sobota, 5. januar 2019

Dobre vibracije...

Super je! Že zdaj! Dobre vibracije. Srce je moj kompas, pa tvoj?

Kako si kaj predstavljaš leto, ki je pred tabo? Kaj te čaka? Kaj si želiš kaj zase? Kam te vleče srce?
Včasih nam pot sama odkriva odgovore. Sproti. Brez velikega trušča. Samo vodi nas. Vseeno pa imam moč, da se odločam, kako se bom počutila vsak dan sproti. Bom ponavljala stare vzorce? Ali bom res kaj naredila, da se počutim boljše? Bom jamrala in ponavljala v nedogled isto? Tudi pri vožnji kolesa mi ni prvič uspelo. Vedela pa sem, da je mogoče. Tako tudi zdaj zaupam. Najprej sem bila cela "plajtrava". Sigurno sem velikokrat padla. In sigurno nisem šla najprej vaditi po velikem bregu. Dol ali gor.

Kaj če bi danes preizkusila dobre vibracije na majhnem hribčku ali ravnici? Sigurno bo lažje. Dobila bom neko zaupanje vase, da zmorem. Potem pa dalje. Z lahkoto se odlično počutim zdaj tukaj v zavetju doma. Pijem kavo. In na čakalni listi imam tako dobro knjigo, ki me komaj čaka. Še bolj pa jaz komaj čakam njo. Vzajemna privlačnost! Že naslovnica je tako privlačna. Že ko samo pomislim na to, sem cela radostna! Potem pa si bom vzela čas za kopel. Božiček mi je prinesel tako lepa dnevnika, tudi v njiju bom pisala.

Želela sem napisati, da je prav, da spoznam stare vzorce. Zdaj jih že verjetno skoraj vse, ker so mi bili vrženi v obraz. Večkrat. Ampak bolj kot kopam po njih, bolj se mi ponavljajo. Zdaj jih opuščam. Zdaj jih osvobajam. Sama pri sebi pa se odločam, da se lahko počutim boljše. Lahko naredim kaj lepega zase. Lahko se vsaj spomnim kaj lepega. Lahko pomislim na kako lepo doživetje. Bolj kot bom razmišljala o starem, bolj se mi bo to ponavljalo. Lahko to samo opustim? Seveda. S tem, ko namenjam več časa stvarem, ki me resnično veselijo. Potem ti vzorci avtomatsko odpadejo. Osivijo. Postajajo črno beli. Zbledijo.

Vredna sem dobrega življenja. Vredna sem, da se potrudim zase. Vredna sem, da pričakujem od sebe, da si ustvarjam poetično življenje. Vredna sem, da v svoje življenje vnesem malo več glasbe, na katero res rada plešem.

Tango mi gre dobro. Kako dobra glasba, kako dobri ritmi, kak odobri koraki. Božansko!

Ljubek sijoč dan!

Cmok! Objem!













P.S.: Življenje je praznik! Danes! Vsak dan! Tango Sexy dance Santa Maria (https://www.youtube.com/watch?v=i3vsiiRK5GU)

petek, 4. januar 2019

K A T E J A : Regardless of everything?


Hi my Beloved!

There are still some things that I wish, I could eradicated. But they are needed to define, what do I really  want!?! I even know more about my sweeties. Then the candies are even more delicious.


It's not just that I have to define. I know exactly, what I would like.

The next step is then to go in direction of my dreams, what I want more in my life.


Do I dare to happy today, regardless of everything? Where does the path lead me? Where playfulness  leads me today? I feel that an internal spark is lit, is so cheerfully jumping in flames.


I have a magic stick in my hand. It accomplishes all my wishes by itself. I am all. I'm enough. I love. I'm beloved. A writer. I feel I'm getting closer. Everything. That's why I'm not in any hurry. I can enjoy these beautiful moments. Now. Now I can be happy and I can only trust that everything will come at the right time. Everything that's going to happen will happen. It's already going on.


Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

P.S.S.: Hey, your life is loving you! Trust! I am inspired to open my heart. Anyone is inspired o listen to his own heart. We walk each in our hearts direction.


**

SLO: K A T E J A : Ne glede na vse?


Hej moje drage, moji dragi!

So pa vedno neke stvari, ki pa jih bi zradirala. Ampak so potrebne, da si še bolj definiram, kaj pa bi rada. Še bolj vem, kaj so moji sladkorčki. Cukerčki so potem samo še bolj okusni.

Saj ni samo, da definiram. Točno potem vem, kaj bi rada.

Naslednji korak pa je potem, da stopam proti temu, kaj bi rada še bolj.

Si upam biti danes srečna ne glede na vse? Kam me vodi pot? Kam me vodi ta igrivost dneva? Čutim, da se prižiga notranja iskrica, ki tako veselo skače v plamenih.


Maham s to čarobno palčko. Uresničuje mi vse moje želje kar sama od sebe. Vse sem. dovolj sem. Ljubim. Ljubljena sem. Pisateljica. Čutim, da je vedno bliže. Vse. Zato se mi nikamor ne mudi. Lahko uživam v teh lepih trenutkih. Zdaj. Zdaj sem lahko srečna in lahko samo zaupam, da bo vse prišlo ob pravem času. Vse, kar je namenjeno, se bo zgodilo. Se že odvija.

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

P.S.S.: Hej, življenje te ljubi! zaupaj! Sem navdih, da odprem svoje srce. Vsak, ki išče svojo pot, naj prisluhne svojemu srcu. Hodimo vsak po svoji srčni poti.

Zabavno!?

Hej, kak pa kaj tvoje zabavno življenje? Kaj se ti je kaj zabavnega zgodilo danes? Včeraj? Predvčerajšnjim? Kdajkoli?

Čas je za nego sebe. Za nego svoje duše. To naj bo na prvem mestu.

Vedno je enako. Ko lepo skrbim zase, lepo ravnam z drugimi. Sem še bolj prijazna. (Čakaj zdaj malo. Igramo tu zdaj vlogo najbolj prijazne osebe na svetu? Opa! Odpade! Sem najbolj pristna oseba na svetu! To je to! To je tudi moj cilj za naslednje leto. (Če izgubim fokus. Tu je. Zapisan…) (In sem tudi samo človek. Sem tudi jezna, razkurjena, sitna in vse te sitne plinarne oblike. Dajem jim prostor v sebi. Ker sem to tudi jaz. In to je dobro.))

Sprehod. Kopel. Dober obilen raznolik zajtrk. Danes bo z ajdovim kruhom. Zdaj še je v pečici, ampak že diši. Še malo pa bo! Dobrim branjem. Ne morem prehvaliti Kojca. To pa je čisto zame napisano. Vsak dan ga berem. In leze mi pod kožo. V meni zbuja zaupanje, da je  vse, točno kot mora biti, in vse v moje najvišje dobro. Zaupam.

So pa tudi drobni užitki, k ime razveseljujejo. Pitje kave z lešnikovim napitkom in zdaj pisanjem. To pa je razkošje.

Pa lahko sem spala kako dolgo sem želela. To je tudi luksuz, ki me vedno znova razveseli. Tako je to. To me osrečuje.

Hej, kako je lahko življenje bolj zabavno danes? Kaj je tisto, kar te spravlja v smeh, te razveseljuje, te osreči? To je danes smerokaz. Garmin. Notranja navigacija srca! To je naša smer. Ti imaš svoj garmin, jaz pa svojega. Pa ni važno, kje smo bili včeraj. Začnemo od tukaj, kjer smo zdaj. Včerajšnja pot ni pomembna! Zdaj je pomembno, kam se namenjamo!

Ljubek sijoč kičasto lep izjemen sočen dan!

Cmok! Objem!










P.S.: Ljudem pomagam na tak način, da se počutim zraven izpolnjeno, srečno, zadovoljno, da mi služi in mi je zabavno. Tako je! Srce je glavni kompas.

četrtek, 3. januar 2019

Trnjulčica


Srčna pot je naša prava. Si tu? Slišiš svoje srce? Naj bo srce naš glavni kompas. Tako je!
Kako lepo je slišati besede iz srca, ki so res iskrene. Lahko so čisto preproste. Kot hvala. So še pa ene bolj pomembne in manj preproste. Malo sem jim pustila zaspati. Kot Trnuljčico. Ponosna sem nate.

Enako velja tudi za nas. Učinek je neverjeten. Te besede nas resnično povezujejo. Ponosna sem nate. To je naša prava intimnost. To je potem naša prava povezanost. Seveda pa delujejo tudi na nas. tudi sebe lahko pohvalimo. Ponosna sem nate, da si danes naredila tako dober zajtrk. Ponosna sem nate, da si pohvalila sina. Ponosna sem nate, da si se zahvalila za darila. Ponosna sem nate, da si šla na sprehod. Ponosna sem nate, da si napisala blog iz srca. Ponosna sem nate, da si se tako igrala z nečakoma. Ponosna sem nate, da si se tako zabavala in plesala. Ponosna sem nate, da si se oblekla tako lepo. Ponosna sem nate, da si meditirala. Ponosna sem nate, da si povedala, da so ljudje prijazni in povedala primere. Ponosna sem nate, da piješ vsak dan zeleni sok iz zelene. Ponosna sem nate, da si se zmenila za razstavo. Ponosna sem nate, da si si tako lepo preuredila stanovanje.

Drugim povemo, da res cenimo njihovo delo. Tudi če so malenkosti, ko je pospravljanje krožnika z mize. Tudi, če samo odnesejo smeti. Tudi, če rečejo komu kaj lepega. Tudi, če si vzamejo čas zame, da skupaj spijemo kavo. Ali pa da dobro skuhajo. Božansko. Vem.

Res sem ponosna nate! Vzameš si čas zase. Prisluhneš svojemu srcu. Potem pa pogumno stopaš po tej poti.

Opa, malo sem se razpisala o tem ponosna. Če pa je potrebno. Sami se tudi moramo potreplajti po rami, ko nam kaj uspe. Ne samo velike stvari. Tudi majhne! To nas potem razcveti v naše najlepše barve!

Ljubek pisan sijoč srečen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje te vabi, da živiš od znotraj navzven!

sreda, 2. januar 2019

K A T E J A : Lovely sweet little things!


Hi my Beloved!

What if I affirm today, that I am enough? What if it that is my goal for the New Year. What do I want for the New Year really? It's time for clarity.


I am. I'm enough.


Well, I feel that way for most of the time. I find my life easy and fun. I'm genuine. I'm creating. That makes me happy. I enjoy conversations.


I enjoy the days. I'm doing what I really want. In full. I'm good enough.


If I can choose between something that is in my heart and what I don’t want to experience. What would I choose? There is no doubt at all. I'm always for sweet things first! Those lovely sweet little things, that I love so much. Walk. Painting. Writing. Dancing.
  


The walk is always good. Especially by the water. And comfortable warm shoes. Of course, a little (really little) bright pink color. That always makes my day gorgeous!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Ljubke sladke malenkosti…


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj če danes zaupala, da sem dovolj? Kaj če bi to bil moj cilj za novo leto. Kaj si sploh želim za novo leto? Čas je za jasnost.

Cilj. Jaz sem dovolj.


Pa saj se večino časa tako tudi počutim. Moje življenje se mi zdi lahkotno in zabavno. Sem pristna. Ustvarjam. To sem osrečuje. Uživam v pogovorih.

Uživam v dnevih. Delam resnično, kaj si želim. V polnosti. Dovolj sem.

Če lahko izbiram med nečim, kar mi je pri srcu in kaj mi ni. Kaj bi izbrala? Sploh ni dvoma. Vedno sem najprej za sladkor! Tiste ljubke sladke malenkosti, ki jih imam tako rada. Sprehod. Slikanje. Pisanje. Ples.


Sprehod pa vedno dobro dene. Sploh ob vodi. In udobni topli čevlji. Pa seveda malo (res malo) živo pink barve. To pa mi vedno polepša dan!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Sij, sij...

Čisto drugače je, ko vem, da je prav, da poslušam sebe. Če bi živela življenje določene osebe, bi naredila čisto enako kot ona. Dala bi vse izkušnje skozi, vsa doživetja, ne bi se mogla potem drugače odločati. Zato mi je samo še bolj pomembno sočutje. Tako je to! Ne zmorejo drugače. To je tako, kot bi v plitvem morju pričakoval na bogat podmorski globinski svet koral. Ni ga. Ne obstaja. Centimeter globine je premalo. Ampak lahko uživam v nežnem valovanju plitvine.

Kaj ni lepo, da imam tako razkošje, da odkrivam globine svojega srca. Duše! To je čisti privilegij. Včeraj sem nekje slišala, da če je bila zavrnitev, (glede odnosa, ali službe ali česarkoli drugega) je to naša zaščita. In hvaležna sem za to.

Vsak dan pijem zeleni sok iz zelene. (Ni čudno, niti ni naključje, da je zelen! Pač iz zelene!) Po trgovinah ni ravno velike količine tega. Tako da moram iti vsakih nekaj dni v nabavo. Včasih imam srečo. Potem je dobim polno. Včasih pa moram skoraj vsak dan na lov. Zdaj že imam naštudirane trgovine. Slučajno sem se ustavila v drugi poslovalnici, ker sem ravno šla tja mimo. Gospa na zelenjavi se je tako začutila. Kaj pa te boste z vso to zeleno!? Vse sem ji pobrala. Pa še to je bilo samo tri kilograme!

Potem pa je tako prijazno predlagala, da če bi jo rabila večjo količino enkrat na teden, da mi dobavi. Tako je bila prijazna. Vse mi je razložila in mi rekla, kako bi to uredili. To pa me je tako razveselilo! Zdaj pa bo robe in to vedno sproti dovolj! V tistem hipu, ko sva se vse dogovorili, pa je še bila moja najljubša glasba. Tako dolgo sem jo iskala. Nisem se mogla spomniti prav besedila, samo melodija mi je šla po glavi. Iz mojega najljubšega filma je. Tako da sem rešila dve stvari na mah.

Smo se pa dobile sorodnice skupaj. Kako lepo je bilo, vedno, ko smo se dobili pri babici. Za njen rojstni dan. Zdaj pa smo se dobile tukaj. Redko se usedemo vse skupaj. Malo smo se sukale okoli teh vprašanj…

Kaj se nam je lepega zgodilo v tem letu?

Česa se veselimo v naslednjem?

Kaj cenimo druga pri drugi?

Lepo se je bilo pogovarjati malo drugačne teme. Dajale smo prostor iskrenosti.

Ljubek pristen dan poln ljubezni!

Cmok! Cmok!













P.S.: Naj sonce posije v vse naše kotičke, ki še jih skrivamo pred sijajem. Danes objemamo vse! Sočutni smo do sebe. Čas je, da zasijemo v vsej svoji lepoti. Srce je naš kompas! Tako je!  Brooke Fraser - Something In The Water (https://www.youtube.com/watch?v=8Axj-xvyz8M)

torek, 1. januar 2019

Pa to ja!!!

Danes sem srečna kar tako. Ker sem lahko. Povežimo se s svojim srcem. To je naš kompas! Tako je!
Kako sem osvežena. To pa mi vedno da dober spanec, zajtrk in še prej zeleni sok.

Vedno poslušam med miksanjem in stiskanjem soka Louise L. Hay raido. Radio za mojo dušo. Sredi tega procesiranja soka, sem kar nehala! Slišala sem nekaj tako sijajnega, da sem si morala zapisati!

Kaj lahko danes naredimo, da najbolj spoštujemo sebe?

Uh, kako je to prevesti iz anglešščine. V tem jeziku mi je čisto logično, kaj je želela Nancy Levin povedati. (What can you do today, that honor yourself?)

Kaj lahko narediš danes, da spoštuješ samo (samega) sebe?

Tako, zdaj pa že zveni boljše. Tako mi je bolj všeč. Definitivno priporočam Nncy Levin v kakršni koli obliki.

Potem pa še je rekla to!

Kako to narediš, da je pri drugih deževno, pri tebi pa sončno, kljub temu!

Uh, kako sem se pustila drugim vremenskim vplivom. Tako je zdaj to! Uh, to pa si želim!!! Lepo sončno vreme, ne glede na druge nevihte. Hej, vidim, da preživljaš vihar. Grem zdaj malo na sprehod.
Nekaj drugega bi še rada napisala. Zdaj smo obdelali komaj eno vprašanje. Kaj pa številka dve?

Kaj lahko danes naredim zase kot izraz ljubezni do sebe?

Kaj bi danes bil najvišji izraz ljubezni do sebe?

Vem. Kaj ni to čudovito?! Samo ti dve vprašanji in drugačne odločitve danes, pa ti lahko spremenijo življenje. Meni. Vsaj meni. Pa saj to je dovolj. Kot bi se vozila v megli. Potem pa pridem malo višje, in je kar ni več.

Pa še to, če imamo rezervoar nege do sebe in ljubezni do sebe čisto na nuli, je potrebno nekaj časa, da se spravimo do prve črtice. Tam, ko potem rezerva neha utripati rdeče. Ne prehitro obupati. Kaj pa imam dati drugih, če same (sami) nismo polne (polni)? Tečnost? Zagrenjenost? Ne hvala, tega tako ima vsak preko preveč.

Ljubek pristen srečen ljubeč dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!













P.S.: Življenje je tukaj, da ti stoji ob strani. Življenje te ljubi! Si pustiš? Odpiraš srce ljubezni? Danes je tvoj dan! Pusti da te življenje objame s svojim nežnim toplim ljubečim objemom! Jules Larson - You Know It's True (https://www.youtube.com/watch?v=IYwgGTIsQdo)

ponedeljek, 31. december 2018

K A T E J A : Spiced with tiny diamonds!

Hi my Beloved!

How fable is it to be what I am. Not what I am. Who am I. As the soul. Let me become more fluid for the soul, it flows through me. Let it shine with its light and beauty in fullness. I'm enjoying this.


Today is the most magical day to date! I open up to all the beauties of magic. I'm attracted to them even more in my life! My heart is my compass! That's right!


What pleased me even more, I have time to explore the soul! This is my pure luxury. Me. Silence. Gentle music. Countless fresh writing sheets. Exploring the depths of my soul. Playfulness.  Heartwarming. Love. I like to discover freshness and aliveness in me!


My life is precious! Today! Here! Today is also a time for pampering!


Every day in my life is a happy ending. It's like a fresh movie every day. Unless I give it a repetition, and I repeat it again. Nevertheless, there are always pieces of freshness. A wonderful sunset, which is almost after lunch ... colorfulness and tenderness of colors always fascinate me.


Now, to my favorite color! Not just that! This is the most beautiful piece of clothing I've ever found! Divine! Live hot pink! Spiced with tiny diamonds! Splendor!!!
                        
                             
A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Posuto z drobnimi diamantki!


Hej moje drage, moji dragi!

Kako mi je fajn biti to, kar sem. Ne, kar sem. Kdo sem. Kot duša. Naj postajam vedno bolj pretočna za dušo, se pretaka skozi mene. Naj sije s svojo svetlobo in lepoto v polnosti. Uživam v tem.

Danes je najbolj čaroben dan do zdaj! Odpiram se vsem lepotam čarobnosti. Privlačim jih še bolj v svoje življenje! Srce je moj kompas! Tako je!


Še bolj pa me veseli, da imam čas za raziskovanje duše! To pa mi je čisto razkošje. Jaz. Tišina. Ali nežna glasba. Nešteto prostih listov za pisanje. Raziskovanje globina moje duše. Igrivosti. Srčnosti. Ljubezni. Rada odkrivam svežino in živost v sebi!

Moje življenje je dragoceno! Danes! Tukaj! Danes je tudi čas za razvajanje!


Vsak dan je v mojem življenju srečen konec. Vsak dan je kot nov svež film. Razen če ga ne dam na ponavljanje in ga ponovim znova. Vseeno pa so vedno koščki svežine. Čudovit sončni zahod, ki je že skoraj malo po kosilu… barvitost in nežnost barv me vedno očara.

Zdaj pa k moji najljubši barvi! Pa ne samo to! To pa je najlepši kos oblačila, ki sem ga našla to leto! Božansko! Živo roza barve! Posuto z drobnimi diamantki! Krasota!!!


Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!