sobota, 19. avgust 2017

Vse želim! O ja!

Iščem srečo, tam, kjer si mislim, da bo. Zakaj? Ker tam bo. Ne iščem tam, kjer vem, da je ne bom našla. Prepričana sem, da jo bom našla. Tam, kjer je logično. Tam, kjer jo je lahko najti. Če ne, pa grem naprej!

Tako sem se navdušila nad Abrahamom (Hicks!!! Ne morem se ga napsolušati!!!)! Ima taki smisel za humor. Vprašanje je bilo o poslanstvu in to je povedal! Ne išči tam, kjer ne boš našel. Logika!

Ne iščem sreče tam, kjer je ni. Ponve tudi ne iščem v kopalnici… Ali jo iščem v košu za smeti, v omari med spodnjim perilom… (Ali pač? Ne… Ni se še zgodilo. Nikoli ne veš!)

Moj namen v življenju je veselje. Govorim o tem. Živim to. Delim jo! Poslanstvo radost! Svetlost! Sij!

Ali iščem srečo? Že pišem seznam! Samo daljša se…

Svoboda! To pa je tako osnova!

Veš kaj, dovolj imam. Ni mi več, da se priklopim na neke nore ideje drugih. Predstave. Ideje, kako bi naj in bi morala živeti. Priklopim se na njih. Potem pa mislim, da so moje. Srečna sem, če me ne razumete, ni pomembno. Moja sreča je moja! Malo bom menjala postaje na radiju, ki mi niso všeč! Prijazna sem do sebe.

Ko sem vesela, me pot sama najde.

Zakaj bi delala nekaj, kaj mi ni fajn… kjer se ne počutim dobro!?! (Razodetje pa tako!!!)

Zdaj že živim svojo srečo! Čevlje sem pustila, da mi zdrsnejo z noge. Dvignila sem jih na stol. Pogled na reko. Pinki pas z mašlico okoli pasu. Sveže dišeča po Crazy love… Nalakirani nohti v lepih nežno roza različnih odtenkih… Moje ljubo pinki pisalo z belimi pikicami, ki kar drsi po papirju. Labodi plavajo čisto mimo. Bela kava z veliko penice… Veliki valovi, šumenje… Rdeča torbica z belo rožo, moja najljubša. To je moje veselje. Pisanje dnevnika.

Zdaj pa čutim kakšno kapljico na koži. Koliko lepih krogcev na reki. Sem že v zavetju pod krošnjo velikega drevesa!

Če ne najdem, pogledam drugam. Iščem drugje! Vem, da najdem! Iščem jo tam, kjer je! ker bi jo rada našla! Če pa to ni preprosto!

Zdaj pa to živim! Lep seksi vesel radosten nagajiv dan! Cmok! Cmok!



P.S.: Danes pa moje poslanstvo živim: VESELJE!!! In še več ga želim! Queen - I Want It All (https://www.youtube.com/watch?v=hFDcoX7s6rE)

petek, 18. avgust 2017

Uuuuu! Kaki luksuz!!!

Všeč mi je poletje. Živo turkizna barva oblačil, ki me spominja na morje, bazen, vodo in svežino.

Kolesarjenje, kjer kljub vročini pihlja vedno zaželen vetrc. Najboljše prevozno sredstvo za mesto. Pa še klime ne rabin in še kabrio je. Takoj najdem parkirišče, saj ga lahko dobesedno pustim kjerkoli. Najboljše pa mi je na polne poganjati kolo čez most! Ravno dovolj veliki padec je, da leti kot blisk! Na vsaki strani pa reka! Izjemno lepo.

Že dolgo se nisem tako iz srca nasmejala, kot sem se včeraj! Bilo je tako zabavno. Šli smo na poskusno vožnjo, ker si je svak kupil izjemen avto. Super se je bilo peljati z njim! Kako udobje! Pravi luksuz! Kako dobre zgodbe! Neverjetno zabavno! Pravi krohot!

Poletje pa mi je tudi všeč zato, ker je čas za lenarjenje. Vse teče bolj počasi. Vse je bolj sproščeno in tekoče. Vse bolj lenobno. Tudi zaradi vročine. Prav obožujem ta ritem.

Zjutraj me prebudi tako sonce. Prav žgečka me, zbudi se! Saj ne morem, da bi spala.

Zgodijo se mi take sinhronosti. Samo pomislila sem, kak je tista obleka turkizne barve lepa, kako lepo poživi. In čez pol ure, ko sem slučajno šla k sestri, mi je dala majico ravno tako lepo žareče barve! Ful dobro!

Pogovori me vedno bogatijo! Razkrivajo se novi in novi pogledi. Vsak doda svoj košček mozaika. To mi je všeč. Potem pa nastane čudovit pogled na vse skupaj. Veliko bolj zabavno je.

Še nekaj mi je izjemno všeč! Lahkotnost oblačenja in pisani nohti! To pa mi je vedno v veliko veselje! Kava na terasi… ali pa ledeni kapučino… Zdaj pa malo razvajanja naprej… Sladoled za začetek… da se ne zaganjam preveč…

Življenje je lepo, polno zvezdnatega prahu… razpri dlan… ves je tvoj! Sreča se ti že smeji!
Čar je v vsem!


Sijoč poln pristnosti dan barvitosti!


P.S.: Čaroben pogled na dan! Komaj čakam, kaj se mi bo vse razkrilo! Danes pričakujem zabavo v polnosti! V vsakem trenutku!!! Céline Dion - The Power Of Love (https://www.youtube.com/watch?v=Y8HOfcYWZoo)

četrtek, 17. avgust 2017

Obzorje sreče!

Malo nostalgije in nekaj kar obožujem! Moj ljubi Starbucks kava! Kako mi je pravi užitek piti to slast! Vem, da imajo izjemno dobro poskrbljeno za delavce, zato so še mi bolj pri srcu! Počasi srkam čisto vsak požirek posebej!

Kako je včeraj Ptujski grad žarel! Neverjetno! Mislila sem, da imajo tako lepo osvetljavo! Potem pa sem opazila, da celo obzorje tako nežno žari! Bilo je tako čarobno magično!

Kako je tako lahko biti srečen!?! Kako sem s tako lahkoto srečna?! Kako to, da je taka lahkotnost v tem? Kar najde me, kamorkoli grem… Me zasleduje? In povečuje se z vsakim trenutkom. Kako veselje. Tako sem srečna! Srečna! Srečna! In postaja vedno boljše!

Mesto Ptuj mi je že od nekdaj pri srcu. Puhov most, ki so ga preleteli galebi. Pravi galebi. Rečni. Jadrali so na vetru. Spodaj zaliv…  V ozadju pa takšen sončni zahod! Odsev v reki.

Da niti ne govorim o starem delu! To pa je tako privlačno! Obožujem staro mestno jedro, ozke ulice, starinske zgradbe polne čara zgodovine. Še bolj pa Musicafe. Uh, kako je seksi in kako lepe mačke imajo. Obožujem!

Ni še mi bilo za iti domov. S sladoledom v roki je bil sončni zahod še lepši. Kako sta se dva smejala. Prav krohotala sta se! Kako sta bila lepa! Ko smo se spogledali, pa smo se skupaj še bolj režali! Kako je lepo videti srečne ljudi! Njun smeh se je razlil na vse! Kako lepo je imeti dva opomnika ob sebi, da je življenje čarobno igrivo noro zabavno! In polno ljubezni!

Danes pa na polno. Vdih, ko bi vohala vrtnico! Samo, da diham življenje samo! Srečo!

Ljubek srečen dan poln krohota in iskric v očeh!



P.S.: Življenje je čarobno… Čutiš? Prasketanje?! Magic System - Magic In The Air (https://www.youtube.com/watch?v=BAkqJT_sMKQ)
x

Pridna!?! Pozabi!

Danes me je čisto prevzelo! Neverjetno je bilo! Navdih!

Šla sem s kolesom na moj priljubljen kotiček ob reki. Na izjemno dobro kavo v mestu! Čutila sem veselje, radost, vetrc! Utrip življenja s polno hitrostjo!

Danes bi se malo potrepljala po rami! Dobro mi gre! Kaj dobro! Tako dobro mi še ni šlo!

Počutim se čarobno. Magično! Boljše ko je, boljše postaja!

Tukaj ob reki je tako čarobno, toliko valov, toliko ptic. Račk. Labodov. Galebov. In neznana vrsta... Kako lepi rački sta priplavali k meni.

Amazed. Neverjetno. Očarana. Srečna. Kako lepo je gledati fantka, kako meče listje v reko. In kamenčke. Kako uživa v tem! 

Počutim se tako izpolnjeno. Tako bom uživala v tej kavi. Čutim tako globoko povezanost. Čutim tako veselje. Bližino. Privlačnost. Tako cenim vsak tak trenutek. Tako obožujem to lepoto. Tako obožujem sijanje vode. Tako dobro mi je piti kavo, jo čutiti na ustnicah. Počutim se tako ljubljeno. Počutim se tako neverjetno zadovoljno. Radostno. Srečno. Počutim se navdihnjeno. Sprejeto. Zaželeno. Hvaležno. Počutim se nagajivo. Počutim sem v harmoniji. Počutim se celovito. Počutim se osveženo. Lahkotno. Zaupam.
Švrk in mi je že odneslo papirnato sarvijetko v reko. Eh, škoda. Prej ko sem reagirala, skočila, je že bila in plavala v njej. Škoda.

Sem pa ujela sarvijetko v ljubkega para z nindža natančnostjo...

Uživam v tej reki. Svetlikanju gladine v sončnem zahajanju. Uživam v teh labodih, ki plavajo mimo. Lesketanju. Senci drevesa. Razvajanju čutov. Ščemenje v trebuhu, kot da čutim metuljčke.

Kako dobro je občutiti svojo srečo! Veter na koži, ki kuštra drevo. Imela se bom izjemno lepo. Kaj lepo! Najboljše do zdaj! Fantastično. Obljubim. Zabava, ne glede na karkoli. Fun. Fun. Fun. Moja nova mantra… kaj češ…

Uh, kako se predajam tej sreči z vsem občutki. Spet piha vetrc... osvežitev...

Verjamem, da z vsakim trenutkom, ko se potrudim in se počutim boljše, pride še več dobrega. Verjamem. Verjamem, da je vse usklajeno. Verjamem, da obstaja modrost za vsem tem. Verjamem, da se vse odvija v moje najvišje dobro.

Uh, ne morem nehati čutiti mravljincev... Uh, kako . . . !

Bolj sem pristna, bolj sem ljubljena.

Hvaležna sem, da sem se odpravila s kolesom ven, ker je tako čudovita narava. Prijazni ljudje. Labodi. Račke. Galebi. Golobi. Cele jate. Bleščanje sonca na gladini. Obožujem to. Samo bila bi rada tukaj. Z vsem srcem. Življenje je tako čarobno v vseh pogledih.

Obožujem…

Neki norc je skočil iz napihljivega čolna v Dravo! Drl se je! Uš! Uš! Uš! Kako je mrzla! Počakajte me! Pljuskal pa je tako kot nor, da bi prišel čimprej gor! Kako hecno!

Prišla sem do čokolade na dnu skodelice, kako je slastna! Adijo pamet, kako dobro se je stopila. Obožujem! Kaki lepi labod je tukaj!

Pozabi na pridna! Zvesta sebi! To je zdaj hit in bo za vedno. Kot evergreen! Ne more, da zastara. Kot jeklo! Ne more, da zarjavi.

Kar naprej sem vodena k boljšemu! Prav obožujem, kako se pot razkriva. Kar preblisnejo me prave melodije. Obožujem glasbo. Zdaj pa domov. Potem pa še več »fun« v službi. Danes je moj najlepši dan v življenju! Odlično bo. Saj je že zdaj. Samo boljše še bo!

Kako si ta labod lepo nežno čisti perje! Tukaj je skoraj tako kot na morju, samo, da tam ne plavam med labodi... 

Izjemen zvest dan sebi! Daj nasmej se malo! Saj gre! Cmok! Cmok!


P.S.: Malo zimzelenih pa tako paše, vedno... Elvis Presley - Can't Help Falling In Love (https://www.youtube.com/watch?v=vGJTaP6anOU)

P.P.S.: Slika je nastala po navdihu moje najljubše slikarke Mirne Sišul. Uživala sem zraven kot nora! Naslov: Pšššt... Ne govori... Samo...

torek, 15. avgust 2017

Čudenje čarobnosti...

Samo sem. Srečna.

Tako to je to. Lahko končam za danes (Za vedno! Pridige konec!).

Plani za prihodnost? Samo kako sem lahko srečna. Zdaj. Danes. Jutri. To je to. Vem. Globoko. Čas je že bil…

Sledim sovjemu sijaju.

Še malo, pa bom imela vse pobarvano. Kar naenkrat je bila velika modra luža na paketu! Kako! Saj bi morala vedeti. Res sem polila veliko barve. spodaj sem imela veliki karton! Ki pa očino ni bil dovolj, da si reka ne bi utrla poti navzdol. Očitno sem zamudila veliki slap Niagaro! Dobro, ampak tudi jezerce spodaj v kristalnem siju modrine, je bilo izjemno (saj sem ga pobrisala…). Obožujem jezera... kako romantično... doma... 

Prste pa tako imam že cele temno modre! Bele… Noge tudi. Malo...)

Delam, kar mi je v veselje!

Kako sem magnetna! Neverjetno rada imam dišeč dom! Že nekaj časa nazaj sem mimogrede ujela pred blagajno dišeče palčke v steklenički. Kako so bile lepe! Malo sem bila na tesno s časom, ker so že za mano stali drugi ljudje. Zgrabila sem pinki barve in šla v vrsto, ki se je že daljšala…

Spet sem bila v enakem položaju. Uuuu, palčke! Gneča… jagoda, vanilija. Ne bom izbrala enakih kot imam doma, ker doma mi dišijo po energetski pijači! Nekaj sadnega! Vanilija! Kombinacija. Mešanje… pridem domov. Enake! Vsaj nekomu doma so všeč! Tudi meni so, ker izgledajo lepo… Obračam jih, samo, da čimprej izhlapijo! Bile pa so vsaj moje najljubše barve! So še! Zdaj imam dvojne! Jeeee!

Ne morem se nagledati slike, ki sem jo dokončala! V pravi užitek mi je bila! (Mi še je… Prav bliže sem si jo postavila…) Po moji najljubši slikarki Mirni Sišul! Obožujem jo! Njene barve, igrivost, srčnost, pestrost in seveda srečnost! Zame kar žarijo. Vedno znova so mi sprožilec, vabilo. Slikaj! Slikaj! Pridi, slikaj! (Packaj, špricaj z barvo! Naj vse teče! Mešaj divje barve! Zabavaj se! Smej se! Uživaj! Bodi, kar si!) Obožujem svoje pisano življenje! Zdaj pa že nov projekt, ki kar sam nastaja…

Zdaj pa reka! Pisanje! Valovanje! Zaljubljena sem v življenje! Čarobno je! zunaj tako lepo šepeta vetrc… Neverjetno je!

Čarobno pisan dan moji ljubi! Cmok! Cmok! Cmok! Cmok! Cmok . . .



P.S.: Kako je lahko tako dobro! Čarobnost!!! Obožujem!!!! Vedno boljše je!!!! Lonestar - Amazed (https://www.youtube.com/watch?v=x-skFgrV59A)

ponedeljek, 14. avgust 2017

Gremo! Dvigni sidro!

Kako lepo nebo je v zahajanju! Lepe nežne pastelne barve prelivajo rob dotikanja zemlje in obzorja. Počasi prehajajo v modrine čisto nežne barve. Še malo, pa se bodo pokazale zvezde. Čarobno.

Ne iščem sreče na oddaljenem obzorju, ampak vse počiva v mojem srcu. Ljubezen.

Danes pa nakupovalni dan! Kaj te to je, da je taka gneča? Vsi natrpani. Dobila sem platna v različnih večjih formatih! Vse sem porabila, kar sem imela doma. Barva je kar tekla… tudi malo po parketu, da sem jo morala hitro sproti brisati. Samo malo še, pa bo končano!

Kako obožujem bele črte, ki tečejo navzdol. Spreminjam jim naklon, da hitreje ali počasneje polzijo. Spodbujam jih, da so bolj vodnate, da ustvarjajo daljše poti z dodajanjem barve. Kako je to zanimivo opazovati. Pridejo do ovir. Peska. Stekla. Školjk. Zanimivo je, kako jih objamejo s svojo barvitostjo, potem pa gredo dalje. Delajo ovinke mimo. Obožujejo svojo svobodo!

Danes želim dati v reko svoj čoln. Svojo ladjico. Narejeno iz časopisnega papirja. V reko sijoče globoke sreče. Polagam svoje pinki srce. Danes stopam cela vanjo. Vsa se predajam toku. Kako smešno je, ko želim kdaj ostati na mestu, pa me reka čisto nežno vabi; »Pridi, pridi, samo spusti se. Dvigni sidro. Najboljše je še pred tabo!«

Reka je večna, tako kot rast. Širjenje. Plujem pa vedno k Ljubezni. Zato danes dvigam sidro in se spuščam k vsemu radostnemu, izpolnjujočemu, zadovoljujočemu. Uživam v novi pokrajini, ki se kaže. Obožujem potovanje. Pustolovščino. Celovitost.

Šumenje reke in valovanje me pelje dalje. Srečna sem. Že zdaj! Kako šele bo!


Izjemen izpolnjen radosten dan poln lahkotnosti!




P.S.: Ljubezen je vsepovsod! John Paul Young - Love Is In The Air (https://www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo)

nedelja, 13. avgust 2017

Preveč!? Nikoli!

Koliko sreče lahko prenesem? Koliko dobrega lahko prenesem? Lahko še malo več? Dajmo, malo še! Saj bo šlo! Do neba in še više! Do zvezd! Do zvezdnega prahu… Mislim, da mi je škodil. Na boljše! (Spet se mi je na boljše poslabšalo…) Kako to obožujem!

Kaj so kake iskrice v zraku? Srčne? Srečne? Nekaj prasketa. Ne morem verjeti. Srečna brez razloga. Kar tako, ker lahko. Ker je fajn! Življenje je čarobno. Nekaj je v zraku! Čutim!

Nežno
z občutkom
se me dotakni
s svojimi prsti
sonce
kot cvetni list
cvetoče češnje
mehko
položi mi
sij v srce
neskončen
neusahen vir
za rast semen…
srca…
skloni se k meni
zalij
pobožaj me
blago
počasi
sij skozi mene
rdeče
pisano
prostranstvo
topline…
srčnosti…
zaupam ti…
Ljubezen

Pa kako je lahko tako super fajn!?! Osupla sem! V dobrem smislu! Tako sem srečna! Zdaj pa še malo glasbe! Noro!

Seveda sem si nastavila novo melodijo za zvonjenje na telefonu. Za izjemno vzdušje! Sredi mojega ogledovanja oblek, je kar naenkrat nekaj začelo cviliti. In kričati! In ploskati! Bila je moja life (v živo) verzija! Zvonjenja! Tako sem hitro dvignila! Glasno je bilo! Smešno pa tudi! Kako noro dobro… Zdaj pa si moram original naložiti! Saj je super cviljenje in navdušenje! To me tako osrečuje! Noro osrečuje! Za zvonjenje pa vseeno mogoče malo preveč… Nikoli ni preveč!

Zakaj čati na srečo, če je zdaj in tukaj priložnost, da sem lahko srečna? Da, da! Fokus!

Obožujem to na pol oblačno puhasto nebo. Vetrc…


Izjemno nagajiv pisan lahkoten dan! Cmok! Cmok!



P.S.: Življenje je čarobno!  Stupid Cupid by Connie Francis . . .  (https://www.youtube.com/watch?v=2kJA8v577W8)