četrtek, 24. november 2022

Srčna srečanja

Zdaj imamo v družini slavljenko in brala sem čudovito globoko knjigo Josipe Prebeg in Alenke Rebula Pristno praznični: potovanje v nove svetove, ki jih še niste odkrili in ki prebujajo najlepše v življenju.

Tako lepo pišeta, da so prazniki srčna srečanja, ne pa zasipanje z obveznostmi in obdarovanji. Seveda je obdarovanje lepo, če prihaja iz srca in ni dokazovanje ali pričakovanje povračila, ampak pozornost izbrana posebno za slavljenko. Pristnost je prva.

Koliko sploh želimo biti vpleteni?

Ne samo za nas, ampak tudi za druge. Svobodno voljo imamo in prav je, da se vsak udeleži, kot zmore in je pri volji, ne glede kaj kdo prinese v krog – ampak ostajamo v svojem razpoloženju – pristni.

Prazniki niso tekma obilja vsega, izpolnitve vseh nerazumnih želj in pomiritev vseh odnosov. So odmor, oddih od vsakdanjika. Zato prisluhnimo svojim potrebam, kaj si zares želimo in s kom si želim praznovati.

Vzemimo si odmore vmes, da vidimo, če smo še pri stvari ali smo že avtomatski in samo funkcioniramo iz vloge – ali smo resnično prisotni.

Velikokrat začutim, da grem preko sebe, ko mi že več ni. Tudi pri dolgih telefonskih pogovorih. Takrat je prav, da se poslušam in rečem: »Stop. Ne zmorem več. Nisem več prisotna. Lahko to poveš na kratko. Ali lahko drugič nadaljujeva?«

To je spoštovanje moje in njihove energije, saj sem samo tako lahko polno prisotna v vseh trenutkih in še zadovoljna s sabo, da se ne podajam v nekaj, kjer več nisem iskreno prisotna.

Pristnost je ključ, da se res začutiš. Kaj si želiš? Kaj si zares želiš?

Pa še to je omenjeno v knjigi, da uživanje vsebuje besedo živ, da se počutimo žive, ko uživamo! Torej je to ključnega pomena za naše življenje! Kako lahko danes malo več uživaš? Kaj je tvoj občutek živosti?

Lep ljubek luškan edinstven prazničen pristen bleščeč užitka poln dan!



🌷 P.S.: Naj se mavrica pristnosti razbohoti v tvojem srcu. Zaupaj si. Ti veš, kaj potrebuješ in rabiš.

💗 P.P.S.: Naročite se na moj kanal Kateja - Poslušaj svoje srce ❤️ poln navdiha ...  ❤️ Sledi svojemu srcu ❤️❤️  Zabavaj se! https://youtu.be/dY0p5j7M9Lo

🎻 P.P.P.S.: Malo glasbe za še lepši dan ... Black Cat White Cat - Emir Kusturica ... https://youtu.be/M3MfuFoULYI

☕ P.P.P.P.S.: Naroči se na dnevni navdih za lepši sr(e)čnejši dan na e-mail: katejadn@gmail.com !

Ni komentarjev:

Objavite komentar