nedelja, 3. september 2017

Mehkoba srčnosti...

Obožujem modo! Poseben občutek je, ko se sprehajam po trgovini z oblačili. Pogledam, kako je sestavljena izložba. Kako lepo spadajo harmonično izdelki skupaj. Ali kontrastno. Rumeno modro. To mi je bilo všeč. Temno modro in umazana rumena. Lepo. Malo me že spominja na reko in živo pisane oranžno rumene liste, ki plavajo v njej.

Pogledam, kar mi pade v oči. Potipam material, koko se čuti med prsti. Je lahkoten. Prijeten. Nežen. Taka oblačila obožujem. Pomerjanje v garderobi, ko lahko preizkusim nove kombinacije. Zanimive barve, ki kar zažarijo. To me vedno privlači. Saj so mi pasteli tudi všeč. Izgledajo simpatično.

Pokliče me po navadi kaj nenavadnega. Uuu, glej kako dobra jakna. Res. Lepo telirana. Super se poda k obleki ali hlačam. Res model, ki poudari lepoto postave. Črna? Rdeča? Umazano roza? Bela? Ne vem še.

Všeč so mi torbice, ki so tako zapeljivo drugačne, a še vedno elegantne. Moja rdeča z belo rožo še me vedno razveseli, ko jo vidim. Še nekaj drugega me razveseli. Rdeče vijoličnega. Slika v nastajanju. Že zdaj mi je v tako veselje. Kar bliže sem si jo prinesla, da jo lahko občudujem.

Nedelja. Kako paše! Oblaki zunaj. Vsi sivi. Ampak tako lepi odtenki. Cela paleta sivin. Prava umetnina narave. Počasi se premikajo naprej. Zdaj pa si grem skuhati čaj. Kakšnega z mlekom. Pa iz mojih najljubših porcelanastih skodelic, ki so tanke kot list papirja. Obožujem jih.

Tako lepo mi je pri srcu.

Slučajno sem slišala. Kako zanimivo, da je morala gospa zboleti, da je lahko delala, kar si je vedno želela. Da si je komaj potem upala. Šlo pa se je za tečaj slikanja. Zakaj bi morala zboleti, da si bi upala biti, to, kar v resnici je? Že zdaj je lahko vse, kar si želi. Tako tudi jaz! In vsi!

Kaj pa to, ko sem si šla po novi pralni stroj, domov pa prišla s čudovito pinki skodelico… Pralni stoj pa je zadaj sam prišel!!! Zanimivo! Vse se odvija točno tako, kot se mora. V moje najvišje dobro!


Dan poln pristnosti! Radosti!




P.S.: Pripravljena sem! Pristnost! Ustvarjalnost! Sem, kar sem! Bryan Adams - I'm Ready (https://www.youtube.com/watch?v=9_h2FrcZjQs)

Ni komentarjev:

Objavite komentar