sobota, 25. avgust 2018

Tako ali tako!?!

Meni je pomembna povezanost s sabo. To vedno najdem v naravi. Na sprehodih. Sploh ob vodi. Ljubko mi je tam. Všeč pa mi je tudi, ko se osredotočam na svoje dihanje. Takrat dobim kakšen navdih. Prestavi pisalno mizo. To je bilo nazadnje. Seveda mi je zdaj tako bolj všeč. Samo zato, ker imam zdaj več prostora na mojem fotelju.

Danes sem dobila navdih, da bi šla na kavo na neko posebno mesto. Rada grem tja, samo zdaj že en čas nisem bila. Čas je. Za ledeno kavo s sladoledom. To mi je v veselje.

Seveda sem tudi brala. Zanimivo se mi zdi, da so se dobivale same avtorke pozitivnih navdihujočih knjig. Enkrat na teden, da so se potem pogovarjale o praktičnih primerih, kako integrirati srečo v vsakdanje življenje. To je potem samo praksa. Drug pogled. 

Tako kot kovanec. Imaš ga v rokah. Lahko gledaš številko ali slikico na drugi strani. Kaj bomo gledali danes? Kaj bom gledala danes?

Lahko cenim vse blagoslove, ki mi jih daje življenje, ta dan. Lahko pa strmim v tiste malenkosti, ki niso mogoče šle tako dobro. S tem, ko se osredotočam na to, postajajo samo še večje in bolj moteče. Čas je za usmerjanje svoje energije. Sploh v tisto, česa bi rada še več. Čisto enostavno. Čisto logično.

No, prej sem malo zašla s teme. Bile ali bili so sami taki, ki razumejo pomembnost fokusa na pozitivno. Vseeno pa je še bolj pomembno, da imajo stalnost. Vsakdanjo prakso. Nič ne pomaga, če samo vem, živim pa ne tako. Če si one ali oni želijo sestajati, da si delijo izkušnje in si izostrijo fokus, ki so strokovnjakinje ali strokovnjaki na tem področju, kaj šele mi! Mi še to bolj potrebujemo!

Želim si hoditi v tako skupino in se tam pogovarjati. Kaj če bi naredili eno tako v Mariboru? Srečnice v sredo. Ali kaj takega. Sredina SREČAnja.  To bi bilo zanimivo. Čas je za akcijo.

Ljubek sijoč dan poln srčnosti!!!

Cmok! Objem!!!









P.S.: Življenje te ljubi!!! Kdaj se dobimo? Za SREČAnja!?



petek, 24. avgust 2018

Osvežujoče zaupanje...

Dan je potekal tako lahkotno. Samo bila sem tam in sem uživala. V vsem. Čutila sem povezanost. Sroščenost. Lahkotnost. Čisto sem se prepustila dnevu.

Seveda sem se povabila na kavo. Še prej pa sem si kupila tako lepo obleko! Čisto moj stil. Božanska je. Mislila sem, da so mi jo že prodali. Eh, pa je nisem našla. Sem že v roki držala dve drugi. Ne! Nemogoče! Pa jo zagledam! Čakala me je. Samo mene. Take lepotice pa še nisem videla. Uh. Usoda je usoda!

Mislim, da me je pisanje in navdih ob kavici potem spravil v tako dobro razpoleoženje. Tako sem uživala ob tem, da sem kar pozabila na čas. Bila sem zadovljna. Srkala sem kavo in dobila sem vodo z rezino limone. To pa je popolnost. Naredila sem prostor pretočnosti, da se je pretakal  tok navdiha skozi mene. Saj ne vem, če sem res kaj naredila. Tam sem bila in sem samo pustila besedam, da so to, kar si želijo biti.

Dan je potekal tako lepo. Začelo se je z dobrim zajtkom. To pa me vedno razvseli. Dobra hrana. Bila sem že kar malo lačna. Uh, kaj bo pa danes za zajtrk? Nekaj dobrega.

Malo sem si prestavljala pohištvo. Preurejal sem si spalnico. Zdaj imam stol za meditiranje, ki mi je tako všeč. Lahko sedim vzravano. Ravno prav nizek je, da sežem od tal. Obožujem to.

Zvečer pa sem šla na sprehod, kar tako, ker ni bilo vče tako vroče. Prav super je bilo. Prav osvežujoče je bilo. Rada imam svoje življenje v polnosti. Ljubko je. Zabavno. Navdihujoče. Vsak dan se naučim kaj novega.

Zaupam življenju, da mi z vsemi svojimi silami stoji ob strani! Učim se zaupati.

Ljubek poetičen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Ljubezen je v nas samih! Ste že zaljubljeni v svoje življenje?

četrtek, 23. avgust 2018

Če bi vedela...

Prijaznost se preliva skozi mene. Vedno sem bila prijazna. Vedno sem bila bolj optimiska. Veno sem na življenje gledala bolj lahkotno. To sem jaz.

Kolikorat so me želeli spreminjati, da ni primerno. Vem. Drugi so drugačni. V tem je našla lepota. Zdaj pa je moj čas, da sem lahko vse, kar sem v polnosti. Razkošje.

Občuteim svobodo, da sem končno lahko to, kar sem. Dajem si dovljenje. Saj vem, kaj me je osvobodilo.

Tisto, ko se bojim kritik drugih, je v resnici samo moj prestrašeni gals.

Je pa še drugi glas v meni. Gals ljubezni. Ta pa mi nežno prigovarja. Zaupaj. Zmoreš. Ti si ljubezen. Ti zase veš. Živi svoje žiljvnje po svoje. Živi svojo srečnost. Živi svoje sanje. Bodi, kar si v polnosti. To je moje. To je moja radost. To je moje uresničevanje. V polnosti. Ljubko je tukaj.

Danes bom pogledala za kakšen dopust. Ker lahko in ker si želim. Čas je, da si kaj uresničim. Zase. Za svoje življenje. Moje življenej je lepo in popolno. Zdaj v tem trenutku. Zdaj jsi ga ustvajram po svoje. Zdaj si ga ustvarjam kot si ga želim.

Samo jaz za se vem, kaj je meni pomembno. Samo jaz za se vem, kako naj bi živlea. Če bi vedela, kako bi danes živela ta dan?

Če bi vedal, kako bi živela svoje življenje?

Ljubek pristen dan!

Cmok! Objem!!!









P.S.: Danes živimo po svoje!? Bo šlo!? 

sreda, 22. avgust 2018

Ustvarjanje dneva...

Slučajno sem prebrala poezijo. Tako. Kar tako. Mojo. Kako lepo je zvenelo. Prav gledala sem, če sem res to jaz napisala. (Malo se hecam, ker je bila moja pisava.)

Listala sem po starem zvezku in našla verze.

Na prvi strani me je čakalo.

Resnično ne more biti ogroženo.
Neresnično ne obstaja.
V tem je Božji mir.
(Odsek je iz tečaja čudežev.)

Potem dalje…

Daj vsakemu dnevu pirložnost, da bo najlepši dan v tvojem življenju.
Mark Twain

Dajem mu priložnost danes! Božansko! Kako pa je to lepo napisano. Ti si moj najlepši in najljubši dan do zdaj!!!

To me je pritegnilo. Listam dalje in na drugi strani poezija. Ljubezenska je. Mogoče pa ni za deliti.

Mogoče.

Kdaj drugič.

Rada imam poetičnost dni. Ljubko se mi nasmehnejo že zjutraj. Sonce me vabi iz gnezda odeje in blazin. Vabi me k ustvarjanju tega čudovitega dneva.

Uivajte moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!!!









P.S.: Kaj je zate poetično? Ustvari to zase! Danes... Mišo Kovač Od svega te volim više (https://www.youtube.com/watch?v=CJ1dtpv4MwQ)


torek, 21. avgust 2018

Šsttt! Novo! Uuuuuuu!!!!!!!!!

Kaj pa to, ko sem spet tako polna novih spoznanj?

Kaj se je te zgodilo včeraj?

Sploh ne vem. Samo vem, da sem spet nekaj spoznala.

Zdaj se spomnim. Karkoli drugi delajo, karkoli drugi so, ne vpliva name in na mojo srečo. Oni so lahko srečni ali nesrčeni koliko želijo. Tako je! Jaz pa sem lahko srečna ali nesčrena koliko si želim! Kako se odločim. Nimajo vpliva. Samo to so, kar so in lahko so vse, kar si želijo biti. Svobodna sem.

Moja sreča pa je samo moja.

Samo moja odgovornost. Zadovljstvo. Srečnost. Srčnost. Unikatnost. Izraznost.

To vse sem jaz.

Izbiram si sebe in si želim karkoli. Svežino.

Kaj pa če bi danes tako živela?

Kaj pa če bi danes lahko živela tako kot si želim?

Si upam?

Unikatnost sem. Lahkotnost. Svežina. Pisanost. Raznolikost. Barvitost. Ok. Film v barvah. To je to. Danes je to to.

Ljubek razigran dan poln navdiha!!!

Cmok! Objem!!!









P.S.: Življenje te ljubi! V polnosti! Jimmy Cliff - I Can See Clearly Now (https://www.youtube.com/watch?v=MrHxhQPOO2c)

ponedeljek, 20. avgust 2018

K A T E J A : Fresh...


Hi my Beloved!

First, it's a blank page. Is not this emptiness a little scary? A little?!



But I can look otherwise. How much space I have to write!


Life loves me in every way. As it was, it was, now is a clean blank sheet. Now, today is a new beginning. Today, the sun rose on a new. Let's leave the past of the past. Do not write down old things. Let's leave the trail fresh.


It's such a beautiful day ahead of me. It's just that it's got the basis for yesterday's. Also beautiful. I love the little things that makes me happy.


What color is summer? Yellow as the sun. Blue as the sea. And pink apricot red as watermelon! Exactly such is my dress! From pure natural materials with shiny threads. It's right for now! It's hot, but not in this dress!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Sveže…


Hej moje drage, moji dragi!

Najprej je prazna stran. Ni ta praznina malo strašljiva? Malo?!


Lahko pa gledam drugače. Koliko prostora imam za pisanje!
Tako lep dan je pred mano. Samo, da že ima včerajšnjega za podlago. Tudi lepega. Rada imam malenkosti, ki me razveselijo.


Življenje me ljubi v vseh pogledih. Kar je bilo je bilo, zdaj je čisto prazen list. Zdaj, danes je nov začetek. Danes je sonce na novo vzšlo. Pustimo preteklost preteklosti. Ne prepisujmo več starih stvari. Pustimo pot svežini.


Kakšne barve je poletje? Rumeno kot sonce. Modro kot morje. In rožnato marelično rdeče kot lubenica! Točno takšna je moja obleka! Iz čisto naravnih materialov s svetlečimi nitkami. Ravno prava za zdaj! Vroče je, ampak ne v tej oblekci!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Včeraj!? Pa ja!!!

Zdaj pa nekaj drugega! Ja zdaj!

Plosk!

Zdaj ja!

Kdaj pa!?

Včeraj!?

Prepozno! Je že mimo. Točka moči je zdaj!

Točno!

Vse kar je čisto res, je enostavno. Pristnost. Ljbuzen. Sreča. Izraznost. Sem, kar sem.

Enostavno s ščepcem poguma.

Danes imam moč. Danes se lahko odločim. Zase. Vem. To je edino, kar je pomembno.

Veš kaj sem spoznala, da jaz zase najboljše vem, kar je meni super. Jaz najboljše vem, kako bi živela. To je moje. In samo moje.

Kaj si želim? Izraznost. Pisanost. Ljubkost. Ljubezen. Vse to od znotraj navzven.

Zaupam življenju.

Nekaj sem se naučila. Drugi imajo neko mnenje, kako naj moje življenej poteka. Kakroli ni v skaldu s tem, je potem kritika. Vem. Ampak ni! Sploh niso oni! To je moj notranji prestaršen glas, ki to govori. Vem. Samo moje je. Oni pa to samo ubesedijo. Kaj pa pravi gals ljubezni? Sledi svojemu sijaju, poslušaj svoje srce!!!

Ljubek pisan čisto po svoje dan!!!

Cmok! Objem!









P.S.: Zdaj pa res! Poslušajmo svoje srce!!!

nedelja, 19. avgust 2018

Številka ena!!!

Hej, nekaj sem želena napisati. Ti si zvezda svojega življenja. Ti si številka ena.

Zdaj pa poglejmo iz drugega zornega kota.

Jaz sem številka ena. Jaz sem zvezda svojega življenja. Jaz imam glavno vlogo v tem filmu. Naslov pa je Moje življenje.

Jaz držim za volan. Ne sedim na sovoznikovm sedežu in samo dajem predloge. Bi prosim lahko tukaj desno? Tukaj mi je všeč. Rada bi raziskovala. To me privlači. To mi je zanimivo? Lahko levo? Uh, tu sem se mimo peljala in bi še šla enkrat pogledati. Lahko prosim obrneš?! Obrni!
Moč je v meni. Zakaj bi nekoga prosila, da vozi namesto mene? Zakaj bi prosila za nekaj, kaj je del mene? Kaj je moja narava? Kaj je moje veselje? Kaj je moje vesolje? Kaj me veseli? Sama odločam. Sama sedim za volanom in uživam v vožnji. Nihče ni kril, da sem tukaj kot sem. Samo jaz vozim. Če ne zavijem levo ali desno, ko me vleče, je samo moja odgovornost. Če ne poslušam sovjih občutkov, svojega srca, je to moja odločitev.

Moj film je in samo ena glavna vloga. To pa je moja. Drugi in vse drugo je samo stranka vloga.

Moja določitev je, da sijem v vsem svojem sijaju, vsak dan bolj.

Kako zanimivo je poslušati dramo o tem, kako je tukaj in ni tukaj in jo privlači in je ne privlači. Prav zabavno. Seveda sedim na kavi. Ta pogovor poteka za mojim hrbtom. Ženska ceni se. Poslušam samo o njem. Kaj pa ti? Kaj pa tvoje življenje? Kaj pa je tvoja strast? Kaj pa ti rada delaš?

Seveda se čisto prepoznam v tej vlogi. Igrala sem jo. Ti si v mojem filmu glavna vloga. Če si slabo, te poslušam navdihniti, če ne sem še jaz slabo. Ne samo, da sem mu dodelila glavno vlogo, še stransko sem igrala čisto po njem. Saj sem prilagodiva. Saj sem ljubezen. Saj sem navdihovalka.

Ne hvala!

Moja sreča in jaz sem bolj pomembna. Lahko si karkoli si želiš. Jaz pa tudi. In želim si biti srečna in še bolj izražati to, kar sem. V polnosti. Poslušam svoje srce. Ker lahko in ker si sama to dovoljujem!

Ljubek srečen pristen dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje je tvoje!?! !!! Bon Jovi - It's My Life (https://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE)