sobota, 30. december 2017

Praznovanje vsak dan!!!

Danes pa je dan za praznovanje.

Zaključila sem meni zelo pomembno in dragoceno potovanje. Nikoli v življenju se še nisem tako dobro počutila. Izjemno! Čeprav se mi zdi, da sem komaj na začetku.

Vse me preplavlja. Ljubezen. Mir. Občutenje vsakega trenutka posebej. Dragocenost. Lepota. Poljublja me. Vsak trenutek skriva darilo. Nosi tako moč notranje lepote in sklasnoti. Pristnosti. Harmonije.

Vse je čarobno. Čisto vse je čarobno! Čisto! V polnosti!

Cenim svoje življenje. Vedno bolj! Razkirva se mi v vsej svoji lepoti. Včeraj sva s sodelavko plesali salso! Kar sredi vsega! Adijo je bilo divje!

Zdaj pa tako uživam v pogledu na mesto! Tako lepo je razsvetljeno s soncem! Prav žati! Jutro je zasipalo mesto s posebnim sijem! Neverjetno! Čuti se prazničnost! Sicer pa je vsak dan praznik po svoje!

Naj bo vsak dan praznovanje!

To sem gledala neko ljubko knjigico v knjigarni in se mi je to odprlo!

Smej se! Pokliči koga, ki te vedno spravi v smeh! Uživaj v jedeh! Poglej se v ogledalo in si povej kaj lepega, prijazenga. Obleči se "fancy" na delo! Nasmehni se natakarju v kavarni. Odpri svoje srce. Že zjutraj poslušaj svojo najljubšo glasbo. Pleši še bolj divje. Poj še glasneje. Preberi kaj lepega, poezijo, kar ti privabi smeh na obraz. Prižgi si svečko, uživaj v sveže postalni postelji. Počisti: svoj dom, pisalno mizo, seznam prijateljev, svoje misli. Najpomembnejše pa, praznuj sebe čisto vsak dan!

Knjiga je You are doing a freaking good job! (Ne vem, kdo je avtor... zdaj sem pogledala... več avtrojev skupaj je...)

Ljubek dan poln zabavnosti in praznovanja!!!

Cmok! Cmok!









P.S.: Dobro ti gre! Kaj dobro! Odlično!!! Nayer Ft. Pitbull & Mohombi - Suavemente (https://www.youtube.com/watch?v=jAopMI560As)

P.S.: Snežak je resničen. In lizalko imam v ustih... z okusom pomaranče... mojo najljubšo...


petek, 29. december 2017

K A T E J A : Gentle pink

Hi my Beloved!

Every moment is an adventure or nothing!


I adore skirts. They look so nice and lovely. Lady like!

And then I saw this dress one month ago. Not in my town, where I live. In a smaller city. In the sale section. But they didn’t have my size. Not anymore.


I drove at home. And then I regret it, that I didn’t buy the bigger one. But it was too big. Big time! I even wanted to drive back… But it was really too big…



The next day I went to work. I arrived early. I just look in… same shop, but different. Maybe they have it there! And it was in my size… Miracle!


I was so happy! Like I won on lottery!

Trust the flow of life. You are great!!! Simply the best!!!

I went to this small castle nearby. It's so lovely. Enchanting ... just for my soul... I love it!!!


Life is so fun!

Somehow, my lovely Bratislava passed away too soon. After this extraordinary coffee! In fact, the funniest thing in the world, time passed too fast. But I would love to go there again soon!

A lovely day full of true colors!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly










P.S.: Just love! Life is adventure. Make it your best time ever!!!

Mačke in gradovi...

Kaj je tukaj zame? Ne kaj mi manjka!!! Kaj je tukaj zame dobro? Vedno se najde nekaj. Čeprav priznam, da sem taka analizatorka. Huje kot Sherlock Holmes. Globine so mi zanimive. Vse razpletem. Zdaj pa, če se osredotočam samo na to, kar je zame dobro, je fokus. 

Ceni, kaj je pozitivenga zdaj! To je korak po korak izboljšave. To je to. Če želiš ljubzene, govori o tem. Če želiš več tega, govori več o tem. Če želiš manj razočaranja, potem govori manj o tem. Govori o dobrem v življenju. To je potem rast in širitev. 

To je navdihnjeno od Abrahama (Esther Hicks). Zakaj bi govorili o slabem, če lahko o dobrem...

Mačke me zasledujejo… Začelo se je v Bratislavi. Tam je bila taka siva z zelenimi očmi. Sedela je in me nepremično gledala. Bila je kepa, ampak lepa kepica. Puhec. S tako lepimi očkami.

Včeraj sem bila na ljubkem gradu pri Malečniku. To je najlepši grad, kar sem jih videla pri nas. Na internetu je pisalo, da je zaprt. Bil pa je odprt! Garmin me je vodil krog okoli, tako lepa pokrajina! Ko sem na svoji levi zagledala to graščino, je to bila ljubezen na prvi pogled. Ljubko! Na vrhu grička!

Bilo je odprto! Pogledala sem si notranje dvorišče. Bajno. Potem še okoli gradu. Sonce je že zahajalo, tako da sem morala pohiteti. Sedela sem tam na klopci, ko pride mačka. Bila je ful lepa. Spet tako velika. Ogromna. Z zelenimi očmi. Zelo si je želela, da jo božam. Saj sem tudi jo. kar ugnezdila se mi je na nogah. Potem pa je začela presti in krampati zraven. Morala sem jo ustaviti. Bolj sem ji pravila, naj pospravi kremplje, da mi bo nogavice raztragala, bolj je predla! In bolj je krampala. Neverjetno! Dokler se ni obrnila, ko sem jo božala in ji prigovarjala, naj neha in me je vkrampnila po roki.

Prebrisanka! Ampak vsaj nogavice mi je pustila cele! Potem še je kar hodila za mano. Lepe oči je imela.

Danes pa spet. Črna mačka s tako zelenimi očmi! Tako mehko puhastno dlako! Seveda se je spet vse dogajalo na gradu! Ne morem verjeti! Tudi v Bratislavi je bila mačka na gradu! Grad in mačke očitno grejo lepo skupaj! Vse so imele tako zelene oči! Tako lepe! verjamem, da je črna mačka za srečo!
Mačke in mačke gremo dobro skupaj!

Danes sem vedlela, da bi rada izkoristila sonce. Grem na Ptuj! Seveda! Malo sem cincala, ker si nisem želela biti zunaj na kavi. Potem pa me preblisne. Kaj pa to? Pa ne, če pa sem si na Ptuje želela. Pa vseeno, da vidimo, kam me vodi intuicija! Že zadnjič me je tja vleko. Te vmesne lokacije nisem našla. Nekaj drugega mi je navigacija ven vrgla! Sem pa spet pristala na gradu! Tako obsija s soncem!

Kaj pa to, ko imajo na novo kavarno tam zgoraj!!! Z najlepšim razgledom!!! Sploh! V gradu! Aja! Saj to sem že napisala! Vse je bilo tako lepo boično okrašeno! Bajno! Tako sem uživala.

Kaj še nisem napisala!?! Vurberk!!!

Pisalo je, da je odprto od enajstih do enih. Uuuu, pohiteti moram, samo še pol ure je odprta. Želela sme vljudno plačati minuto pred eno uro. Pa mi reče: »Pa ne do trinajste ure! Do enih ponoči je odprto!«

Potem pa še bom kar malo uživala. Še kekse sem dobila zraven… Kaj še je lahko lepše?! Včasih je dobro ne najti, ker potem preseneti s soncem obsijana grajska restavracija! Božansko!!!

Ljubek mačji dan poln samosvojosti!!!

Cmok! Cmok! Objem!








P.S.: Danes pa malo mačjega življenja... po zenovsko... s priprtimi očmi...napol priprtimi... 

Bryan Adams, Rod Stewart, Sting - All For Love 

(https://www.youtube.com/watch?v=ofA3URC1wyk)


četrtek, 28. december 2017

Pot z mano...

Danes pa je dan za raziskovanje! Gradovi! Ali vsaj eden!

Cenim lahkotnost korakov. Cenim, kar mi prinaša korak. Življenje se mi bo razkrivalo korak po korak. Tok izboljšanja. Malo po malo. Toti moj Abraham (Ester Hicks). Rada ga imam. Jih imam!

Komaj že čakam! Malo bom zdaj raziskala, kako je sploh odprto! Ne morem verjetni! Prazniki so že skoraj tukaj in doma sem! Čutim to čarobnsot v zraku. Tudi s tem, ko sem še v tigrasti pidažami in pinki spalni halji. Ko še ob enajstih pijem prvo kavo. Še je malo topla. Odlična je.

Cenim vsak korak na svoji poti. Res. komaj čakam. Zadovljna sem, da sem spoznala tako ljubke ljudi, ki so mi popestrili življenje.

Včeraj sem tako uživala na kavi. Celo sedežno sem imela zase v Evroparku. Razgled na celotno mesto, ki je bilo zalto obsijano s soncem. Vem. December. Božični čas. In toliko sonca! Čisto po mojem okusu. Še dobro, da sem doma ob reki, da mi da malo morskega vzdušja. Saj ne. Rada imam tudi reke. Obožujem vodo. Obožujem tudi rečno vzdušje!!!

Nekako mi je bilo fajn. Sem se že razvajala. Kupila sem si že darilo za božička. Malo več daril. Rada se razvajam. Saj vem. Se obdarujem. In še pinki barve je. Mala ljubka stvarca. Nikon. Nisem mogla čakati niti minute in sem ga šla preizkusiti k jezeru. Bolj ribniku! Božansko! Želim si neko konkretno stojalo za fotoaparat. Za mojega velikega nikona. (Z objektivom, da ne bo tresljajev rok. Slike bodo bolj jasne.)

Kaj sploh pišem? Malo sem zašla s poti. Nikoli nisem s poti. Ker ne gre, da se jaz in pot razdruživa. Tu ko stojim, tu sem. Ne morem niti malo skočiti na stran. Ker potem je pot pač malo na stran. Moja pot. In še vedno moja pot. Ljubka!

No to pa to! Pot. Koraki. Vsak je dragcen. Vsak je del poti. Pustolovščine. Avanture. Rada se imam. V polnosti sem vse, kar sem. Rada se imam točno zato, ker sem to, kar sem. Korak po korak. Najboljše je še pred mano!

Ljubek radosten dan, moji dragi!!!

Cmok! Cmok!









P.S.: Ljubezen sije skozi nas navzven... Fairground Attraction - Perfect 
(https://www.youtube.com/watch?v=txapREGWHp0)

sreda, 27. december 2017

K A T E J A : Ho ho ho

Hi my Beloved!

Interesting! We went to Bratislava two weeks ago! The more we drove, the crazier ideas I was getting, where else I would like go! I didn’t even come back! We even didn’t come to Bratislava jet!!! Inspiration! All the way!!!


Sometimes the time stops. The beauty of the place, of the soul, of the time of my life... Unbelievable abundance!


Now is holiday season! Red is all over! I felt in love with this jumper!


Ho ho ho! And on the other side is different: yo yo yo! Just for fun! Why not!!!


It fits perfectly with Christmas tree!!! All family had something red on! Even socks!



Red rocks this time of the year! (For me all year long!!! I just love red!!! Even my chicks are red! (Or nose (when is a little bit colder!)))



A lovely day full of red chilli colors!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly









P.S.: Have fun every moment! Just chill!!!


Počasiiiii... ej!

Nekaj prazničnega je že v zraku. Bolj cenim dom. Domačnost. Toplino. Iskrenost. Prijateljstvo. Smeh. Srečnost. Prijaznost. Igrivost. Čas. veliko časa, ko ni treba nikamor. Ko je čas samo za užitek srkanja vsakega trenutka.

Vse je bolj tako počasi, na lahkotno. Praznično. Skupno kosilo. Potem kava. Dolga. Podaljšana s sladico. Všeč mi je, ko si vzamemo čas eden za drugega.

Rada imam ta čas v letu. Vse je že okrašeno z lučkami po mestu. Vse je že tako sijajno. Svetleče. Želim si obuti moje zlate čevlje.

Lepo mi je zdaj. Zavita še v šlaferog in pidžamo. Pijem kavo čisto počasi. S cimetom. Kako je dobra. Tak je slastna.

Pač drobni taki trenutki polni užitka. Čas za branje kake dobre knjige. Slikanje. Dober film. Vsak trenutek je kot meditacija. Notranje zadovoljstvo. Umiritev. Sprostitev. Veselje.

Včasih prav paše malo te odcepitve od sveta. Letanja. Brenčanja. Vse natrpano. Od lova za božičnimi darili. Rada imam svoj dom. Mesto. Maribor mi je čisto prirastel k srcu. Lepo je tukaj ob reki. Polno kavarnic. Prijazni ljudje. Vse imamo tako blizu. Vse imamo na dosegu roke.

Čas se je ustavil. Zares. Rada imam taka jutra. Polna. Prostrana. Prostor za dušo. Prostor za prazničnost. Prostor za mir. Samo sem. Srečna.

Doma je tako fajn. 

Ljubek prazničen dan s okusom ljubezni!

Cmok! Cmok!









P.S.: Sreča, nasmeh, prijaznost so brezplačni!!! Ne skopariti danes!!! Prince - Kiss
(https://www.youtube.com/watch?v=H9tEvfIsDyo)

torek, 26. december 2017

Rada imam mojo družino!!!

Kaj pa to, ko obožujem družinsko božično kosilo! Zdaj sem že veliki otrok! Res! Velika! In tako je tudi moje veselje!

Vzamemo si čas! Mami skuha za vse najljubše jedi! Prilagodi se nam in nam ustreže v vseh podrobnostih! Vsak ima svoje prioritete. Letos še je bolj kot kdaj koli prej dobro skuhala. Hrana je bila tako okusna. Pa toliko različnih solat! Juha iz muškatne buče, ki jo obožujem! Pa še tako lepe oranžne barve je!


Tako raznovrstno, da si vzamem vsakega po malo in sem čisto sita! Pa ne še samo to! Naredi nam čisto poseben in tako osvežilen avokadov namaz! To ej že bilo za bolj pozno popoldne, čeprav še nismo bili nič kaj lačni…

Izjemno! Pogosti nas kot kralje!

Prišla sem točno, kar je že tudi nekaj. Seveda sem si želela pretihotapiti darila. Nečaka že ni bilo na spregled! Šel je že iskati darila za naju, pa še sploh ni vedel prav, da prideva.

Seveda nisva smela pogledati v kuhinjo. Vse je že bilo pripravljeno! Stroga navodila mame. Pa sva vseeno pokukala! Miza je bila praznično obložena. S keksi v dveh nadstropjih! Smrekica pa je bila cela v rdečem! Kako je bila lepa. Spodaj pa polno daril! Tudi zavita v sijajen rdeč papir! Pa iiiii! Kako vse v stilu! Sarvijetke so imele taka lepa snežaka naslikana. Pa svečka je bila na mizi.

Najpomembnejše pa je bilo druženje. Ko smo vi lahko to, kar smo. Sproščeno klepetamo! Se hecamo! Rada imam mojo družino! Vsi so tako fajn.

Po kosilu pa odpiranje daril! Kako smo trgali! Najbolj neučakana pa sta bila nečaka! Neverjetno zabavno! Mami je tako za vsakega lepo napisala! Prebrali smo si lepe želje! Potem smo se še igrali družabne igre…


Lepo je priti domov. Uživati. Čutiti toplino in ljubezen! 

Ljubek dan polno domačnosti in iskrenosti z iskicami v očeh!

Cmok! Cmok!








P.S.: Ljubezen je vsepovsod okoli! Ho! Ho! Ho! CHRIS REA - Driving Home For Christmas
 (https://www.youtube.com/watch?v=S2AQCxsKoL8)

ponedeljek, 25. december 2017

K A T E J A : Adventure of new!!!

Hi my Beloved!

I just love to travel. I would go anywhere. Everything is so interesting! New! Fresh! Inspiring! Magic everywhere.


Adventure!

We went to Bratislava last week! The Day was fast there!


I didn't have enough time to drink coffee at home. So I drunk (enjoy) it at bus station.



We were fast to the Slovakia! First stop! Of course the other coffee! Vanilla flavor. Well, they did not have a cappuccino vanilla, but I put so much vanilla taste on that it was then my way of coffee... Vanilla!

Uuuuu! It wasn’t very strong, because I was sleeping like angel on bus…


I wore to Bratislava something warm. (I heard that was cold. Always.) Two pair of socks… Leggings. (Under.) Jeans… A turtle neck shirt. A jumper! The warmest jumper I own… A scarf. Gloves. A fluffy cap!



But we have such a warm weather. I was wearing too much!

A lovely day full of adventure!



Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly












P.S.: Just be you! You are so precious!!!

Teleportacija...

Včeraj so pa bile tako lepe žareče zvezde, kot že dolgo ne. Tako so sijale s polno močjo. Prav uživala sem v njihovi jasnosti. Nebo je bilo polno posuto z njimi. Že dolgo se nisem vozila v tako trdi temi. Izjemno!

Rada imam pustolovščino. Nekaj sem narobe stisnila na garminu. Stala sem na semaforjih in sem si še menjavala poti, kje bi bilo najboljše peljati. Potem se je prižgala zelena. Očitno sem nekaj narobe stisnila. Ali preveč nastiskala. Avtobus zadaj mi je že dajal luči. Daj no! Gremo!

Sredi centra manjšega kraja mi je reklo: »Vaš cilj je na desni. Prispeli ste!«

Pa ja! Res!? Tema. Edino kar je bil osvetljeno sta bili dve cerkvi. Lepo je izgledalo. Tako zgodovinsko zanimivo. To bi si želela pogledati podnevi. Mestece je izgledalo ljubko.

Ampak to ni to! Doma, na zemljevidu je izgledalo malo bolj na samem… Spet vpišem nov naslov. No, stari. Ali novi. Vseeno. Še deset minut naprej. Ne bom veliko zamudila…

Lahko bi se še veliko dlje peljala po avtocesti. To sem ugotovila nazaj grede.

Vseeno ne bi rada, da bi se teleportirala. Rada ima malo dogajanja. Pustolovščine. Ščepec adrenalina. Potem bi zamudila vse to. Avanturo. Mestece.

Tako je tudi v življenju. Ne bi rada kar pistpela na cilj. Bilo bi dolgočasno. Ovinki so zanimivi. Kje se nagnem,kot z motorjem. Obstanem ali padem. Se smejim norostim. In grem dalje! Brez neportebnega bičanja sebe. Samo užitek novega ovinka, ceste, poti.

Zahvalila sem se garminu. Vaš cilj je na desni! Res! Uspelo nama je.

Drugače pa zaupma sojemu notranjemu garminu. Vodstvu. Lahko padem iz kakega ovinka. Pa mi že reče: »Preraučnavam.«

Ne reče mi, zdaj pa greva od začetka. Ne! Od tu, kjer sem. K sreči, zadovoljstvu, radosti, veselju!

Vedno bolj mu zaupam, temu notranjemu garminu. Ne bi rada bila teleportirana. Koliko bi zamudila! Nočem! Življenje je drzna pustolovščina ali nič! želim užiti vsak trenutek. Z vsemi čuti. S polnostjo. S celim bitjem!

Ljubek praznično pisan dan moji ljubi!

Cmok! Cmok!








P.S.: Potovanje je čar, mamljivost, pustolovščina... Užitek!!! Prince & The New Power Generation - Cream (https://www.youtube.com/watch?v=rrbFQEcpJ3A)

nedelja, 24. december 2017

Sladka ljubezen!!! ! ! ! !!!

Nekako prehitro mi je minila moja ljuba Bratislava. Po tej izjemni kavi, v resnici najbolj smešni na svetu, je tako hitro minilo. Pogledala sem si še trg s stojnicami. Tako lepo belo rdeče so bile. Na ulicah so že prižgali praznične lučke. Vse je bilo razsvetljeno. Obiskala sem trgovinice s spominki.

Glasbeniki in folkloristi so se ravno zbirali, jaz pa sem se že morala počasi poslavljati. Bom še prišla. Obvezno! Po ljubkih ulicah sem se počasi vračala nazaj. Preko mositčka. Dobili smo se pri zanimivem hotelu, ki je imel okna in vse v stilu znamk. Tudi osrednjo ložo. Bilo je čisto nekaj posebnega.

Slikala sem tramvaj. Seveda me je skoraj povozil. Ravno tam so se tračnice razdelile na tri dele, da kar nisem vedela, kam naj skočim. Ampak hitro sem skočila čez vse tire in sem še ga hitro slikala. Celi je bil v lučkah!!! Vse za dober posnetek.

Vozili smo se nazaj. Preko mostu, spodaj pod vesoljčkom. No, vesoljsko ladjo. Bila je okrašena modro. Fascinantno. Potem mimo trgovskega centra. Vodič nam je razlagal posebne zgodbe, kako so včasih živeli na Slovaškem.

Potem pa si nisem niti mislila, da bo tako fajn! Najboljši božični film sploh!

Seveda sem poslušala glasbo. Vodič bi naj naredil neki film. Pa še je vedno bil kar naslov. Pa spet poslušam dalje moje ritme. Spet je nekaj pesmi mimo, pa še vedno nič. Prav smešno je že bilo. Nekaj ni šlo. Sem pa vsaj naslov filma slikala. Za spomin. Teh par ur vožnje bomo vsaj naslov lahko gledali.


Pisma Sv. Nikolaju je bilo prevedeno. Listy do M. To pa je bilo po poljsko. Letter to Santa. Uganili ste! Angleško! Režiser je Slovenec Mitja Okorn. Že mi je teta celo zgodbo povedala, da je pri nas želel posneti. Pa ni šlo! Potem pa je še dobil izjemno veliko nagrad! Super! Vedno sem za božične filme!
Romantična komedija! Takega dogajanja skozi cel film pa že dolgo ne! Kako smešno! Nič ne bom pisala vsebine! To pa je obvezno gledanje!

Čisto mi je prirastel k srcu!!! Obožujem!

Vmes smo se še ustavili na kavici. Nikoli ni prepozno za kavo! Bila sem doma skoraj že prehitro. Imela sem taksi do doma! Strica! On je že bil prej v Bratislavi! Tako smo se smejali, ko sva razlagali, kako izjemno kavo sva pili!

I love Bratislava!

Ljubek prazničen dan! Pismo Božičku danes, če še ni napisano! Če ne pa vsaj ta film: Pisma Sv. Nikolaju!

Neskončno objemov!!! Cmok!










P.S.: Ljubezen, sladka ljubezen! Anna Karwan What The World Needs Now (https://www.youtube.com/watch?v=nmrDR3kKjvU)

P.P.S.: Skoraj bi pozabila napisati! Po poti nazaj je bilo tako čarobno! Te lučke od vetrnic so bile rdeče! Potem so enakomerno utripale. Izgledalo je, kot bi nekdo položil ogromne rdeče lučke, cel trak po pokrajini! Čez cel horizont!
Tako je bilo lepo! Božansko!