sobota, 8. avgust 2020

Čas je. Čas!

Hej, hej! Haaah!

Kako kaj danes? Smo srečni? Vsaj malo? Že zato, ker smo živi in se tega bolj in bolj zavedamo?

Pa sem res živa ali samo životarim? Res temu lahko rečem življenje?

Izola, 2020

Če bi obstajal življenjski katalog, kaj vse bi naročila? Vse, kar naročim, bom dobila. Je na poti. Če že naročam, bom pa res vse naročila! Ljubezen. Radost. Smeh. Veselje. Nagajivost. Obilje vseh vrst. Morje. Prijateljstvo. Ustvarjalnost. Ples. Potovanja. Naravo. Ptičje petje. Dom kot svetišče. Povezanost s svojim srcem. Povezanost z bitji Ljubezni vseh vrst. Povezanost s svojo dušo. Rože. Zelo lepe raznolike rože. Vetrc v laseh.

Tako.


Naročilo oddano.

Še vedno, ko sem oddala naročilo, je prišlo. Zdaj pa se samo sprostim in uživam. Saj vem, da je urejeno. Se že pakira.

Lahko tako zaupam?

Čas je, da res.

Ljubek sijoč pristno nagajiv simpatično srčkan dan poln mavrice in poljubov sonca!

Cmok!

Objem!


P.S.: Življenje te vabi v razkošje doživljanja lepote. Gremo? Greš? Jaz sem za!


petek, 7. avgust 2020

Poslušam svoje srce: Poetičnost vsakdana vpijam

Poslušam svoje srce: Poetičnost vsakdana vpijam: Kako kaj poetičnost dneva? Te kaj vabi? Te kaj zapeljuje? Vse je poezija. Dežne kaplje in žarki sonca. Samo opazimo jo. Kaj pa poeti...

Poetičnost vsakdana vpijam

Kako kaj poetičnost dneva? Te kaj vabi? Te kaj zapeljuje?

Vse je poezija. Dežne kaplje in žarki sonca. Samo opazimo jo.

Kaj pa poetičnost v sebi? Jo vidim? Jo opazim? Jo negujem? Se je veselim, ali jo odganjam za pozneje, ko bo bolj primeren čas, bolj primeren trenutek?

Želim si, da bi se vedno odzvala povabilom za srečo, za norčavost, za kakšno »bedarijo«, smeh.

Se res sprejemam, kot to, kdo sem? Ali si samo mislim, kaj bi morala biti? Želim pa utišati tisti droben glasek duše, ki me resnično vabi v poetičnost, v avanturo življenja, v pravo pustolovščino.

Želim imeti vse načrtovano ali se lahko prepustim božanskemu? Lahko bolj zaupam, da sem del velikega načrta in samo izpolnjujem svojo nalogo, da sem srečna?

Si upam biti srečna preko vseh mej?

Ljubek sijoč pristen nagajiv srčkan dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Naj poetičnost vstopi pri vhodnih vratih in naj več ne hodi po prstih in neslišno! Naj bo otipljiva v vsakdanjiku!

četrtek, 6. avgust 2020

Poslušam svoje srce: Prijaznost sproži val

Poslušam svoje srce: Prijaznost sproži val: Kaj naj rečem? Čudovito je bilo! V vseh pogledih sem uživala! Morje je moja strast! Vse v zvezi z njim! Našla sva tako dober kotiček!...

Prijaznost sproži val

Kaj naj rečem?

Čudovito je bilo! V vseh pogledih sem uživala! Morje je moja strast! Vse v zvezi z njim! Našla sva tako dober kotiček! Kavarnico pod palmami! Čisto blizu sva privezala čoln! Božansko!
Ljudje pa so tako prijazni!

Prijazen mož se je ponudil, da nama prime vrv! Pa še roko mi je dal, da sva prišla iz čolna! Kako kavalirsko! To vse je naredil s tako milino in lahkotnostjo! Počutila sem se kot kraljica sveta! Bila sem tako hvaležna! Bilo je malo, kako bi rekla majavo! Še dobro, da ga nisem noter potegnila! Saj ne! Bil je res ful močen! Božansko!

Ljudje pa so res ful prijazni! Čakaj! Zelo prijazni! Saj bo! Počasi se bom navadila na neštajersko in neslengovsko. Karkoli to pomeni. Saj ne! Saj vem, kaj pomeni!

Kaj pa ti, kako kaj tvoj odnos s prijaznostjo?

Vem, da je prijaznost in dobrota stokrat, če ne celo milijon-krat povrnjena. Vedno! Zaupam v to!

Morje je bilo najboljše do zdaj! Sploh ne vem, kako bom zdaj brez njega! Pa saj grem spet! Še malo!

Ljubek sijoč pristen dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je praznik! Zdaj! uživajmo! Zdaj uživam v dežju, ki je tako čaroben in lep. Tako lepo šumi in moči listje. Božansko! Ni valovanje morja, je pa čudovito poslušati to raznolikost!

sreda, 5. avgust 2020

Vadim Zeland: Transurfing v 78 dneh - 18. dan: Občutek pomembnosti

Poslušam svoje srce: Javljanje z Vadimom z morja...

Poslušam svoje srce: Javljanje z Vadimom z morja...: Še vedno javljanja z morja. Samo tako, za občutek. Črički pojejo, ali so to škržati? Zvončki cingljajo v lahnem vetcu. Sem na sedežni v zave...

Javljanje z Vadimom z morja...

Še vedno javljanja z morja. Samo tako, za občutek. Črički pojejo, ali so to škržati? Zvončki cingljajo v lahnem vetrcu. Sem na sedežni v zavetju mreže in sence. Pijem svojo jutranjo kavico.

Bila sem že pri morju. Čudovito mirno je. Res.

Živim svoje sanje. Zdaj. Pišem. Pijem kavico. Uživam ob morju.

Kaj sem napisala, da pijem kavo iz mojih najljubših skodelic na morju? Poslikane so s sivko in so čarobne. Prave so. Pravo razkošje!

Res sem blagoslovljena bolj, kot sem si kdajkoli predstavljala!

Nekaj me še navdušuje! Branje knjige! Definitivno sem se potopila v Vadima Zelanda, ki mi je večerno in jutranje branje in mogoče kaj vmes. Res pravo razkošje, ti rečem!

To pa je tako razodetje znova in znova.

Malo za vabilo k branju:

»Če pa najde človek pot svojega srca, se bo vse preostalo (različne materialne dobrine) znašlo v njegovem življenju samo ob najprimernejšem času.«

Vadim Zeland, Zlom tehniziranega sistema

Kam te torej vodi srce? Zdaj? Danes? To je tisto, kar je tvoj kompas!

Ljubek sijoč pristen nagajiv srčen srečen dan!

Cmok!

Objem!

P.S.: Življenje je radost v vseh pogledih! Sprejmimo vabilo! Zdaj!

torek, 4. avgust 2020

Poslušam svoje srce: Kaj si želimo povečevati?

Poslušam svoje srce: Kaj si želimo povečevati?: Danes zjutraj me je prešinilo! Imam dva glasova! Ljubezen. Strah. (Glavno načelo Tečaja čudežev, da smo v ljubezni ali da kličemo po...

A course in miracles - Lesson 216: I am not a body. I am free. For I am ...

Poslušam svoje srce: Vsi smo naredili! Vsi!

Poslušam svoje srce: Vsi smo naredili! Vsi!: Bila sem na morju. Pa sem res uživala v tem? Sem bila res tam prisotna?  Najbolj se spomnim trenutka, ko sem pogledala čez robe knjige in...

Poslušam svoje srce: Val za valom...

Poslušam svoje srce: Val za valom...: Oddih! Pa si res upam? Si upam biti stran od vsega? Vsakdanjega? Navad skrbljenja kar tako. Vse tako nima prostora tukaj. V tem vetrcu. O...

Val za valom...

Oddih! Pa si res upam? Si upam biti stran od vsega? Vsakdanjega? Navad skrbljenja kar tako. Vse tako nima prostora tukaj. V tem vetrcu. Ob morju.

Kaj če bi si res upala?

Samo biti tu?

Oddahniti si od vsega!

Res uživati v vsem. Samo biti vse, kar si želim biti.

Na morju sem!

Samo prepustim se trenutku. Se kopam. To je zdaj najboljša ideja.

Tako lepo vroče je. točno tako, kot je prav na morju. Božansko!

Zdaj sem se navadila, da vedno, ko grem z vode, se samo malo ustavim. Poslušam valove. Tako sem srečna, da sem na samem, no smo na samem, da lahko slišim valovanje morja. Zares slišim. Tako lepo. Val za valom. Božansko!

Želim nabirati školjkice. Se sprehajati, kot včeraj. Bil je tako božanski sončni zahod! Vse je bilo v rdečih odtenkih in oranžnih kot ogenj, še veliko potem, ko je sonce zašlo. Tako je vroče, da sem se kopala že, ko je sonce zahajalo.

Tako rada imam morje. Tega se želim spominjati. Za vedno. Zdaj. sploh pa to zdaj želim živeti. Božansko!


Ljubek sijoč iskreno nagajiv pristen lep dan!

Cmok!

Objem!
P.S.: Življenje je praznovanje! Zdaj!



ponedeljek, 3. avgust 2020

Tečaj čudežev - 216. lekcija: Nisem telo. Svoboden sem. Kajti še vedno s...

Poslušam svoje srce: Smo si tako blizu?

Poslušam svoje srce: Smo si tako blizu?: Pa kje si ti? Kaj delaš? Kje mi kaj hodiš? Kaj se ti dogaja? Pogrešala sem te! So prijateljstva in so prijateljstva, ki imajo presledke...

Poslušam svoje srce: Pristno lepo, če gledamo s srcem

Poslušam svoje srce: Pristno lepo, če gledamo s srcem: Hej, hej! Kaj pa to, ko že drugo morje planiram? Ali je to tretje? V bistvu ga ne planiram, kar grem! To pa je življenje! Komaj čaka...

Poslušam svoje srce: Plusk! Pljusk! Pozdrav z morja!

Poslušam svoje srce: Plusk! Pljusk! Pozdrav z morja!: Zaupam tej bližini, ki ostaja. Obstaja. Tu sem. povezana s svojim srcem. Blagost. Lepota. Ljubezen. Pristnost. Prisotnost. Narava. Vse je d...

Plusk! Pljusk! Pozdrav z morja!

Zaupam tej bližini, ki ostaja. Obstaja. Tu sem. povezana s svojim srcem. Blagost. Lepota. Ljubezen. Pristnost. Prisotnost. Narava. Vse je del mene in vse je del narave. Živim. Ljubim. Sem.

Na morju sem. tukaj se mi je še lažje povezati z naravo. Ljubeznijo. Vsem, kar imam v srcu. Tu še mi je lažje zaupati, da se vse odvija v božansko pravem času. Zaupam toku. Ne glede, kako izgleda, vem, da je v moje najvišje dobro in dobro vseh.

Bližina sem s sabo vedno bolj. To mi je pomembno.

Uživam vsak trenutek radosti. Polnosti. Užitka.

Saj je vsak trenutek dragocen.

Kako bi živela, če bi res verjela, da je moj zadnji dan? bi odlašala s čim še, ali kaj bi naredila? Živim radostno. Zdaj. to je pomembno. Živim tako, kot si želim. Pogled na bore, morje, sonce in pitje ledene kave pomaga.

Bila sem pod oljkami. Ljubki kavarnici čisto blizu morja. Nekako mi je prirasta k srcu. Zdaj se vedno tja vračam. Kliče me. Ampak danes je bilo tako vroče, da sem spila limonado v trenutku. Senca oljk je bila kot čipka položena na tla, mizo, stole.

Zdaj pa naprej. Kopanje. Kosilo. Kava. Ledena kava.

Ljubek sijoč pristen nagajiv srčkan dan!

Cmok!

Objem!
















P.S.: Želim ti, da se res povežeš s svojim srcem. Naj ti bo kompas do bogatega izpolnjujočega srečnega življenja. Danes. Zdaj!