sobota, 25. november 2017

Poglej se v ogledalo, lepotica!

Včeraj sem bila na zelo zanimivem predavanju. Zdaj gledam malo zapiske skozi. Vzdušje je bilo tako sproščeno. Prjetno. Domače. Takoj smo se zapletli v zanimiv pogovor.

Spomnilo me je dobro knjigo Eckarta Tolleja Nova zemlja. To knjigo obožujem! Vse sem že imela podčrtano v njej! Vse se mi je zdelo pomembno in tako zanimivo in čisto novo! Čisto v sozvočju z mojo dušo.

Spomnim se odlomka, ko opisuje, da kar postenemo ženske zapeljivke. Sploh nam ni podobno, ampak se kar prelevimo v neko vlogo. Glede na to, kar bi najbolj ustrazalo glede na okoliščine. Odložimo maske. Pristnost! Sem celost, celovitost, ne samo ženska, ne samo punca.

Tu glede žesnkosti. Bile smo same ženske poslušalke. Vic, da če je lepa in pametna, je potem moški, se pa mi je zdel malo preveč. Žal mi je, če ima prevavatelj take izkušnje. Daj se cenimo! Tudi ženske smo lepe in ne samo to, tudi pametne. V resnici. To gre skupaj izjemno dobro. Poznam veliko primerov. Večina...

No, nazaj na temo. Predavanje. Tema: Idelani partner. Predavatelj: Holc Matjaž. Poglej se v ogledalo. Da! Da, res je! To si ti! Ali jaz sem sebi!

Manj je več.

Živim po nekih pravilih, ki sploh niso moja. Seveda ne prekoračim mej drugega. Moja svoboda se konča tam, kjer se začne svoboda nekoga drugega! Tako dobro povedano! Logično! Lahko sem vse, kar sem, po svoje. Jaz grem po svoje… vsak trenutek.

To se mi je zdelo poetično povedano, da je čar življenja lovljenje prijtenih občutkov. To je to!

Delaj, kar te najbolj veseli.

Zanimivo se miej zdelo tudi to zaupanje. Vse je v najvišje dobro. Tudi moje. Zaupam življenju.

Predavanje je bilo tako zanivmivo doživetje, najbolj všeč pa mi je bila meditacaija na koncu. Bilo je tako lepo. Cela skupina se je tako povezala. Bilo je čarobno. Točno to, kar uresničujem. Poslušaj svoje srce. Izjemno! Pa še te besede. Zaslužiš si partnerja, ki ravna s tabo najmanj kot s princesko, kraljico, ker to tudi si.

Neverjetno sem hvaležna, da sem spoznala ljudi, ki so mi tako blizu, ker želijo rasti. Radostno rasti skozi izkušnje. Biti srečni. Skupaj smo ustvarili prijetno vzdušje in se pogovarjali o temah, ki so mi najljubše! Radostna osebna rast! Zdaj še samo bolj vem, kaj si želim!!!

Hvala!

Danes pa čisto poseben dan, moje kraljice in kralji! Pristno! Pristno!

P.S.: Življenej je tako enostavno ljubko! Kraljica! Kralj! Radi se imejmo, točno taki kot smo! India.Arie - Video (https://www.youtube.com/watch?v=Mq86e4Fhja0)

petek, 24. november 2017

K A T E J A : Autumn translucency

Hi my Beloved!

I love layers. A lot of layers. A little bit to hide make it more interesting. Always. Mysterious...


This long skirt found me by surprise. I was searching something else. (For my son. Jacket.) I spotted the transparency of the skirt with the corner of the eye. Uuuuu! 
"I check that out latter." 
And I did. And now it’s mine.



It falls just beautiful. I can combine it with so many things. Lovely T-shirt, blouse, turtleneck sweater with a high collar… Something nice... (bright, light, white, shiny) And underneath is all fluttering around me...  



Color is dark green. Right for this time of the year. I don’t really have this many clothes that color (just a belt, I bought long long time ago... a great deal of time back... don't remember). I would wear this skirt with white, mint green, pink… Just to look fresh.


All outfit it’s a beautiful contrast to nature tones. Gold, yellow, orange, red… On the other side is pure harmony



Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...



Ly










P.S.: Love is in you. Just express it!!! You are so beautiful!!!



SLO: K A T E J A : Jesenska prosojnost

Hej moji dragi!

Obožujem plasti. Veliko plasti. Nekaj zakrijejo in tako naredijo vse bolj zanimivo. Vedno. Skrivnostno…

Čisto po naključju me je našlo to krilo. Iskala sem nekaj čisto drugega. (Za mojega sina. Jakno.) S kotičkom očesa sem ujela to transparentnost krila. Uuuuuuu!

»Pridem pozneje pogledat!«

In sem. In zdaj je moje.

Tako lepo pade. Lahko jo kombiniram s toliko stvarmi. Ljubko majico s kratkimi rokavi, bluzico, pulijem z visokim ovratnikom… z nečim lepim… (sijočim, svetlim, belim, svetlečim!) Spodaj pa vse plapola okoli mene… kot valovi v vetru polje zrelega žita.

Je temno zelene barve. Ravno prave za ta čas. Nimam veliko stvari take barve, če sploh kaj!? (Samo pas, ki sem ga kupila kar nekaj časa nazaj… že res veliko časa nazaj… niti se ne spomnim kdaj.) To krilo bom imela oblečeno z belo, mint zeleno, pink (to je sploh slovenska beseda?! Živo roza, verjetno boljše!!!) To bi dalo videz svežine.

Celotno oblačilo je lep kontrast naravnim tonom. Zlati, rumeni, oranžni, rdeči… Po drugi strani pa je čista harmonija.

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly



P.S.: Ljubezen je v vas. Samo izrazite jo. Tako ste lepi!!!



Jasnost od znotraj!!!

Raziskovanje moje vseživljenjske strasti.

V nas živi življenjska modrost. Ta modrost živi v na s n predstavlaj slilo te moči, te energije, ki lije v polje časa in prostora. Gre za transcedentno energijo, ki priteka z območij onstran naših spoznavnih moči.

Ko izberete božasntvo za vzor in prepoznate njegov navdih, postane vaše življenje prosojno za trenscedentno. Pomeni, da živite v imenu trenscedence in pustite energiji, da se pretaka, namesto da bi se trudili za uspeh ali dosežke v svetu.

Večnost je zdaj.

Pomeni z eno nogo živeti v transcedentnem kot Bog.

To pomeni, da v meni deluje večna stvar. To je tudi pomen Budove zavesti, ki je vse vesolje in vi sami obenem.

Sledite svoji blaženosti. Doživeli boste trenutke, ko boste izkusili blažensot. In ko bodo minili? Kajti v tem je več gotovosti kot v odkrivanu, od kod bo naslednje leto pritekal denar.

Toda, če bodo spoznali, kje je središče njihove blaženosti, ga dodo lahko odbdržali. Mogoče ne bodo imeli denarja, zagotovo pa bodo srečni.

Blaženost vodi k transcedentni modrosti, ki je v vas. Ko torej bleženost zbledi, veste, da ste prekinili nabiranje in vrtenje energije. Poskusite si ga povrniti. Naj bo vaš vodnik Hermes, pes, ki lahko sledi vam nevidni poti. Tako uresničite svoj mit.
Živeti svoje življenje, zbrati in imeti pogum za vstajanje.

Vsak je vstopil v nevaren gozd na mestu, ki ga je sam izbral, kjer je bilo najtemneje in kjr ni bilo nobene steze ali poti.

Stopite v gozd, kjer je najtemnejši, kjer ni poti. Kjer je steza ali pot, je pot nekoga drugega, vsak človek pe je enkraten pojav.

Gre za to, da najdete lastno pot do sreče.

Vse to je povzeto iz knjige Josepha Campbella Poti do sreče. Priporočam!

Čisto je nagovorila divjost v meni! Mojo naravo! Pristnost. Sledi svojemu sijaju. Uresniči se. Božasnko, transcedentno se pretaka skozi mene. Akcija! Sem to, kar sem! In všeč mi je! Slikanje, sprehod, poezija, sami kofeinčki za dušo! Danes je moj dan!!!

Sledi svojemu notranjemu soncu danes! Čas je za jasno vreme!!! Objem!

P.S.: Ne morem si te pesmi izbiti iz glave... (...) Kaj pa to? Malo sladkorčkov za dušo. Bonbončkov... To sem pa našla čisto po naključju! Adijo, kako nora pesem! Noro dobra!!! Enya - Only Time
 (https://www.youtube.com/watch?v=7wfYIMyS_dI)

četrtek, 23. november 2017

Nekončno črk!!!

Zjutraj je bil tako lepi sončni vzhod! Spet se je vse obarvalo tako živo oranžno. Potem pa počasi prelevilo v nežno rumenkaste tone, dokler ni bilo sonca. Vse je osvetlilo v polnosti. Kako lep začetek dneva. To pa mi vedno polepša dan!

Danes sem dobila navdih, ka tako, da si grem pogledati en grad. Vem, ni tako daleč. Mislim da, bo čudovito in že komaj čakam.

Rada bi še nekaj napisala. Neverjetno sem hvaležna mojemu računalniku, da lahko ustvarjam. Res rada pišem. Vem, saj sem vedno pisala tudi v zvezke. Obožujem psianje s penkalom in tisti občutek. Pa sled, ki jo nalivno pero pušča za sabo... je izjemne občutek, ampak vseeno. čisto drugačen občutek...

Včeraj sem bila na predavanju in sem iskala neki zvezek za zraven, da bi lahko pisala v njega. Sigurno bo kaj zanimivega. Pa sem ga komaj našla. Pa še to je bilo, da ga je dobil dež. Poplave v torbici ali nekaj podobnega… Izgledal je, kot da je že skoraj arhelološka najdba. Saj pisalo pa sem takoj našla. Vem.

No za to sem hvaležna računaliku, ker ima milijon stvari gor. Vse. O slikarjih. O modi. Dnevnik. Slike. Uuuu! Slike!!!

Ne morem verjeti! Na starem fotoaparatu sem našla še slike iz Mallorce! Kako so lepe! Kako je bilo fajn! Izjemno! Kako sem bila presenečena! Uh, res je bilo lepo. To je bilo prvo potovanje z letalom po dolgem času. Pa še to. Prvič sem šla sama s sinom! Bilo je neverjetno izjemno dobro!!! Res! Izjemno!

Tako dobri sončni zahodi... Peščena plaža.... Vlakec po mestu... Vse čisto blizu. Svetilnik na vrhu grička. S kolesi po mestu. Sprehodi. Prijazni ljudje. Smeh. Zabava. Španski jezik. Igre. Koktaili vsako večer (brezalkoholni...) Kava s pogledom na šrijavo morja. Bazen. Okusna hrana. Rojstni dan! Izjemno čisto morje! Sladice in kava ob bazenu... Branje...

No, zdaj pa najdem samo računalnik. V dnevni imam eno tako malo mizico. Tja sodi samo računalnik. Pa kava. Pa miška. Pa grafična tablica s pisalom. To pa je tudi vse. Pa seveda karte od Abrahama, Esther, Jerry Hicks. Getting into the vortex. Vem, moje življenje je popolno. Kozarec vode še! Popolno!

No vse imam na računalniku. Nikoli mu ni preveč. Nikoli se ne napolni do konca. Vedno imam dovolj prostora za karkoli! Seveda imam gor tudi svoje študijske zadeve. Delam namreč doktorat in zdaj konec novembra ima mprvi izpit. Uuuu! To še bo zabavno!

Zdaj pa je počasi dovolj. Vem, lahko imam neomejeno črk. Samo imam pustolovščino pred vrati!

Grad me že čaka!!! Izjemno!

Pa še to! Kaj je bilo je bilo!

Poglejmo, kako zabavno je lahko zdaj!

Dajmo glasbo bolj na glas!!!

Ljubim ta dan! Ljubek dan tudi vam!!! Cmok! Cmok!!!

P.S.: Življenje je samo zdaj! Naredimo si ga po svoje!!! Pa pa!!

sreda, 22. november 2017

Samosvoja... cartljivka...

Sijano je zunaj. Kam bi šla na sprehod? Nekam bi šla. Kdaj… zdaj. Rada bi se bolj povezala z naravo. Tam se počutim tako dobro!

Včeraj sem videla tako lepi sončni zahod. Vsa reka Drava je sijala v takem odsevanju, kot da žari. Lepo je bilo. Čarobno. Vse je bilo obsijano in odsevalo svetlobo. Vse to samo zame!

Prej pa sem brala tako dobro knjigo. Ali je bilo potem? Kar potegnila mej v to. Svet sanj. Simbolika. Prehod reke. Kot nova pot. Iz blata v tlakovano cesto. Res zanimivo. Bom pogledala točno, kaj je bilo napisano. Tako hitro je minilo!

Imela sem tako lepo mačko, ki mi je vedno spala pri nogah. Lara! Tak je bila mehka in puhasta. Imela je dolgo dlako. Bila je tako lepe oranžno bele barve. Lepa je bila. Bila je ful samosvoja. To mi je bilo vedno tako všeč. Bila je taka cartljivka, ampak samo, ko ji je bilo!

Tako rada imam modrost mislecev. Vem, da so živeli v drugem času. Resnica pa je vedno ena. Rada to raziskujem. Zdaj sem trenutno pri Abrahamu HIcks, Esther. To mi je taki navdih. Osredotočnanje na srečo. Že zdaj obožujem svoje življenje. Zelo sem zadovoljna v tem trenutku. 

Nekaj bi rada napisala. Delila! Uh, zadnjič sem si kupila tako dober "šlaferog." Spalno ogrinjalo. No, bolj spalno haljo. Tako je puhasta in mehka, tako me zavije v toplino. Pa še nekaj je. Živo roza barve je! Čisto moj stil!!! Obožujem ga! Zdaj ko je sveže opran, pa tako lepo diši!!! Uuuuu!

Ljubim svoje ljubko življenje!

P.S.: Prosi in dano ti bo! Abraham Hicks . . . Ellie Goulding - Love Me Like You Do
 (https://www.youtube.com/watch?v=AJtDXIazrMo)

torek, 21. november 2017

Žerjavica srca!


Ne spomnim se, da bi kdaj koli do zdaj imeli tako sončne dneve v novembru… To mi je v tako veselje. Rada imam jutro, ko se čisto počasi prebuja… Iz temnih tonov, ki dajejo prostor sijanju ob robu. Kot žarjavica, ki oranžno žari čisto pri tleh. Obzorju. Potem pa počasi ugaša, ker daje prostor dnevu. Še več svetlobe. Še več moči osvetlitve. Dokler ni vse čisto oblito s soncem.

Jutra so tako čarobna. Vse še je bolj z miru, lahkotnost, brez hitenja… podarjen čas za užitek ob kavi. Danes čaju. Zajtrku. Pojedla sem nekaj toplega, kako je pasalo. Užitek!

Spet imam polno idej. Pa polno časa, da jih uresničim. To mi je v tako veselje. Kar razživim se in potem sem vsepovsod po malo.

Počasi bom poiskala moje rokavice, pa kapo… kape… zunaj je ravno pravi čas, da se zavijem v toplino. Uh, teta plete tako dobre kape, mogoče ima kako novo v kolekciji… moram malo pogledati… (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1534203206818386&set=a.1534203146818392.1073741832.100006861630639&type=3&theater)

Imam eno! Z ogromni confom. Kako se to reče. Cofom. To je že bolj prav. Uh, kako je lepa. Temno modra s svetlim čopom. Izjemna. Rada imam te dneve, ko lahko nosim kape. Šal. Klobuk. Nekje imam zelo lepega belega. 

Ljubek topel pristen dan! Cmok! Cmok!



P.S.: Čarobnost je vsepovsod! Danes je čas, da žarjavica srca zažari v polnosti! Queen - I Want It All (https://www.youtube.com/watch?v=hFDcoX7s6rE)


ponedeljek, 20. november 2017

K A T E J A : Purple drops!

Hi my Beloved!

Love! Love! Love!


I know… I said… ((or write…) newer mind…) I would try with nudes… I don’t know. Not now…. Not in this colorful autumn. Too much inspiration… everywhere… I can’t resist! I admit it!



This dress is so easy to wear… natural materials (cotton)… but it was just dress with dots. I have to remake it!

Renew it! Renovate... Make it a little bit more of my style...


With signature. Love. That is important. Always! Just love. Love! Love. A point. The back point. No need for explanation. 




Love.


That is all!





Now is a little bit more cold. I would wear this dress with violet tights. And of course boots. A scarf…


Colors are my life! I adore them. Violet too. Purple… This dress is like a song. Purple rain everywhere! Purple drops... And I like it! Love it!!! Purple rain - Princ (this is the song!!!).


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly










P.S.: Purple points everywhere... and one black. Love.


*

SLO: K A T E J A : Vsepovsod kaplje!

Hej moji dragi!

Ljubezen! Ljubezen! Ljubezen!

Vem… da sem rekla… ((ali napisala…) saj vseeno…) Priložnost bom dala nevtralnim tonom... Ne vem. Ne v tej barviti jeseni. Preveč inspiracije… vsepovsod… Ne morem se ji upreti! Priznam!

To obleko nosim s tako lahkoto… naravni material (bombaž)… ampak bila je samo obleka s pikami. Morala sem jo malo renovirati.

Jo prenoviti! Izboljšati… Narediti malo bolj po moje, moj stil…

Z napisom. Ljubezen. (Love.) To je pomembno. Vedno. Samo ljubezen. Ljubezen. Ljubezen. In pika. Črna pika. Ni potrebno dodatnega pojasnjevanja.

Ljubezen.

To je vse!

Zdaj pa je že malo hladneje. Obleko bi imela oblečeno s toplejšimi vijoličnimi debelimi nogavicami ali pajkicami. In seveda škorenjčki. In šalom…

Barve so moje življenje. Obožujem jih. Tudi vijolično. Kraljevo vijolično. Ta obleka je kot pesem. Vijoličen dež vsepovsod! Vijolične kaplje… In všeč mi je! Ljubim! Purple rain – Princ (to je ta pesem!!!).

Ljubi se, bodi kar si! Zabavaj se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly










P.S.: Polno vijoličnih pik... in ena črna. Ljubezen.


Prikupno simaptično!!!

Nekaj simpatičnega in prikupnega je v pogovorih. Razkrivajo se vedno nove plasti. »Na to še niti pomislila nisem!«

Razkrijejo se novi uvidi. Pesimizem se prelevi v upanje in potem v optimizem. Čeprav nerada kopljem po stvareh, ki mi niso v užitek, ker nimajo dna.

Rada imam lahkotnost. Čudovita je, kot današnji dan. Sočna. Sijajna. Sončna. V vseh pogledih. Vedno se raje osredotočam na stvari, ki jih ljubim. To mi prinaša še več takih stvari. Rada imam svoje življenje. V polnosti ga živim. Malo po malo. Občutek imam, kot da ga živim čisto po svoje. Igrivo. Navdihnjeno. Polno.

Nekaj je res. Rada potujem. Malo sem gledala te vloge iz Pariza, Amsterdama, New Yorka… Bi šla. In tudi bom šla. Saj sem že veliko bila. Ampak zdaj bi šla še enkrat. V Starbucks na kavo… Ali pa… vsepovsod… po ulicah… v galerije… uživala bi v vsakem trenutku. Rada imam pustolovščine.

Letos sem bila v Egiptu in srečala sem žensko, ki je od tam! Kako zanimivo! Izjemno! Tako simpatična je bila! Moderna! Najbolj pomembno pa na hece!

V košari sem imela polno čevljev. Rdeče! Rjave z zlatimi pikicami. Bež. In seveda zlate. Rekla sem, da moraš imeti zlate čevlje (kot kraljica!). Čisto moj stil.

Zdaj že imam ene od Zare, ki se odlično nosijo. Pa še en tako ljubek puloverček zraven, ki se ujemata kot sorodni duši…

No, res moraš imeti zlate! Ti so tako dobri! Hudi! Pa je vprašala, če sem jih probala, da so res dobri! Pa kaj dobri! Najbolj dobri!!! Najboljši!!!

Najboljši dan do zdaj! Poln srčnosti in sreče!

P.S.: Obožujem čevlje!!! Ni pomoči! Niti je ne želim!!! Elvis Presley - Can't Help Falling In Love (https://www.youtube.com/watch?v=vGJTaP6anOU)

nedelja, 19. november 2017

Nedelja za dušo

Tako veselje mi je razvajanje sebe. Sploh v nedeljo... Moj čas!!! Vem. Lahko so male stvari. Kopel. Dolgi tuš. Velike. Čokolada. Smeh. Lepo oblačenje.

Še bolj pomembno pa je v srcu.

Sem resnično to, kar sem. Brez obsojanja? Kako bi se počutila, če se sama sebe ne obsojam? Svobodno. Sijoče. Sijajno. Moje srce je napolnjeno z ljubeznijo.

Nekaj posebnega je na tem HayHouseRadio. Zjutraj si seveda naredim zajtrk. Kaj okusnega. Danes so bili popečeni kruhki z maslom. Odlično! Čaj. Potem si še bom skuhala kavo… zraven pa seveda poslušam moj navdih. Moj kofein. Moje razkrivanje pustolovščine življenja. To je tako čarobno.

Tako sem poslušala Barbaro de Angelis, kako naj slavimo. Vse, kar smo. Vse, kar smo v tem trenutku. Vse, kar smo lahko zdaj (tudi zaradi preteklosti…). Res je.

Življenje je tako lepo. Zunaj je vse tako v rumeno oranžnih zlatih odtenkih. Obožujem to! Trava je že tako lepo hrustljavo belkasta. Obožujem zlata drevesa kamorkoli se peljem, kamorkoli grem… To mi tako napolni dušo. Tako so lepo mogočna. Vsako drugačno. Vsako tako lepo. Edinstveno.

Pristno lepo nedeljo… Polno kofeina za dušo, karkoli to pomeni za vas… Uživajte!

Ljubek pristen edinstven zlato rdeč dan!!!


P.S.: Nekaj toplega za hladne dni… Čajek… The Temptations - My Girl (https://www.youtube.com/watch?v=C_CSjcm-z1w)