sobota, 31. marec 2018

Opuščanje, sortiranje...

Sonce se je tako čisto nežno kazalo. Obkroženo s tančico oblakov. Skoraj samo pastelno, blago rumeno. Zdaj pa sije v taki veličin in jakosti. Popolno je. Skoraj me je zaslepilo, ko to pišem. Ampak prav prilega se malo sončnih žarkov na koži.

Neka lahkotnost je v zraku. Mogoče celo spomladanska. Malo si preurejam stanovanje. Čistim. Sortiram. Dajem stran, kaj mi ni več všeč.

Lahko bi enako naredila z mislimi. Kar mi ni več všeč in nočem, da se mi ponavlja, dam stran. Razmišljala bom o čem drugem. Sem že mislila napisati, ne bom razmišljala o tem. In boj ko si rečem, da ne bom, bolj se prikradejo podobne misli. In še več in še več. Samo fokus spremenim.

Opuščanje je pomembno. Sortiranje tudi.

Tako kot sonce posvetim na vse temne dele in se raztopijo. Nežna sem s sabo. Če bi znana boljše, bi naredila boljše. Zdaj pa znam boljše!

Spet smo imele temo vračanja v »telo mladostnice«. V dvajseta… Spet bi se nekatere vrnile. Res. Pa bi tako vse isto naredile, ker takrat pač nismo vedele boljše. Vse to nas je pripeljalo do boljšega odločanja zdaj. Zaradi vsega tega, kar se je zgodilo, še samo bolj vem, kar si želim. In tudi kdo sem. Bolj zaupam sebi. Bolj lepo ravnam s sabo. In to je že tudi začetek. Dobro izhodišče.

Nič iz preteklosti pa ni več pomembno. Ni vredno mojega sedanjega časa, da bi mi ga kradlo zaredi premlevanja nečesa, kar je že tako mimo. Nič ne morem spremeniti. Zdaj pa lahko spremenim vse, s tem, da se fokusiram na svojo srečo. Ustvarjalnost. Dom. In to je dovolj. Jaz sem dovolj!

Ljubek pristen dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je ustvarjanje polnosti sebe! Caro Emerald - A Night Like This (https://www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI)

petek, 30. marec 2018

K A T E J A : Purple with big red dots!


Hi my Beloved!

We talked about what was better, before we were in the twenties or now?


I was surprised that most would be back. It's so great to me now. I've never been more genuine before. I feel great in my body. I'm interested in other things. I got a bit deeper as a person.


I know better that success means happiness. I'm more me. I feel great in my skin.


Yesterday, I read such a good book. We always postpone happiness. We remember the old good times. Or we long for the future. Then all those nice moments will get away when I have the chance to be lucky. Now...


But today I will not let this loop catch me. I'm already laughing right now when I'm writing. My day is awesome!


Red and purple together? Of course! The coloring of the Easter eggs is approaching. I already imagine the red with purple dots. Or purple with big red dots. Life is too short to be held back. Or modest. Or colorless! Everything is in expression! In the fullness! Ourselves! Your happiness! Your authenticity! That's why we're here. And exactly this means this dress and of course red booties! Painted, colorful life!


Life loves you!


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Vijolične z velikimi rdečimi pikami!


Hej moje drage, moji dragi!

Pogovarjale smo se, kaj je bilo boljše, prej, ko smo bile v dvajsetih ali zdaj?

Kar presenečena sem bila, da bi bila večina nazaj. Meni pa je tako super. Nikoli še nisem bila bolj pristna. Odlično se počutim v svojem telesu. Zanimajo me druge stvari. Bolj sem se poglobila kot oseba.

Bolj vem, da mi uspeh pomeni sreča. Bolj sem jaz. Odlično se počutim v svoji koži.

Včeraj sem brala tako dobro knjigo. Vedno odlašamo s srečo. Spominjamo se starih dobrih časov. Ali hrepenimo po čem iz prihodnosti. Potem pa nam uidejo vsi ti lepi trenutki, ko imam priložnost za srečo. Zdaj...

Ampak danes ne bom pustila tej zanki, da me ujame. Že zdaj se smejem zraven ko pišem. Moj dan je čudovit!

Rdeča in vijolična skupaj? Seveda! Bliža se barvanje velikonočnih pirhov. Si že predstavljam rdečo z vijoličnimi pikami. Ali vijolično z velikimi rdečimi pikami. Življenje je prekratko, da bi bili zadržani. Ali skromni. Ali nebarvni! Vse je v izražanju! V polnosti! Sebe! Svoje sreče! Svoje pristnosti! Samo zato smo tukaj. In točno to pomeni ta obleka in seveda rdeči škorenjčki! Pisanost, barvitost življenja!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Od znotraj...

Vedno bolj vidim, da ne bi mogla brez globalne povezanosti. (V resnici ne vidim, ker poslušam večinoma. Medtem kot kaj »prčklam« po stanovanju… No pa saj vidim tudi, če gledam videe. Očitno sem vizualni tip! To pa ja! Lepota in sladnost sta mi v krvi! Imam oko za to!)


To mi je tako sredstvo navdiha. Enostavno. Priročno. Teme, ki me zanimajo so mi na dosegu takoj. Včasih je bilo zamudno. Obleči. Peljati. Knjižnica. Vse »prešnofati«. Izposoditi. Doma vse prebrati. In neverjetno sem uživala tudi v tem procesu. Uh, danes bi lahko šla kaj v knjižnico. Rada »brckam« po knjigah. Kar kličejo me. Vedno najdem pravo zame. Ali me ona najde? To ni nikoli ni bilo čisto jasno! Pa še tako dobro kavo imajo! Božansko! To pa je najboljše za na konec.

Knjige so mi že od nekdaj moja strast. Branje! Tudi pisanje. Vedno sem si želela biti pisateljica. To mi je naravno. To je del mene. Pač rada pišem. Tudi ko ne rabim! Pa saj sem, po srcu sem že pisateljica. Tu sploh ni debate!

No tako sem danes zjutraj med kuhanjem kave poslušala mojo ljubo Anito Moorjani! Naslov je bil življenje od znotraj navzven. Govorila je o tem, da če živiš s srcem, potem se vse ozdravi. Fizične bolečine. Depresije… Vse. Več časa je pomembno nameniti notranjemu svetu kot zunanjemu.
Življenje živiš od znotraj navzven. Ljubezen do sebe je zdravilo za vse bolečine. Da če si srečen, potem vse to izgine, tudi depresije in tako. Zanimivo. To pa so vitamini za dušo! Zdaj pride v Zagreb in z veseljem bi jo spoznala v živo!

Ljubek srčen pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Cmok!









P.S.: Cenimo se danes, ker smo tega vredni! Mate Mišo Kovač - Samo nas nebo rastavit može (https://www.youtube.com/watch?v=Rf47NkkBzuA)

četrtek, 29. marec 2018

Neprecenljivo dragocene...

Rada bi počastila vse mame na svetu! Izjemne ste.

Nihče te ne pripravi prav na ta izziv materinstva. Zgodi se. Otroci in mame smo tako različni, da sploh ni nekih relevantnih pravil. Največ, kar si želim za mojega otroka je, da bi bil srečen.

Navsezadnje pa sploh ni moj, samosvoj je. Svoje življenje ima. Svoje poslanstvo. Svoje cilje. Svojo naravo! Bila sem samo posrednica med stikom duše in telesnega. Sem še malo!

Materinstvo mi je tako dragoceno, ker sem rada mama. Užitek je gledati otroka, kako raste in kako se veča njegova kapaciteta. Seveda so že kot majhni neprecenljivi. Kar vidim tiste iskrice v očeh. Željo po igri in smehu. Kako se vedno bolj oblikuje.

Zdaj je že sin večji od mene. Še vedno mi je v veselje opazovati njegove faze izražanja pristnosti.

Zanimivo. Drugače, ko je bil čisto majhen in zdaj. In prav je, da je tako. Tudi on dozoreva. Ponosna sem na svojega sina! Pravo veselje in radost je!

Ponosna pa sem tudi na svojo mamo. Koliko je doživela stvari v življenju, kaj vse se ji je zgodilo. Izjemna ženska je. Močna. Sočutna. Še vedno na hece in za zabavo. Ali vedno bolj. Še bolj so dragoceni trenutki skupaj. Še bolj so dragoceni pogovori. Še bolj jo cenim zdaj, ko sem tudi sama mama. Razumem, je zakomplicirano, ampak tudi zabavno!

Kaj je šele moja babica dala skozi, pa je vedno bila tako srčna oseba! Ne glede, kaj se ji je zgodilo. Ponosna sem na svojo mamo, na njeno mamo in vse mame sveta! Dovolj dobre mame smo! In to je dovolj v tem svetu hitenja in norenja!

Danes pa slavimo svoje materinstvo! Mogočne ženske smo! Lepe v vsej svoji raznilikosti!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje te ljubi! Ansambel GLAS - KDOR SRCU SLEDI (https://www.youtube.com/watch?v=Y94zDL3xyCE)

sreda, 28. marec 2018

K A T E J A : Purple spring?


Hi my Beloved!

I do not care what you think. Life is so fun for me. I do not care. I like it so much. I'm sorry you're upset, but I do not care. I do not care what you think.  



I listen to Abraham (Esther Hicks). I really adore their lightness and the sense of humor. Playfulness. I want more of this for myself.


I want to be expressed in fully in this life.


I appreciate the little pleasures and pampering that are so valuable. Laugh. Coffee. Twisted in soft fluffy dressing gown. I give the day free hands to bring me full of nice moments. Just because I am…


Hey, how wild music. It's just right. Now I know that I am awake. Or, if I had not been before, I'm sure now... intoxicatingly good. I can become dependent. In a good sense. Just a bit of music and I'm feeling great. Better. Better. Even better. The best!


For too long was the snow here. Finally, a little spring colors. The sun. Not in strong, wild shades. Just as little taste. I wear a skirt from artificial leather. Thin sweater. A belt from the previous century. Probably... But it works fresh together. The jacket also has purple lines on it. Now, I'm ready for the spring!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!


**

SLO: K A T E J A : Vijolična pomlad?

Hej moje drage, moji dragi!

Vseeno mi je, kaj si mislijo. Življenje je tako zabavno zame. Vseeno mi je. Meni je tako všeč. Žal mi je, da si razburjena, ampak vseeno mi je. Vseeno mi je, kaj si misliš.
Poslušam Abrahama (Esther Hicks). Prav obožujem njihovo lahkotnost in smisel za humor. Igrivost. Tega si želim več zase.
Želim se izrazit v polnosti v tem življenju.
Cenim male užitke in razvajanja, ki so tako dragoceni. Smeh. Kava. Zavitost v mehkobo puhaste jutranje halje. Dnevu dam proste roke, da mi prinese polno lepih trenutkov. Kar tako, ker sem.
Hej, kako divja glasba. Prav paše. Zdaj saj vem, da sem budna. Oziroma, če še prej ni sem bila, sem zdaj sigurno… Omamno dobro. Lahko postanem odvisna. V dobrem smislu. Samo malo glasbe in se že počutim izjemno. Boljše. Boljše. Še boljše. Najboljše!
Predolgo je bil sneg. Končno malo pomladanskih barv. Sonca. Ne še v močnih, divjih odtenkih. Samo tako malo, za okus. Oblečeno imam krilo iz umetnega usnja. Tanki puloverček. Pas iz prejšnjega stoletja. Verjetno... Ampak skupaj deluje sveže. Jakna ima tanke tudi vijolične črte na sebi. Zdaj pa sem pripravljena na pomlad!
Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Kar tako...

Kaj pa motivacija? Od znotraj navzven seveda?! Zakaj si sploh kaj želimo? Samo zato, ker mislimo, da bomo potem srečni!

Sem lahko srečna ne glede na vse? Sem lahko srečna kar tako? Sem lahko srečna, ker je ponedeljek? Sem lahko srečna, ker je nedelja? Sem lahko srečna, ker je torek? Kdaj koli. Mislim, da dnevi tedna nimajo nič s tem.

Sem lahko srčena ne glede na vreme? Tudi ko sneži in si moram avto pomesti dol? In to traja bolj dolgo kot kar dolga vožnja? Tudi po dežju? Tudi ko je megledno. Vreme tudi nima nič s tem. Uživam lahko v čiščenju snega, ko mi pade sneg za rokav, za škorenjčke. Se mi prilepi na peto, da imam potem moker madež. Lahko uživam tudi ob tem.

To so zunanji dejavniki. Sploh niso pomembni. Če sem srečna, sem tako srečna. Ne glede na karkoli.
Ne glede na neprijazne ljudi? Imajo pač slab dan ali kakšne probleme, ki so jih čisto posrkali noter. Ti še najbolj potrebujejo sočutje. Verjetno se jim preveč dogaja in so obremenjeni. Lahko sem srečna njim navkljub.

Vedno znam poiskati nekaj zabavnega. Ali vsaj smešnega. Ali vsaj norega. Ali vsaj pozitivnega. Zato mi je potem v življenju lepše. Lahko se smejim vsem neumnostim, ki sem jih naredila. Lahko se smejim vsem neumnostim, ki so se mi zgodile. Prav zabavno je! in verjamem, da še bo več zabavnega prišlo k meni. Prav vleče me! Smeh. Norčije! Zabavnost! Pogovori z zanimivim preobratom!

To sem jaz! To je moj pravi jaz! Tudi prijaznost. Včasih. Pogosto! Tudi do sebe. Včasih. Vedno bolj pogosto!

Življenje je situacijska komedija! Vsak dan z novim naslovom!

Rada imam svoje življenje!

Ljubek sijoč dan poln sonca ljubezni in ustvarjalnosti!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je polnost. Zdaj! Ed Sheeran - Thinking Out Loud (https://www.youtube.com/watch?v=lp-EO5I60KA)

torek, 27. marec 2018

Dovolj!?! No!!!

Dobro, da je posijalo sonce. Bo dovolj snega za to zimo? Dovolj za to pomlad?

Včasih je bolje ne gledati nazaj. In se samo veseliti sonca. Teh puhastih oblakov. Mislim, da bi kar morala izbrisati besedo včasih. Vedno je bolje gledati sonce, bele razkuštrane neenakomerne oblake na nebu. Vse, kot je zdaj. Vedno je boljše gledati, kar je super v mojem življenju.

Svežina, sočnost, vitalnost vse je zdaj. Vse se pretaka skozi. Ideje. Navdih. Potovanja. Kaj vse še bo. Ampak že zdaj je super.

Rada imam te dneve. Take, kot je danes. V družinskem gnezdu, zavetju. Domačnosti. Toplini. Polno smeha in zabavnosti. Sproščenost. Dobra hrana. Kava, ki ima penice na vrhu. Moja najljubša skodelica. Pogovori. Razigranost.

Res je super biti doma.

Je pa enako super kam iti. Koliko smeha je bilo lani med raznolikimi dogodivščinami. Situacijska komedija v vseh pogledih.

Tako smešno je bilo, kar sem prebrala na instagramu. Če zahteva nedrc ali spodnjice, ni zame danes. Kako dobra misel! Obožujem! vedno prav pridejo taki dnevi. Balzam za dušo. Sonce za srce. Sama ljubezen vsenaokrog. Čutiš te vibracije igrivosti? Čutiš to sonce na koži!

Čas je, da živimo od znotraj navzven! Pomembna si! Pomemben si!

Ljubek dan poln barvitosti in sonca v srcu!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje je pestro in ljubko v vseh pogledih! Sway - Dean Martin (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)

ponedeljek, 26. marec 2018

K A T E J A : Wild!


Hi my Beloved!

What about the spring of my life? Does it already spread?

  

I have such a beautiful life. This is my best life yet. I'm immensely satisfied. I have a wonderful comfortable home. A bedroom with a huge bed where I sleep like an angel. I'm creating. 


I’m at home in a city that is lovely, domestic. It’s quite cute. I appreciate that I have everything so close. Coffee shops. Shops. Of course essential... The car that I have, the freedom of movement also on long runs. I like here as I am. I have an invaluable family. Friends.


But I have to admit something. I'm amazingly enjoying good food. Today I've made such a good breakfast. Divine. If that's how the day starts, then nothing can go wrong.


Every day is like holiday somehow! A gift! We got new twenty-four hours to take advantage of them. Not in the sense of squeezing, but using them the best we can. With something creative. Smiling.


Spending time with family... (I also do not in the sense of: “We are going to survive! And then we drag ourselves through the day with no energy! No, it's not so bad! It's not a bare survival! It’s pure pleasure to be with others in fullness. Accepting them in fullness and being with them in the fullness of what you are. This is a pleasure!)


It’s a lot of ways, which are dear to me... It's full of opportunities that these twenty-four hours are the most beautiful until now.


Here is the comfort first. And this comfort is printed with animal patterns. Tennis shoes. Soft as melted butter. Leggings ... more comfort ... and a sweater dress pink color. Wild… Smooth and spiced with a white coat. Lovely. Simple. It's just right to ride a bike around the city. Nevertheless, chic.


Have the nicest lovely happy pink day!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Divje!

Hej moje drage, dragi!

Kaj pa pomlad v mojem življenju? Se že kaj širi?
Imam tako lepo življenje. Tako lepo mi še sploh ni šlo. Neznansko sem zadovoljna. Imam čudovit udoben dom. Spalnico z ogromno posteljo, kjer spim kot angelček. Ustvarjam. 
Doma sem v mestu, ki mi je ljubko, domače. Zlezlo mi je pod kožo. Cenim, da imam vse tako blizu. Kavarnice. Trgovine. Seveda bistveno. Avto, da imam svobodo gibanja tudi na dolge proge. Rada sem tukaj kot sem. Imam neprecenljivo družino. Prijatelje.
Nekaj pa moram priznati. Neverjetno uživam v dobri hrani. Danes sem si naredila tako dober zajtrk. Božansko. Če se mi že dan tako začne, potem ne more iti nič narobe.
Vsak dan je po svoje praznik! Darilo! Dobili smo novih štiriindvajset ur, da jih izkoristimo. Ne v smislu izžamemo, ampak jih izkoristimo najbolje, kar lahko. S čim ustvarjalnim. Nasmehom.
Preživljanje časa z družino… (Tudi tu ne mislim dobesedno preživljanje. V smislu: Gremo se, kdo preživi! In se potem vlečemo skozi dan kot ožete »cunje«! Ne, tako hudo pa spet ni! Ne gre za golo preživetje! Gre za čisti užitek biti z drugimi v polnosti. Sprejemanje v polnosti in biti z njimi v polnosti tega, kar si. To pa je užitek!)
Polno je načinov, ki so mi ljubi. Polno je priložnosti, da je teh štiriindvajset ur najlepših do zdaj.
Tukaj je najprej udobje. In to udobje je potiskano s živalskimi vzorci. Tenis copati. Mehki kot stopljeno maslo. Pajkice... še več udobja... In pulover obleka nežno roza barve. Divje! Lahkotno in začinjeno z belim plaščkom. Ljubko. Enostavno. Ravno prav za vožnjo s kolesom po mestu. Vseeno pa šik.

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

-Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!