sobota, 5. maj 2018

Puhasto mehki puheki...

Zanimivo je to vreme. Bolj aprilsko, kot je bilo aprila. Ampak vseeno čisto prijetno. Tako pravo. Spomladansko. Oblaki nežno prepuščajo sončne žarke. Samo slutiti dajejo, da se skriva zadaj svetlobna krogla. Samo zjutraj so se pojavile tri špranje, skozi katere so zasvetili reflektorji sonca. Kot bi posebej osvetljevali samo določene kroge pokrajine. Jih dali v čisto razkošje sonca. Vsaj za malo…

Ni večjega privilegija, kot sezuti čevlje. Najprej pa nositi najbolj udobne, kar je lahko! Imam take tigraste. Sestra mi jih je »pretihotapila«. Hecam se. So pa res iz Avstrije. Ampak je bilo vse legalno. Želela sem napisati »zrihtala«. Notri imajo tako puhasto peno! Božansko lahki so. Sploh, ko sem dolgo na nogah, »lečem[1]« naokoli kot zmešana… potem pa peresno lahki čudež.

Seveda je še boljše, ko se lahko doma sezujem, ampak ti tenis copati so res kot copati. Boljše! Puhasti copati… in seveda z meni tako priljubljenim leopardjim vzorcem…

Podložila sem si noge. Pijem kavo. In samo uživam. Kdaj pridejo taki dnevi. Ko je treba! Nič ni treba! Samo uživati!

Danes moje drage (moji dragi) je dan za razvajanje! Obvezno!

Ljubek dan!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje je pestro v vseh pogledih! Samo srkajmo lepoto! 



[1] Tekam z nadnaravno hitrostjo… samo za razumevanje moje pristne »Štajerščine«.

petek, 4. maj 2018

K A T E J A : Red and white!


Hi my Beloved!

What do I really want to do in life?

What can I do? I can’t wait to wake up and do it all the time!? I'm all excited, that pulls me... purely.


I love living at this time. And of course at this place. I can be free in what I am. I can freely express myself. I can be genuine. It means so to me. It's a privilege.


More than all the freedoms I enjoy in the freedom of creation. This is my life. This is my passion. Today I can hardly wait to continue the painting. What will happen? I'm about to take a step further. And then? It's so fun. Every day something new is created, something that was not yesterday. Is not life fun? Pure pleasure. Pure beauty.


I like sitting outside. It is quite clear. When a bird flies past. Walkers are moving past. Chatting. Holding hands. It's nice.


I'm just here. I enjoy it.


As nature would give me clues. Just grow. Blossom. Be everything you are. Whispers me. Even more than a whisper, it shows me again with an example. Everything is growing. Everything is expanding. Everything is booming in the indescribable beauty of color. Freshness. Beauty. Inspiration.


The sun is slowly peeking through the clouds. It shines ever more sharply. It's just is. In sincerity. Breadth. Everything is sweetened with pollen. Diversity. Love.


I follow my dreams. I follow my splendor. Vivacity. Inspiration.


Sometimes the day comes when everything is in lines. And this are red and white. Fresh as spring. Most of all, I love this hat! I got it from my mom. And, of course, red shoes! (Peko!) They're comfortable like slippers! And that's important! And red earrings in the form of a flower! As a mild preparation for the sea and vacation.


Life loves you!


Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Rdeče bele…


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj si v resnici želim delati v življenju?

Kaj lahko počnem neprestano? Komaj čakam, da se zbudim in delam to naprej? Sem vsa navdušena, da me potem potegne vase… čisto.

Rada živim v tem času. In seveda na tem kraju. Lahko sem svobodna v tem, kar sem. Svobodno se lahko izražam. Lahko sem pristna. To mi toliko pomeni. To je privilegij.

Še bolj kot vse svobode pa uživam v svobodi ustvarjanja. To je moja živost. To je moja strast. Danes že komaj čakam, da nadaljujem sliko naprej. Kaj bo nastalo? Približno si že predstavljam korak dalje. Kaj pa potem? To je tako zabavno. Vsak dan nastane nekaj novega, kaj še ni bilo včeraj. Kaj ni življenje zabavno? Čisti užitek. Čista lepota.

Rada sedim zunaj. To je čisto jasno. Kdaj kakašna ptica prileti mimo. Sprehajalci se premikajo mimo. Kramljajo. Se držijo za roke. Lepo je.
Samo sem. Uživam.
Kot bi mi narava dajala namige. Samo rasti. Cveti. Bodi vse, kar si. Šepeta mi. Še bolj kot šepeta, mi kaže vedno znova z zgledom. Vse raste. Vse se širi. Vse se bohoti v nepopisni lepoti barvitosti. Svežine. Lepote. Navdiha. 
Sonce počasi kuka skozi oblake. Vedno bolj močno sije. Samo je. V iskrenosti. Širjave. Planjave. Vse je posladkano s cvetnim prahom. Pestrost. Ljubezen. 
Sledenje svojim sanjam. Sledim svojemu sijaju. Živost. Navdih. 

Včasih pride dan, ko je vse v črtah. In to rdeče belih. Sveže kot pomlad. Najbolj pa obožujem ta klobuk! Dobila sem ga od mame. In seveda rdeče čevlje! Udobni so kot copatki! In to je pomembno! Ter rdeče uhane v obliki cveta! Kot blage priprave na morje in dopust.

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Noge na mizi...

Že dolgo nisem prišla tako hitro domov!

Brcnila sem čevlje dol! Se stuširala! Osvežila! In dala noge na mizo pri sedežni! Res je! Uh, kako prija! Z vsem srcem! Užitek!

Zdaj pa še boljši del obreda! Kava! Nikoli ni prepozno za kavo! Samo veliko vode želim piti zraven! Tako, da se moje telo spet napolni z svežino in energijo!

Potem pa še najboljša stvar! Sprehod! Hej, to pa komaj čakam! Božansko! Moje najljubše tenis copate! Od znotraj imajo tako mehko penico, kot bi hodila bosa po mehki travi! To pa je taka blagost za moje noge! In seveda je narava blagost za moje srce! In oči! In ušesa, ko ptički tako lepo prepevajo! Pestrost na vsakem koraku!

Uh, to pa je čisti užitek! Zavita v mojo ljubko mehko frotirasto haljo samo uživam.

Pridejo kdaj taki dnevi! Še bolj cenim dom! Domačnost! Zavetje! Tišino! In samo ptičke, ki pojejo od zunaj! To je že popolnost!

Čisto razkošje!

Pogled imam na velika zelena drevesa. Rahlo se pozibavajo v vetrcu. Samo na rahlo jih ziblje. Plešejo ravno pri mojem oknu. Tako. Samo zato, da mi polepšajo dan!

Kako si pa danes ustvarjamo lepo življenje?

Kako se danes lahko še bolj razvajamo?

Kako smo danes lahko pristni?

Kaj si želimo? Zakaj?

Lepota je vse naokoli. Samo sprejem jo v srce in že je moja. Ali obratno!

Ljubek pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je čarobno... od znotraj navzven... Bruno Mars - Just The Way You Are (https://www.youtube.com/watch?v=LjhCEhWiKXk)

četrtek, 3. maj 2018

Neprecenljiva povezanost...

Si me našla pomlad v mojem gnezdu? Doma? Zvabila si me iz hiše. Med cvetoče travnike. Rumeno cvetoča polja. Rahlo valujočo reko. Labode, ki plavajo tako elegantno. V vetrc svežine. Sprehod še nikoli ni del tako dobro.

Ven vem, koliko ljudi se spomni velike debele sanjske knjige. Tako oranžna je bila. Debela sigruno deset centimetrov. (Več kot pet pa res. Ali pa vsaj več kot tri… Mogoče.) Vedno sva z babico gledali, kaj so pomenile sanje.

Ponoči sem imela tako lepe sanje. Uh, ne vem ravno, če lepe. Žive. Vse se je zapletlo. Potem tudi razpletlo. Bila je življenjska zgodba enega dečka. Od mladosti do starosti. Vmes je bilo polno zapletov. Na koncu pa se je vse dobro končalo. Oziroma že prej.

Pogrešam babico. Njej sem lahko povedala vse. Vse neumnosti. Nesmiselnosti. Vse je dobro sprejela. Bila je razum, modrost zame. Velikokrat je sploh nisem poslušala. Naredila sem po svoje. Potem pa se je izkazalo, da je imela prav.

Rada sem imela te obrede pri njej, ko mi je skuhala čaj. Z velikim veseljem sva se pogovarjali. Tako dobro je kuhala. Vprašala sem jo, kdo jo je tako dobro naučil. Rekla je, da sama.

Tako rada je imela knjige. Kuharske. Romane. In vse druge. Imela je veliko knjižnico. Ljubezen do branja imam sigurno po njej. Rada pa je tudi »štrikala.«

Rada se spominjam moje babice. Rada me ima tako, in točno tako, kot sem. Ravno zaradi tega, kar sem. To je tako dragoceno. Neprecenljivo.

Neprecenljivo lepi dan...

Cmok!









P.S.: Poglejmo zadeve iz zabavne strani... All I Wanna Do - Sheryl Crow (https://www.youtube.com/watch?v=a-SaoaXfz6E)

sreda, 2. maj 2018

K A T E J A : Everything!? Comfortable!


Hi my Beloved!

It's incredibly interesting to me how I always get inspiration. Something pulls me in one direction. I turn away the other way, as I was intended. Then it always turns out to be good. Great. 


I’m fond of tracking this voice. But I can see that it's important to get away from home at all. The first step in the direction desired to do, the rest is knitted in my highest good.


Increasingly's important to me. Happiness. I’m more and more confident that I know how to live. Genuine. Creative. Full of vitality. Inspiration. Happiness. That's it. Lightly and my own way, I would flow like a river.


Flowing like a river.


River in me is strong and the flow of inspiration.


I also spoiled so I bought a skirt. Thus, for the prize. With dots. It looks nice. Something different and at the same time versatile. According to my taste.


What I can’t do is: not enjoy this wonderful sun. I love this atmosphere. Springtime. It gives me freshness and a new momentum.

So I enjoy these wonderful walks around the city. I'm wearing the most comfortable shoes I have. Fluffy. I add a little red. The Mango pants. And, of course, my finest jacket. Or better the word is blazer. Mango, too. What else can be better with this? Of course a little tiger pattern. We're back there again! Leopard!? Maybe. Definitely an animal pattern.

For an easy way in my favorite city. With bike or just long walk… towards sunset.

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Vse!? Udobno!


Hej moje drage, moji dragi!

Neverjetno zanimivo mi je, kako vedno dobim navdih. Nekaj me vleče v neko smer. Kar v trenutku zavijem drugam, kot sem bila namenjena. Potem se vedno izkaže za dobro. Odlično. 
 
Rada sledim temu glaseku. Vidim pa, da je pomembno, da se sploh odpravim od doma. Prvi korak v smeri željenega naredim, ostalo pa se razplete v moje najvišje dobro.

Vedno bolj mi je to pomembno. Sreča. Vedno bolj zaupam, da zase vem, kako bi rada živela. Pristno. Ustvarjalno. Polno vitalnosti. Navdiha. Srečno. To je to. Lahkotno in samosvoje bi se pretakala kot reka.

Se pretakam kot reka.

Reka v meni je močna in pretočna za navdih.

Razvajala sem se tudi tako, da sem si kupila lepo krilo. Tako za nagrado. Pikasto. Lepo izgleda. Nekaj drugačnega in hkrati vsestransko. Po mojem okusu.

Kar ne morem, da ne bi uživala v tem čudovitem soncu. Rada imam to vzdušje. Spomladanskosti. Daje mi svežino in nov zagon.

Tako uživam v tem čudovitih sprehodih po mestu. Obujem si najbolj udobne čevlje, kar jih imam. Puhaste. Malo dodam rdeče. Hlače. In seveda moj najljuši suknijč. Oziroma boljša beseda je sako. Kaj je še lahko boljšega zraven? Seveda malo tigrastega. Spet smo tam!!! Leopardjega!? Mogoče. Definitivno živalski vzorec.

Za lahkotno pot po mojem najljubšem mestu. S kolesom ali na dolgem sprehodu! Proti sončnemu zahodu!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly












P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Zaveznice poetičnosti...

Si danes že okusila poetičnost življenja?

Ustvarjaš svoje lepo življenje?

Slišiš sploh petje ptičkov zunaj?

Vabijo me, da se pridružim njihovi igrivosti in radosti. Vsakega trenutka. Globine in lahkotnost. Vse sem. Notranja lepota sije navzven. V polnosti dneva. Kot zvezde včeraj. In blaga okrogla luna. Kot sonce danes.

Živa sem! Praznujem vsako sekundo dneva. Kot praznik je! Pogrnjena miza. Gostija, ki me vabi. Vse je tako vabljivo in dišeče. Po svežem. Novem. Okusnem. Zakaj bi gledala samo od daleč?

Pogledam čez okno. Viseča mreža se lahkotno pozibava na balkonu. Njene oranžno vijolične rumene barve mi dajejo priokus poletja. Vabi me. Prinesi knjigo zraven, me zapeljuje. In kavo ali limonado… Obožujem te spomladanske dni polne sonca!

Sonca v srcu… Poetičnosti v srcu…

In navsezadnje to je vse, kar je v resnici pomembno.

Rada bi poudarila prijateljstvo. Ženske zaveznice. Nismo si konkurenca. Niti približno ne! Tukaj smo, da držimo skupaj! Vse! Se podpriamo v naših sanjah! Gremo naprej ohrabrene, polne zagona. Naša moč je tudi v tem, da držimo skupaj! Skupaj smo močnejše!

Pa če je to pogovor, kompliment ali sijoč vzgled, kako se da! Res je! Da se!

To je nekaj, kar lahko vadimo vsak dan – ženske se postavimo za druge ženske, izbiramo, da se ščitimo in slavimo ena drugo, namesto, da tekmujemo in kritiziramo druga drugo!
Tako je! Zaveznice smo!

Ljubek prijazen dan, tudi do sebe!

Cmok! Objem!









P.S.: Pristnost je privilegij! Liam Payne, Rita Ora - For You (https://www.youtube.com/watch?v=RQUuqbzQVsY)

torek, 1. maj 2018

Brez skrbi uživam!

Kako lepo se je prebuditi v sončno jutro. Čisto drugače. Kar plešem po hiši okoli. To mi je v tako veselje. Pogovarjali smo se, kaj bi poslušali. Kolegica je rekla, da Miša Kovača. To pa je taka legenda. Kar malo nostalgična sem postala. Rada ga poslušam. Ima tako dobre pesmi. Zapete tako z dušo.

Upam, da še bo imel kakšen koncert v Mariboru. To pa je tako doživetje. Popolnost!
Spominja me na vožnjo na morje. Imeli smo kasete. (Črni magnetni trak, ki se je pravijal iz ene strani na drugo. Potem pa smo kaseto obrnili...) Vse pesmi sem znala na pamet.

Uh, vožnja proti morju! Uuu!

Zdaj pa bi še bil čas za kakšen oddih. Malo. Za spremembo. Tako. Ker lahko. Pa ker bi bilo super sedeti nekje pri morju in piti kavico. Pa če tudi bi bilo na našem pomolu. Ali vsaj ploščadi za sončenje.

Življenje je tako enostavno. Čisto. Sploh na morju. No, saj drugače tudi. Ampak tam še bolj. Nekaj imam v krvi, da bi samo uživala. In »čilala«!

(Chill out – prevod je malo čuden, pomiriti se, ampak si predstavljam, kam to vodi. Samo uživaš in si miren. Sproščen. Umirjen.
Brez skrbi uživam! = Chill!
To je moj uraden prevod. Za zdaj. Bom napisala iz izkušenj, kako je bilo…)

Prebrala sem zanimivo misel Louise L. Hay.

"S seboj bomo preživeli največ časa na planetu. Zakaj ne bi ustvarili dobrega odnosa."

Res je! Zakaj pa ne? Sebi sem lahko največja prijateljica!

Ljubek sijoč dan, moje drage, dragi!

Cmok! Objem!








P.S.: Življenje je polno v tem trenutku. Zaupam... vse je popolno! Mišo Kovač - Odvest ću te na vjenčanje (https://www.youtube.com/watch?v=RJhmgVpLEGc)

ponedeljek, 30. april 2018

K A T E J A : White in white...


Hi my Beloved!

Anita Moorjani always gives such heartfelt advice. So she asked the audience:

"What would you like to do to feel loved, caring ...?



What changes would you make if you felt loved?


What would you do in life if you had a brand new white paper sheet and can you start all over again?"

Lastly, she said that we should celebrate our lives.


I do not think we can get a better message.

How can I celebrate my life today?


What is so beautiful today in my life?

How can I create a wonderful life today?


Time for reading under a tree in the shade. This is not an ordinary bench under the tree! This is a bench with a view of the sailing boats, on the river, to the entire bay. And the only one is in the shade. I was slowly approaching.


So I enjoyed it in the shade. Ducks came to me. I read. Then I won the spice of the terrace. Cafés, which is quite near the water. Quite close. On my best corner. It's really a nice life! Coffee was exceptional!

I like the melody of genuine music. And how they danced. With all heart! The clothes were so special. The colors were so alive.  I applaud so strong and I was so happy! I've fallen in!



In the sunset I found these beautiful flowering shrubs! How they flourish in white! Inspiration to dress! No more than all white! Perfection!

Have the nicest lovely happy pink day!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Belo v belem


Hej moje drage, moji dragi!

Anita Moorjani vedno daje tako srčne nasvete. Tako je spraševala poslušalko:

»Kaj bi želela narediti, da bi se počutila ljubljeno, negovano…?
Katere spremembe bi naredila, če bi se počutila ljubljeno?
Kaj bi delala v življenju, če bi imela čisto nov bel list papirja in lahko začneš vse na novo?«

Nazadnje pa še je rekla, da naj praznujemo življenje.

Mislim, da lepšega sporočila ne moremo dobiti.

Kako lahko danes praznujem življenje?

Kaj je danes tako lepega v mojem življenju?

Kako si lahko danes ustvarim čudovito življenje?    

Čas za branje pod drevesom v senci. To ni navadna klopca pod drevesom! To je klopca z razgledom na jadrnice, na reko, na celoten zaliv. In edina tam je v senci. Počasi sem se približevala. Zasedena! (Že od začetka sem jo imela na očeh.)

Tako sem uživala tam v senci. Račke so prišle k meni. Brala sem. Potem pa sem še osvojila špic terase. Kavarne, ki je čisto ob vodi. Čisto blizu. Na mojem najljubšem kotičku. Res je lepo življenje! Kava pa je bila izjemna!

Rada imam melodiko pristne glasbe. Pa kako so plesali. Čisto s srcem! Oblačila pa so bila tako posebno pisana. Barve pa tako žive. Tako močno in z veseljem sem ploskala. Čisto sem padla noter!

V sončnem zahodu sem našla te čudovite cvetoče grme! Kako so se bohotili v belem! Navdih za oblačenje! Nič več kot vse belo! Popolnost!

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

-Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!