sobota, 26. maj 2018

Bistvo sem ujela...

Vedno rada berem. Ni dneva, da ne bi. Najpomembneje mi je, tudi, ko grem na dopust, kaj bo z mano v senci. V obliki branja. Sploh imam rada nove knjige. Tako dišijo… Rada pa imam potem knjige po moje. Polno srčkov. Eden = to je zanimivo. Trije = zelo zanimivo. Neskončno = izjemno pomembno. (Oziroma koliko jih spravim okoli. Proti nešteto. Vse naokoli. Majhni, srednji, veliki. Po pomembnosti.)

Danes pa sem navdih kar poslušala. Zraven kuhanja… Urejanja… kolegica mi je predlagala kar nekaj zanimivih ljudi. Zanimivih slovenk in slovencev. Teme pa so tako vedno zanimive.

(Kaj še lahko večkrat ponovim zanimivo? Osnove. Enake besede so dolgočasne. Nakazujejo na pomanjkanje domišljije in pametnost. Najdem eno besedo in jo uporabim na tisoč in en način. Prebrisano. Iznajdljivo. Preprosto briljantno. Hahahahaha!!!)

Odnosi. Kaj je sploh zdravo partnerstvo? Kdo smo kot oseba, ki stopa v partnerstvo? Smo mi taki partner, kot si ga želimo? Ustvarjamo to v sebi? Polno privlači polno in prazno prazno. Pričakujemo od partnerja, da nas potrjuje? Nam daje manjkajoči del? Sva oba neodvisna ali odnos ustvarjava skupaj? Tako kot ustvarjava sebe. Sploh ne vem, zakaj sem se fokusirala na partnerstvo. (Tema, ki me sploh ne zanima. Bla, bla, bla…) Ampak polno globokih vprašanj.

Odnos do sebe. Ljubeč odnos s sabo. Pristnost. Ljubezen do sebe. Si pogledamo v oči? Smo do sebe iskreni?

Si privoščimo? Kot ženske se dajemo na zadnje mesto. Ne! Določim si dan v tednu. Četrtek popoldan imam zase. Potem pa se tega držim. Se razvajam, si privoščim kaj lepega… poslušala sem samo na pol. To se je vredno enkrat poslušati. Mislim, da je govorila Manca Razboršek. (http://manca.si/) Poročam dalje…

Ljubek dan in ustvarjanje sebe v polnosti!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je potovanje! Kelly Price - It's My Time (https://www.youtube.com/watch?v=kmBQOfKep3U)

petek, 25. maj 2018

K A T E J A : Arches...


Hi my Beloved!

I love the uniqueness. I love authenticity in all aspects. I love originality. Everything is expressed through me and I express myself through everything.
  


Authenticity. It's important to me.

I'm also a painter in the soul. Artwork in the process of formation!


When is not the right time for pampering? Everyone has his own way. Me too. Depending on the day. Sometimes I'm in the pajamas all day in the sitting room. Or something else. Also dependent. From weather. And I'm just enjoying it. I'm just here.


Sometimes I want more active relaxation. Walk around the park. How nice is all in bloom. So beautiful orange flowers. But some have already bloomed.


Ride a bike to get there. The wind in the hair. That's so precious. Now, even when it's hotter. It's not the heat to burn you. But it’s already.


I went to buy something nice for myself. There has been a bit of sales already. I always buy something nice. Something that I really like. I enjoy watching things through. Clothes. I'm looking at the material. I look from afar. The most important thing to me is how it feels when I have it dressed. I like light natural materials.



I'm always fascinated by castles. Arches. Courtyards. Interior. The beauty of the mysterious past. First I admire them from far away, when I’m driving. Then closer. Then it's quite close. And finally, from the inside! Divine!


They have such a nice carriage. Air! I'm dressed all in red. Some white flowers are on a shirt. Of course, the purse is also red. In the background, wonderful arches are spreading! Magical!



Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Oboki!!!


Hej moje drage, moji dragi!

Rada imam unikatnost. Rada imam pristnost v vseh pogledih. Rada imam samosvojost. Vse se izraža skozi mene in jaz se izražam skozi vse.

Avtentičnost. Izraznost mi je pomembna.

Tudi jaz sem slikarka po duši. Umetnina v procesu nastajanja!
Kdaj pa ni pravi dan za razvajanje? Vsak ima svoj način. Tudi jaz. Odvisno od dneva. Včasih sem cel dan v pidžami na sedežni. Ali kaj drugega. Tudi odvisno. Od vremena. In samo uživam. Samo sem.

Kdaj pa si želim bolj aktivne sprostitve. Sprehod po parku. Kako lepo vse cveti. Tako lepe oranžne rože. nekaj pa jih je že odcvetelo.


Vožnja s kolesom do tja. Vetrc v laseh. To je tako dragoceno. Zdaj sploh, ko je že topleje. Ni to zdaj vročina, da te skuri. Ampak je že.
Šla sem si kupiti nekaj lepega zase. Malo so se že začele razprodaje. Vedno pa si kupim kaj lepega. Nekaj takega, kar mi je res všeč. Prav uživam v pregledovanju stvari skozi. Oblačil. Pogledam material. Pogledam od daleč. Najbolj pa mi je pomemben občutek, kako je, ko jo imam oblečeno. Rada imam lahkotne naravne materiale. 

Vedno znova me očarajo gradovi. Oboki. Dvorišča. Notranjost. Čarobnost skrivnostne preteklosti. Najprej jih občudujem od daleč že z avta. Potem bliže. Potem čisto blizu. In nazadnje od znotraj! Božansko!

Imajo tako lepo kočijo. Zračno! Oblečena sem vsa v rdeče. Nekaj belih rožic je na srajčki. Seveda je tudi torbica rdeča. V ozadju pa se razprostirajo čudoviti oboki! Čarobnost!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Dovolj jokcanja!!!

Kako si ti, moja draga, moj dragi? Kako si spala, spal? Se že veseliš tega čudovitega dneva?

Priznam. Dobili ste me! Pospravljam si. Saj ni tako neobičajno. Vsak dan malo sproti. Skoraj vsaj dan… Zdaj pa sem se rešila stvari, ki mi niso več všeč. Kako zabavno in osvobajajoče. Podarila sem jih tja, kjer vem, da bodo ljubljene. Naprej. Meni pa se je sprostil prostor in se počutim, kot da sem zadihala na novo. Uhhhhh, svežina. Praznina. Prostor novemu.

Klepetali sva s kolegico. Toliko ljudi jo navdihuje, kar sem čisto vesela. Pa poznaš to? Pa poznaš onega? Pa si slišala za to? Zdi se mi, da sem tudi jaz bila včasih taka obsedenka. Vse sem želela prebrati. Vse sem želela spoznati. Vse sem želela vedeti.

Zdaj pa tudi berem. (Lagala bi, če bi rekla, da več ne. Radovedna sem še tudi. Vedno bolj.) Samo zdaj iščem bolj odgovore v sebi. Bolj me zanima moje mnenje o meni, ker vem, da je bolj pravo zame. Samo zame. Individualno navdihnjeno. Lahko je tudi navdih. Idi tja. Sposodi si to knjigo. Idi na to predavanje. Potem pa vzamem, kar je zame.

(Ne živim sama nekje sredi gozda. Stran od vsega. Pa tudi če bi, bi si verjetno izbrala kakšen ljubek otok. Tako ali tako pa imam toliko naučenega in navad človeštva, da mi niti to ne pomaga.)

Se pa bolj zavestno odločam. Si to res jaz želim? Gledam na druge? Me je strah, kaj si bodo drugi mislili?

Se odločam iz strahu ali iz ljubezni?

Bolj se odločam po svojem občutku (vsaj mislim si tako). Se pa vsaj bolj odločam po svojem občutku, kot sem se nekdaj. Ali včasih. Ali vsaj včeraj. (Upanje umira zadnje!)

Vedno bolj rada sem jaz. Bolj sem nežna do sebe. Manj se obsojam. Bolj sem prijateljica s sabo. Saj ni tako lahko, ampak je vedno lažje. Kaj vse sem že naredila!? Kakšne bedarije!? Ampak kot dobra prijateljica se samo nasmejim! Pa ja! Vsaj zdaj je zabavno, če že takrat ni bilo. Ali vsaj nekaj dobrega je v tem. In zdaj vem boljše za drugič. Do drugič. Odpuščam si vse, kar sem dopuščala. Odpuščam si vse, kar sem povzročila slabega. Ok. Ok. Dobro. Dobro. Dovolj je. Žal ti je. Odpuščam ti! Odpuščam si!

Tako! Zdaj pa dovolj o preteklosti! Zdaj se živi! Zdaj imam življenje tukaj in zdaj! Bomo še jokcali?! Ne! Zdaj si ustvarjam čudovito božansko slastno sočno življenje. Ta dan, potem pa vsi naprej tako!

Ljubek pristen barvit dan, moje drage, moji dragi!









P.S.: Življenje je čarobnost (od znotraj navzven)! Queen - I Want To Break Free (https://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ)

četrtek, 24. maj 2018

Naj izzveni...

Poletna noč! Čarobna noč! Kako tople so že noči! Kako svetle so zvezde! Zdaj, ko je več sonca, je več navdiha vsepovsod! Sicer ne vem, akj ima vreme z navdihom! Ampak meni deluje hujše kot vsi vitamini skupaj! Poživi me! Še bolj čutim živost! Še bolj me vleče v naravo! Vitamin sonce!!! (Še malo pa bo vitamin morje! Obožujem!)

Včeraj pa je bila prava nevihta! Tako močna! S strelami! In grmenjem! Čista popolnost! To obožujem! To naravo vedno bolj čutim v sebi! Tudi v meni je moč nevihte! Samo večinoma jo potiskam dol! Ne dajem ji prostora! Sama s sovjim omejenim svetom in pogledom ustvarjam svoje življenje! Mogoče pa je zdaj ravno pravi čas za nevihto v mojem življenju! Za svežino! Za jasnost potem!

Mogoče pa ni treba, da je tako dramatično! Lahko se nabira čisto počasi! Korak po korak. Kapljico po kapljico! Jasnost!

Obožujem pogovore! Vedno me tako nasmejijo! Toliko sproščenosti je v njih! Toliko različnih zanimivih svetov! Prave komične situacije nastajajo! Pestrost! Igrivost!

Rada pa gradim sploh to bližino s sabo. Sem v sozvočju s sovjo naravo? Se slišim? Sem povezana? Si tega zares želim? Včasih me mora kaj povoziti (mislim energijsko, kot tank, da se spet bolj poslušam…).

Kaj mi pravi moje srce? To niso velike stvari. Čas se ustavi. Angelski zbor se prikaže. Slišim nebeško glasbo. Vetrc obstoji. Ves svet obstane. Ne! To so drobceni namigi. Malo po malo. Vsak trenutek sproti. Samo prostor jim dam. Med vožnjo. Med sprehodom. Med dremanjem. Med kuhanjem. Pod tušem. V glavnem vedno.

In tudi, ko me kaj povozi, si samo rečem:
»Zdaj je, kar je. Naj izzveni… Zdaj lahko drugače.«

Seveda si še rečem zraven, da za drugič vem. Pa tudi če ponovim. Pa kaj! Za drugič vem! Zdaj je, kar je! zdaj pa grem dalje! Sem kjer sem! In tukaj želim cveteti! Za drugič vem!

Ljubek pristen barvit dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Vsak dan je dragocen! Bubamara: Black Cat White Cat - Goran Bregović, Emir Kusturica (https://www.youtube.com/watch?v=M3MfuFoULYI)

sreda, 23. maj 2018

K A T E J A : Spring? Where!?!


Hi my Beloved!


I would like to say that I appreciate the conversations. Especially when each is allowing the other, that is, what it is. To me are so precious my beloved women! Sister and mother. I always get new insights.



Sometimes a conversation takes place before the haircut. This is definitely more important. The conversation is definitely more important. In the fullness.

Everything is arranged as it should. And it's all right.


I would like to write how I love colors. Together, I can give the most weird combination.

Unthinkable! And it comes fine. A green T-shirt with white dots and a bloody skirt with all possible colors. The base is strongly apricot. Each is excellent. Together? Hm? Also!



I love the vibrancy of colors. I love how everything works together. Or not. And then this is beauty. I love my style. Colorful. Kitsch. Too much. But it's cute! Chick!

In nature, I always find peace and connectivity. It's like a sanctuary. As a peace that's always inside me. I just forget sometimes. Like a love that is hidden by small everyday life. But never disappears.



Sometimes the seasons come with a little delay. It's a little too much rain. But it's never an obstacle to not taking a trip. At least to the pond. Life is so magical as I make it.

I've got a long green skirt here. I also have nails in this style ... and shoes! For the freshness, I added some white ...


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Pomlad? Kje?!?


Hej moje drage, moji dragi!

Rada bi povedla, da tako cenim pogovore. Sploh, ko vsak dopušča drugemu, da je, kar je. Meni sta tako dragoceni moji ljubi ženski! Sestra in mama. Vedno pridem do novih spoznanj.

Včasih pride pogovor pred frizuro. To je vsekakor bolj pomembno. Pogovor je vsekakor bolj pomemben. V polnosti.
Vse se uredi, kot se mora. In kot je prav.
Rada bi napisala, kako obožujem barve. Skupaj lahko sestavim najbolj čudno kombinacijo.

Nepredstavljivo! In pride odlično. Zeleno majico z belimi pikami in rožasto krilo z vsemi mogočimi barvami. Osnova je močno marelična. Vsaka zase odlični. Skupaj? Hm? Tudi!

Obožujem živost barv. Obožujem, kako se vse lepo skupaj ujema. Ali ne. In je potem to lepota. Rada imam svoj stil. Barvit. Kičast. Preveč. A vseeno ljubek! Šik!

V naravi vedno najdem mir in povezanost. To mi je kot svetišče. Kot mir, ki je vedno v meni. Samo včasih pozabim. Kot ljubezen, ki jo majhne vsakdanjosti zakrijejo. Nikoli pa ne izgine. 

Včasih pridejo letni časi z malo zamude. Kar malo preveč dežja je. Ampak to ni nikoli ovira, da se ne peljem na izlet. Vsaj do ribnika. Življenje je tako čarobno, kot si ga naredim.

Tukaj imam oblečeno dolgo zeleno krilo. Tudi nohte imam v tem stilu... in čevlje! Za svežino pa sem dodala malo beline...

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Pristnost na soncu...

Ne morem verjeti, da sonce dela take čudeže! Samo sedim tukaj. Na najbolj dubonem oblazinjenem s pojšterčki obloženem fotelju, kar je mogoče. Sedim tako, daima noge na soncu. Čevlji se prelivajo v barvah zlata. Kako mi je to všeč. Ko jih premikam v soncu, spremijajo barve, bleščijo se  kot tisoče zvezdic skupaj. Rada imam ta čas, ko že lahko imam bolj poletne čevlje. Sončim se, kljub temu, da sem v senci božansko!

Rada imam te pomladne dni polne sonca. Že dologo sem jih čakala. Tako. Več kot sem na soncu, boljše se počutim. Pestrost.

Če ne bi občutila strahu, kaj bi dosegla? Kaj bi si upala, če me ne bi hromil strah?

Samo bila bi. Živela bi naravo v sebi, ki je moja pristnost. Po krvi, po duši sem pisateljica. Umetnica. Slikarka. Fotografinja. Vse to bi živela bolj drzno. Bolj bi imela jajca, da seuresničim na vseh teh področjih. Pa res rabim jajca za to? Včasih že.

Lahko pa samo vsak dan malo stopim k svojim sanjam. Samo vsak dan po malo stopam naprej. Včasih je že dovolj, da se spravim iz postelje. Včasih je že dovolj, da plešem po stanovanju. Včasih pa je sprehod tisto, kar me zvabi in stanovanja.

Čakaj! Nekaj sem včeraj slišala in že naprej s tem pesmizmom! Daj no! Saj pa znam voljše. Ne samo, da znam! Že prav utrjena sem v tem.

Čar je v potovanju, ne v destinaciji. Ne na cilju! Kaj pa bi jaz? Teleportacijo!? Pa da zamudim vse te sočne trenutke! Ni šans. Za nič na svetu ne bi želela izpsuti to danes. Pisanje na soncu, a vseeno v senci.  Vetrc v laseh. Sam proces pisanja. To mi je v taki užitek! To mi je tako veselje. Ptički skačejo okoli. Prinašajo mi soročila. Samo užvaij! Lep dan! Pa to je popolnost!

Rada bi napsiala, da sem dovolj. Jaz sama se dovolj. Ni mi potrebno biti popolna, to je dolgčas. To ne obstaja. Čerpav je ta trenutek popolnost! Pristnost je tiso, kar mi je pomembno. In tega imam vedno več v izobilju! Kako to cenim!

Ljubek sijoč dan od znotraj navzven!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je veličastno ljubko! Robbie Williams, Love My Life (https://www.youtube.com/watch?v=j4ggyO-OFXU)

torek, 22. maj 2018

K A T E J A : Look at that beauty!


Hi my Beloved!

I was cycling in the city. A lot of cars used a trumpet. They had all four signposts turned on. Waving with the scarves through the window! And whistle! What a beautiful sight! In the middle of the event, there was a long white limousine! How luxurious! Fantastic looked all along! It was a wedding!



Yesterday, I made an important step forward. To myself. Kidding. To my dreams. Well, it is also true that to myself. Obviously. I've edited papers, which I've been delaying for a long time. I feel so easy. I'm fascinated.



I had a lot of time for myself. Also, I can take the time to read a book in peace. How satisfied I am. Full of tips. But most of all this, listen to your heart.


I know. I know. I know. And do I really listen?


In the last few days, I see thoughts everywhere. Listen to your heart! Follow your heart! Your heart knows! That's it! (I can’t even ignore the fact that the title of my blog I listen to my heart. An additional icing on the cake!!!)


Can it be said better!? Divine! Divine!


What else is left but to listen to your heart?


Definitely my dreams come true when I can explore castles! Most importantly, I adore the Baroque Hall. All walls are painted in lovely colors! All furniture is extremely valuable. I feel as if time had stopped. Just sip all this beauty! (The best thing was that I had company. She was the same excited as I was!)


I'm wearing a very easy clothes to explore. Open for all the adventures of the day! Comfortable shoes. White pants and jacket for freshness. A pinch of red for revitalization. In reality, it does not matter at all! Look at this magnificent old castle! Gosh! Perfection!


Have the nicest lovely happy pink day!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Poglej to lepoto!


Hej moje drage, moji dragi!

Bila sem s kolesom v mestu. Polno avtov je trobilo. Imeli so vklopljene vse štiri smerokaze. Mahali so z rutami skozi okna! In žvižgali! Kako lepi prizor! V sredini dogajanja pa je bila dolga bela limuzina! Kako razkošje! Fantastično je izgledalo vse skupaj! Poroka je bila!
Včeraj sem naredila pomemben korak naprej. K sebi. Hecam se. K svojim sanjam. No, saj je tudi res to k sebi. Čisto. Uredila sem si papirje, kar sem že dolgo odlašala. Počutim se tako lahkotno. Prav fajn mi je.
Imela sem veliko časa zase. Prav sem si lahko vzela čas, da v miru berem knjigo. Kako to paše. Polno nasvetov. Najbolj pa to, da poslušaj svoje srce.

Vem. Vem. Vem. Pa ga zares poslušam? 


Zadnje dneve pa vsepovsod vidim misli. Poslušaj svoje srce! Sledi svojemu srcu! Tvoje srce ve! Pa ja je to! (Ne morem niti mimo dejstva, da ima moj blog naslov Poslušam svoje srce. Še dodatna pika na i!!!)
Kaj je še sploh lahko lepše povedano! Božansko! Božansko! 
Kaj mi še preostane drugega kot da poslušam svoje srce?
Definitivno se mi uresničujejo sanje, ko lahko raziskujem gradove! Najbolj pa obožujem baročno dvorano. Vse stene so poslikane tako v ljubkih barvah! Vso pohištvo je izjemno dragoceno. Počutim se, kot bi se čas ustavil. Samo srkam vso to lepoto! (Najlepše pa je bilo, da sem imela sokrivko. Enako je bila navdušena kot jaz!)
Oblečena sem čisto lahkotno za raziskovanje. Odprta za vse pustolovščine dneva! Udobni čevlji. Bele hlače in jaknica za svežino. Ščepec rdečega za poživitev. V resnisi pa sploh ni pomembno! Poglej ta stari veličasten grad! Božasnko! Popolnost!
Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

-Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly












P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!