sobota, 18. november 2017

Barvitost življenja...

Danes sem tukaj na kavi. Toplo mi je. Imam čudovti razgled na zasneženo Pohorje… Čarobno.

Včeraj sem našla popolne zlate čevlje… samo niso imeli več moje številke. Skoraj sem si že prevelike kupila… eh, veš da ne! Kako mi je žal, da si nisem velikih kupila… Grem gledati, če še jih imajo. Uh, sploh je moje življenje čudovito. Samo za zlate čevlje. Tako čudovito… rada imam svoje življenje. (In zlate čevlje! pa rdeče!!! Jeeee!)

Zdaj pa pijem svojo najljubšo kavo z lešnikom. Latte machiato. Božansko. S smetano… penicami… obezno. Poslušam dobro glasbo. Super je! Imajo tako lepe lončke z jelenčki in snežaki. Pusti snežake… pingvini so… s šali. Ljubko.

Zdaj pa še grem domov malo ustvarjati. Zadnjič sem bila pri jezeru. Bilo je tako hladno, pa tako lepo. Vse je tako lepo odsevalo. Ravno prav sonca. Drevesa v živo rumeno oranžnih tonih, kot da se ogledujejo v odsevu gladine. Kraljevsko bogata. Barvita. Kot moje življenje. Sijejo v vsej svoji lepoti.

Kar ostala bi tam. Tako je lepo. Tako puhasti beli oblački, kot da so naslikani. Neresnično čarobno lepi. Sončni žarki skozi… zahajajoče sonce… Lepo!

Obožujem svoje življenje v polnosti. Diha skozi mene čarobnost...

Popolnosti dneva daj priložnost! Res je lep!

P.S.: Naj vse teče v svojem ritmu... Bryan Adams - Cloud Number 9
 (https://www.youtube.com/watch?v=QhO-4cCQSUU)

petek, 17. november 2017

K A T E J A : Unique

Hi my Beloved!

November was sooo long sooo warm. Just like the way I love it! I didn't even needed jacket… Or coat. (Now I do need it!)



But now we have a little bit of rain. Even snow yesterday… It’s not surprisingly cold. I prefer warmer days.

Now I’m more inside. With candles, coffee, blanket…



I have more time now for let out creating (beast) soul… I love! Not just love! Adore colors! The more intense rich shades they are, the more I like it! (Not fluorescent… that is even to much for me… (maybe...))

I paint on everything, (everyone)… Even on my cloths.



That dress has on like tree branches. From white, lite yellow, to gold. I created necklace. Special for this theme. (The pendant reminds me almost more of the coral than the branches. But it's still like a small tree…)

This dress is so easy to wear! So stretchy, so light, so flattering… authentic. Unique. Elegant! With my signature…

You just have to add a little bit of you in everything. Always. Than is spiced up just right! I did it my way!!! I did it my way… and I feel fantastic!



Each of us is unique. Why would we hide it!?! NO!!! It only makes us more beautiful... more interesting… more colorful… Just like the colors of the fall!!!



Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...
Ly








P.S.: Express your uniqueness... Always!!! You are so beautiful! Gorgeous! 


*
SLO: K A T E J A : Unikatnost!

Hej moji dragi!

November je bil tako doooolg in tako topel. Točno takega ga obožujem! Sploh nisem potrebovala jakne… ali plaščka. (Ampak zdaj jo oziroma ga!)

Zdaj pa imamo malo dežja. Celo snežilo je včeraj… Ni presenetljivo mrzlo. Samo raje imam toplejše dneve.

Zdaj sem več notri. S prižganimi svečkami, dišečo kavo in mehko kociko…

Imam več časa, da spustim svojo ustvarjalno (pošast) dušo na plano… Ljubim! Ne samo ljubim! Obožujem barve! Bolj intenzivno bogati odtenki so, bolj jih oobžujem! (Ne florescentno… to je celo zame preveč… (ali pa ne…))

Na vse (vsakogar) slikam… Tudi na moja oblačila.

Obleko sem poslikala z vejami drevesa. Z belih odtenkov preko svetlo rumenih do zlatih. Tudi verižico sem oblikovala. Posebej k tej obleki. (Obesek me bolj spominja na koralo kot na vejo. Ampak vseeno izgleda kot majhno drevo…)

To obleko je tako lahko nositi! Tako je raztegljiva, lahkotna in poudari lepoto… pristnosti. Unikatna. Elegantna. Z mojim podpisom.

V vse si želim dodati malo sebe. Vedno. Potem je ravno prav začinjeno! Naredila sem po svoje!!! Naredila sem po svoje… in počutim se fantastično!

Vsak od nas je edinstven. Zakaj bi to skrivali? NE!!! To nas naredi samo lepše… bolj zanimive… bolj barvite… Tako kot so barve jeseni!!!

Ljubi se, bodi kar si! Zabavaj se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly











P.S.: Izrazi svojo edinstvenost… Vedno!!! Tako si lepa (lep)! Prečudovita! Prečudovit!

Nič več guganja!!!

Imela sem tako smešne sanje. Bila sem neozdravljivo bolna. Dobila sem napotnico. Pa sem prišla tja, ker mi je bilo slabo. »Gospa, cel dan ste delali. Ste ja lačni. Drugače pa ste zdravi! Čisto zdravi!«

Bilo je ironično, ker so bile sanje cele moreče! Z vsemi podrobnostmi. Kako sem se medlo počutila, Slabo mi je bilo, kako je potekalo delo… vse. Potem pa tako olajšanje na koncu. Kot ironija! Cele sanje sem skrbela, potem pa nič! Za čisto brezveze. Čisto nepotrebno!

Pa to niso bile kratke sanje. Kar vlekle so se... Kot bi resnično trajale. Vse podrobnosti...

Nesmiselne skrbi! Vem! Vedno je tako! Učim se zaupanja, da je vse v moje najvišje dobro! Vedno. Skrbi pa so kot guganje na gugalniku. Nikamor me ne pripeljejo. Mislim, da se premikam, pa sem na mestu. Lahko pa vsaj uživam v guganju… Vetrcu… In seveda razgledu z verande, terase, balkona…

To me tako spominja na nadaljevanko Pesem ptic trnovk. Nostalgija… Kako velika ljubezen. Končno uresničena. To je klasika! Uh, kako je bilo napeto! Vsi smo to gledali!

Saj nisem tako nostalgičen človek. (Včasih pa malo! Malo že!) Rada imam dobre zgodbe. S srečnim koncem. Če ni srečni konec, še ni konec. Potem še sigurno sledi nadaljevanje. Tako je! 


Brez guganja! Ali vsaj malo manj!!!

Vetrc v laseh!!!

Ljubek dan, čisto samosvoj stil... Narava tako vabi...










P.S.: Ne skrbi, bodi srečen... Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy
 (https://www.youtube.com/watch?v=d-diB65scQU)

četrtek, 16. november 2017

Ajsss! Vroče!!!

Danes je tako moj dan. Obarvan. Pisan. Dišeč… Čista moja ljubezen. Uživam v tem, da imam prižgano svečo na mizi. Kavo. Velikoooo kavo na desni…

Lepo je biti tukaj in zdaj in samo uživati ta čarobni trenutek.

Včeraj je bil dan prijaznih ljudi. Vem, izjemno rada imam prijaznost. Kavalirstvo. Ljubkost. Lepe besede. Hvala. Prosim. Pozdrav. Poslavljanje. Lahko noč. Lepe sanje. Dobro jutro potem. Vse!

To mi prav ogreje dušo. Nekaj čarobnega je v prijaznosti. Nasmehu. Rada imam, da imamo skupaj kosilo, da si rečemo dober tek. Potem še bolj uživam v hrani! Jem s tako ljubeznijo, to mi je v tako veselje! (Bolj uživam, manj se mi pozna na kilogramih! Ne vem zakaj, ampak vedno deluje!)

Zadnjič sem sodelavcu rekla. No mislila sem povedati. Samo to. Da ima vroče roke. Prišla sem iz hladu zunaj na toplo. Prišla sem delati, dal mi je roko v pozdrav. Potem pa sem mu rekla to. Rekla pa sem mu, da je vroč. In mi je rekel: »Hvala!« Nisem tako mislila! Je pa res zelo prijazen. To je tako ljubko!

Saj vem, vroče! Ampak zdaj je bolj hladno… Čisto čarobno vreme je, zdaj komaj vem, da se bliža zima. Malo se je ohladilo. Dobila pa sem izjemno lepo darilo. Božično zvezdo! Ne samo to! Zraven je čudovit asimetričen lonček! Res je lepa in izjemna! To me pa vedno tako razveseli! To pa mi polepša dan! Ne samo dan, celo zimo!

Mmmmm, kako mi diši, kava...

Ljubek dan, dišeč, s čarom ljubezni... tiste prave, srčne... Cmok! Cmok!

P.S.: Samo ljubezen je resnična... vedno... od znotraj navzven... Bryan Adams - Inside Out
 (https://www.youtube.com/watch?v=mcDWJe5wPec)


sreda, 15. november 2017

Raziskovanje sebe...

Življenje je tako čarobno. Tudi če zunaj dežuje. Še bolj! Ker imam prosto! Zavita sem v toplo odejico. Še vedno v pidžami. No saj še je hitra ura. Imela sem tako lepe sanje. Bilo mi je fajn. Prebudila sem se še s sladkim priokusom.

Rada bi še šla kaj v naravo fotografirati. Saj bom šla. Samo, da se vreme malo razjasni. Ali pa kar po dežju. Vseeno.

(Sem šla kar po dežju... saj sem bila v zavetju krošenj... Barve lubja so zaradi mokrote še samo bolj žarele... Mah na drevesu je bil prav živo zelene oker barve... Ni bil mah, lišaji so bili... Lepo. Spodaj pa živo oranžen tepih...)

Taki užitek mi je delati. Neverjetno super fajn mi je. Zadovoljna sem s svojim življenjem. V polnosti. S tem da se še razpira na široko. Vem. Čutim. Vedno bolj pristna sem. Vedno bolj jaz. Uživam v raziskovanju sebe in sveta.

Ni pa lepšega kot užitek ob kavici. Z malo kofeinčka. Tako so ti moji blogi namenjeni. To so moji žarki notranjosti... Malo kofeinčka za dušo. Ali sladkorčka. Ali vitaminčka. Ali vetrca, nežne sapice lepega. Ali rože na mizi. ali nasmeh. Polno dragocenosti.

Življenje je vendar tako lepo. Zakaj ne bi tega delili. Tako je super! Vedno se najde kaj lepega. Ali smešnega. Ali smešno lepo. Ali lepo smešno. Ali smešno smešno!!!

Pač zabavno. Pustolovščina. 

Lep sijoč dan s kofeinčkom za dušo... Cmok! Ly!

P.S.: Ljubezen se začne pri sebi. Nekje sem prebrala, da jo prijaznost tako utruja... Veliko več energije je imela, ko je gledala samo nase in je bila BITCH. Sebičnost je zdrava. Vse za srečo!!! 
Meredith Brooks - Bitch (https://www.youtube.com/watch?v=bv4q4Kk0Qr0)

torek, 14. november 2017

Ogenj!!!

Življenje je tako čarobno. Tudi če zunaj dežuje. Še bolj! Ker imam prosto! Zavita sem v toplo odejico. Še vedno v pidžami. No saj še je hitra ura. Imela sem tako lepe sanje. Bilo mi je fajn. Prebudila sem se še s sladkim priokusom.

Rada bi še šla kaj v naravo fotografirati. Saj bom šla. Samo, da se vreme malo razjasni. Ali pa kar po dežju. Vseeno.

Taki užitek mi je delati. Neverjetno super fajn mi je. Zadovoljna sem s svojim življenjem. V polnosti. S tem da se še razpira na široko. Vem. Čutim. Vedno bolj pristna sem. Vedno bolj jaz. Uživam v raziskovanju sebe in sveta.

Ni pa lepšega kot užitek ob kavici. S malo kofeinčka. Tako so ti moji blogi namenjeni. (Malo, pikico navdiha. To me tako osreči! Pisanje! Pisanost! Humor!) Za malo kofeinčka za dušo. Ali sladkorčka. Ali vitaminčka. Ali vetrca, nežne sapice lepega. Ali rože na mizi. Ali nasmeh. Polno dragocenosti.



Življenje je vendar tako lepo. Zakaj ne bi tega delili. Tako je super! Vedno se najde kaj lepega. Ali smešnega. Ali smešno lepo. Ali lepo smešno.

Pač zabavno. Pustolovščina.

Ljubek srčkan pisan dan moji ljubi! Cmok! Cmok! Objem!



P.S.: Žarenje izvira od znotraj! Naj samo plane! Kresne! V trenutku oživi celo življenje! Kaj si ti nor!!! (V dobrem smislu!!!) Pointer Sisters - Fire (https://www.youtube.com/watch?v=K9S5EZgIJck)

ponedeljek, 13. november 2017

Nekaj več...

Bilo je neko praznovanje. Saj ne neko. Tako pač napišem. Martinovanje. 

Maribor je bil tako zabasan. Imela sem neke opravke tam. 

Ok. Razumem. Ljudje so razočarani. Rabijo olajšanje. V obliki alkohola. Potem se počutijo vsaj malo boljše, nekaj časa. Potem pa je tako spet isto. Samo slabše. Vem, da to ni pot zame. 

Lahko se počutim odlično brez alkohola. Lahko sem isto sproščena. Vesela. Nagajiva. Karkoli. Verjamem, da alkohol ni način. Rada imam treznost. In s tem, da sem vse, kar sem, točno taka kot sem. Ne rabim »tankanja«.


Seveda grem tudi jaz na tankanje. Drugačne vrste. Gram. Samo v naravo. Najprej pa tako v zavetje doma. Obredi. Zajtrk. Kava. Sprehodi. Pisanje. Slikanje. In drugi bonbončki za dušo. 

Sploh grem rada kam na kavo... Izjemno všeč mi je v Luftu, no Luftarci... Obožujem razgled in prijazno postrežbo...

Mmmm, mamljivo sladki. Mmmmm, vabljivi. Mmmm, zdravi. Mmmmm, tako me osrečujejo!!! Mmmm, slastni! Sledim svojemu sijaju. Sledim svojemu blagostanju!!!

Kaj nisem napisala spanja? Pa dobre hrane, ki jo pojem tako z užitkom! Mmmm. moja postelja. Mmmmm. moja velika postelja...

Ljubek dan v polnosti pristnosti!

Cmok! Cmok!








P.S.: Tisto nekaj več... Vonda Shepard - Searchin' My Soul (https://www.youtube.com/watch?v=1n4E74tE1nU)

nedelja, 12. november 2017

Pidžama za zunaj... tudi ponoči...

Kaj sem že napisala, da imam ful lepo pidžamo? Skoraj bi bila za ven... Moje najljubše barve...

Tako leopardjo in z ful lepo roza obrobo! Božanska.

Pozno sem prišla domov in sem že komaj čakala, da skočim v mehko spalno oblačilo. Malo pred spanjem pa ugotovim, da nimam telefona. Sem ga pustila v kuhinji, ko sem šla piti? Ne. V kuhinji ni. Dnevna. Miza. Omarica s čevlji. Kopalnica? Spalnica? Ni.

Še en krog... Nič! Noče se mi pokazati...

 V avtu sem ga pozabila. Ne! Ni bilo prvič. Je že tudi kdaj prespal v avtu. Samo ne danes! Danes grem po njega!

Samo oblekla sem si plašč. (Preko pidžame.) Obula natikače. Izgledalo je dobro. Tako tako. Ni za blog. (Ali pač?!)

Udobje pred lepoto. Saj je tako bila tema… trda tema. Samo ulična razsvetljava je bila. Spodaj so sedeli neki ljudje na klopci v parku. Ampak v temi. Jaz njih nisem videla. samo slišala. Meni pa je bilo vseeno, če so oni videli mene. Samo, da sem imela telefon. Moja budilka. Moj stik s svetom. No malo pretiravam… Ampak tako je. Daj no!

Ni lepšega, kot da sem lahko to, kar sem! Tudi v pidžami! Življenje je tako lepo in čarobno in seveda lepo! In lepo!

Lep sijoč čaroben dan!

Cmok! Cmok! Ly!!!









P.S.: Včasih pove pesem več... Tista srca je prava... Wet Wet Wet - Love Is All Around  (https://www.youtube.com/watch?v=h3gEkwhdXUE)