ponedeljek, 25. december 2017

Teleportacija...

Včeraj so pa bile tako lepe žareče zvezde, kot že dolgo ne. Tako so sijale s polno močjo. Prav uživala sem v njihovi jasnosti. Nebo je bilo polno posuto z njimi. Že dolgo se nisem vozila v tako trdi temi. Izjemno!

Rada imam pustolovščino. Nekaj sem narobe stisnila na garminu. Stala sem na semaforjih in sem si še menjavala poti, kje bi bilo najboljše peljati. Potem se je prižgala zelena. Očitno sem nekaj narobe stisnila. Ali preveč nastiskala. Avtobus zadaj mi je že dajal luči. Daj no! Gremo!

Sredi centra manjšega kraja mi je reklo: »Vaš cilj je na desni. Prispeli ste!«

Pa ja! Res!? Tema. Edino kar je bil osvetljeno sta bili dve cerkvi. Lepo je izgledalo. Tako zgodovinsko zanimivo. To bi si želela pogledati podnevi. Mestece je izgledalo ljubko.

Ampak to ni to! Doma, na zemljevidu je izgledalo malo bolj na samem… Spet vpišem nov naslov. No, stari. Ali novi. Vseeno. Še deset minut naprej. Ne bom veliko zamudila…

Lahko bi se še veliko dlje peljala po avtocesti. To sem ugotovila nazaj grede.

Vseeno ne bi rada, da bi se teleportirala. Rada ima malo dogajanja. Pustolovščine. Ščepec adrenalina. Potem bi zamudila vse to. Avanturo. Mestece.

Tako je tudi v življenju. Ne bi rada kar pistpela na cilj. Bilo bi dolgočasno. Ovinki so zanimivi. Kje se nagnem,kot z motorjem. Obstanem ali padem. Se smejim norostim. In grem dalje! Brez neportebnega bičanja sebe. Samo užitek novega ovinka, ceste, poti.

Zahvalila sem se garminu. Vaš cilj je na desni! Res! Uspelo nama je.

Drugače pa zaupma sojemu notranjemu garminu. Vodstvu. Lahko padem iz kakega ovinka. Pa mi že reče: »Preraučnavam.«

Ne reče mi, zdaj pa greva od začetka. Ne! Od tu, kjer sem. K sreči, zadovoljstvu, radosti, veselju!

Vedno bolj mu zaupam, temu notranjemu garminu. Ne bi rada bila teleportirana. Koliko bi zamudila! Nočem! Življenje je drzna pustolovščina ali nič! želim užiti vsak trenutek. Z vsemi čuti. S polnostjo. S celim bitjem!

Ljubek praznično pisan dan moji ljubi!

Cmok! Cmok!








P.S.: Potovanje je čar, mamljivost, pustolovščina... Užitek!!! Prince & The New Power Generation - Cream (https://www.youtube.com/watch?v=rrbFQEcpJ3A)

Ni komentarjev:

Objavite komentar