sobota, 9. september 2017

Frrr! Frrrr! Svoboda!!!

Že nekaj časa nazaj… Že kar dolgo časa nazaj… Res… Ko sem še bila manj poredna… Danes sem že bolj izkušena nagajivka. Teta se je poročila. Bilo je obdobje pred poroko. Peljale smo jo gledati film Pobegla nevesta, kjer igra Julia Roberts. Mislim, da je že naslov dovolj zgovoren. Ni se prijelo. Super! Ker sta za skupaj. Zdaj sta že vrsto let poročena.

Mi je pa bilo tako fascinantno, kako Julia v filmu spreminja osebnost, glede na to, s kom je. Prilagodi se partnerju, dragemu. Popolnoma. Zato vedno pobegne, ker ne ve, kdo je. Kameleon v odnosih je. Potem pa se začne odkrivati. Kaj ima ona rada? Katero vrsto jajc ima najraje? Kuhana. Mehko kuhana. Omleto. Ocvrta na oko. Zmešana.  

Kaj imam jaz rada? Zdaj imam čas, da raziskujem svoj resnični jaz. Saj se že dobro poznam. Ampak še vedno obožujem pot odkrivanja. Neizmerno uživam na njej. Svoboda odkrivanja sebe.

Zanimivo mi je bilo biti na kavi. Čas je minil kot nič in prijateljica mi je priporočala dobro knjigo. Imela sem še malo časa, ker so se načrti spremenili. Pogledam razpoložljivost po knjižnicah. Seveda. Najbližja ima prosto! Bom se kar en krog zapeljala!

V knjižnici sem kar domača. V vseh knjižnicah… Najdem polico, kjer bi naj bila. Išči! Pinki barve! Pinki! Pinki! Pinki! Nič! Preverim še enkrat. Prav sem… Ni je… No, pa grem vseeno do knjižničarke. Iščem knjigo! (Očitno ne!?!) Prijela je eno s kupa, ki ga je nekdo pred nekaj minutami vrnil: »Mislite to?«

Pa če to ni časovna usklajenost, potem pa res ne vem!
 
Tako je vedno v življenju!

Knjiga pa je bila tako zanimiva, da sem že bolj pri koncu… Pa še eno drugo zraven berem!

Življenje je tako lepo! Polno trenutkov za veselje! Začnimo z osnovami! Sonce! Dež! Oblaki! Zrak! Noč! Luna! Zvezde! Če pa čisto pri osnovah! Zrak! Vdih! Izdih!

Že od nekdaj vem, da je življenje popolno! Čarobno!

Prej sem slučajno slišala, da otroci želijo delati stvari po svoje. Starši pa jih učijo drugače. Ne bo šlo. In takoj, ko se osvobodijo, naredijo po svoje! Res je! Sem kar sem in drugim dopuščam njihovo svobodo v polnosti domišljije… Vedela sem, da je popolno!


Sijoč popoln dan! Predvsem pa pristen! Objem!!!



P.S.: Življenje je tvoje! Ven iz kletke… Frrr! Frrr!!! I love you too!!! Elvis Presley - My Way (https://www.youtube.com/watch?v=PP8HO9TGkbw)

petek, 8. september 2017

Žarenje! Ogenj!

Neverjetno sem hvaležna, da se vozim na delo in da lahko poslušam zanimive ideje kar po poti. Uživam v vožnji in se še učim zraven. Okoli mene pa so vedno tako lepi oblaki, reka, gozdovi, drevesa, sončni zahodi… Narava, ki potuje ob meni, je res izjemna.

Ponoči pa zvezde, tako lepa luna in oblaki, ki naredijo vse malo bolj skrivnostno… ljubko.

Včeraj sem poslušala tako smešne odseke! Kupiš si najboljši avto in ga potiskaš okoli. Brez da bi ga vozil. Oziroma, da bi ga napolnil z gorivom in vozil. To je tako, ko nismo priklopljeni. Pri sebi… Ali pa, da kupiš najlepši, najboljši toaster in ga ne priklopiš na elektriko. Potem pa rečeš, da je tako čisto brezveze in neuporaben.

Seveda sem poslušala Abrahama (Hicks)… ima tako neverjeten smisel za humor, čisto po mojem okusu in jasnost.

Še o tem je govoril, da pričakujemo od drugih,
da bi nas dvigovali, ko je to čisto naša naloga. Prioriteta. Drugi so muhasti. Ne držijo nas vedno v središču pozornosti. Razmišljajo še o čem drugem…

Torej! Sama sem odgovorna za svojo srečo in sem z veseljem neodvisna…

Za mene je ta povezanost z notranjim kompasom meditacija. Sprehod. Slikanje. Uživanje ob kavi. Uživanje ob dobri hrani. Klepet z prijateljico, ki je zelo povezana… Smeh otrok in nagajivost. Izbiranje oblačil, ki so izjemno lepa skupaj. Smeh. Rože v vazi. Fotografiranje. Dialog. Opazovanje narave v vseh odtenkih. Pisanje. Vožnja. Potovanja. Morje. Živali. Humor. Zabava. Užitek. Učenje. Izražanje. Pristnost.

Sledim svojemu sijaju…


Sijajen pristen dan! Objem! Cmok! Cmok!



P.S.: Predtlakovanje k sreči!!! Obožujem! Gremo na pot!!! AC/DC High Way To Hel (https://www.youtube.com/watch?v=SgLy-6yj1Ws)

četrtek, 7. september 2017

Čutnost čarobnosti...

Kako lepo polzijo kaplje po steklu. Tako lepa črno zlata lučka, ki tako lepo toplo osvetljuje prostor, kot moje sonce. Seveda notranje. Srčnost. Toplino, ki prežema vso mojo dušo. Neverjetno obožujem svojo lepoto. Notranjo. Seveda tudi zunanjo. Saj sem človek. Kaj te češ.

Danes je dan za pisanje pesmi. Srečnih. S srečnim koncem.

Vse se tako lepo umiri, ko dežuje zunaj. Vse je točno tako, kot mora biti. Izjemno. Vse je dobro! Kaj dobro! Odlično!

Čisto drobne kapljice padajo. Vem, srečna sem. Kar na smeh mi vleče. Ljubim svoje življenje.

Sedim v ljubki kavarnici, kjer sem dobila moj late macihiato iz tako lepega velikega kozarca. Kako to obožujem!

Na polici se zbirajo kapljice, ki se združujejo v jezerca in reke.

Nepozabni spomini. Nepozabno življenje. Pa vseeno je še toliko tega, kar želim raziskati. Vseeno je še toliko tega, kar si želim doživeti. Vseeno še je toliko lepote, ki jo želim užiti. Toliko topline, ki se razliva skozi moje življenje. Vse najlepše še je pred mano!

Občutim toliko notranje ljubzeni. Kar pretaka se skozi mene. Dežuje skozme. Posadila sem seme. Pokrila sem ga s toplo zemljo. Zdaj ga kaplje napajajo z ljubeznijo. Raslo bo, ko bo pravi čas. Zaupam, da že tli v notranjosti.

Vedno bolj zaupam svojemu notranjemu kompasu. Moj notranji gps. Ne bom se ustaljala vmes. Lahko sem na poti. Ne bom pa se obračala nazaj. In pot je čudovita. Zakaj bi se mi kam mudilo, če je že zdaj izjemno! Če sem že zdaj srečna! Srečna! Srečna!
Tukaj igra tako dobra glasba. Uh, kako seksi romantični ritmi. Prav uživam!

lep sijoč dan poln smeha in ljubezni! Čarobnost!


P.S.: ROD STEWART "Have I Told You Lately" (https://www.youtube.com/watch?v=CurxZ947NyM) I love you too!


sreda, 6. september 2017

Polnost življenja!

Slikanje je moja strast že od nekdaj… Skozi sem barvala, risala. Nekaj me je vedno vleklo tja. Sproščanje. Ustvarjanje teh notranjih svetov, da postanejo vidni. Potem sem malo to opustila…

Kako sem srečna, da poslušam Michaela Neill. Obožujem! Življenje je dobro. Vse se izide čisto dobro. Včasih tudi ne… Čudovita izkušnja. Življenje je življenje. Ljubezen in zabava. Če razmišljamo čudovite misli, imamo čudovite izkušnje. Pod vsem pa je ljubezen, ki žubori… Če že greš skozi pekel, samo hodi. In vsaj uživaj v tem…

Vsi imamo dobre in slabe dneve. Če si poročen, imaš dobre dneve in slabe. Če imaš otroke, imaš slabo dobre. Če si reven, če si bogat, imaš dobre in slabe dneve. Če si razsvetljen, imaš slabe in dobre dneve. Zdaj sem spoznala, da ni pobega. Tudi, če sem duhovno bitje. Več ko razmišljam dobre misli, boljše življe imam. Včasih traja trenutek, včasih več ur, da sem v sozvočju…

Vedno je nekaj, čemu se lahko smejim!

No. Potem pa je me je slikanje spet potegnilo v svojo spiralo. Začela sem z risbami tihožitij. U, to še je tihožitje od zadnjič? Ne, danes sem ga narisala. V petnajstih minutah… Vem, ko vadim, sem vedno boljša. Ampak ne slikam zato. Ampak samo zato, ker mi je v veselje.

Lahko, da nastajam kot otrok v trebuhu. Nosečnost. Rastem, kot drevo. Lahko, da bo trajalo devet mesecev. Lahko da bo trajalo deset do trideset let. Lahko, da bo trajalo celo življenje. In to mi je všeč. Kot nastajanje. Mojstrovine. Pristnosti. (Tu ni mišljeno rast v centimetrih. To sem že verjetno določena. Zadovoljna! Lepa! Bolj mislim notranjo rast... Širitev vej, eh, ne vej, globin srečnosti!)

Kako je bilo hecno, ko sem polno slikala doma in mi je zmanjkalo rumene barve. Mentor mi je želel nekaj pokazati, pa ni bilo rumene. Pa saj ne morem tako delati. Lahko… samo brez rumene. Če pa imam oker! Ali pa res ne…


Zdaj pa imam profesionalne! Te pa me ne ubogajo! Želim, da tečejo! Pa nočejo! Potem, ko pa jih malo prisilim, pa tečejo čisto po svojih poteh. Kako so neubogljive! Divje… Mislim, da smo si podobne… Zanimivo pa je, da še potem nastane boljše, kot sem si sama predstavljala. Ustvarjajo se neke luknje in jezerca in samosvoje reke… Verjetno se jim zato reče profesionalne!


Lep občuten dan! Nikoli ni dober ali slab, samo je v vsej svoji lepoti!



P.S.: Moč ljubezni! Vem! Céline Dion - The Power Of Love (https://www.youtube.com/watch?v=Y8HOfcYWZoo)

torek, 5. september 2017

Moč srčkov...

Kako se je rumena lepo razlila po platnu! Kot sonce danes na moj balkon, spalnico, vsepovsod… Zjutraj so se tako lepo prelivale barve vzhoda. Ne vem, zakaj še me vedno preseneti vsa ta lepota! To je zame čarobnost. Živo pisan trak, kot razmejitev še teme pokrajine in že prebujajočega novega!

Vsak dan je novo platno! Vsak dan je novo raziskovanje! Vsak dan je nova nora čarobnost! Vsak dan je še več ljubezni… kar vleče me vanjo… kako mi greje srce! Kar se ne morem nehati smejati!

Obožujem ta občutek ustvarjanja in izražanja z vsem, kar sem… Obožujem prebujanje dneva… Obožujem prebujanje ljubezni… Saj vem, vedno je tukaj, kot sonce.

Igrivost! Norčije! Užitek! Sprostitev! Srečnost! Veselje! Radost! Smeh! To so moje nove mantre za življenje. Še bolj kot mantre, pa mi je pomembno doživetje tega! občutenje! Ne samo, da se jaz na glas smejim, srce se mi smeji! Cela duša se mi smeji! Celo nebo riše srčke vsepovsod!
 
Ne morem verjeti! Bolj kot sem pristna, boljše postaja! Ustvarjam sebe! Skozi čudovite sprehode, občudovanje narave, pisanje, slikanje, smeh z ljubimi! Vse je v nastajanju! Nepopolno popolno! Obožujem!!! Polno navdiha za bedarije!!! Življenje je tako lepo! Kaj lepo! Osupljivo lepo!

Ne želim biti več nekdo drug! Samo jaz! Kako olajšanje! Pristnost! Edinstvenost! Unikatnost! To sem vedno cenila! Zdaj pa še bolj!

Danes slavim svojo popolno nepopolnost! Pot je zabavna še bolj kot cilj! Širitev! Rast! Srečna! Radost! Lahkotnost! Zabavnost! Kaj sem že napisala lahkotnost!!! Če ni že zdaj zabavno, tudi ne bo, ko bom prispela na cilj. Pa še to, ne morem, da ne bi brala Alena Cohena! Če ne bom prišla na cilj, potem je rekel, da bom zamerila vse trpljenje, ki sem ga doživljala po poti! Torej, karkoli delam, uživam ali pa neham to delati!

Zdaj pa še bolj na glas! Čudovit srečen dan! Pa naj bo zabaven! Itak!



P.S.: Samo ti poznaš tako dobro svoje srce in usodo… Poslušaj ga! Roxette - Listen To Your Heart (https://www.youtube.com/watch?v=yCC_b5WHLX0)

ponedeljek, 4. september 2017

Ščegetanje... brez besed...

Ne morem povedati, kako sem srečna! To je tako veselje! Tako sem srečna, da kar nisem mogla spati!?! Pa sem vsaj sliko dokončala!!! To je izjemno! Kaka občutja! Še zdaj imam solze sreče v kotičkih. Kar se ne morem nehati smejati… Obožujem!

Če že nisem mogla spati, sem zraven, da sem dala perilo prati, še pisala pesmi. Take. Simpatične. O ljubezni… Kako mi pralni stroj dobro pere! Vse mi tako diši po svežem perilu! Danes je sonce, da mi ga bo v trenutku posušilo! Mogoče ne v trenutku, ampak hitro pa!

Kako mi je bilo smešno, ko sem slišala Alena Cohena, da sporočilo o poslanstvu ne pride vedno tako dramatično! Ne govori vedno goreči grm! Bolj je glas intuicije. Rada bi pisala. To me osrečuje… Rada bi slikala, obožujem ustvarjalni proces in mešanje barv… To je potem to. Temu ni za oporekati. Ob tem čutim neizmerno ljubezen in navdih…

Kaj sem napisala, da zdaj pa imam končno nove dišeče palčke. Po pomoti sem že dvakrat kupila dišavo, ki je jagoda in še nekaj zraven. Vem, gledala sem samo, da je pinki barve od zunaj!  Dišalo pa je po energijski pijači! Ahhh! No ja, saj sinu je bilo všeč! V tretje gre rado, ker zdaj pa imam vanilijo! Božansko!

Kuhala sem ti tako dobro kavo! Mojo najljubšo! Ali pa samo ima tako izjemne okus, ker sem tako srečna! Vsak srk mi ej v taki užitek! Ne vem, če si še ne bom skuhala še ene! Pa še iz moje najljubše roza skodelice je: »Love it!« Nikoli mi še ni bila tako okusna! Obožujem!

Neverjetno! Kako sem napredovala! Sem vsekakor delo v nastajanju! Ampak vse delam bolj z občutkom, z dušo! To me tako osrečuje!

Nekaj pa je, kar me vedno navdihuje. Narava. Vsak dan! Malo po malo! Sebe dajem na prvo mesto. Cenim se, da naredim, kar me dviguje! Reka prihajam! Čeprav ne vem, če še lahko grem višje! Seveda je še vedno pikica prostora za še več sreče! Ljubim svoje življenje! Vredna sem tega! Odprta sem! Pripravljena sem!

Najboljši dan do zdaj v vseh pogledih!

Srečen dan poln pristnosti!




P.S.: Včasih so besede odveč… Dirty Dancing - Time of my Life (https://www.youtube.com/watch?v=WpmILPAcRQo)

nedelja, 3. september 2017

Mehkoba srčnosti...

Obožujem modo! Poseben občutek je, ko se sprehajam po trgovini z oblačili. Pogledam, kako je sestavljena izložba. Kako lepo spadajo harmonično izdelki skupaj. Ali kontrastno. Rumeno modro. To mi je bilo všeč. Temno modro in umazana rumena. Lepo. Malo me že spominja na reko in živo pisane oranžno rumene liste, ki plavajo v njej.

Pogledam, kar mi pade v oči. Potipam material, koko se čuti med prsti. Je lahkoten. Prijeten. Nežen. Taka oblačila obožujem. Pomerjanje v garderobi, ko lahko preizkusim nove kombinacije. Zanimive barve, ki kar zažarijo. To me vedno privlači. Saj so mi pasteli tudi všeč. Izgledajo simpatično.

Pokliče me po navadi kaj nenavadnega. Uuu, glej kako dobra jakna. Res. Lepo telirana. Super se poda k obleki ali hlačam. Res model, ki poudari lepoto postave. Črna? Rdeča? Umazano roza? Bela? Ne vem še.

Všeč so mi torbice, ki so tako zapeljivo drugačne, a še vedno elegantne. Moja rdeča z belo rožo še me vedno razveseli, ko jo vidim. Še nekaj drugega me razveseli. Rdeče vijoličnega. Slika v nastajanju. Že zdaj mi je v tako veselje. Kar bliže sem si jo prinesla, da jo lahko občudujem.

Nedelja. Kako paše! Oblaki zunaj. Vsi sivi. Ampak tako lepi odtenki. Cela paleta sivin. Prava umetnina narave. Počasi se premikajo naprej. Zdaj pa si grem skuhati čaj. Kakšnega z mlekom. Pa iz mojih najljubših porcelanastih skodelic, ki so tanke kot list papirja. Obožujem jih.

Tako lepo mi je pri srcu.

Slučajno sem slišala. Kako zanimivo, da je morala gospa zboleti, da je lahko delala, kar si je vedno želela. Da si je komaj potem upala. Šlo pa se je za tečaj slikanja. Zakaj bi morala zboleti, da si bi upala biti, to, kar v resnici je? Že zdaj je lahko vse, kar si želi. Tako tudi jaz! In vsi!

Kaj pa to, ko sem si šla po novi pralni stroj, domov pa prišla s čudovito pinki skodelico… Pralni stoj pa je zadaj sam prišel!!! Zanimivo! Vse se odvija točno tako, kot se mora. V moje najvišje dobro!


Dan poln pristnosti! Radosti!




P.S.: Pripravljena sem! Pristnost! Ustvarjalnost! Sem, kar sem! Bryan Adams - I'm Ready (https://www.youtube.com/watch?v=9_h2FrcZjQs)