sreda, 26. september 2018

Ljubezen... moja...

Kako sem včeraj uživala! Seveda grem vsak dan na sprehod. Kamorkoli. Samo, da so drevesa. Tako me je pot pripeljala najprej do trafike. Iskala sem čisto določeno trafiko za čisto določen namen. Pogledam. To je to! Kar ne morem verjeti. Nisem niti vedela, da tam obstaja, ne da mi celo nudijo tako specifične usluge! To pa me je tako razveselilo. Imela sem vsaj tri opcije, da pridem od parka. Ali še celo več. Pa sem izbrala ravno to pot s trafiko.
Najlepše pa je bilo, da je niti nisem poskušala najti. Samo doma sem pomislila, da bi bilo dobro, da to uredim. Pa sem!
Potem pa še je bilo samo lepše. Bukvarna je bila odprta. Mimo je bližnjica do parka. Slučajno je bila odprta. Redko naletim na pravi čas, da je. Danes pa je bila! Kaj iščem!? Seveda sem prišla iskati srečo s Kojcem. Učbenik življenja.
Vmes pa sem tako naključno gledala knjige. To je kot raj! Prelistala sem vse, kar je bilo mogoče. Prestavljala kupe knjig. Tiste od spodaj so bile najbolj mikavne. Seveda sem našla tudi eno od Nikole Grubiša. Doma že imam njegovo knjigo, ki sta jo napisala skupaj z Borisom Venetom in jo obožujem. Tako sem bila vesela! Čisto sem padla v tematiko, pa slišim, da nekdo vpraša, če je še kdo zgoraj, da bi ugasnili luči.
»Kaj zapirate?«
»Ni bilo niti odprto. Samo nekaj smo skočili sem urediti.«
Kako lepo presenečenje. To me je pa tako razveselilo, da sem bila zakopana med vse te knjige. Še prej sem našla eno, debelo, ki me čisto in čisto spominja na babico! Vem. Sigurno je bila tam z mano in se smejala! Ali me celo vodila do te knjige. Bi si jo kupila? Samo za spomin? Babico tako imam v srcu vedno z mano.
Moja ljubezen, knjige!

Ljubek sijoč dan moje drage, moji dragi!

Cmok!









P.S.: Uresničujem sebe skozi srčne želje in hodim po poti srca. Tako sem navdih drugim, da poslušajo svoje srce in hodijo po poti srca. Kam je obrnjen naš kompas? Srčna smer?! Sway - Dean Martin (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)


Ni komentarjev:

Objavite komentar