sobota, 29. september 2018

Na mah...

Zunaj že tako lepo sije sonce. Poletje se poslavlja. Tako je tudi prav. Vsak letni čas ima svoj čar. In ta čar zdaj so zame kostanji. Včeraj smo si jih prvič pekli. To pa je bilo božansko dobro! V zavetju listja, ker je malo deževalo in strehe, smo si jih pekli. Mislim, da sem jih skoraj sama pojedla dve rundi. Tako so dobri. Tako lepih barv. Najprej poiščem ven tiste rumene, ki se skoraj sami ponujajo, da so med prvimi. Tako lahko se luščijo. Rada jih imam. Kaj rada, res, obožujem jih.

Danes je dan za razvajanje. Si želim kam iti? Me kam vleče? Definitivno si želim vroče kopeli. Čaja. Tako sem hvaležna mami, da mi ga je nabrala na morju. Točno takega, ko sem si ga želela. Res. včeraj sem ga pila z žlico meda. Kako razvajanje je to bilo. Ob komediji. Nore situacije in pogovori.
Življenje je enostavno. Lahkotno.

Nekaj bi napisala, da si delam zdaj vsako jutro zeleni sok. Ali smuti. No, bolj sok. Divje. Kako je to divje. Včeraj sem si naredila malo preveč. Že tako spijem pol litra. Potem pa še nagradni kozarec zraven. Uh, nič ne rečem, za zdravje je. Tako sem spila pol litra in še gledala drug kozarec. Res? bi ga dala zamrzniti? Eh, potem bo tako brez pomena. Nič spijmo. Pa sem še drugo polovico spila na eks. Tako sem zdrava, da kar čutim, kako se mi odplakuje staro in nepotrebno. Danes sem že bila bolj previdna s količinami. To je zdaj moj novi obred. Saj se bom navadila na okus. Vonj. Zdravje je le zdravje. Vem, da mi koristi.

Kaj če bi se odločila danes v sebi, tako kot sem se v trenutku za dodaten zeleni sok, da naredim kaj dodatno zase? Se kaj bolj razvajam, se kaj bolj potrudim. Se bolj osredotočam na svoje srce. Kaj če bi danes naredila na eks kaj dobrega za svoje srce? Kaj mi pravi? Kam me vodi? Kaj če stopim naprej? Kaj če res?

Ljubek kičasto srečen dan!

Cmok! Objem!

P.S.: Prebudimo v sebi srčnost in ji sledimo na polno. Danes. Zdaj! Bee Gees - Stayin' Alive  (https://www.youtube.com/watch?v=fNFzfwLM72c)

petek, 28. september 2018

K A T E J A : Not again!


Hi my Beloved!

It's not interesting that if you lived your own way, you would know exactly how to live. What does that mean? After whose expectations we live? Tremendous is learned. Or a practice. School. Occupation. Well, of course, kindergarten. A car. Then the house. Wedding. A dog. A cat. Or both. What do I really want from this? You as a genuine person.


I want to feel fulfilled. Genuine. Happy. Satisfied. I want to rejoice in my life. Love. Travel. Create. It's an adventure for me.


I also like colors that are so richly different. We are different too. From every perspective. There's a charm in this.


Self-identity and individuality is beautiful. It is right that we express ourselves and we are what we are.


Wide pants. Leopard shirt. Again, I could not say exactly which animal is. Well, the animal pattern. That's for sure. I always liked it. A classic in my wardrobe! Shoes, however, not only are like a real animal, they are even furry! Or more hairy. I adore them! No! I love them!


Life loves you!


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Ne že spet!


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj ni zanimivo, da če bi živeli po svoje, bi točno vedeli kako živeti. Kaj pa to pomeni? Po čigavo pa živimo? Ogromno je naučeno. Ali kar praksa. Šola. Služba. No še prej seveda vrtec. Avto. Potem hiša. Poroka. Pes. Mačka. Ali oboje. Kaj od tega pa si resnično želim? Jaz kot pristna samosvoja oseba.


Želim se počutiti izpolnjeno. Pristno. Srečno. Zadovoljno. Želim se veseliti svojega življenja. Ljubiti. Potovati. Ustvarjati. To je zame pustolovščina.

Všeč so mi tudi barve, ki so tako bogato različne. Tudi mi smo različni. V vseh pogledih. V tem je nas čar.

Samosvojost in individualnost je lepa. Prav je, da se izražamo in smo to, kar smo.

Široke hlače. Leopardja srajčka. Spet ne bi mogla reči točno, katera žival je. No, živalski vzorec. To pa je zagotovo. Vedno mi je bil všeč. Klasika v moji garderobi! Čevlji pa ne samo, da so kot prava žival, še celo kosmati so! Ali bolj dlakavi. Rada jih imam! Ne! Obožujem jih!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Svežina...

Kako sem hvaležna za proste dni. Tako rada jih imam, ko jih zavijem v mehkobo ljubezni. Rada imam to pestrost in hkrati enostavnost. Napolnim jih s tem, kar ljubim. Sprehodi. Obredi kave in pisanja. Ali čaja in pisanja. Obredi vitalizacije in regeneracije. Vse. Dragocen mi je čas zase. Cenim pa tudi čas, ki ga preživimo skupaj. Ob pogovorih. Tukaj imam rada globine.

Rada pa imam tudi proste dneve, ko lahko samo lenarim. Saj ne samo to. Ampak večinoma. Kako pa je to za dušo. Raztegnjena sedežna. Dober film. In zvezde zunaj. To je vse, kar potrebujem, da se napolnim z energijo.

Rada imam srečne konce, ker verjamem v njih. Verjamem tudi v srečno pot. Potem pa srečen konec.

Rada imam pač vse v zvezi s srečo. Seveda pride kaj in to tudi objamem. Norosti so vedno del življenja. Ampak če še ni srečen konec, še sploh ni konec. Mislim, da Srbi rečejo nekako tako. Dober pregovor. V tega tudi verjamem.

Tako ni lepšega kot zdaj gledati čez okno, kako lepo narahlo dežuje. Rada imam dež. Vodo. Morje. Vse to imam rada. Čutim njeno pomirjujočo energijo in kako spira vse stare rane. Daje mi priložnost, da sem sveža. Čisto me osveži, kot kozarec sveže vode. (Sveže, svežina, osvežitev, sveže…) Res je. Voda me dela novo in sveže. Čisto vsak dan sproti. Saj zato jo tako rada pijem.

Kako sem pa jaz kaj sveža danes? Kaj če bi nehala vlačiti vse iz preteklosti (Prtljago, nesnago) zraven vsak dan sproti? Kaj če bi jo kje pozabila? Kaj če bi si dovolila biti to, kar sem v resnici. Stara jaz, tudi nisem več jaz. Zdaj sem sveža. Ponosna sem na to.

Ljubek pristen srčen dan moje drage, moji dragi!

Cmok!

Objem!









P.S.: Povežimo se s svojim srcem in hodimo po srčni poti

četrtek, 27. september 2018

Dragoceno!

Rada imam praznovanja v vseh pogledih. Skupaj se dobimo in se imamo radi. Saj ne vem, kaj sem pisala. Samo vem, da imam nasmeh raztegnjen čez cel obraz do zadnjih kotičkov ust. Všeč mi je, ko se meni ljubi ljudje dobimo tako skupaj. Voščimo. Se smejemo skupaj. Smo vse, kar smo. Čisto lahkotno in spontano.

Najbolj pa so mi všeč pogovori iz duše. Res. Taka spoznanja. Modrost je še polepšala naše pogovore. Kaj polepšala!? To je bilo čisto za dušo. Božansko.
Še boljše pa mi je smeh! Tako se že dolgo nisem nasmejala! Tako zabavno pa še dolgo ni bilo! Čisto noro in smešno naključje! Še potem, ko sem odhajala proti avtu, sem se spomnila in sem se morala prav naglas smejati. Noro dobro! Prava komična situacijska komedija!

Rada imam našo družino. Tako lahkotno vzdušje je. Praznovanja pa sploh.

Pa še to! Res sem hvaležna, da so vsi prišli. Res lepo! To pa mi je tako dragoceno, da si vzamejo čas!
Seveda pa mi je najbolj dragocena oseba, ki je praznovala. Vse najboljše z vsem srcem!

Danes upam, da bom uspela pobegniti v bukvarno. To pa komaj čakam! Našla sem eno knjigo in zdaj bi rada še našla drugi del. Upam, da bom imela srečo! To pa tako vedno imam. Vedno sem vedela, da sem rojena pod srečno zvezdo. Stvari se vedno obrnejo v moj prid. Tako ali tako!

Rada imam svoje življenje.

Ljubek pristen barvit dan!








Cmok!!! Objem!!!

P.S.: Povežimo se s svojim srcem in hodimo po srčni poti. Sara Bareilles - Brave  (https://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4)

sreda, 26. september 2018

K A T E J A : Trusting my style...


Hi my Beloved!

I just know the answers for myself. I know that I want to create a poetic life for myself. What is poetic about me? What makes me passion in my life makes my life sunny, juicy?


Life is better off from this angle. Mine. Full time for myself. I like that and it's my pleasure. What inspires me? Freedom. Today. I can do everything I want. I have plenty of time.


I ask for a sign that I am on the right path.


Enjoy where you are now. Be happy where you are now.


Can I be? I really can.


What if I dare to be more faithful to myself in all respects? What would that mean? I'd rather trust my style. I'd rather do things that make me happy. I would dedicate myself more to myself and enjoy bathing, tea, coffee, walks in nature, laughter, fun, relaxation, and play.



I would be even more independent. Now I'm leaning from one side to other. Between pleasing and selfishness. Weight is slowly transferred to the selfish side.


Sometimes I like dress simple. All black. The shirt has such a beautiful lace on the edge. The pinch of tiger pattern. Of course on shoes. They look lovely. They add a touch to my style.


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Zaupam svojemu stilu…


Hej moje drage, moji dragi!

Samo sama vem odgovore zase. Vem, da si želim ustvarjati poetično življenje zase. Kaj je meni poetično? Kaj v meni vzbuja strast, mi dela življenje sončno, sočno?

Življenje je lepše s tega zornega kota. Mojega. Polnega časa zase. To mi je všeč in to mi je zadovoljstvo. Kaj me navdihuje? Svoboda. Danes. Vse lahko delam, kar si želim. Imam obilico časa.

Prosim za znamenje, da sem na pravi poti.

Uživaj, kjer si zdaj. Bodi srečna, kjer si zdaj.

Sem lahko? Res sem lahko.

Kaj če bi si bolj upala biti bolj zvesta sebi v vseh pogledih? Kaj bi to pomenilo? Bolj bi zaupala svojemu stilu. Bolj bi delala stvari, ki me veselijo. Bolj bi se posvetila sebi in uživanju v kopeli, čajčkih, kavi, sprehodih po naravi, smehu, norčijam, zabavnosti, sproščenosti, igri.

Bila bi še bolj samosvoja. Zdaj sem tako, da niham. Med ugajanjem in sebičnostjo. Teža se počasi preveša na sebično stran.

Včasih imam rada enostavno. Vse črno. Srajčka ima tako lepo čipko ob robu. S ščepcem tigrastega vzorca. Seveda na čevljih. Lepo dopolnijo videz. Dodajo piko na i k mojemu stilu.

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Ljubezen... moja...

Kako sem včeraj uživala! Seveda grem vsak dan na sprehod. Kamorkoli. Samo, da so drevesa. Tako me je pot pripeljala najprej do trafike. Iskala sem čisto določeno trafiko za čisto določen namen. Pogledam. To je to! Kar ne morem verjeti. Nisem niti vedela, da tam obstaja, ne da mi celo nudijo tako specifične usluge! To pa me je tako razveselilo. Imela sem vsaj tri opcije, da pridem od parka. Ali še celo več. Pa sem izbrala ravno to pot s trafiko.
Najlepše pa je bilo, da je niti nisem poskušala najti. Samo doma sem pomislila, da bi bilo dobro, da to uredim. Pa sem!
Potem pa še je bilo samo lepše. Bukvarna je bila odprta. Mimo je bližnjica do parka. Slučajno je bila odprta. Redko naletim na pravi čas, da je. Danes pa je bila! Kaj iščem!? Seveda sem prišla iskati srečo s Kojcem. Učbenik življenja.
Vmes pa sem tako naključno gledala knjige. To je kot raj! Prelistala sem vse, kar je bilo mogoče. Prestavljala kupe knjig. Tiste od spodaj so bile najbolj mikavne. Seveda sem našla tudi eno od Nikole Grubiša. Doma že imam njegovo knjigo, ki sta jo napisala skupaj z Borisom Venetom in jo obožujem. Tako sem bila vesela! Čisto sem padla v tematiko, pa slišim, da nekdo vpraša, če je še kdo zgoraj, da bi ugasnili luči.
»Kaj zapirate?«
»Ni bilo niti odprto. Samo nekaj smo skočili sem urediti.«
Kako lepo presenečenje. To me je pa tako razveselilo, da sem bila zakopana med vse te knjige. Še prej sem našla eno, debelo, ki me čisto in čisto spominja na babico! Vem. Sigurno je bila tam z mano in se smejala! Ali me celo vodila do te knjige. Bi si jo kupila? Samo za spomin? Babico tako imam v srcu vedno z mano.
Moja ljubezen, knjige!

Ljubek sijoč dan moje drage, moji dragi!

Cmok!









P.S.: Uresničujem sebe skozi srčne želje in hodim po poti srca. Tako sem navdih drugim, da poslušajo svoje srce in hodijo po poti srca. Kam je obrnjen naš kompas? Srčna smer?! Sway - Dean Martin (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)


torek, 25. september 2018

Cenim to!

Kako dobro dene malo klepetanja. O vsem. O tem, tudi o tem, kako smo si dragoceni. Kako je dragoceno, da si vzamemo čas za en drugega. Res je. Tako dobro mi je. Res cenim svojo družino. Rada jih imam take kot so.
Pogovarjali smo se točno o določeni knjigi. In seveda je bila, kot bi bila pisana zame. Seznam, kaj si želi, kot bi knjigo jaz pisala in kot bi me nekdo poznal. Tako zabavno je bilo. Svoboda. Nekaj tudi o svobodi. Ne spomnim se točno. Svoboda ustvarjanja svojih dni po svoje.
Rada bi napisala, da cenim tudi svoje telo. Tako hvaležnost čutim do njega. Ne samo, da je tako lepo, kako se vzdržuje samo sebe. Kako se trudi, da se pozdravi in vzdržuje to zdravje. Prav res ga cenim iz vsega srca. Omogoča mi svobodo gibanja, vitalnost, čutenja. Rada ga imam. Uživam v njem.
Tako rada imam gibanje. Vedno več se sprehajam in sem vedno bolj aktivna. Včeraj je bil tako lep sončni zahod. Božansko! Kako lepo in izjemno dobro! Uresničitev čiste lepote in vseh barv.
Kaj pa danes? Kaj bom naredila kaj spontanega? Uh, kako mi je super, da imam čas zase. Komaj čakam, da grem malo po mestu.
Želim si bolj delovati v tej srčni energiji. Včeraj sem dobila tako noro misel in jo bom tudi uresničila. Tako, za zabavo. Ker lahko in ker si želim. Že sama misel na to, mi je zabavna. Vse vesolje kooperativno sodeluje z mano. Kako me sproti osrečuje!? Zakaj bi rekla ne povabilu? Juhu!

Ljubek prisrčen kičasto srečen dan!

Objem! Cmok! Cmok! Cmok!








P.S.: Danes poslušam svoje srce in sledim svojemu srcu. Hodim po srčni poti. Tako sem tudi navdih za druge, da so taki, kot so. Tako je. The pointer sisters - I'm so excited  (https://www.youtube.com/watch?v=rQqwG_rQx7A)


ponedeljek, 24. september 2018

K A T E J A : United...


Hi my Beloved!

So generally, if I look at how my life changed in the last year!? Huge – if I look at everything. I trust more. I trust my feelings more. I know better what I want. I create more and more. I'm moving more. I'm healthier. I'm more consistent.


I see that I didn’t change only inward, but all reflect externally too. Even though it's more important to me the inside. This makes me feel more fulfilled. Rich. Internal abundant.


Can I be happy with what's happening? Just like that?! Because I am. Something pulls me on. Always stronger. I'm wondering how long I'll resist this. Why do I resist?!


I lead life exactly as much as I want. I can create it exactly as happy as I want. I can make myself as unhappy as I want. What do I want to create?


I feel this awakening within me, that I want to express myself. Even more, when I hold everything, the more the river accumulates in me. What else am I waiting for? What else has to happen? What do I want for myself? What do I want to live? Who am I really?


The autumn is here. It's quite gently approaching. It's still warm enough for short sleeves. I was attracted by the colors on this beautiful T-shirt. All my shades are united!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Združeni...


Hej moje drage, moji dragi!

Tako na splošno, če pogledam, kako se mi je življenje spremenilo v zadnjem letu!? Ogromno glede pogleda na vse. Bolj si zaupam. Bolj zaupam svojim občutkom. Bolj vem, kaj bi rada. Bolj in več ustvarjam. Bolj se gibljem. Bolj zdravo jem. Bolj ravno se držim.


Vidim, da se mi ni spreminjalo samo navznoter, da se odraža nekaj tudi navzven. Čeprav mi je bolj pomembno tisto od znotraj. Tako se počutim bolj izpolnjeno. Bogato. Notranje razkošje.

Sem lahko srečna karkoli se dogaja? Kar tako?! Ker sem. Nekaj me vleče naprej. Vedno močneje. Zanima me, kako dolgo se še bom upirala temu. Zakaj se sploh upiram?! 

Življenje vodim točno toliko, kot si ga želim. Lahko si ga ustvarjam točno toliko srečnega, kot si ga želim. Lahko si ustvarjam toliko nesrečnega, kot si ga želim. Kaj si želim ustvarjati?


Čutim to zbujanje v meni, da si želim izraziti. Še bolj, ko vse zadržujem, bolj se ta reka kopiči v meni. Kaj še čakam? Kaj se še vse mora zgoditi? Kaj si želim zase? Kaj si želim živeti? Kdo sem v resnici? 
Jesen je tukaj. Čisto nežno se približuje. Še vedno je dovolj toplo za kratke rokave. Pritegnile pa so me barve na tej lepi majici. Vsi moji odtenki so združeni!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!