četrtek, 29. marec 2018

Neprecenljivo dragocene...

Rada bi počastila vse mame na svetu! Izjemne ste.

Nihče te ne pripravi prav na ta izziv materinstva. Zgodi se. Otroci in mame smo tako različni, da sploh ni nekih relevantnih pravil. Največ, kar si želim za mojega otroka je, da bi bil srečen.

Navsezadnje pa sploh ni moj, samosvoj je. Svoje življenje ima. Svoje poslanstvo. Svoje cilje. Svojo naravo! Bila sem samo posrednica med stikom duše in telesnega. Sem še malo!

Materinstvo mi je tako dragoceno, ker sem rada mama. Užitek je gledati otroka, kako raste in kako se veča njegova kapaciteta. Seveda so že kot majhni neprecenljivi. Kar vidim tiste iskrice v očeh. Željo po igri in smehu. Kako se vedno bolj oblikuje.

Zdaj je že sin večji od mene. Še vedno mi je v veselje opazovati njegove faze izražanja pristnosti.

Zanimivo. Drugače, ko je bil čisto majhen in zdaj. In prav je, da je tako. Tudi on dozoreva. Ponosna sem na svojega sina! Pravo veselje in radost je!

Ponosna pa sem tudi na svojo mamo. Koliko je doživela stvari v življenju, kaj vse se ji je zgodilo. Izjemna ženska je. Močna. Sočutna. Še vedno na hece in za zabavo. Ali vedno bolj. Še bolj so dragoceni trenutki skupaj. Še bolj so dragoceni pogovori. Še bolj jo cenim zdaj, ko sem tudi sama mama. Razumem, je zakomplicirano, ampak tudi zabavno!

Kaj je šele moja babica dala skozi, pa je vedno bila tako srčna oseba! Ne glede, kaj se ji je zgodilo. Ponosna sem na svojo mamo, na njeno mamo in vse mame sveta! Dovolj dobre mame smo! In to je dovolj v tem svetu hitenja in norenja!

Danes pa slavimo svoje materinstvo! Mogočne ženske smo! Lepe v vsej svoji raznilikosti!

Cmok! Cmok!









P.S.: Življenje te ljubi! Ansambel GLAS - KDOR SRCU SLEDI (https://www.youtube.com/watch?v=Y94zDL3xyCE)

Ni komentarjev:

Objavite komentar