sobota, 26. november 2022

Poslušam svoje srce: Hvala za pohvalo!!!

Poslušam svoje srce: Hvala za pohvalo!!!: Zanimajo me resnično raznolike stvari. Zadnje čase pa sem se navdušila za vlaganje, no saj to mi je bilo vedno v veselje. Vse raziščem in se...

Poslušam svoje srce: Dnevna hrana za dušo!

Poslušam svoje srce: Dnevna hrana za dušo!: Jaz sem definitivno za to, da se dnevne rutine (ne samo umivanje zob) dvigovanje našega duha, duše, telesa, misli in srca – res izvajajo dne...

Poslušam svoje srce: Srčna srečanja

Poslušam svoje srce: Srčna srečanja: Zdaj imamo v družini slavljenko in brala sem čudovito globoko knjigo Josipe Prebeg in Alenke Rebula Pristno praznični: potovanje v nove svet...

Hvala za pohvalo!!!

Zanimajo me resnično raznolike stvari. Zadnje čase pa sem se navdušila za vlaganje, no saj to mi je bilo vedno v veselje. Vse raziščem in se poglobim, kako nekaj deluje. Počutila pa sem se malo nelagodno, ko me je prijateljica pohvalila v skupini, da če ima kdo kaj, da lahko mene vpraša. Pa saj sem jim pomagala, ampak, da bi jim predavala, pa mi je bilo malo preveč.

Zanimiva beseda predavala, kot bi jim nekaj predajala. Naprej. Moje znanje in izkušnje. Mogoče pa. Naj me pot poslanstva najde tudi na tem področju, če mi je namenjeno. Zdaj se predajam.

V sebi sem ob času pohvale kar čutila cmok. Kaj malo pretirava? Zakaj me izpostavlja? Saj lahko to lepo izpeljemo brez, da moram biti položena v središčno točko.

Namesto, da bi sprejela pohvalo, sem čutila breme negotovosti. Kaj pa če bi sprejela pohvalo? Saj sem res vse pogledala, kaj se je dalo in šla v detajle. To me zanima, zato sem še vedno v procesu raziskovanja.

Dobro. Sprejemam pohvalo. Hvala!

Kaj sem res tako navajena, da se ljudje negativno odzovejo in se vedno nekaj vmešavajo v moje življenje, ali me kritizirajo, obsojajo, da mi je potem težko sprejeti pohvalo?!

Kaj če bi spremenila pričakovanja?

Vem, da je Wayne Dyer rekel, da pričakuje in domneva, da se pogovarjajo dobre stvari o njem. Tudi Louise L. Hay je imela čudovito afirmacijo: »Ljudje me imajo radi, kamorkoli pridem.«

Kaj če bi domnevala, da me imajo ljudje radi in da govorijo dobro o meni?

Se sama preveč obsojam, kritiziram, sem prestroga do sebe? Iščem popolnost? To je verjetno glavno ozadje vsega. Danes je dan za milino in sočutje. Zdaj je čas, da se bolj prepustim lepotam svoje duše in se sprostim v to, kdo sem v resnici.

Ne bom več žalila Boga, da je ustvaril karkoli manj kot čisto popolnost – mene (in tebe). Zdaj praznujem kdo sem. S sočutjem sprejemam vsa svoja občutja in se z milino pomikam naprej. Zdaj je moj čas!

Danes sprejmi pohvalo z odprtim srcem in se zahvali.

Ljubek kreativen lep šarmanten živahen spontan edinstveno srčkan dan!



🌷 P.S.: Vredna si dobrega življenja, zato odpri svoje srce vsakdanjim čudežem, ki te obdajajo prav zdaj! zavedaj se svojega izjemnega bogastva v vseh pogledih!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️  Zabavaj se! https://youtu.be/dY0p5j7M9Lo

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Ed Sheeran - Thinking Out Loud ... https://youtu.be/lp-EO5I60KA

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

petek, 25. november 2022

Dnevna hrana za dušo!

Jaz sem definitivno za to, da se dnevne rutine (ne samo umivanje zob) dvigovanje našega duha, duše, telesa, misli in srca – res izvajajo dnevno. Tako kot jemo dnevno. Samo, da je hrana za dušo vsakega posameznika drugačna.

Včeraj sem se tako navdušila nad koraki. Naredila sem jih 20.000! zares! Bila sem nekaj časa v postelji, ker sem potrebovala počitek, zdaj pa toliko!

Moje telo je prav srečno! Jaz sem srečna! Gibanje je rutina, ki mi je primanjkovala. Odlašala sem s sprehodm do konca, dokler me ni minilo. Vse sem postavljala prej.

Tako kot imam jutranjo rutino pisanja in vsega ostalega, je zdaj na urniku tudi sprehod. Končno!

Afirmacije pomagajo, če jih govorimo, dokler sami sebe ne prepričamo, da je res. Potem se kaže vedno več dokazov v prid afirmacije, ki smo jih prej gladko spregledali, saj nismo dajali niti možnosti, da želeno obstaja v realnosti.

Vse deluje, če le izvajamo naše rutine. Meditacija. Molitev. Čantanje. Karkoli ti napolni srce. Branje, karkoli te navdihne, da živiš še bolj pristno iz srca. Saj dihali tudi ne bi samo enkrat na teden.

Danes vzpostavi rutino. Potem pa jo izvajaj. Samo to. Dovolj je! Kajti naše duše si želijo hrane, ki nas poživi in zalije, da se razcvetemo v naše pristno poslanstvo – da smo srečni!

Ljubek srčkan jasen blažen optimističen fantastičen kreativen živahen pester mavričen dan!



🌷 P.S.: To ne pomeni zanikanje čustev in barvanje preko pozitivizma, ampak sočutje do sebe in izražanje čustev na zdrav način – vsak dan sproti – zame je to dnevnik, tebi pa mogoče prijateljica ali drevo, ki ti res prisluhne!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️  Zabavaj se! https://youtu.be/dY0p5j7M9Lo

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Ellie Goulding - Love Me Like You Do ... https://youtu.be/AJtDXIazrMo

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

četrtek, 24. november 2022

Srčna srečanja

Zdaj imamo v družini slavljenko in brala sem čudovito globoko knjigo Josipe Prebeg in Alenke Rebula Pristno praznični: potovanje v nove svetove, ki jih še niste odkrili in ki prebujajo najlepše v življenju.

Tako lepo pišeta, da so prazniki srčna srečanja, ne pa zasipanje z obveznostmi in obdarovanji. Seveda je obdarovanje lepo, če prihaja iz srca in ni dokazovanje ali pričakovanje povračila, ampak pozornost izbrana posebno za slavljenko. Pristnost je prva.

Koliko sploh želimo biti vpleteni?

Ne samo za nas, ampak tudi za druge. Svobodno voljo imamo in prav je, da se vsak udeleži, kot zmore in je pri volji, ne glede kaj kdo prinese v krog – ampak ostajamo v svojem razpoloženju – pristni.

Prazniki niso tekma obilja vsega, izpolnitve vseh nerazumnih želj in pomiritev vseh odnosov. So odmor, oddih od vsakdanjika. Zato prisluhnimo svojim potrebam, kaj si zares želimo in s kom si želim praznovati.

Vzemimo si odmore vmes, da vidimo, če smo še pri stvari ali smo že avtomatski in samo funkcioniramo iz vloge – ali smo resnično prisotni.

Velikokrat začutim, da grem preko sebe, ko mi že več ni. Tudi pri dolgih telefonskih pogovorih. Takrat je prav, da se poslušam in rečem: »Stop. Ne zmorem več. Nisem več prisotna. Lahko to poveš na kratko. Ali lahko drugič nadaljujeva?«

To je spoštovanje moje in njihove energije, saj sem samo tako lahko polno prisotna v vseh trenutkih in še zadovoljna s sabo, da se ne podajam v nekaj, kjer več nisem iskreno prisotna.

Pristnost je ključ, da se res začutiš. Kaj si želiš? Kaj si zares želiš?

Pa še to je omenjeno v knjigi, da uživanje vsebuje besedo živ, da se počutimo žive, ko uživamo! Torej je to ključnega pomena za naše življenje! Kako lahko danes malo več uživaš? Kaj je tvoj občutek živosti?

Lep ljubek luškan edinstven prazničen pristen bleščeč užitka poln dan!



🌷 P.S.: Naj se mavrica pristnosti razbohoti v tvojem srcu. Zaupaj si. Ti veš, kaj potrebuješ in rabiš.

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️  Zabavaj se! https://youtu.be/dY0p5j7M9Lo

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Black Cat White Cat - Emir Kusturica ... https://youtu.be/M3MfuFoULYI

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

sreda, 23. november 2022

Poslušam svoje srce: Prvi korak. Sprejemanje.

Poslušam svoje srce: Prvi korak. Sprejemanje.: Kako preseči vibracijo frustracije in se dvigniti v višje vibracije? Lahko sprejmem, kar se je zgodilo. Lahko občutim mir. Lahko celo hval...

Prvi korak. Sprejemanje.

Kako preseči vibracijo frustracije in se dvigniti v višje vibracije?

Lahko sprejmem, kar se je zgodilo. Lahko občutim mir. Lahko celo hvaležno sprejmem, da se je tako hitro izkazalo, kako in kaj. Lahko pa seveda najprej izrazim jezo in frustracijo in vse negativne stvari. Ne bomo glazirali in kremali torte, če še je notranjost surova! Najprej dobro zapecimo biskvit!

Priznajmo si, kaj čutimo.

Potem je takoj olajšanje.

Če ni takoj, počakaj še nekaj trenutkov. (Včasih traja dni, ali (ne bi rada niti priznala) tudi tednov.)

Kar je – je. S tem se ne morem kregati, ker že je. Obstaja. Lahko pa sprejmem. Mogoče. Tu je. Tako je. to je neznanska točka moči. To ni predaja. Ali vdaja. To je sprejemanje. Je kot je – in kaj lahko zdaj naredim drugače? Kaj sem se naučila?

Prišlo je kot zakrito darilo z namenom, da mi razkrije lepoto. Čeprav na prvi pogled izgleda ravno obratno! Vse je izraz ljubezni, tudi to. Mogoče sem bila obvarovana. Mogoče. Mogoče pa je samo dragocena lekcija, da me obvaruje še pred večjo škodo.

Sprejemanje.

Lekcija zame?

Kaj sem se zares naučila?

Kaj lahko drugič naredim boljše?

Zdaj pa je čas, da se neham trpinčiti. To ne pomaga. Samo več smole in lepljivih čudnih podobnih situacij privablja, kot drek muhe. Nekaj takega. Zato sem mila s sabo. Zato sem nežna s sabo. Zato si dam čas. Ne rabim biti spravljena v harmonijo v sekundo dvajset. Ampak lahko dopustim dve sekundi, da se pomirim. In več kot sem se pripravljena učiti, lažje je sprejeti lekcije. Najprej samo padem v blato, drugič že padem premišljeno, tretjič je že skoraj elegantno. Življenje ni igra ostati čist, ampak da pademo in se poberemo, ko zmoremo. To je dovolj. Smo v areni življenja. Logično, da kdaj pademo.

Danes uživaj v pristnosti pobiranja ali na vrhu gore!

Uživaj, da si ti – ti.

Ljubek sončen sijoč pester uživancije poln radosten vesel sočen živahen mavričen edinstveno harmoničen kreativen miren dan!



🌷 P.S.: Življenje te vsak dan poljublja s poljubi ljubljenosti! Nastavi lička! Odpri srce! Tam je dom ljubezni!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️  Zabavaj se! https://youtu.be/dY0p5j7M9Lo

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Bruno Mars - Just The Way You Are ... https://youtu.be/LjhCEhWiKXk

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

torek, 22. november 2022

Poslušam svoje srce: Prispevaj pristnost!!!

Poslušam svoje srce: Prispevaj pristnost!!!: Jasno mi je, da je vse, kot je prav. Točno zdaj v tem trenutku! Vse se razpleta čudovito. Vedno sta dve strani kovanca. Kaj bom gledala da...

Prispevaj pristnost!!!

Jasno mi je, da je vse, kot je prav. Točno zdaj v tem trenutku! Vse se razpleta čudovito.

Vedno sta dve strani kovanca. Kaj bom gledala danes? Obrnjeno navzdol ali navzgor?

Imam toliko časa, ker je vikend in prav prija mi! Rada imam čas zase, da lahko delam – nič.

Navdušila sem se nad mini hiškami. Nekatere so zgrajene kar na prikolici! Prav zabavno je gledati, kako hiška dobi osebno noto, ko jo opremljajo in dekorirajo – udomačijo – različni ljudje. Meni so več take – pisane – domače – barvito domače – pristne. Edinstvene. Odraz osebnosti in potreb ljudi, ki živijo tam.

Res ne rabimo veliko.

Jaz bi imela kavč, kuhinjo, kopalnico s kadjo in udobno posteljo in veliko pokrito teraso, kjer bi ustvarjala. To je to. Pa še eno sobo. To pa je res to. Vse je tako lepo urejeno in pristno in meni pisano na kožo. Najbolj dragoceni pa so mi sončni vzhodi in zvezde ponoči, pa seveda polno dišečih vrtnic okoli hiše. To je dovolj.

Na koncu vidimo, da nas v resnici ne zadovoljijo stvari, ampak ljudje s katerimi živimo in drobne radosti in povezanost z naravo - notranjo in zunanjo. Drobni trenutki sreče, ko začutim povezanost z vsem in mir v srcu. Tako kot zdaj samo slišim v ozadju šumenje dreves. Bližina šteje.

Danes bi se rada počutila bolj povezano. Kako lahko jaz prispevam?

S petjem! To pa bi bilo smešno! Peti ne znam, mi je pa v veliko veselje.

Kaj pa če prispevam z dobro voljo?

Kaj pa če prispevam s srčnostjo?

Danes prispevaj tako – da si ti – ti! To je največ, kar lahko podariš!

Ljubek mavričen srečen pisan igriv spontan radosten vesel nagajiv poreden lahkoten ljubeč pristen okusen izjemno srčkan sočen dan!



🌷 P.S.: Zaupaj si! Dovolj si! Že zdaj si popolna!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️  Zabavaj se! https://youtu.be/dY0p5j7M9Lo

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Oliver Dragojević - Kad mi dođeš ti ... https://youtu.be/6wXybwOYVMc

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !


ponedeljek, 21. november 2022

Poslušam svoje srce: Nekaj veličastnega!!!

Poslušam svoje srce: Nekaj veličastnega!!!: Zelo rada gledam kuharja Jamie-a Oliver-a, kako z lahkoto kreira nove jedi. Vedno je enostavno in zanimivo. Danes pa sem preizkusila nov rec...

Poslušam svoje srce: Stabilnost srca

Poslušam svoje srce: Stabilnost srca: Vsak si izbira svoje prijatelje. Smo odsev ljudi s katerimi se družimo. Lahko se obdamo z vsem mogočim tudi s spleta. Dobrim ali slabim. Vča...

Nekaj veličastnega!!!

Zelo rada gledam kuharja Jamie-a Oliver-a, kako z lahkoto kreira nove jedi. Vedno je enostavno in zanimivo. Danes pa sem preizkusila nov recept. Rekla bi, da je mešanica med pasuljem in polnjeno papriko. Verjetno sem prehitro dodala polnjeno papriko, ker je prišla iz tega fižolova juha s papriko! Mogoče bi morala še malo pustiti povreti. Sem že pozabila kakšno malenkost iz recepta. No, saj recepta sploh nisem imela. Bolj je bilo to delo po spominu!

Ampak vseeno je bilo zabavno!

Preizkusila sem neki novi recept! Drugič bo že boljše! Komaj čakam!

Prav zabavno je kaj novega poizkusiti. Prav srčno in srečo se počutim. Saj ni treba da je ustvarjanje veličastno kot Picassovo, no pa saj kuhanje je veličastno! Hrani naša telesa, družimo se, ustvarjamo, se učimo, radostno rastemo!

Kaj pa boš ti danes preizkusila kaj novega?

Kaj te vleče?! Zdaj sem se spomnila, da sem si želela narediti pleten kvačkan cekar za poletje! No poletja je že konec! Ampak vseeno!!!! Lahko pa ga skvačkam čez zimo za drugo poletje! Pa še znam jaz kvačkati? To ni več teoretična debata, to je potrebno praktično izvesti! Lahko bi ga kar tudi spletla z velikimi pletilkami, pa bi bilo isto vznemirljivo!

Ustvarjalni sokovi se že pretakajo!

Kaj pa si ti želi ustvariti danes? Imaš kaj volje?

Včasih namenim gledanju videjev toliko časa, da mi nič ne ostane za ustvarjanje. Pa potem čas mine in nič zares ne nastane. Kot bi se ujela v past in bi tam obtičala priklenjena.

Zato danes namenim vsaj nekaj minut negovanju svoje ustvarjalnosti. Zdaj si grem pogreti spojen pasulj s polnjeno papriko, pa da vidim, če se bo dalo kaj zgostiti!

Zabavaj se danes!

Naj bo to najlepši dan do zdaj!

Ljubek hvaležen pisan mavričen ljubezniv bogat srčkan živahen jasen pester radosten bleščeč pristen dan!



🌷 P.S.: Vse, kar izhaja iz tebe, je dragoceno. To je tvoje! To si ti! Zdaj pa se priklopi na Ljubezen in vse se neštetokrat pomnoži! Sij, moja draga, uspevaj – cveti! (Zato si tu!)

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️ Strast!  ❤️  https://youtu.be/wVxACR0KQpg

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Queen - Crazy Little Thing Called Love ... https://youtu.be/zO6D_BAuYCI

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

nedelja, 20. november 2022

Stabilnost srca

Vsak si izbira svoje prijatelje. Smo odsev ljudi s katerimi se družimo. Lahko se obdamo z vsem mogočim tudi s spleta. Dobrim ali slabim. Včasih pa se kaj izkaže za obratno, kot je izgledalo na prvi pogled.

Zato je pomembno, da prisluhnemo svojemu srcu. To ni najbolj glasen glas daleč okoli. Niti ni strog glas ali avtoritativen. Je tih nežen mil glas, ki pa vztrajno ponavlja eno in isto, dokler sporočilo ni prejeto.

Slišiš? Zares slišiš?

To je tako kot s srčnimi željami. Lahko nas premamijo druge stvari, ki so trenutno bolj vabljive in bleščeče na zunaj, a ta notranja želja, hrepenenje ostaja. Nežno vabilo, da se zares povežemo s svojim srcem in uresničimo svojo usodo. To nam daje izpolnjenost in polnost doživetja in življenja. Pristnost. Srčne želje. Zakladi srca. Toplina in bližina ljubih.

Počutim se ljubljeno, slišano in vzeto resno.

Mi je pa prava svoboda, da sem lahko pristna.

Moja ljuba sestra praznuje okroglo obletnico in leta so mi dala določen pogum, da večkrat povem zares, kaj si mislim. Mogoče pa niso leta, ampak notranja modrost. Vem, da sem polna znanja, ampak modrost je kombinacija akcije, ponotranjenega znanja in neuspelih poskusov. Želim si biti bolj modra kot pametna. Nad vso modrostjo pa vedno prevlada sreča. Še raje pa sem srečna, kot da imam prav.

Danes bodi pristna v vseh svojih vlogah. Čarobna si. Lepa si. Dragocena si. Sploh pa ne igraj vlog, ampak samo bodi polno prisotna v vsakem trenutku.

Ljubek mavričen srečen igriv radosten nagajiv lahkoten srčkan sijoč živahen kreativen cvetoč miren dan!



🌷 P.S.: Sledi svojemu srcu! Vodi te prav! Le zaupaj si!

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️ Strast!  ❤️  https://youtu.be/wVxACR0KQpg

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Fairground Attraction - Perfect ... https://youtu.be/txapREGWHp0

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !