torek, 13. marec 2018

Čas je...

Že dolgo se nisem tako zgodaj zbudila. Skoraj tako zgodaj se mi je zdelo, kot bi šla v drugo smer, na morje… Ampak se že pozna, da se dnevi daljšajo. Se je že danilo. Lepo je bilo. In seveda je bil avto pokrit z odejo iz belega puha. Ponoči se je posedla skupaj in se trdovratno prilepila na vetrobransko steklo.

Vedno rada poskusim kaj novega. Danes je bila to sladka čili omakica s kitajskim čipsom. Dobro je bilo!

Brala sem neko zgodbo iz knjige Alena Cohena. Pristopil mu je človek, ki mu je povedal, da vsakdo želi od njega nekaj drugega. Žena. Drugo. Otroci. Spet drugo. Delodajalec. Spet nekaj drugega. Vsi same različne stvari. 

"Kaj pa si ti želiš?" ga je vprašal.

Odgovoril mu je, da niti ne ve. Seveda je najpomembneje vedeti, kaj bi sam rad, da potem lahko sploh deluješ. Si srečen in potem to daješ naprej. Če ne pa ne moreš nikomur ugoditi. Pa daj en gre za ugajanje. Z veseljem komu naredim uslugo, ampak ne za ceno pristnosti.

Kolikokrat sem se že našla v situaciji, ko se mi je zdelo, da vsak hoče kar nekaj od mene. Zdaj pa si vzamem čas in razmislim, kaj si sploh jaz želim.

Danes je to samo počitek. Razvajanje. Dobra knjiga. Čaj. Sedežna. 

Preostanek dneva je danes primeren samo za razvajanje. Sprostitev. Noge na mizi, ker je ravno prave višine, da se kri boljše pretaka. In seveda kakšen dober prigrizek. Čas je. Za užitek v dobrih stvareh.

Ljubek divji dan čisto pristno in polno razvajanja!

Cmok! Cmok!









P.S.: Danes je čas za razvajanje... Goran Bregović - Kalashnikov (https://www.youtube.com/watch?v=UqOL7LOR6ko)

Ni komentarjev:

Objavite komentar