sobota, 24. november 2018

Na široko! Danes!

Kaj pa če je vse igra? Kaj če je vse samo simulacija? Kaj če vse jemljem preresno? Kaj če je vse samo pomikanje po stopnjah, ki pa so tudi namišljene? Kaj če je vse samo širitev obzorij. Sem kar sem in se popolnoma sprejemam in uživam v izražanju tega, kar sem zdaj, v tem trenutku, v tem življenju. Kaj če je to vse, kar je? Kaj če je moj namen samo, da sem? Pristna. Samosvoja. Ljubezen. Igrivost. Kaj če je namen samo svoboda ustvarjanja, radostna rast in sreča?

Hm. To pa potem čisto spremeni pogled na vsakdanjik. Zakaj potem obsojanje, odpuščanje, skrbi?! Čisto po nepotrebnem. Vse je bolj igra in zabavnost. Če je to moja igra, zakaj se ne bi bolj zabavala zraven?!

Kaj pa še ta predpostavka, da mi celo vesolje stoji ob strani? Pa tudi ta, da je prijazno do mene! Pa da je vse v moje najvišje dobro. Včeraj sva se pogovarjali s sodelavko in mi je rekla, da je vse za nekaj dobro.

Vem. Vem. Vem. Zaupam.

V trenutku tega neurja, ali nevihte ali viharja. Ali malega neurja, nevihtice ali viharčka lahko zaupam. Lahko zaupam. Da vesolje vse plete v moje najvišje dobro. Vse je dobro. In če še ni vse dobro, še ni konec. Konec je srečen. Zaupam v to.

Kako sem hvaležna za pisanje. Moje misli so kot prometna konica ob najbolj našopanih urah. Avto ob avtu. Vse v hrupu. Moje pisanje pa je kot sprehod po naravi. Povezanost z dušo. Za to pa sem tako hvaležna. Res mi je dragoceno in pri srcu. Rada pišem.

Ljubke kičasto pisan dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem! Objem!












P.S.: Življenje te obožuje! Tebe ja! Odpri mu okna na široko! V srcu je polno ljubezni! Dajmo ji prosto pot! Danes! Ob vsaki priložnosti! 

P.P.S.: Popolnoma se prepuščam srcu da me vodi. Kompas je moje srce. Tako je! Sem navdih ljudem, da so na svoji srčni poti. Queen - We Will Rock You  (https://www.youtube.com/watch?v=-tJYN-eG1zk)

petek, 23. november 2018

K A T E J A : Gold! Perfect!


Hi my Beloved!

I honestly walk my heart path and I inspire you that heart is your compass.


How beautiful! Divine bouquet! I love my life!

 
It's lovely life and more so I create it!


I'm really lucky to have so many hearty and happy people around me!


Now, that's so beautiful. My own way. Exactly how I want to create it. I will surely publish pictures with a bouquet. It's pure beauty.


How can I create a more festive and beautiful life today? With a bath. Candles. Good music! I can’t wait to get home and cook something good. I can’t wait!


It's already starting a holiday atmosphere! Of course with at least a little golden color. But if it's on shoes, it's even better! I really love these shoes! Gold! Comfortable! Perfect!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Zlati! Popolno!


Hej moje drage, moji dragi!

Iskreno hodim po svoji poti srca in sem navdih, da je srce tvoj kompas.


Kako je lep! Božanski šopek! Rada imam svoje življenje!
Ljubko je in še bolj si ga tako ustvarjam!
Res imam srečo, da imam tako srčne in srečne ljudi okoli sebe!
Zdaj pa tako lepo naprej. Po svoje. Točno tako, kot si želim naprej ustvarjati. Bom sigurno objavila slike s šopkom. To je sama čista lepota.

Kako si lahko danes ustvarjam bolj praznično in lepo življenje? S kopeljo. Pa svečkami. Pa dobro glasbo! Pa komaj čakam, da pridem domov in si skuham kaj dobrega. Komaj čakam!
Se že začenja praznično vzdušje! Seveda z vsaj malo zlate barve. Če pa je na čevljih, pa še je toliko boljše! Te čevlje pa res obožujem! Zlati! Udobni! Popolni!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Izraz neponovljivosti...

Kako je lepa jesen. Rada imam barvitost pomešano z odtenki megle. Kot bi vse barve malo omilila. Čeprav jih v resnici ne more. Od vlage in vsega so še samo bolj intenzivne in žive.

Kaj ni lepo, kaj ni super, da je tako, ko se mi dogajajo zanimive stvari v življenju, da potem samo še bolj vem, kaj bi rada?! Vem! Mojstrovina v nastajanju, hkrati zanimivo na neke čudne načine in hkrati fascinantno, da me vodi v to, kar si resnično želim. Kot bi življenje klesalo z mene, kaj si v resnici želim in kaj ne rabim več - odpade!

Zanimivo pa je, da me »zanimive situacije« več ne vržejo tako s tira. Ali pa me vržejo, pa me pustijo potem krajši čas v oklepu, zmrzali, otrplosti. Mislim, da je kriva tudi vsakodnevna meditacija. To me je nekako okrepilo. Ne znam niti povedati. Pojasniti. Sicer pa tako ne rabim nič pojasnjevati.

In ko sem že ravno pri nič pojasnjevati. Ni se mi treba opravičevati, da sem to, kar sem. (Navdih po Aniti Moorjani…) Seveda ne. Zdaj se sprejemam v polnosti. Sem, kar sem. To mi je všeč. To je to! To imam v tem življenju. In všeč mi je! Zakaj ne bi polno živela sebe in celo uživala ob tem?

Poslušala sem Nancy Levin, da se tako pomanjšujemo. Kako bi presenetili sebe, če bi uresničili vse, kar smo sposobni. Zakaj pa ne?

Seveda ne gre brez Wayna Dyerya, da naj sledim svoji naravi, svojim notranjim navdihom, to vodi k izpolnjenosti.

Zdaj pa še moram omeniti samo Deepaka Chopro, ki je rekel, da je resnično zadovoljstvo biti to, kar sem, in uresničevanje sebe, da je to resnično resnično zadovoljstvo.

Rada imam navdih, ki sem ga mimogrede ujela. Vis mi govorijo enako ali podobno. Uresničuj sebe in uživaj v tem. Neprecenljiva si. Tako kot ti! Ti! Ti! Vsak je! In to je naša lepota! To je naš sijaj! To je naš čar.

Moje življenje je. Zakaj ga ne bi živela po svoje? To je resnično veselje in sreča, da lahko izražam svojo unikatnost (pikantnost) in neponovljivost. Cenim to.

Ljubek pristen sijoč pisan dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Izbiram srčno pot zase. Tako si želim, da bi tudi vam bil kompas srce. Gremo po srčni poti! To je zadovoljstvo in to je veselje v življenju, izpolnjenost!

četrtek, 22. november 2018

Ob meni pravem času...

Mmmm, kako me življenje vedno preseneti. Tako rada imam malenkosti, ki me razveselijo. Če se že ne bo nehalo to s kolesom! Spet sem si ga zaklenila. Saj si ga vedno! Ampak zdaj sem ključe pustila pri vulkanizerju.

Kaj je to sploh mogoče? Peljala sem se kar daleč. Po take vsakdanje stvari, ki sem jih potrebovala. Radič. Barvo za lase. Papriko. Limone. Sigurno še kaj. Stebelno zeleno. Potem pa sem si mislila, kako le bom jaz to vse spravila na kolo? Košara spredaj se mi je kar naenkrat dozdevala veliko manjša. Zakaj sem toliko sploh nabasala v trgovini? Ko sem potem razporedila vse, kako bom, sem se začela prebijati do ključev na dnu torbice. Kako da ni ključev? Od stanovanja so. To pa je tudi vse!? Daj no! Kako!? To ni bilo prvič!?!

Druga razporeditev. Ta veliko vrečko v naročje. Drugo na ramo! Gremo peš. Drevesa so tako lepa ob cesti. Bilo je kar težko za nositi. Tu pa tam sem malo menjala položaje, da je bilo lažje.

Potem pa sinhronost. Kako naključje je bilo, da sem čakala pri semaforju. Ravno se je mimo pripeljala kolegica. Že prej sem obžalovala, da se nisva vseeno dobili na kavi. Zdaj pa jo srečam tukaj! Seveda me je peljala domov. Prej pa sva še skočili na čaj! Kako rada klepetam z njo. Pravi užitek. To pa je čista sreča in pristnost. Tako jo občudujem, kako močna ženska je! Rada jo imam. Očitno, da nama je bilo usojeno, da se vseeno vidiva! Obe sva imeli toliko za urediti, pa sva preložili čaj na drugič. Ampak očitno je danes bil pravi dan!

Kaj je s temi ključi? Vse je v moje najvišje dobro. čisto pravi čas se je vse zgodilo. Bila je čisto druga ulica, kjer se drugače vozi in jaz tudi ponavadi ne hodim tam. Če bi imela ključe od kolesa, bi že davno bila doma. Ampak tako se ne bi srečali. Lepo je, da si je vzela čas. Tako sem hvaležna!

Vse se uredi popolnoma tako, kot se mora. V dobro vseh vpletenih. Najvišje dobro!

Rada sem zdaj v tej točki življenja. Odpira se. V vse smeri. Katera pot se bo osvetlila zame, pa bom videla. Včasih je to vmesno obdobje pravi blagoslov. Poslavljanje in sprejemanje novega.

Ljubek kičasto srečen dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Poslušam svoje srce in hodim po pristni srčni poti. To je moje veselje in sreča. Tako želim, da vsak posluša kompas srca. Sway - Dean Martin  (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)

sreda, 21. november 2018

K A T E J A : Totally enthusiastic!


Hi my Beloved!

What did I learn this journey? Every day can be genuine and exploration.



I create a life as I want every day.


Less is more. So many clothes! Why!? Six dresses for four days?


First, it's time for coffee. Then is the time to slowly explore the city. Everything will wait for me. The ruins and rocks are in no hurry. Not today. And I’m not in hurry, too. It's a vacation!


I love having a morning in the city, when the whole city is asleep. I adore walks then. That's my time.


How pleased I am! Lucky! Totally enthusiastic!


Sometimes the colors are just a pinch, a piece of dress. But they still give it the right touch. Emphasis. All other lights! That's why I love colors! The bouquet is so perfect!



A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Čisto navdušena!


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj sem se naučila to potovanje? Vsak dan je lahko pristen in raziskovanje.

Vsak dan sproti si ustvarjam življenje, kot si ga želim.

Manj je več. Sploh pri oblačilih. Zakaj sem imela za štiri dni šest oblek zraven?


Najprej čas za kavo, potem pa počasi naprej raziskovanje po mestu. Vse me bo počakalo. Ruševinam in stenam se nikamor ne mudi. Ne danes. Meni pa tudi ne. Dopust je!

Rada imam jutra v mestu, ko še celo mesto spi. Takrat obožujem sprehode. To je moj čas


Kako sem zadovoljna! Srečna! Čisto navdušena!

Včasih so barve samo ščepec, delček oblačenja. Pa vseeno ji dajo tisti pravi priokus. Poudarek. Vse drugo zažari! Samo zato imam rada barve! Šopek pa je tako popoln!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Leti, leti, leti...

Kaj si v resnici želim? Kam me vodi srce? Saj vem. Moje srce ve. Dovolj je sanjarjenja in čas je za uresničevanje. Malo bi še kar oklevala. Vem. Ne morem več čakati. Kaj bo drugače? Vedno se bom učila nekaj. to je tako normalno. Nikoli ne bom dokončana. Tudi kot skala, ki izgleda navidezno nespremenjena, se kdaj kruši, jo perejo nevihte, spoka, naredi odprtino za kako rastlinico, da zrase na njej ali jo poraste mah. Nikoli ne bom vedela vsega. Torej kaj še ploh čakati?

Boljši časi so zdaj. Čutim z vsem srcem, da se želim pomakniti naprej. Ampak ne samo s pisanjem. Zdaj me vleče akcija. Nekaj stvari si želim preveriti, dokler se dokončno ne vržem v to. Ali ono. Nikoli ne bom bolj pripravljena kot zdaj. Ampak tako je. Na začetku si slab, že zato, ker je faza učenja. Ampak vsaj stopam v želeno smer. Ampak sem pripravljena rasti, se učiti, se izboljševati.

Imam notranjega ustrahovalca, terorista, ki mi kar govori, kaj vse bo šlo narobe in kaj še več lahko gre narobe in kako bo to pretreslo moje dosedanje življenje. Vem, ampak bo pa prineslo tudi veliko dobrega. In te grožnje strahu se še nikoli niso tako v polnosti uresničile. Samo potuha so, da ne stopim naprej. Samo, da ne stopim v neznano. Sveže. Novo. Polno zanimivo pustolovščino. Vleče me. In to vedno bolj močno.

Kako sem zadovoljna! Kar ne morem biti pri miru. Včeraj sem si prestavila pohištvo in mi je tako fajn, da je zdaj tako sveže. Veliko bolj všeč mi je in imam prostor za izražanje takoj pri roki. Tukaj imam rada nered. Vse barve pri roki. Platno. Čopiče. Vse si želim takoj na razpolagi. In tako sem si tudi uredila. Spet sem začela na večje platno slikati. Tako rada imam svoje življenje. Rada sem to, kar sem. V polnosti. Polno idej…

Ljubek ustvarjalen sijoč pristen lep dan!

Cmok! Objem!












P.S.: Življenje je tvoje?!!! Odpiram svoje srce ljubezni, pristnosti, edinstvenosti, kar sem… poetičnosti, barvitosti. Tako sem navdih, da tudi drugi hodijo po srčni poti. Vsak zase si ustvarja življenje, kot si ga želi. Srce je glavni kompas. Tako je! Queen - Don't Stop Me Now (https://www.youtube.com/watch?v=HgzGwKwLmgM)

torek, 20. november 2018

Hodi, hodi...

Kako rada pišem. To je moje življenje. Rada imam vse to in to mi je pomembno. Rada imam ta trenutek.

Včasih slišim kakšne neumnosti. Pa naj bodo. Nič ni takega, da vpliva name. Samo, če pustim. To pa tako pomeni, da že prej nisem bila čisto pri sebi.

Zdaj je moj čas. Kako sem zadovoljna, da sem se malo naklepetala. S prijateljico sva bili na kavi. Uživam. Ne morem verjeti, da je november in sva lahko sedeli zunaj! Malo je sijalo sonce. Rahlo. Nežno. (Samo za info. Vedno sem raje sedela znotraj. (Pod pojasnilo. Sploh pozimi. Imela sem kolegico, ki je vedno želela zunaj sedeti. Zaradi »svežega zraka«. Khmmm! Pa ja! Jaz pa sem zmrzovala zraven. Skoraj, da sem že šklavcala z zobmi. Razmišljam. V kaj sem se silila? Zakaj? Kaj me je te obsedlo! (Saj ne! Vse je učni proces! Mila sem do sebe danes. Vse si odpuščam. Nič si ni treba odpuščati. Je pa zabavno o tem pisati!)))

Danes pa je bilo tako prijetno sedeti zunaj. Se samo prepustiti kavi. Soncu. Klepetu. Smehu. Živosti. Lepoti pogleda na reko. Kako rada imam "toto" naše lepo mesto Maribor!

Mačka, Maribor, november 2018
Res je lepo!

Zdaj pa si kuham kosilo. Končno.

Sem navdušena, da si ustvarjam svoje sanjsko življenje?

Kam me danes vodi pot? Rada imam svoje lepo in ustvarjalno življenje. Danes pa me tako mika, da bi slikala. Samo ta lep črtast pulover si moram preobleči…

Računalnik se mi posodablja, je že na celih štiridesetih procentih. Pardon. Odstotkih. Pardon. Ne pardon. Oprostite…

Nekam se mi lušta potovati. Kaj pa potovanje vase? Kaj si želim zase v svojem življenju? Slišala sem polno novih idej za letalske karte. Kam gremo, moje drage, moji dragi?

Že vem. Naj še ostane presenečenje! Moje življenje se čarobno odpira vsemu!

Uh, je že na štiriinštiridesetih odstotkih! (Računalnik!) To pa je bil skok! (Da ne bo kje preko skočil, ko ima tako velik zalet!)

Danes si želim na sprehod. Včeraj sem si naredila kopel čisto do roba! Pa kaj se ti hecaš! Pozabila sem, da si točim vodo. Tako sem iskala novo destinacijo, da sem čisto padla noter! Božansko!

Ljubek sijoč pristen slasten sočen dan! Tvoj je! Naredi si ga vsaj ščepec po svoje...

Cmok, objem, moje drage, moji dragi...












P.S.: Sem anvdih za srečno življenje. Poslušaj svoje srce in hodi po srčni poti. Queen - A Kind Of Magic (https://www.youtube.com/watch?v=c2_xWTSyCuU)

ponedeljek, 19. november 2018

K A T E J A : New adventure...


Hi my Beloved!

What did I learn this journey? Every day can be genuine and exploration.

Every day I create a life as I want.





Less is more.


I'm worth a good life. I’m worth living in fullness and authenticity. That's why I'm here. This is then my life. Really. With all my heart. That's right! Now, slowly forward. A new adventure awaits me. Lets go! Life is mine. Now!


How pleased I am! Happy! Quite enthusiastic! Eeited! Full of hope! I love my life!



Nothing is more beautiful than monochromatic. Even more if it's in colors! And even more if the color is red! I know, the more strongly shines, the more I like it!


Life loves you!


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

P.S.S.: Hey, your life is loving you! Trust! I am inspired to open my heart. Anyone is inspired o listen to his own heart. We walk each in our hearts direction.


**

SLO: K A T E J A : Nova dogodivščina...


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj sem se naučila to potovanje? Vsak dan je lahko pristen in raziskovanje.


Vsak dan sproti si ustvarjam življenje, kot si ga želim.
Manj je več.

Vredna sem dobrega življenja. Vredna sem sebe živeti v polnosti in pristnosti. Samo zato sem tukaj. To je pa potem moje življenje. Res. Z vsem srcem. Tako je! Zdaj pa počasi naprej. Čaka me nova dogodivščina. Gremo! Življenje je moje. Zdaj!

Kako sem zadovoljna! Srečna! Čisto navdušena! Vznesena! Polna upanja! Rada imam svoje življenje!

Nič ni lepšega kot monokromatičnosti. Sploh če je v barvah! In sploh, če je barva rdeča! Vem, bolj močno sije, bolj mi je všeč!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly
















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

P.S.S.: Hej, življenje te ljubi! zaupaj! Sem navdih, da odprem svoje srce. Vsak, ki išče svojo pot, naj prisluhne svojemu srcu. Hodimo vsak po svoji srčni poti.