sobota, 17. marec 2018

Všeč mi je tvoja...

Kako lepi čaroben sončni zahod je bil včeraj. Bila sem pri Kužnem znamenju v Mariboru. Kipi spredaj so postali temnejši. Ozadje pa je žarelo kot sredica ognja. Živo rumeno. Poetično. Pravljično. Kot bi zažgalo vso kugo stran.

Seveda ni šlo brez moje najljubše kave, če sem že bila v mestu. In to late machiato z okusom lešnika. Božansko. Kraljevo. Stolp cerkve je tako lepo žarel v soncu. Samo ena stran je bila osvetljena bolj močno. Kar bleščal se je v svoji lepoti.

Je pa res, da sem šla včeraj izven svoje cone udobja. Občutek je bil fantastičen. To moram še večkrat ponoviti. Izjemno! Tako kot je izziv ustvariti nekaj novega, kar še včeraj ni bilo. Pesem. Sliko. Kosilo skuhalo z ljubeznijo. Novo kombinacijo oblačil… Tako bi si enako lahko določila za korake izven mojega kroga udobja. Za zabavo. Ker je potem občutek neverjetno zadovoljujoč. Prav ponosna sem bila nase. In sem še!

Včeraj sem prebrala, da so imeli skupino. Tam je predavatelj (Alan Cohen) določil, da eden po eden pridejo naprej in drugi jim bodo dajali komplimente. Napisal je, da je bilo vzdušje, kot bi nad skupino pljusknil val nelagodja. Ogromen val! Ni to zanimivo. Namesto, da bi uživali v komplimentih, so bili zaprepadeni in prestrašeni. Zanimivo. To si pa nisem mislila.

Če nekomu zavrnemo kompliment in ga samo površno sprejmemo, je kot bi darilo zavrgli. Drugemu potolčemo vse dol. Ni to zanimivo. Če pa ga iskreno sprejmemo, pa kar zažarijo (in mi tudi…)!
Danes ste odlični točno taki kot ste! Ravno zaradi tega, ker ste točno taki kot ste!

Ljubek pisan dan! In res je, čudviti ste! V polnosti!

Cmok! Cmok!









P.S.: Kakšen kompliment bi si dali sami? Podarite kompliment tudi komu drugemu... Babybird - You're Gorgeous (https://www.youtube.com/watch?v=3GzpcN3vy_Q)

petek, 16. marec 2018

K A T E J A : Castle background

Hi my Beloved!

Yesterday I listened to such an interesting radio show of Michelle Neill. Every day create something new, that wasn’t here yesterday! Cook something good. Paint something. Write a song. Uh. Really.


I create something new every day, but I wasn’t’ aware of it. I'm writing. I paint. I create delicious scented lunches. What I like. Smoothies. Coffee. I catch a moment of pure beauty of nature that remains forever caught in a photo.


I create a new combination of dressing that has never been before.


I sat with a cup of coffee in a small inn. They had such a beautiful black silver wallpaper with ornaments. Lovely. My favorite music. Then a random grandfather came to the casual waitress (granddaughter) for a visit. Somehow everyday were the words between them. The conversation ran almost artificial about daily problems. But I was drawn to closeness.


How often is it difficult to take the time for people I love? But this closeness is already the healing. Different. Wonderful. Nice. Full of joy in the eyes. Full of inner satisfaction. Nearness. I only take the time, and then these invisible pleasures of happiness flow. Interwoven with pure gold, because they are unrepeatable. Honest, full of laughter.


I miss my grandmother. It was often so that I did not take the time. But I did. We then weave threads that are invaluable. We were close, I told her everything. There was a closeness between us that could not be described. We knew. Allied. It all went so easy. I love her. It is an invaluable sense of acceptance and knowing that I am good, worthy, loved. Exactly as I am and precisely because of what I am. It's nice. Magical.


I do not know if I would even describe what I wear when it is so beautiful background. The very name of Grajski trg (Castle square) tells everything. I really like Maribor with all my heart!


But anyway… I have a thick sweater. Pink color. A long dress. Also pink. And a touch of western movies, that my father was looking all the time, boots! (Not pink! What a shame! Just kidding…) What about this wonderful bag! I bought it for my sister's wedding, but it's still divine! And a necklace (I made it!). Pink!


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Grajsko ozadje!

Hej moje drage, moji dragi!

Včeraj sem poslušala tako zanimiv izsek Michela Neilla. Vsak dan ustvari nekaj novega, kaj še včeraj ni bilo! Skuhaj kaj dobrega. Naslikaj kaj. Napiši pesem. Uh. Res.
Vsak dan ustvarjam kaj novega, pa sploh nisem vedala. Pišem. Slikam. Ustvarjam okusna dišeča kosila. To, kar imam rada. Smutije. Kavo. Ujamem trenutek čiste lepote narave, ki ostane za vedno ujet na fotografiji. 
Ustvarim novo kombinacijo oblačenja, ki še je prej nikoli ni bilo. 
Sedela sem na kavi v majhni gostilnici celi iz stekla. Imeli so tako lepe črno srebrne tapete z ornamenti. Ljubke. Mojo najljubšo glasbo. Potem je prišel naključni dedek k naključni natakarici na obisk. Kako nekako vsakdanje so bile besede med njima. Pogovor je tekel skoraj umetno o dnevnih težavah. Me je pa pritegnila bližina.
Kolikokrat si je težko vzeti čas za ljudi, ki jih imam rada. Ampak že ta bližina je zdravilna. Drugačna. Čudežna. Prijetna. Polna radosti v očeh. Polno notranjega zadovoljstva. Bližine. Samo čas si vzamem, potem pa se tkejo te nevidne nitke sreče. Prepletene s čistim zlatom, ker so neponovljive. Iskrene, polne smeha. 
Pogrešam mojo babico. Velikokrat je bilo tako, da si nisem vzela časa. Sem pa si ga. Takrat sva tkali niti, ki so neprecenljive. Bili sva si blizu, zaupala sem ji vse. Med nama je bila bližina, ki se je ne da opisati. Vedeli sva. Zaveznici. Vse je teklo s tako lahkoto. Rada jo imam. To je neprecenljiv občutek sprejetosti in vedenja, da sem dobra, vredna, ljubljena. Točno taka kot sem in točno zaradi tega, kar sem. Lepo je to. Čarobno.

Ne vem, če bi sploh opisovala, kaj imam oblečeno, ko pa je tako lepo ozadje. Že samo ime Grajski trg pove vse. Res imam rada Maribor z vsem srcem!

No vseeno imam oblečen debel pulover. Roza barve. dolgo obleko. Tudi roza barve. in malo vestern pridiha filmov, ki jih je vedno gledal oče. (Niso roza barve! Škoda! Saj ne, malo heca!) Kaj pa ta čudovita torbica! Kupila sem si jo za sestrino poroko, ampak še vedno je božanska! in verižica (Sama sem jo naredila!). Roza!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Privilegij v vseh pogledih!

Zunaj sije tako lepo sonce, da kar ne morem mimo tega. Po zimi, ki nas je pozno zasipala snegom, je to pravo razkošje! Zbudili so me sončni žarki, ki so me poljubljali po licu. Zaslepili so me. Obrnila sem se na drugo stran in pustila, da me grejejo. Še malo. Še čisto malo… Uživala sem v božanju sonca.

Rada bi nekaj zaupala. Ne morem povedati, kako sem hvaležna, da se z očetom najinega otroka tako dobro razumeva. Za dan žena sem dobila največjo orhidejo, kar sploh obstajajo! Pikasto. To zelo cenim. Dan žena je taki dan, ko ga vedno praznujemo s sorodnicam skupaj. Mi ga je pa polepšal sinov oče, da se vedno, vsako leto tako lepo spomni. Spoštujem ga, ker je tako dober oče.

Zdaj sem se spomnila.

Kaj pa bom danes ustvarila, kar še včeraj ni bilo? Včeraj sem slikala in sem neverjetno uživala v tem. Želela sme zmešati toplo rumeno barvo in potem je nastala tako lepa zelena. Še boljše je pristajala sliki, kot barva, ki sem jo imela v mislih. Včasih presenečenja delujejo popolno. Vse je v moje dobro. Lahko danes to sprejmem? Lahko danes to slavim. Lahko danes to izrazim? Z zaupanjem.

Rada imam vikende. Pogledala sem tako dober film. Kako polno navdiha. Zdaj, ko že sonce bolj greje našo zemljo, bom počasi lahko sedela zunaj na kavi. Uh, pa zajtrki in večerje in kosila na balkonu. To pa obožujem. To pa je moj sveti kotiček. Zrak. Sonce. Prostranost neba. Viseča mreža. Idila.

Komaj čakam, da se malo sprehodim po mestu. Mislila sem napisati soncu… Hvaležna sem za svobodo, da si lahko ustvarjam dneve po svoje. To pa je privilegij!

Ljubek pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok!









P.S.: Danes pa se imejmo radi. Kaj bomo ustvairli, kaj še ni bilo včeraj? Polno ljubezni? Tudi zase! Frank Sinatra I Love You Baby (https://www.youtube.com/watch?v=AiIBKcd4m5Q)

četrtek, 15. marec 2018

Čisto sveže...

Kaj sem že delala v kuhinji, ko sem poslušala Anito Moorjani? Verjetno kuhala. Tako sem uživala v klicu poslušalke, ki je povedala nekaj malega o sebi. Anita ji je potem tako dobro svetovala!?!

Kaj te veseli? Kaj zate pomeni lepo življenje?

Danes ti podarjamo novo življenje. Prazen list. Izbriši vse obveznosti, ki jih imaš. Tudi do drugih. Kako bi si ga ustvarila? Kaj bi bila? Kdo bi bila? Kaj tisto, kar te navdušuje?

To se mi je tako izjemno dobro zdelo! Kot bi dobila novo življenje! Pozabi vse staro! Danes je nov dan! Sonce je na novo na nebu! Nov svež začetek! Kaj si želi moja duša? S sledenjem svojemu sijaju dodajamo vrednost svetu. Neprecenljivo.

Danes živim življenje umetnice. S veliko skodelico kave pogledam proti morju. Sonce se že kaže s svojih najlepših oranžno rdečih barvah. V mojem velikem in prostranem ateljeju slišim valovanje morja. Malo se sprehodim naokoli. Ob srkanju kave opazujem, kaj je nastalo včeraj. Usedem se na balkon in pišem. 

Vse polno platen imam okoli sebe. Komaj čakam, da pomočim čopič v barvo. Začnem mešati odtenke, ki še nikoli niso obstajali. Neponovljivi so vsak zase. Uživam v sproščenosti nanašanja barv. Barva kar teče in šprica vse naokoli. Popolnost vsakega trenutka. Čisti užitek.

Danes bom vzela sveže platno in si dan naslikala po svoje. Ker lahko!

Ljubek dan, čisto po svoje.

Cmok! Cmok!









P.S.: Danes pa ustvarjamo lepo življeneje! Zlatko Pejakovic - Zivio Bih Kao Kralj (https://www.youtube.com/watch?v=3ReQorQs888)

sreda, 14. marec 2018

K A T E J A : Lovely sweet ...


Hi my Beloved!

Now, I'm drinking Vitamin C (Coffee). With pleasure, because my day is beautiful. Fully. I love this ritual of liberation. I know it will be my most beautiful day today. I'm looking forward to this.


I have now introduced a night ritual. Reading a book in bed and drinking mint tea. Uh, that's a pleasure. Yesterday, the book inspired me so much that I read too long. So what! If it's fancy, it should last. Let it last... Uh, I remembered such a good song now! Let it last... I think so.


Why not pick the things, that I love? They are just as much available to me as other things, less pleasant...


Today we are choosing, my dear! For yourself! And your happiness!


I was walking around town today. It's cold. But nice. Everything is already melting! All snow melts like cream on hot coffee. It's nice. Various. People are walking with puppies. They took a little off the shelter at home. Then it's even sweeter to get home. I've seen such a beautiful puddle. White. He has such a nice curly hair. Lovely cut, with such beautiful long ears.


Now, I hid in the café shelter. I can just enjoy a cup of coffee and write. Nice.


Maribor is such a lovely city. Small. Friendly. Full of history. The plague monument in Maribor is on the Main Square in Maribor, which was put up in thanks for the end of the plague, which demanded the life of a third of the population in the 17th century. (https://sl.wikipedia.org/wiki/Ku%C5%BEno_znamenje,_Maribor)


I’m wearing there something casual, because I was in town with my bike yesterday. I adore how fast it is! And I don’t need a parking space. A shirt is with white longitudinal lines. Light blue jeans. Sinkers with little fluffy pom poms on it. (Yes with leopard pattern… I adore this!) And a soft jacket beige color. Easy breezy combination. Cute…


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!


**


SLO: K A T E J A : Ljubko sladko...

Hej moji dragi!

Zdaj pa pijem vitamin Coffee. Z užitkom, ker mi polepša dan. V polnosti. Rada imam ta obred sproščanja. Vem, da bo danes moj najlepši dan do zdaj. Veselim se že tega.

Zdaj sem še uvedla nočni obred. Branje knjige v postelji in pitje metinega čaja. Uh, to pa je užitek. Včeraj me je knjiga tako navdušila, da sem brala veliko predolgo. Pa kaj! Če je fajn, naj traja. Pusti, naj traja… Uh, zdaj sem se spomnila tako dobre pesmi! Pusti, nek traje… Mislim, da gre tako. 
Zakaj ne bi izbrala stvari, ki jih počnem, ki jih imam rada. Na voljo so mi ravno toliko, kot so mi na voljo druge, manj prijetne…

Danes izbiramo, moje drage, moji dragi! V prid sebi! In svoji sreči!

Danes sem se sprehajala po mestu. Hladno je. Ampak lepo. Vse že teče. Vse sneg se topi kot smetana na vroči kavi. Lepo je. Pestro. Ljudje se sprehajajo s kužki. Malo so se iztrgali zavetju doma. Potem še je lepše priti domov. Videla sem tako lepega pudlja. Belega. Tako lepo kravžljast je bil. Ljubko postrižen s tako lepimi dolgimi ušesi. 
Zdaj pa sem se jaz skrila v zavetje kavarne. Lahko samo uživam ob kavi in pišem. Lepo. 
Maribor je tako ljubko mesto. Majhno. Prijateljsko. Poln zgodovine. Kužno znamenje v Mariboru je pomnik na Glavnem trgu v Mariboru, postavljen v zahvalo za konec kuge, ki je v 17. stoletju terjala življenje tretjine prebivalstva. (https://sl.wikipedia.org/wiki/Ku%C5%BEno_znamenje,_Maribor)

Oblekla sem si nekaj vsakdanjega, ker sem bila včeraj v mestu s kolesom. Obožujem, kako hitro je! In ne potrebujem parkirnega prostora. Srajca je z belimi vzdolžnimi črtami. Svetlo modre kavbojke. Teniski z malimi puhastimi cofki na njih. (Da, z leopardjim vzorcem... obožujem to!) In mehka jakna bež barve. Lahkotno enostavna kombinacija. Lepo...

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Zapleši...

Hej, kaj vam danes igra? Glasba je tako pomemben del mojega življenja. Z vsem veseljem se predajam ritmom. Plešem. To pa je sprostitev zame. Uh, čista poetičnost!

Tan, tam, tan… uuuuu! En, dva, ča-ča-ča!

To me pa vedno spravi v dobro voljo! Seveda imam več različnih pesmi za različna razpoloženja! Vedno pa ima enak zdravilen učinek name! Vedno! Vedno se počutim boljše! Podobno kot sonce! Danes je tako zasijalo skozi okna, da kljub temu, da sem imela zaprte oči, da sem vedela. Vse se je kopalo v tej sijoči toplini žarenja. Še zdaj se!

Popolnost! Da niti ne govorim o plesni glasbi! Tango! Ali čačača! No, saj ni plesa, ki mi ni všeč. Saj poznam še ga ne!

Vedno, ko rabim koncentracijo, poslušam Mozarta…

Pa filmska glasba! To pa so vedno tako lepi spomini. Tako kot okus po nečem sladkem, dobrem, ki še malo ostane. Uh, vedno imam rada dobre filme!

Zdaj sem se tako potopila v pesmi, da sem kar pisati zraven pozabila!

Seveda sem za moderno galsbo, pa tudi staro dobro muziko. Rada imam raznolikost!

Ljubek melodične plesni dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Danes pa zapleš skozi dan! Lahkotno! Po svoje! Magnifico - Ti Si Moja Ljubezen (https://www.youtube.com/watch?v=sMLHftVJsiM)

torek, 13. marec 2018

Čas je...

Že dolgo se nisem tako zgodaj zbudila. Skoraj tako zgodaj se mi je zdelo, kot bi šla v drugo smer, na morje… Ampak se že pozna, da se dnevi daljšajo. Se je že danilo. Lepo je bilo. In seveda je bil avto pokrit z odejo iz belega puha. Ponoči se je posedla skupaj in se trdovratno prilepila na vetrobransko steklo.

Vedno rada poskusim kaj novega. Danes je bila to sladka čili omakica s kitajskim čipsom. Dobro je bilo!

Brala sem neko zgodbo iz knjige Alena Cohena. Pristopil mu je človek, ki mu je povedal, da vsakdo želi od njega nekaj drugega. Žena. Drugo. Otroci. Spet drugo. Delodajalec. Spet nekaj drugega. Vsi same različne stvari. 

"Kaj pa si ti želiš?" ga je vprašal.

Odgovoril mu je, da niti ne ve. Seveda je najpomembneje vedeti, kaj bi sam rad, da potem lahko sploh deluješ. Si srečen in potem to daješ naprej. Če ne pa ne moreš nikomur ugoditi. Pa daj en gre za ugajanje. Z veseljem komu naredim uslugo, ampak ne za ceno pristnosti.

Kolikokrat sem se že našla v situaciji, ko se mi je zdelo, da vsak hoče kar nekaj od mene. Zdaj pa si vzamem čas in razmislim, kaj si sploh jaz želim.

Danes je to samo počitek. Razvajanje. Dobra knjiga. Čaj. Sedežna. 

Preostanek dneva je danes primeren samo za razvajanje. Sprostitev. Noge na mizi, ker je ravno prave višine, da se kri boljše pretaka. In seveda kakšen dober prigrizek. Čas je. Za užitek v dobrih stvareh.

Ljubek divji dan čisto pristno in polno razvajanja!

Cmok! Cmok!









P.S.: Danes je čas za razvajanje... Goran Bregović - Kalashnikov (https://www.youtube.com/watch?v=UqOL7LOR6ko)

ponedeljek, 12. marec 2018

K A T E J A : Shine through...


Hi my Beloved!

Today we celebrate! Women! (And men to have us... to beautify their days with our authenticity and mischief!) In reality they never have us, because we are our own, like cats. But it's nice to create a partnership together when both partners are happy! Then happiness grows exponentially!


Well let's leave this topic today! Maybe I would write that. Each is enough. Well, this is true for both sexes, after all. We're enough! We are the whole person for ourselves! We do not need anybody, but we wish them because it is so colorful!
  

In the morning I read such an interesting thought or inspiration... A big smile was on my face...


My super power is that I am a woman! What about yours?

     (https://www.instagram.com/p/BgDUc5tBw3q/?taken-by=grazia_si)


Today, I use this super power for myself. I dress gorgeous! Uh, what a good hairstyle my hairdresser did! I enjoy coffee. And I can’t wait to get together and chat! Women of course! The power of women! And even more if we were all in one place!


Today, I’m grateful for my mom, my sister, grandmothers, grandparents, great-grandmothers... and their friends who were allies. Without them, I would not be here!


When I do not know what to wear, it's always one solution. My favorite color. Of course it's bright pink! I look in the closet and just let it shine through.


I changed so many times yesterday. I was looking for combinations. I would come back home a long time ago if I would just dress. Something. Just jeans and sweater and shoes. That would be it! But no! Sometimes it's worth complicating, but it's sometimes a waste of time.


I went for a walk along the river where it is so interesting. Trees. Stumps. Lichens. Puddles with reflections of tree canopy. I’m wearing a skirt bright pink, less wild color turtleneck. The necklace is exactly the same pink. For a little naughtiness, I added the tiger (with animal pattern) shoes. I almost forgot the pink puff for the neck that is so warm. The coat is a mild camel color. It's so nice to calm down the pink color (not because it should be quiet. It's perfect!)! The jacket matches the shoes.


Have the nicest lovely happy pink day!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : !

Hej moje drage, dragi!

Danes pa praznujemo! Ženske! (In moški, da nas imajo… da jim polepšam dneve s svojo pristnostjo in nagajivostjo!) v resnici nas nikoli nimajo, ker smo samosvoje kot mačke. Je pa lepo ustvarjati partnerstvo skupaj, ko sta oba partnerja srečna! Potem sreča raste eksponentno!

No pa pustimo danes to temo! Mogoče bi to napisala. Vsaka zase je dovolj. Pa saj to velja za oba spola, navsezadnje. Dovolj smo! Same zase smo cela oseba! Ne rabimo nikogar, ampak si jih želimo, ker je tako bolj pestro!

Zjutraj sem prebrala tako zanimivo misel ali navdih… privabila mi je nasmeh…

Moja super moč je, da sem ženska! Kaj pa tvoja? 

     (https://www.instagram.com/p/BgDUc5tBw3q/?taken-by=grazia_si)

Danes pa uporabljam to super moč zase. Lepo se uredim! Uh, kako dobro frizuro mi je frizer naredil! Uživam na kavi. In komaj čakam, da se zberemo skupaj in poklepetamo! Ženske seveda! Moč žensk! In sploh, če nas je toliko na kupu!

Danes sem hvaležna najprej svoji mami, sestri, babicam, prababicam, praprababicam… in njihovim prijateljicam, ki so bile zaveznice. Brez njih tudi mene ne bi bilo!

Ko ne vem, kaj bi si oblekla, je vedno ena rešitev. Moja najljubša barva. Seveda živo roza! Pogledam v omaro in samo pustim, da zasije skozi.

Zadnjič sem se tako dolgo preoblačila. Iskala sem kombinacije. Že zdavnaj bi prišla iz opravkov. Samo kavbojke in pulover in čevlji. Pa bi bilo! Ampak ne! Včasih se splača komplicirati, včasih pa je čista izguba časa.

Šla sem na sprehod ob reki, kjer je tako zanimivo. Drevesa. Štori. Lišaji. Luže z odsevi drevesnih krošenj. Oblečeno imam krilo v živo roza barvi, manj kričeč puli. Verižico čisto enako kričeče roza barve. Malo nagajivosti pa sem dodala s tigrastimi čevlji. Skoraj bi pozabila roza puhek za okoli vratu, ki me je grel. Plašček je blago kamelje barve. Tako lepo umiri pikni barvo (saj ne, da bi jo bilo treba miriti. Popolna je!)! Plašček se ujema s čevlji.

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

-Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!