sobota, 16. maj 2020

A course in miracles - Lesson 137: When I am healed I am not healed alone.

Tečaj čudežev - 137. lekcija: Ko sem ozdravljen, nisem ozdravljen sam.

Poslušam svoje srce: Zdaj se želim počutiti dobro!

Poslušam svoje srce: Zdaj se želim počutiti dobro!: Kako kaj? Smo se že navadili na maj? Ali je že skoraj mimo, pa ga sploh opazili nismo? Kaj ni zanimivo, koliko stvari počnem iz navade....

Zdaj se želim počutiti dobro!

Kako kaj? Smo se že navadili na maj? Ali je že skoraj mimo, pa ga sploh opazili nismo?

Kaj ni zanimivo, koliko stvari počnem iz navade. Lahko, da mi koristijo, lahko da ne. Vedno pa se vidi. Pozna se rezultat. Nekaj se izcimi iz tega.

Koliko let sem premišljevala, da sem projekt, ki ga je treba izboljšati, pa ni bilo kaj veliko rezultatov iz tega. Mislila sem, da če bom se bolj približala temu, kar je popolnost, bom vsaj malo bolj sprejemljiva, vsaj malo bolj ljubljena.

Kaka napaka.

Zdaj si želim drugi pristop. Kako sem lahko bolj prijazna do sebe? Kako sem lahko bolj mila? Kako sem lahko bolj sočutna, razumevajoča, kot bi bila do najboljše prijateljice? Ali do čisto vsakega na ulici. Nič in čisto nič ni tako resno, kot se zdi. Sama sebe veliko prestrogo sodim. Sem sodila. Vsaj upam.

Ne gre več za popravljanje napak. Ker ni začetka. On mi je to naredil, ker je ona to že prej naredila njemu in je nekdo drugi že njo prej prizadel in tako naprej… To je veriga brez konca. In z iskanjem konca in vzroka izgubljam čas. Izgubljam ta dragocen trenutek. Ne bom več dajala svoje sedanjosti preteklosti. Ne bom dajala teh dragocenih trenutkov. Lahko pa jih namenim temu, kako se lahko počutim boljše.

Karkoli se je zgodilo, pa komu mar! Zdaj se želim počutiti dobro!

Ljubek sijoč pristen nagajiv srčen srčen pisan mavričen jasen zabaven dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Poljubil te je že davno princ, Trnuljčica, lahko odpreš oči. Že zdavnaj si našel svojo princeso, princ. Vse je v tvojem srcu. Ni ti treba spati celo življenje. Zaživi. Bodi srečna! Bodi srečen!

P.P.S.: Navdih... ❤️ Srečna! Bodi povabilo za srečo! https://youtu.be/ejOOPeQIxXo

P.P.P.S.: Navdih glasbe ...Ceca - To, Miki  https://www.youtube.com/watch?v=7kl4DXgFezA

petek, 15. maj 2020

❤️❤️❤️ Fabulous Fashion Friday! Spring capsule wardrobe

Poslušam svoje srce: Samo dovolim...

Poslušam svoje srce: Samo dovolim...: Zaupam naravi v meni, da me vodi prav. Kaj pa to, ko sem šla spati in sem se zjutraj zbudila. Drugačna. Nova. V nov dan! Kaj pa to, ...

Samo dovolim...

Zaupam naravi v meni, da me vodi prav.

Kaj pa to, ko sem šla spati in sem se zjutraj zbudila. Drugačna. Nova. V nov dan!

Kaj pa to, ko sem šla v kuhinjo in potem nazaj v dnevno in sem bila drugačna. Nova. Sveža!

Kaj pa to, ko nekako uspevam, da mi nohti rastejo, lasje daljšajo in srce bije, pa ne vem kako!

Mislim pa, da narava v meni ve. Povezana sem s to reko življenja. Ali sem v njej. ali je ona del mene. pretaka se skozi mene. Vsak trenutek. Samo če dovolim radosti, sreči, izpolnjenosti, da je to, kar je. Pristnost. Prava pustolovščina.

Zdaj pa vprašanje!

Zakaj bi jaz kaj morala upravljati, če se vse upravlja samo skozi mene?

Mislim, da je moja naloga bolj dopuščati. Ali usmerjati. Najbolj pa uživati.

Lep poln uživaj dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je praznik! Mi smo zvezda večera! Dneva! Našega življenja!

P.P.S.: Navdih... https://youtu.be/7QD9HotM0Ns

P.P.P.S.: Malo glasbenega navdiha ... SEVERINA - TRIDESETE https://www.youtube.com/watch?v=OsUuPT8_FV8

četrtek, 14. maj 2020

A course in miracles - Lesson 135: If I defend myself I am attacked.

Poslušam svoje srce: Zalivamo kaj? Ali... Kaj zalivamo? Plevel ali rože...

Poslušam svoje srce: Zalivamo kaj? Ali... Kaj zalivamo? Plevel ali rože...: Kaj če ne bi več? Kaj če ne bi več delali tega? Kaj če se ne bi več pretvarjali? Ti bodi ti, jaz sem jaz. In to je to. Tako lahko živ...

A course in miracles - Lesson 134: Let me perceive forgiveness as it is.

Tečaj čudežev - 135. lekcija: Če se branim, se napadem.

Poslušam svoje srce: Drugače...

Poslušam svoje srce: Drugače...: »Ko se znajdete v položaju, ki ustvarja strah, imate dve možnosti – lahko se bojujete ali pa zbežite. Otrok se lahko samo zapre, se skrije...

Drugače...

»Ko se znajdete v položaju, ki ustvarja strah, imate dve možnosti – lahko se bojujete ali pa zbežite. Otrok se lahko samo zapre, se skrije vase in se tako zavaruje. Vi ste se torej naučili zbežati.

Kadar se vam zdi, da bi želeli zbežati, vam ne preostane drugega, kot da vztrajate, ste trmasti in se začnete bojevati po svojih najboljših močeh. Samo en mesec skušajte ravnati drugače kot običajno, pa boste videli.

Oboje morate opustiti, kajti šele takrat človek postane neustrašen – in ker je oboje napačno.

En mesec bodite pravi bojevnik – na vseh področjih. In počutili se boste zelo dobro, odlično. Kajti kadar človek pobegne, se počuti zelo slabo, manjvredno. Strahopetci se zapirajo vase. Postanite pogumni, prav? V tem primeru se boste znebili obojega, kajti kdor je pogumen, je globoko v sebi tudi strahopeten. Ko izgineta tako pogum kot strahopetnost, človek postane neustrašen. Kar poskusite!«

Osho, Pogum


Beg ali napad? Strah ali ljubezen? Vedno se odločam med nečim. Zakaj se ne bi vedno odločila tako, kot je najlažje zame? Kaj če bi vključila ščepec zabavnosti, presenečenja, iskrivosti?

Samo stopam prosti svojim sanjam. Karkoli pride na poti vmes, je samo pot. Samo zanimiva atrakcija. Potem pa pot nadaljujem naprej. Če je srce moj kompas, ne morem zgrešiti.

Mogoče pa je čas, da začnem živeti tako, da je lepota v potovanju. Čarobnost je v potovanju. Cilj pa bo, ko bo božanski pravi čas.

Ljubek sijoč pristen igriv zabaven smešno ljubek jasen mavričen dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je čista igrivost in vabilo k sreči. Čarobnosti… Recimo da – danes.

P.P.S.: Navdih... https://youtu.be/YA35nvpOhwo

P.P.P.S.: Glasbeni navdih... Sway - Dean Martin  https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8

sreda, 13. maj 2020

A course in miracles - Lesson 134: Let me perceive forgiveness as it is.

Tečaj čudežev - 134. lekcija: Naj zaznam odpuščanje kot to, kar.

Zalivamo kaj? Ali... Kaj zalivamo? Plevel ali rože?

Kaj če ne bi več? Kaj če ne bi več delali tega? Kaj če se ne bi več pretvarjali?

Ti bodi ti, jaz sem jaz. In to je to. Tako lahko živimo v polni harmoniji. Ampak ne z drugimi. No, tudi z drugimi. Ampak predvsem s sabo. Tako smo v harmoniji predvsem s svojim srcem. To pa je nekaj! to šteje! Bolj, kot smo srečni, bolj živimo! Ne samo srečni, da že samo čutimo. Čutimo vse odtenke življenja. To je bogato raznoliko pristno življenje.

Si upaš?

Strah tako vedno bo. Strah je tako prisoten, ampak vseeno naredimo. Prisoten je kot tema in dan. Kot luna in sonce. Lahko uživamo v soncu, lahko pa uživamo v zvezdah.

Malo Osha, za lepši dan!

»Če želite biti pristni, morate biti neustrašni.

Eden od temeljev življenja je: kar skrivate, še naprej raste, kar pa razgalite, izgine, izpari na soncu, če je napačno, če pa je pravo, vzcveti.

Razkrijte se – počasi, počasi – saj ni potrebe, da bi delali skoke, ki jih ne zmorete. Napredujte korak za korakom, postopno.

Če lahko tvegate izgubo lažnega, lahko spoznate resnico. In to se vam splača narediti, saj tvegate samo lažno, pridobite pa resnico. Ne tvegate ničesar, dobite pa vse.«

Osho – Pogum: Radost drznega življenja (Osho, Pogum: Radost drznega življenja – vpogledi v nov način življenja, str.: 146-149, Primus, 2015.)


Kaj hranimo danes? Temu, čemu namenjamo pozornost, to raste. Kaj torej želimo povečati? Česa si želimo več? Temu namenjajmo pozornost. Lahko je. Zares! Zdaj je nas čas. Prepustimo se globinam lepote srca.

Ljubljeni smo!

Ljubek sijoč pristen igriv srčen srečen zabaven harmoničen igriv srčkan dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je čista radost in igrivost! Začnimo jo čutiti! Začnimo se igrati!

P.P.S.: Malo navdiha... https://youtu.be/Yu7Ip2RG5uE

P.P.P.S.: Malo glasbenega navdiha... Jon Bon Jovi https://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE

torek, 12. maj 2020

A course in miracles - Lesson 133: I will not value what is valueless.

A course in miracles - Lesson 132: I loose the world from all I thought ...

Poslušam svoje srce: Kaj lahko izgubite? Resnično vedno ostane!

Poslušam svoje srce: Kaj lahko izgubite? Resnično vedno ostane!: Ne morem, ali saj nisi mislila - mislil, da bo šlo brez Osha!?! Napaka! Tu je! in bil je nežen z mano! Lepo mi je rekel, kaj naj. Na lep nač...

Kaj lahko izgubite? Resnično vedno ostane!

Ne morem, ali saj nisi mislila - mislil, da bo šlo brez Osha!?! Napaka! Tu je! in bil je nežen z mano! Lepo mi je rekel, kaj naj. Na lep način!


»Človek se dolgočasi, ker živi po mrtvih vzorcih, ki smo mu jih vcepil drugi. Odrecite se tem vzorcem, znebite se jih! Zaživite po svoje!

Ne gre za denar, moč in prestiž; gre za to, kar želite početi globoko v sebi. To počnite – ne glede na rezultate – tako boste pregnali dolgčas.

Dolgočasite se, ker niste odkriti do sebe, ne spoštujete svoje biti.

Ko svetujem, da se sprejmete, pravim, da zavrnite vse drugo – razen sebe.

V trenutku, ko se boste brezpogojno sprejeli, boste doživeli izbruh radosti. Vzplamentela bo v vas in življenje bo postalo res vzneseno.

Še je čas – odidite iz zapora, v katerem ste živeli do zdaj! Samo malce poguma potrebujete – poguma kockarja. In zapomnite si: izgubite lahko samo svoje okove, nič drugega. Izgubite lahko svoj dolgčas in nenehen občutek, da vam nekaj manjka. Kaj drugega lahko še izgubite? Prekinite rutino in sprejmite svojo bit – sprejmite sebe, ne pa Mojzesa, Jezusa, Bude, Mahavire, Krišne. Odgovorni niste Budi, Zaratustri, Kabirju in Nanaku: odgovorni ste zgolj sebi.

Ne govorim o dolžnostih, odgovornostih, ampak besedo uporabljam v dobesednem pomenu: odgovorite resničnosti, bodite odgovorni.

Gotovo živite neodgovorno in izpolnjujete najrazličnejše obveznosti, kar od vas pričakujejo drugi. Kaj lahko izgubite?«

Osho – Pogum: Radost drznega življenja (Osho, Pogum: Radost drznega življenja – vpogledi v nov način življenja, str.: 150-153, Primus, 2015.)


Če pa si to zdaj ne vzamem k srcu, potem pa ne vem! Kaj mi res mora kaj kam pasti? Kamenček, skala, opeka, gora? Želim živeti po svoje, to kar čutim globoko v sebi, da želim. Zdaj pa še bolj. Ne rabim slediti nikomur, nikomur ne odgovarjam samo sebi. Živim po svoje? Sem jaz jaz? Na koncu življenja bo samo to pomembno, sem jaz bila jaz? Sem živela pristno? Ne pa, ali sem bila dovolj pridna punčka ali dobra državljanka? Bolj sem srečna, bolj sem pristna, boljše življenje imam. In želim ga imeti!

Želim živeti!

Ljubek sijoč pristen igriv dan!

Cmok!

Objem!
















P.S.: Življenje je čista radost obstoja! Delimo to lepoto, notranjo srečo z drugimi, čudoviti smo, oni pa tudi!

P.P.S.: Sprehod... https://youtu.be/6ZCgiHJuObE

P.P.P.S.: Malo glasbe za dušo...   Mišo Kovač - Od svega te volim više ...  https://www.youtube.com/watch?v=JeEIWatM1_0

ponedeljek, 11. maj 2020

Tečaj čudežev - 132. lekcija: Svet odvezujem vsega, za kar sem ga imel.

❤️ Listen to your heart! ❤️ Contribute authenticity

Poslušam svoje srce: Zlati časi...

Poslušam svoje srce: Zlati časi...: Kaj maj je že? Zakaj mi nobeden ni povedal? To je ja mesec ljubezni! Začnemo lahko vedno pri sebi. Ne vem, zakaj me tako osreči, da verj...

Zlati časi...

Kaj maj je že? Zakaj mi nobeden ni povedal? To je ja mesec ljubezni! Začnemo lahko vedno pri sebi.
Ne vem, zakaj me tako osreči, da verjamem v božanski red, ali red karme. Če mi je kdorkoli naredil kaj slabega, bo kaznovan! To me tako osreči!

Zanimivo, Kake malenkosti me osrečijo!

Ha ha! Hahhhaaaa!

Kaj je to slaba karma?

Pa naj bo!

Se pa saj zabavam ob tem!

Se spomniš svojih zlatih časov? Vse je teklo lahkotno, kot da nas vile in angeli in samorogi nežno premikajo na puhastem oblaku skozi dneve.

Se spomniš?

Zlati časi!

Zlati časi so zdaj! Samo glavo tiščimo v pesek in vlačimo nenehno rolete navzdol, da ja ne bi kje po pomoti opazili kaj lepega, čarobnega – ali sijaja v očeh!

Vsa ta lepota je vedno tukaj za nas! Zdaj pa je čas, da jo opazimo! Kaj opazimo, zaživimo. Saj ne morem reči, da spet, ker je vedno tukaj! Lahko pa rečem, da sem pripravljena pustiti vsaj drobno špranjo skozi rolete. In počasi si jo želim odstreti še bolj!

Ljubezen je vse okoli. Sploh v mojem srcu. Zdaj pa jo občutim! vredna sem dobrega!

Ljubek spontan srčkan iskriv blag živ razigran zabaven dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je čista radost in pristnost. Lepota! Samo opazimo jo! Normalno je, da smo srečni!

P.P.S.: Pogljete cvetenje... https://youtu.be/DeaKgNRfTJU

P.P.P.S.: Malo glasbe... lepe kot pomlad in cvetenje . . . Klapa Dalmari - Što to bješe ljubav . . .  https://youtu.be/JDt55Xmkv7w

nedelja, 10. maj 2020

❤️ Poslušaj svoje srce ❤️ Prispevajte pristnost!

Soul journey: Blossoms in the city... a meditation walk ❤️

Poslušam svoje srce: Oblaki pa lahkotno plavajo mimo...

Poslušam svoje srce: Oblaki pa lahkotno plavajo mimo...: Lahkotnost kot cvetenje se razpira v dnevu bolj in bolj. Lahko zaupam, da se vse dogaja zame? Lahko zaupam, da je lahko zares vse narejeno z...

Oblaki pa lahkotno plavajo mimo...

Lahkotnost kot cvetenje se razpira v dnevu bolj in bolj. Lahko zaupam, da se vse dogaja zame? Lahko zaupam, da je lahko zares vse narejeno z lahkoto? Lahko zaupam, da cvetim v vsej svoji lepoti, kot vse rože ravno zdaj. Vse okoli mene vse cveti. Z lahkoto odpirajo cvetlice vsak cvetni listič. Se odpirajo soncu.

Je vse, kar moram narediti… pa še to ni moram, želim… si res želim… je samo se odpreti soncu? Svetlobi? Sijaju? Sreči?

Je lahko tako enostavno živeti?

Je lahko tako enostavno kreirati svoje življenje s soncem, s svetlobo v srcu?

Nobene rože še nisem videla, da bi se mučila pri cvetenju ali kreiranju popkov. Samo dopusti. Samo raste. Samo je.

Povezana z naravo. Reka, ki teče navzdol.

Zakaj bi se torej jaz mučila? Ali kogarkoli drugega?

Sem kot cvetoč grm, ki odpira nove in nove popke. Samo obračam cvetove soncu. Samo sledim svoji modrosti srca. Sonce sem. in sonce je v meni. In v soncu sem.

Zdaj je pravi čas, da se razcvetim. Ustvarim tisoče in tisoče novih popkov v barvah mavrice!

Ljubek sijoč pristen igriv srčen srečen unikatno lep dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Razcvetite se v najlepših odtenkih srca. Sledite svojemu srcu, sreči, radosti… Naj bo kompas vaš vodnik. Zdaj in za vedno! Ne pustite oblakom, da vam zakrivajo pogled na čarobnost. Sonce je vedno tam, četudi ga ne vidimo.