se že odločila? Samo eno. Perniško. Sredi njega pa cesta. To je jezero. Eno. Ampak ločeno s cesto. To je zdaj to. Bilo je tako lepo. Sonce je sijalo. Skoraj preveč.

Nakupila sem si toliko lepih oblačil. To me vedno tako osreči. Zdaj pa sedim na terasi. Oziroma na vrhu poslovne zgradbe. V Luftu. Tam mi je tako všeč. Čakam na sončni zahod.

Veš. Bila sem že vsepovsod. Iskala sem novo kavarno. Pa sem se potem, po neuspešnem iskanju, kar obrnila. In se usmerila direktno. Proti cilju. Ali boljše rečeno Luftu. Še malo pa bo sonce zašlo in to mi je všeč. Ta razgled. Počasi se bliža žareča krogla Pohorju. Stavbe pa se bleščijo v zadnjih žarkih danes. Tako se lepo odsevajo kot ogledala. Lepe sijoče svetleče ploskve.

Kavo sem že dobila! Najboljša in najbolj oskuna kava z razgledom. In še tako lepo so mi jo okrasili s penicami. Kapučino umetnost! To pa ne znajo vsi!!! Lepo. Potrudili so se. To se vedno zgodi v mojih najljubših kavarnah. Pomembno mi je, da kava tudi lepo izgleda, ne samo, da je dobra. In tukaj imam vse.

Dve sta že skoraj prehitro (v fitnesu) izstopli… Zadnji čas sta še skočili nazaj v dvigalo…

Kako lepo mesto je Maribor. Rada ga imam. Ljubko mesto je. Tako. Prijazno. Z dušo.

Še malo, pa bo sonce zašlo. Kako lepi dan je danes. Pravi za razvajanje. Za to, da sem lahko še bolj to, kar sem jaz.

Kava pa je tako okusna. Neverjetno dobra je. Prav uživam v njej.

Kaj pa zdaj? Kopel doma. Slikanje. Pogledala bom kakšen dober film. Nič kaj, samo uživanje in razvajanje. In to je dovolj za danes.

Včeraj sem si naredila tako dobre uhane. Ljuškane. Mislila sem, da bodo padli čisto drugače. Tako lepo. Dol. Pa vraga. Bolj sem jih želela imeti padajoče. Bolj so stali vodoravno. Zanivmivo. In za vse se najde rešitev. Naprimer mekol. To jih je potem ukrivilo točno tako, kot sem si želela. Celo boljše. In vščipnila sem jih s plastiko za zapiranje plastičnih vrečk. Dokler se ne posušijo.

Ljubek sijoč dan poln sonca srca moje drage, moji dragi!!!

Cmok! Cmok!











P.S.: Danes si ustvarjamo življenje, kot si ga želimo! 

petek, 26. januar 2018

K A T E J A : The red dress!!!

Hi my Beloved!

What do I know? Nothing. Because there are always new and fresh information. From inside out. Now, I think it's more important to connect with the flow. With inner wisdom. Connect to the inner nature. Harmonize. It synchronizes with your soul.



You know what, the most important thing to me is the well-being. Be happy. I know, I can contribute a bit every day. Mosaic. To my happiness. That's it. I'm going to river today. I can’t wait! Flow! Gentle sound of waves. The sound of water. I love nature. Silence. Power. That’s it! In fullness. Completeness. Moving in my own rhythm. I like freedom to be who I am!


I would like to spend this year taking care of my soul. How can I have more nourishment? How can I be more genuine? Even more my own?



Am I listening more to my soul?


If I wait for something that will make me happy then…  First, there is something, then something else and the list never ends. Just this! And this! It's never the end. It's just a delay of happiness. Delay of all the magic moments. Why shouldn’t I be happy now, despite everything?



I love so much this kind of dresses. When I saw it, I felt in love. Immediately. It’s more the summer dress with open back. It’s cold here (winter, but warm for winter…), so I had put over a big jumper (sweater). The color is reach green combined with red. Just to add a little bit of freshness altogether. Or contrast. The earrings are made by me. It was fun. I expected something else to happen. But they are cute anyway.



No more waiting! Happiness now!


Decide for yourself today

Every day can be a feast! Well, really!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Express yourself! Inside out! You are so adorable!!! Love you all!!!

Novo! Vsak dan!!!

Danes sem naredila nekaj drugače. Kaj je zdaj novega? Vsak dan nekaj. Samo, da je. In ker lahko.

Že zjutraj sem se lepo uredila. (Presenečenje?!!) To pomeni, da nisem bila več v pidžami in spalni srajci. Sem pa se navadila nekaj drugega. Pisanje v postelji. Potegnem oddejo do kako daleč gre, da še vidim kaj ven. Potem pa pišem.

Včeraj zvečer se je zgodilo nekaj neobičajnega. Nekaj sem dobila idejo, kaj bi lahko. Naslikala do konca. Seveda sem pustila barvo teči, ker je tako potem boj zanimivo, ko sama izbira poti. Po platnu.
Potem pa, kosem še delala drugo sliko zraven, pa se je nekako čopič zahakljal za lonček z barvo. Vse je pljusknilo.

Ne tako, da bi se naredil curek in ena luža! Ne! Sunkovito je vse špricnilo po vsem okoli. Po tleh. Same bele pike! Kako sem hitro brisala. In se smejala zraven. Ura je že res bila pozna in nisem si predstavljala, da bom še tako pozno tla brisala…

Slika pa je odlično uspela. Ta drugi ognejmet barve se je ni niti dotaknil. Niti pikico. Škoda!

Super je ustvarjati po platnu. Večina. (Večinoma po platnu!!!) Zabavno!

Zdaj pa sem se povabila na kavo! Kako je dobra. In že vnaprej je prijazna natakarica vedela, katero bom. Seveda belo! Vedno dobima tako lepo dekorirano. Kako se  to sploh reče. Dekoracijo iz penice… Zelo lepo se potrudijo. To pa res. Pa še celo sedežno imam zase! Kaj še je lahko lepše!?! S tem, da je ambijent čudovito okrašen. Z okusom in smislim za skaldnost podrobnosti. To ful cenim!

Rada imam tako razvajanje za dušo. Sprehod zjutraj. Sonce, ki še nežno obsije vsako travo. Tako lepo se odseva od ribnika. Vse žari v zlatem. Obožujem povezansot z naravo. To mi vdihne tako notranje zadovoljstvo, radost, lepoto. 

Ljubek samosvoj dan! Nekaj novega danes!

Cmok! Cmok!









P.S.: Sonce si in bodi sonce! 

četrtek, 25. januar 2018

Samo zame! Pa iiiiiiii!!!!

Vrglo me je iz tira. Saj ne! Še vedno sem vlak! Tudi tiri so še. Nekje blizu!

Hecam se! Samo šala!
Spoznala sem, da lahko druge z lahkoto uporabim za izgovor, da ne rabim biti usklajena s svojim srcem. Srečo. Lepoto. Ampak to je trajalo tren očesa! In potem mi je bilo smešno! Še zdaj mi je!
(Tren očesa mislim glede na večnost. Nič torej!!!)

Zdaj sem odlično. Brez skrbi! Pravzaprav sem še celo boljše kot prej. In na svoji poti sledenja mojemu sijaju…

Zjutraj je bilo tako lepo sonce. In veš kaj, kljub temu, da sem kar dolgo spala, sem še ujela sončni vzhod. Samo zato, ker so bili oblaki tako gosti. Cel pas oblakov! Kot da so mi pridržali sonce, dokler ne pogledam čez okno! Samo zame! Vem, vesolje me obožuje! Vedno bolj jasno mi je!

Zdaj pa grem naprej uživati!

Bodi, kar si! Vedno! Ali vsaj vedno bolj!!!

Lep dan moji ljubi!!!

Cmok! Cmok!










P.S.: Življenje teče tako lahkotno... in všeč mi je! Eagles: Take It Easy  (https://www.youtube.com/watch?v=mSScV6Rt_6s)

sreda, 24. januar 2018

K A T E J A : The blue boots!!!

Hi my Beloved!


I read the same again! I can’t believe! It follows me! Festivity everywhere! (I wear Christmas socks, such cuddly ones, with lovely biscuits, ornaments - sparkling bombs for a Christmas tree, snowmen... Everything with so many fine details! Now, I just prefer to wear them when it's snowing! So, they are perfect in this winter fairy tale!)

I love snow! At all, if I'm inside... especially drinking a coffee or a tea! Yes, it's a pleasure!


I'm cooking coffee early. But obviously it was too early today! Instead of cinnamon, I already had half a spoon of pepper!



Good thing was, I didn’t give it in! It was a little too black on a spoon. Hmmm!?! I noticed the difference, despite the darkness! Not the darkness in the kitchen ... It was dark outside... Some peppers must have remained on a teaspoon, but coffee was exceptional. So I'm going to be serious as a pepper today. And what else! I just want to have fun!!!

Whole flock of birds flew near my window. How good it looked! They are flying so synchronously and harmoniously! Divine! Perfection!



Of course I invite myself to coffee! My time!!! Music is great! And something else! They had fashion magazines, which I gladly leafed through. I really like it here! I love it! But I came here to write! I got so much inspiration... Develop my style! That's it! Spontaneity! I dress like me! I'll be a little bold because I can. Not daring. Authentic!



I adore shoes! Boots too! I found these extremely beautiful dark blue boots with transparent heel! And shiny! Not shiny, but lacquered! I have so much dark blue clothing already. Uh, I'll fine-tune this beauty... All together!!! Can’t wait!


A skirt is faux leather, so comfortable! And my coziest jumper, sweater. Lovely! It was so cold. I needed something warm! The sun was slowly going down by the small lake…


Every day can be a feast! Well, really!



A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Express yourself! You are so adorable!!! Love you all!!!

Fokus. Sreča!!! Vedno!!!!!!!!!

Danes imam čas za toliko meni dragih stvari! Zato bom kratka… Upam.

Nič več me ne ustavi.

Fokus.

Želim se počutiti dobro.

Skozi.

Vedno.

Vedno več.

Če se ne počutim dobro, se želim počutiti boljše. To je potem cilj.

Kar iščeš, te išče.
Rumi

Kako lepo je to povedano! To pa mi tako polepša dan!

In še nekaj navdihujočega me je danes zasledovalo in me prevzelo!

Sledi svojemu sijaju! (Follow your bliss! Joseph Campbell) Točno temu je danes namenjen ta dan! In ničemur drugemu!!!

Življenje je tako izjemno. Popolno. Oblaki zunaj so tako čudoviti.

Sreča. To je edini cilj danes. Saj ne, da že ne bi imela dobre osnove. Ampak danes pa res imam čas! Zase! Popolnost! Čisti užitek!

Zakaj ne bi bil vsak dan tako poln strasti in veselja? Že zjutraj sem se počutila izjemno z mojo meditacijo. Saj ne vem, kaj pomeni moja. Pač, čas za meditacijo. Moj čas namenim meditaciji. Poslušam valove in neznansko uživam.

Danes dobim čevlje od čevljarja. Šla sem v Hoče, in mimogrede sem si želela dati petke k čevljarju popraviti. Pošta. Za pošto lesena hiška kot od muce Copatarice. Čakaj malo. Tukaj bi naj bil sladoledar. Tam naprej so že hiše. Tu vmes bi moral biti čevljar. Opa! Naprej ni! Nazaj ni! Pa kje je ta lesena hiška? Ni. Ni več čevljarja. (Ati mi je povedal, da ga že sigurno pet let ni več tam... Samo za info!!!)

Saj vem. Potem sem našla nekaj ulic stran, kjer živim, čevljarja. Kdor išče, ta najde. Zdaj sem si še omislila en projekt. Rože na čevljih… Opa! In danes si že lahko grem po njih!!! Juhu!

Ljubek pisan dan, poln sijaja!

Cmok! Cmok!










P.S.: Sledite svojem usijaju, moje drage, moji dragi!!! Caro Emerald - Back It Up (https://www.youtube.com/watch?v=jo1cyl0QbWo)

torek, 23. januar 2018

Sledi sreči!!!

Danes pa je me obsijalo tako lepo sonce! Prav začelo je kukati izza gričev, ko sem si prinesla kavo v dnevno. Nepopisno žarenje, ki je postajalo vedno bolj močno! Zdaj pa je že prava cela krogla! Kako si želim malo na sprehod.

Včeraj sem tako hitro prebrala knjigo. Saj res ni bila debela. Je pa bila kar zanimiva. Raziskovanje sebe. Ne mene. Nekoga drugega. Zanimivo je videti nekaj vzporednic. In vseeno, kako smo si edinstveni. Vedno pa mi je zanimivo raziskovati sebe. Predvsem, kako biti bolj srečna.

Vedno je boljše imeti nos v dobri knjigi, kot v stvareh nekoga drugega.
Amy Morford

Nikoli mi ni bilo tako zanimivo govoriti (opravljati...) o drugih, kot o temah, ki me trenutno zanimajo. Cela vedno padem noter. To je moje raziskovanje. Moja strast.


Zdaj je moja strast slikanje. In oblačenje. In pisanje. Najbolj pa teme o sreči. To pa mi je že od nekdaj zanimivo. Sem res lahko srčena ne glede na vse? Danes? Zdaj? Ta trenutek? Kaj mi sploh pomeni sreča?

Točno to, kar delam zdaj. Čakam, da se mi posuši barva na sliki. Pijem kavo v sobi obliti s soncem in pišem. Potem pa se že veselim obiska. Pa sprehoda. Pa še nečesa… naj ostane skrivnost…

Ljubek pisan sijoč dan, moji dragi.











Mislim, da je Joseph Campbell najbolj zadel glede sreče: »Sledi svojemu sijaju.«
Prevedeno je blaženosti, ampak ne vem, zakaj mi je sijaj bolj všeč… Sopomenka je tudi sreča. Torej danes, moji ljubi, sledite svoji sreči!!! Caro Emerald - A Night Like This  (https://www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI)

ponedeljek, 22. januar 2018

K A T E J A : Pink red sweetness

Hi my Beloved!



Today is such a wonderful day. Full of laughter. For me is weekend. I was in the castle. Not in the vicinity. But not even so far. I was sorry there were no visits. But next time. But I've already seen how good pictures could be made at a better time...


Time is not an obstacle. The coffee shop works smoothly. In the summer months there is an open terrace. In the autumn too... The look at this magnificent complex of buildings is remarkable. Enchants me always.



Always again. And again. If I went there a hundred times! It would always seem to be still charmingly magical. I always notice something new, a new detail. The river below is wonderful.


I love my free time! When I can do whatever I want. I create these wonderful moments of pampering for my soul. Time stops. I am, in the state of inner joy.


I trust my body.
I trust my feelings.
I trust my heart.
I trust the universe.



Well, it was so nice said (Davidji meditation…)! I'm just here. I trust! We're all from a star dust. The star dust in me is greeting the stardust in you. But it's already magic. Perfection!



I can’t resist it! Two of my favorite colors! Together! (Do I have colors that I don’t like? Ever?) I went to the river side. Just to walk and spent time in nature. That always calms me. I feel more connected to my inner world. I feel more joy. Always.



Shoes! Are red to! What did you expect? And my love: a faux fur scarf. Is that even the scarf? It’s just the fluffy adorable thing around my neck. Lovely. Cute! Sweet!



A lovely day full of adventure!



Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Express yourself! You are so adorable!!! Love you!!!

Prijazno... Pa iiiiii!!!

Priznam, da sem še vedno malo v prazničnem vzdušju. Pa saj je vsak dan praznik. Že ko vidim sonce zjutraj je praznično. Grem na sprehod k reki. Sonce pa pokuka izza oblakov.

Mi še kar praznujemo! Rojstne dneve! Tako vsak teden je nekaj zanimivega. Rada imam pogovore. Raznolikost. Ples. Petje. Smeh. Dobro hrano! Nikomur se nikamor ne mudi. Res si vzamemo čas za pogovor. Vedno je nekaj smešnega. Rada imam svojo družino. In vse ostale...

Dobila pa sem tako prikupno kartico. Čisto presenečenje. In tako ljubko!
Hvala!
Zaradi tebe je svet lepši.

Na drugi strani pa je pisalo…

Ta kartica je zahvala, zato ker ste
prijaznejši, kot je treba. (www.hvalabodovolj.si)

To je mi je čisto polepšalo dan. In še vedno mi ga, ko jo slučajno zagledam!

Lepo je imeti prijateljice, ki me cenijo in me pocartajo z darilom. 

Naj se prazničnost kar nadaljuje! Zdaj in za vedno! Kje so tista čudovita oblačila? Nakit? Predvsem pa prazničnost v srcu, ko čutim ljubezen, povezanost, igrivost, lepoto in svetost srečanj.

Danes je ta dan. Praznik, ker si! Čudovita! Čudovit!

Ljubek dan v pisanih čarobnih odtenkih!

Cmok! Cmok!










P.S.: Saj veš, čarobnost je v srcu! Vedno!

nedelja, 21. januar 2018

Edini kompas...

Rada bi priporočala zanimivo knjigo. Knjigico, ker je precej tanka in sem jo prebrala v hipu. Bila sem na predavanju Matjaža Holca že nekaj časa nazaj. Tam sem spoznala dekleta, ženske. No, bolj ženske. Takoj smo se povezale, čeprav smo zelo raznolike. Klepet je vedno zanimiv in pester. Smo kot barve v mavrici. Spontano smo se dogovorile za čaj. Tako sem dobila idejo, da si sposodim knjigo. Seveda mi jo je nova prijateljica z veseljem posodila.

Zgodbo sem prebrala z zanimanjem. Knjigi je naslov Odloči se zase. Všeč pa mi je bil del (več delov):
»Tukaj si zato, da zaužiješ vso ljubezen vesolja in vso lepoto, ki ti jo ponuja planet.« (str. 57)

Res je! toliko je lepega. Samo zame. Samo zate. Samo zato, da opazim, da občudujem to čarobnosti njo posrkam vase. Samo lepo ostane.

»Življenje je tvoje, poslušaj sebe. Odloči se zase.« (str. 60)

Mislim, da si želim biti kar v veliki meri sebična. Samo zato, ker imajo ljudje okoli mene tako različne predstave, kako bi morala živeti. In če želim vsem ustreči. Ali če želim ustreči vsaj enemu… Ne morem! Ker nikoli ne bi bilo dovolj! Moj edini pravi kompas je moje srce.

»Vedno sem si govoril, ko bom bogat, bom srečen; ko naredim diplomo, bom srečen; ko bom imel popolno punco, bom popoln… Najprej sem ta prepričanja obrnil na glavo. »Srečen sem in bogastvo bo prišlo samo od sebe.« Točno to se dogaja. Odločil sem se, da bom srečen. delati sem začel več tistega, kar me veseli.« (str. 59)

To čakanje na nekaj, kar me bo potem osrečilo, mi je tako znano! Najprej je nekaj, potem nekaj drugega in seznam se nikoli ne konča. Samo še to! In samo še tega ni nikoli konec! To je samo odlašanje sreče. Odlaganje vseh čarobnosti tega trenutka. Zakaj pa že zdaj ne bi bila srečna, kljub vsemu?

Nič več čakat! Sreča zdaj!

Ljubek dan moji dragi! Odločite se zase danes!

Cmok! Cmok!

Pa! Pa!









P.S.: Kaj ni danes čudovito? Čutiš to čarbonsot!!! Pa daj no! Vsepovsod je!!!  Van Morrison - Take It Easy Baby (https://www.youtube.com/watch?v=oekLc2gCBhU)