sobota, 3. november 2018

Pa pa!

Prav smešno sem se počutila z bundo z muco (saj ni XXXL debela, je pa, malo), s šalom, puloverjem. Vse je bilo preveč. Vse sem samo pospravila. Še v kratkih rokavih je bilo vroče.

Garmin me je vodil po najkrajši poti. Pokazal mi je dve različici. Obstajala pa še je sredinska, najbližja. To sem potem odkrila kar sama. Saj sem našla. Kar hitro! Kako prijazno so me pričakali.
Soba mi je bila všeč! Vse imam! In s terase se res vidi na vrh cerkve ali stolpa, ne vem še točno kar je! Sem pa kar za palačo!

Samo oblekla sem se v bolj lahkotna oblačila. Se udobno obula. Vmes sem dala polnit telefon. Kako to polni, da imam vedno manj procentov!? Kaj je s tem? Elektrika je. Sigurno, ker gori luč. Ne! Kabel je zanič! Zato mi ni polnilo med potjo iz računalnika!

Prej je bila misija samo, da pridem čimprej do morja nazaj in grem na kavo! Zdaj pa je bila misija, priti do morja in najti kabel za polnit telefon.

Ulice do morja so tako lepe. Prepletene. Ozke, se razširijo v prostorne sobne ulice, potem se spet zožijo. Tako so prepletene, da nikoli ne vem, ali hodim stran od morja ali proti morju. Stavbe so tako božanske. Že ko stopim iz moje ulice, se začne. Obzidje, kip, ki ga primeš za palec. Izjemna arhitektura. Tukaj bi jaz živela. Potem pa sem iz zapletenega labirinta razpletena proti morju. Kar nisem mogla verjeti, kako je kukalo in mi mežikalo!

Kljub nujnosti, sem se z velikim veseljem malo usedla pri morju. Samo priprla sem oči. Pustila žarkom, da me grejejo. Potem pa sem romala od trgovine do trgovine do polnilca! Vmes je bilo toliko zanimivega, da mi ni ti malo ni žal. Nazadnje sem prišla v veliki šoping center, kjer sem tudi vse našla! In še nekaj! Pinki barve je! No vijoličen kot moj računalnik! Božansko skupaj spadata. Super, da mi je stari hin, da je zdaj taka lepota nov!

Zdaj pa sedim pri morju. Sonce je zahaja. Vse je v tako lepih toplih izjemnih barvah! Usedla sem se v svetlobo zahajajočega sonca. Polno turistov je tukaj. Komaj čakam, da še grem malo na sprehod ob morju. Potem pa grem počasi počivat! Jutri pa nova pustolovščina! Čas je! Pa pa!

Ljubek sijoč pristen dan!

Cmok!

Objem!









P.S.: Kaj ni to popolnost!


petek, 2. november 2018

K A T E J A : Lovely sea side...


Hi my Beloved!

What is our journey? From beginning to end? What are even limitations? I think we are unlimited as creatures. What did you feel and let in, this is another story. Can I be even happier? Of course! To fullness! I can’t wait to get on the journey of the soul!
  

How can I be more sunshine today? I glow in their most beautiful colors. How can I be the best me today, the best version of myself? Where does the path lead me?


Exactly here as I am, here is my path. I'm here. Now at this moment. And here everything starts. My way. Where does the heart lead me?


I open my heart and walk my heart path. Let everyone feel his heart and this is main compass.


I’m inspired to travel the heart path. My compass is the heart. Journey is starting now!?! Are you coming?


How happy I am to be here and that I can be what I am.
  

City of Split is so lovely! Every step along these streets is a surprise and exploration. I like it there! Everything is so full of history. I'm wearing a beige combination. Almost sandy. I'm in a symphony with a background.


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly


















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful red day!


**

SLO: K A T E J A : Ljubko mesto o morju...


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj je to naše potovanje? Od začetka do konca? Kaj je sploh omejenost? Mislim, da smo kot bitja neomejeni. Kaj pa si pustimo čutiti in biti, to pa je drugo. Sem lahko še bolj srečna? Seveda! Ampak danes sem že do polne kape! Komaj čakam, da se podam na potovanje duše!


Kako sem danes lahko bolj sonce? Sijem v svojih najlepših barvah. Kako sem danes lahko najboljša izvedba, različica sebe? Kam me vodi pot?
Točno tukaj kot sem, tu je moja pot. Tukaj sem. Zdaj v tem trenutku. In tukaj se vse začne. Moja pot. Kam me vodi srce?


Odpiram svoje srce in hodim po srčni poti. Naj vsak začuti svoje srce in mu je glavni kompas.

Sem navdih za potovanje srca. Moj kompas je srce. Potovanje se začenja zdaj!?! Prideš?

Kako sem zadovoljna, da sme tukaj in da sme lahko to, kar sem.


Mesto Split je tako ljubko! Vsak korak po teh ulicah je presenečenje in raziskovanje. Rada sem tam! Vse je tako polno zgodovine. Oblečena sem v bež kombinacijo. Skoraj peščeno. Sem v simfoniji z ozadjem.

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly
















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten dan!

Tu smo!

Najprej bi pa še to rada napisala. Hej. Ko smo se peljali z avtobusom…


Tako sem polna vtisov, da sploh en vem, kaj naj najprej napišem.

Najboljše bo po vrsti!!!

Srečna sem!

Pot mi je tako hitro minila! Vem, dremala sem. Spanca mi je manjkalo. Brala sem knjigo. Pisala sem. Uživala v čaju. Sploh, ker še je bil topel in ko smo imeli tako mrzel sprehod na meji. Prav prijal mi je. Uživala sem v pogledu na deželo jesenskih barv.

Zbudila pa sem se ravno v trenutku, ko se je prvič videlo morje. Kraljevsko! Vedela sem, da nismo več daleč. Najprej ga je bilo samo malo za okus. Lušte!

Potem pa smo se začeli spuščati proti Splitu iz višjega terena. Tako lepo se je spodaj svetilo morje v soncu! Prav lesketalo se je. Bilo je, kot bi bil na levo plakat. Ustavljena slika. Valovi, kot da se ne premikajo. Kot bi nekdo naravnal odejo rahlo valovito. Res, kot bi se čas ustavil in se samo mi gibljemo. Videle so se tako lepe nežne rahle gube morja. Lesketanje. Jadrnice. Počasi smo se spuščali iz višin nižje. Prav lepo je bilo! Kraljevo. Res pravo razkošje. Otočki so se videli v ozadju. Manjši, večji. Popolnost. Vem. Morje je zame popolnost.

Potem smo se ustavili čisto blizu morja. Pogovor v avtobusu je kar zastal. Kot bi že vsi nestrpno pričakovali našega raziskovanja. Kot bi nestrpno vsak zase odšteval minute. Kot napeti trenutki pred ciljno črto. Samo na trak, ko je vsega konec, ko sem zagnala, da sem prišla sploh tja. Tako je! Vse sem že imela pripravljeno! Samo štartala bi v naslednjo dogodivščino.

Malo se je poznalo, da je bil glavni promet v premikanju gosto našopan. Prispeli pa smo! Ne vem, kako se je prebil skozi ozke ulice. Počutila sem se, kot bi dvignil dolgo razkošno krilo in šel po prstih mimo. Čisto na ozko. Še z avtom se mi je zdelo ozko, kaj šele z avtobusom. Približevali smo se. Odločno. Obzidje. Palača! Park! Trajekti! Ravno je en pristajal!

Tu smo!

Split!

Srečen dan!

Cmok!

Objem!









P.S.: Pristen srčen dan!

četrtek, 1. november 2018

Čista popolnost

Tako sem srečna, da sem prispela. Sobo imam čisto pri tržnici, oziroma palači! Samo hitro sem se preoblekla in sem se že podala naprej na pot. Spomnim se Splita. Samo nekaj ulic. Oziroma ene vzporedne z morjem.

Ne vem, kako me lahko mesto vedno znova očara. Preseneti. Tudi, če sem že bila tam. Čista popolnost. Ulice. Prepletene kot tanki prameni las.

Sploh ne morem pisati o tem. Zdaj je tako lep sončni zahod. Med palmami. Saj sem še morala na kavo skočiti. V bistvu jo že čakam odkar sem prispela.

Vseeno pa bi rada napisala, kje sem hodila vmes. Pustolovščina. Najprej sem hodila okoli stavbe, kjer imam apartma. Super. Zdaj vem iz vseh strani tja priti…

Potem sem si želela dati polniti telefon, pa mi ni delal. Polnilec že, kabel pa je bil čisto za nič. Nič od njega. Namesto, da bi bilo vsaj nekaj več procentov, je bil še procent manj. Brez telefona ne morem. To je moja komunikacija, moj fotoaparat, moj vloger, moj vodič, iskalec, zemljevid, budilka. Malo sem pa odvisna. Zdaj komaj vidim.

Kako dobro je bila gospa oblečena. Tigrasta "kikla", potem pa črn puli, črni čevlji s centi peto, podobno bulerjem in čez kamelji plašček! Popolnost!

Lep sijoč dan!

Cmok!













P.S.: življenje je tvoje! Uživaj potovanje!

K A T E J A : My days...

Hi my Beloved!

What's easier? Do you feel good or bad? We invest in the same energy in both. We are circulating in bad energy, we invest in the same, similar thoughts and flow increases. I'm fine,  I appreciate what I have, I make the best of this day, the flow is increasing.


I do not want to feel helpless or unhappy. I don't have to. I have the power. I create my own life. Do I allow it? I'm letting me be really what I am. Heart funny and crazy person. Crazzy in a different sense. Or just crazy. I like it crazy.


What are the virtues I admire others? This is also in me. What are the virtues I condemn with others? This is also in me. Logically. We are all perfect beings.



How I like the sea! It's such a refreshment for my soul! All the sun! Sunset! I like white color. Like a sea foam on the waves!



A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : …moji dnevi


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj je lažje? Se počutiti dobro ali slabo? V oboje vlagamo enako energije. Premlevamo slabo, vlagamo energijo v enake, podobne misli in tok se veča. Premlevam dobro, cenim, kar imam, naredim najboljše iz tega dneva, tok se veča.


Nočem se več iz navade počutiti nemočno ali nesrečno. Ni mi treba. Moč imam. Sama ustvarjam svoje življenje. Si dovoljujem? Si pustim biti res to, kar sem. Srčna duhovita in nora oseba. Nora v smislu drugačna. Ali pa kar nora. Saj nora mi je všeč.

Kaj so vrline, ki jih občudujem pri drugih? To je tudi v meni. Kaj so vrline, ki jih obsojam pri drugih? To je tudi v meni. Logično. Celovita bitja smo.  
Kako rada imam morje! To mi je taka osvežitev za mojo dušo! Sploh sonce! Sončni zahodi! Rada imam belo barvo. Kot morska pena na valovih!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

sreda, 31. oktober 2018

Verjamem v svojo srečo

Prej smo imeli malo zamude, skoraj eno uro no. Vseeno je bilo, ker bi tako mogla čakati na naslednji avtobus dve uri. Imela sem načrte, kam bom šla vmes. Samo zavila sem na kavo. In še na hitro sem jo morala spiti, se mi je zdelo. Pa sem že naprej bila na avtobusu…

Prišli smo preko meje. Končno. Potem pa je en šofer vprašal drugega, če je kdaj vozil motor. Seveda. Potem pa daj zdaj taki gas, kot da voziš motor in se pelješ po zadnjem kolesu. Skoraj, da smo se nagibali v ovinke.

Kakšen je namen mojega potovanja? Užitek. Verjamem v to, da je sreča. Verjamem v srečo.

Verjamem, da je možna. Zdaj v tem trenutku. Verjamem v svojo srečo. Res. In to je moj namen, da se naravnam še bolj na to mojo srečo. Uživam v tem.

Kako lepo je, ko se vozim. Jesen je vse okoli. Vse je oblečeno v tako lepe barve. Toplo zlate jesenske zlate. Hribčki, griči letijo mimo. Nad njimi pa so tako lepi puhasto oblački. Za ozadje pa še je tako lepo sinje modro nebo. Všeč mi je. Rada imam potovanja. Rada imam užitek, ko ne rabim voziti in lahko potujem, pišem in še celo pridem na cilj. Kaj še je lahko lepše?

Tako bi rada veno potovala. V takem prijetnem udobnem razkošnem kavč premikanju!

Prej sem malo zadremala. Imela sem že zajtrk. Brala sem knjigo in jedla prigrizke zraven. Super je! Moja duša je srečna!


Res verjamem v srečo. Danes. Brez občutka krivde. To so osnove.

Ljubek dan, moje drage, moji dragi!

Cmok!









P.S.: Res verjamem v srečo!

torek, 30. oktober 2018

Kaj pa potovanje duše?

To pa me tako osreči, da sme lahko na potovanju! Zdaj pa sem že čisto na pravi poti in smeri. Brez prestopanja. Takoj sem našla avtobus! Veselim se potovanja! Veselim se vsakega trenutka, ko sem tukaj. Božansko.

Tako lepe pisanje nohte imam. Pa še internet dela na busu… Kaj še je lahko lepše!? Komaj čakam, da že grem na drugo potovanje, pa še iz tega nisem prišla! Split me čaka in že čutim, koko bo vroče doli. Božansko.

Kaj pa potovanje duše? Kaj si jaz želim zase? Kako sem srečna, da imam tako blizu vsa ta mesta ob obali, da lahko skočim kar tja. Ali sem in tja. Božansko. Sem že videla neke naprej dobre ponudbe. Uh, pa sem bila samo na kavi vmes.

Kaj pa potovanje duše? Kaj pa to pomeni zame? Kaj si želim doživeti? Kakšen je namen mojega potovanja?

Usmeritev notranjega kompasa. Povezanost s svojim srcem. Iskanje ali bitje s svojim srcem in iskanje priložnosti, kako lahko postanem "nomad". Želim si. Potovati. Pisati. Vse to lahko združim. Danes začenjam to pustolovščino. Danes. Zdaj. Vem. Veliko imam priložnosti. Samo vidim jih. In res jih vidim vedno več.

Srečno sem tukaj prispela. Cenim, da imam tako lepo življenje, da mi se uresničujejo sanje vedno bolj. Potovanje na Vis si tudi želim in to je moje poslanstvo. Samo, da sem srečna. To je tako poslanstvo vseh. Mislim, da bom zdaj malo zadremala na busu! Ne moram verjeti. Ves avtobus imam zase! Si moreš misliti! Kako božansko! Zdaj pa dremuckanje. Se še polj kaj slišimo. Pišemo. Smo na vezi…

Veselim se vsega! Zdaj pa smo že na cestninski postaji za Split! Lahko noč!

Lep sijoč dam!

Cmok! Objem!









P.S. Rada imam svoje življenje...

ponedeljek, 29. oktober 2018

K A T E J A : Warm days...


Hi my Beloved!

I would like to write that I like my family so much. I appreciate that everything is, the way it is. I am immensely grateful that they are. There are. They make my life rich and more fun. Playful.


Simple. I love my uniqueness and my life. Diversity. So with other family members. It's our charm. That's why we are beautiful. I appreciate them.


Diversity is what is important to me to express. We are all beautiful in our own way. We live it. Today.


The more I think about, the more it appears in my life. It helps me, to write daily log of gratitude, what beautiful happened to me, what I appreciate. This makes my soul feel so good! I am wrap in a warm blanket.


The more I focus on things that go well for me, the more I attract them to my life. More. And I like that.
  

I went on a trip! Seaside town! Split! How nice it is! Walks on the narrow streets! This is possible only in comfortable shoes. I dressed all in white! The dress is beautiful and lovely! My trip also!!! For freshness! Days are so warm at sea ...


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Topli dnevi…


Hej moje drage, moji dragi!


Rada bi napisala, da imam tako rada svojo družino. Tako cenim, da je vse tako kot je. Neizmerno sem hvaležna, da so. Obstajajo. Bogatijo mi življenje in mi ga delajo bolj zabavnega. Igrivega.

Preprostega.
Ljubim svojo unikatnost in življenje. Pestrost. Tako tudi pri drugih članih družine. To je naš čar. Zaradi tega smo lepi. Cenim jih.

Raznolikost je to, kar je meni pomembno, da izrazim. Vsi smo lepi na svoj način. Živimo to. Danes. 

O tem, o čemer največ razmišljam, to še bolj privlačim. Meni tako pomaga, da pišem vsak dan dnevnik hvaležnosti, kaj se mi je lepega zgodilo, kaj cenim. To pa mi tako pogreje dušo, kot bi me zavilo v toplo kociko. 

Bolj ko se osredotočam na stvari, ki pa mi gredo dobro, bolj jih privlačim v svoje življenje. Še več. In to mi je všeč. 

Podala sem se na potovanje! Obmorsko mesto! Split! Kako je to lepo! Sprehodi po ozkih ulicah! To je mogoče samo v udobnih čevljih. Vsa sem se oblekla v belo! Oblekca je lepa in ljubka! Moje potovanje tudi!!! Za svežino! Dnevi so še tako topli pri morju…


Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!