sobota, 14. april 2018

Lahkotno... počasi...

Zunaj tako lepo vse cveti! Ali v živo rumenih tonih… ali nežno pastelnih belih. Spodaj pa se dela pikasti tepih belih cvetnih lističev. Ljubko je.
Sem že pripravljena na cvetenje?

Zjutraj sem se zbudila. Videla sem jasno polno majhnih drobcenih modrih cvetov. Polno. Ljubkih. Takoj sem napisala pesem o njih. Besede so kar tekle skozi mene. Po rožah mi diši pomlad. Vse je tako lepo zeleno. Še sončni vzhodi in zahodi, ki so tako neprecenljivo lepi, so še lepši. Magični. Čarobni. Vsa narava me privlači. Še bolj!

Cvetenje…

Cenim že pripravljena odpreti svoje popke? Sem še vedno zaprta pred mrazom, ki stiska ponoči? Saj ne pritiska več kot je… samo malo bolj mrzlo je. Si jih upam počasi odpreti?

Listič za lističem se razprem. Osvobajam svojo lepoto. Notranjost. Postajam vidna v vsej svoji razcvetenosti. Svobodna. Potem pa pustim, da počasi padajo eden za drugim cvetni lističi na tla. Nežno letijo po zraku čisto lahkotno. Pripravljena sem za plodove.

Ampak ne prehitevati časa. Vse sledi kot mora. Vse je v moje najvišje dobro. Vse je točno tako, kot mora biti. Zaupam. Sonce me že vabi, da počasi odpiram popke cvetov…

Danes pa se razcvetite v sovojih najlepših barvah!

Cmok! Objem!









P.S.: Vredna (vreden) si, da se odpreš v vsej svoji lepoti. Čas je! Queen - I Want To Break Free (https://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ)

petek, 13. april 2018

K A T E J A : Like the sun!!!


Hi my Beloved!

I do not believe that happiness comes from outside. Things make me happy for a short time. They fill a gap in me, or something unresolved. Probably. I do not know. I know, however, that happiness comes from within.



Even if you just say that today is my happiest day until now, I feel completely different. What if I do all things with my heart? With pleasure.


What do I even want to do?


At what my heart rejoice?


What I am so pleased to be able to work all the time?


I want to live authentic. From inside out. I listen to my heart.


Today my heart wants a bath. Painting. Walking. Photographing. Enjoying coffee.


Sometimes it's good to have a day without plans. Just like that. And even if I'm invited to a coffee, it's a plan. And enjoyment and pampering is a plan. Designing nothing through nothing. Essence is my luxury! Today I live in fullness. I have a good time. Let it stay this way.


But what about that I believe a tiger is a classic pattern... I'm not sure it's a tiger. It can be leopards.


I looked for highest heels in a closet. So for elegance... Everything matches color. Maybe even too much?! Neutral cream on shoes, on the skirt, on a sweater... By the way, it's not wonderful? I was looking for it for a long time. They did not have my size... then we found ourselves. What is fate - is fate. Love. I love it!


Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly


P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Kot sonce!

Hej moje drage, moji dragi!

Ne verjamem, da sreča prihaja od zunaj. Stvari me osrečijo za kratek čas. Zapolnijo neko praznino v meni, ali kaj nerešenega. Verjetno. Ne vem. Vem, pa, da sreča prihaja od znotraj. 
Že če si samo rečem, da je danes moj najsrečnejši dan do zdaj, se počutim čisto drugače. Kaj šele, če delam vse stvari s srcem. Z užitkom. 
Kaj si sploh želim delati?
Ob čem moje srce zaigra?
Kaj me tako veseli, da bi lahko delala neprestano?
Želim si živeti pristno. Od znotraj navzven. Poslušam svoje srce. 
Danes si moje srce želi kopeli. Slikanja. Sprehoda. Fotografiranja. Užitke ob kavi.

Včasih je dobro imeti dan brez planov. Kar tako. In že če se povabim na kavo, je to plan. In uživanje in razvajanje je plan. Oblikovanje nič skozi nič. Bistvo je to moj luksuz! Danes živim v polnosti. Lepo se imam. Naj tako ostane.

Kaj pa to, ko verjamem, da je tigrast vzorec klasika... Nisem prepričana, da je tiger. Lahko je leopardji.

Poiskala sem najvišje petke, kar jih imam v omari. Tako za eleganco... Vse se ujema po barvah. Mogoče celo preveč? Nevtralno krem na čevljih, na krilu, na puloverju... Mimogrede, kaj ni čudovit? Dolgo sem ga iskala. Niso imeli moje številke... potem pa sva se našla. Kar je usoda, je usoda. Ljubezen. Obožujem ga!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly


P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Sledi... srcu...

Kake dobre penice mi je natakarica na kavi naredila! Kar dan mi je polepšala. Saj ne bi rabil veliko olepšav. Spala sem kot angelček. Vse se je začelo izjemno dobro. Jedla sem zdravo. Sonce me je že grelo skozi oblake. Tako lepo svetlo srebrno je sijalo. Skoraj zlatko srebrno… Žarki so mi greli posteljo in me božali po licu. Vabili so me ven.

Sonce me vleče vedno znova. Premami v naročje narave. Včeraj sem si vzela čas in se sprehajala po soncu. Komaj čakam na jutri, ko bom imela več časa. Potem pa si res lahko vzamem čas za res dolgi sprehod. Kam daleč. Ali grem s kolesom! To bi tudi bilo!

Včeraj sem dobila spročilo. Niti malo ni bilo dvoumno. Sledi svojemu srcu. Ni bil mali srček in bi si potem vse to zraven izmislila. Dodala. Oblikovala po svoje, kot mi paše. Ne! Jasno. Vsaka črka posebej. Sicer v angleščini, ampak to ni več ovira. Bilo je čisto jasno!

Kaj mi pomeni poslušaj svoje srce? Sledi sovjemu sijaju? Kaj mi pomeni sledi svojemu srcu?

Kaj pa če to pomeni, da ni več časa za odlašanje? Kaj če pomeni, da je zdaj pravi čas? Živim po svoje, kot si želim. dnevi so moji. Ure so mi dane enako kot vsem. Zakaj jih ne bi uporabila, da ustvarjam čudovito življenje? Živim lepo življenje.

So samo stare zgodbe. Tako stare, da so že zarjavele. Miselni vzorci, ki se ponavljajo. Naučila sem se jih avtomatično. Ne služijo mi več. Kaj če bi res? Kaj če bi res živela, kot si želim? Kaj če bi pustila, da zarjavijo do konca in razpadejo? Ne bi jim dajala več pozornosti. Samo živim svoje ljubko življenje.

Kaj če bi vse pozabila? Na koncu tako ostane samo vse lepo. Zakaj bi čakala do konca? Kaj sploh je konec? Samo začetek nove fantastične zgodbe. Neponovljive. Lepe. vabljive. Polno prijetnih presenečenj. Radosti. Smeha. Veselja. Pristnosti. Pustolovščine. Komaj čakam!

Ljubek pristen fantastičen dan, moje drage, moji dragi!

Radi se imejte!

Cmok! Objem!









P.S.: Čutiš čarobnost dneva? Daj mu priložnost, da je najlepši do zdaj! American Authors - Best Day Of My Life (https://www.youtube.com/watch?v=Y66j_BUCBMY)

četrtek, 12. april 2018

Pristnost na krožniku...

Cela pot ob dolgem pločniku se je oblekla praznično! Vse v rumenem! Tako veliki grmi. Mi smo jim pravili iskrice. Pojma nimam, kako se jim reče v resnici! Ampak so božanske! Zdaj pa je že sonce! In to v polnosti! Posijalo je tudi v mojo sobo. Prineslo več jasnosti in spoznanj!

Saj ne vem, če je krivo sonce. Vsak dan se naučim kaj novega. Lepe stvari pa se mi tako dogajajo neprekinjeno! Sploh nima nič vreme s tem! Nič!

Komaj čakam, da se udobno obujem in grem na dolgi sprehod. Malo na svetlobo. Na sonce. V naravo. Prav magnetno me že vleče! Potem se mi počasi razkriva s svojimi lepotami. Podrobnostmi. Vsak kotiček je nekaj posebnega! Živega!

Začelo se je! Masterchef! Kako sem že to komaj čakala!  To pa mi je tako veselje gledati! Božansko! Kako so ljudje različni. Prvič je bilo, da se morajo predstaviti s z neko jedjo! Kako bi predstavila sebe? Moralo bi biti nekaj pisanega. Samo tako, za zabavo! Asimetrično. Slano ali sladko? Nekaj, kar se je počasi, da dolgo uživaš v okusih! Dobro te nahrani. Topi se v ustih. Dobro je začinjeno. Enostavno, a mojstrsko. Srčno. Kaj bi to bilo?

Ne vem, zakaj sem ob teh mislih na hrano dobila idejo, da grem na sladoled. Prav skušnjave sem dobila! Pa ne skušnjave, dobro – slabo. Sladoled je vedno dobro!

Danes je dan za užitek!

Cmok! Objem!









P.S.: Zakaj pa ne bi danes resno uživali?!!! Ljubko in pristno... 

Trdnejša...

Tako cenim, da se že vse topli. Komaj čakam nova potovanja! V bližnji prihodnosti! Ampak ne samo to! Komaj čakam, da se odpravim tudi na morje! Komaj čakam in se že noro veselim. Razikovanje je tukaj v polnosti! In pričakovanje. Vznemirjenje. Komaj čakam nekaj novega! Počutim se kar bolj živo! Točno zato imam rada pomlad.

Saj imam rada tudi jesenske in zimske izlete. Ampak dnevi so zdaj daljši. Kar vabijo me, da ostanem še dalj. Še bolj dolgo. Še bolj v soncu.

Vem, umetnica sem. Točno to sem v vseh vidikih svojega življenja. Končno si to upam priznati na glas. In živim tudi tako. Lahkotno. Po svoje. Pisano. Samo, ker imam rada barve.

Kako danes ustvarjam sovje življenje še bolj pisano? Še bolj mavrično. Še bolj prijazno do sebe? Ne vem, kaj je danes s to prijaznostjo do sebe. Že celo jutro, cel dan tolče na dan.

Z drugimi ni problema biti prijazna. To mi je naravno. Ampak do sebe pa sem tako tako. Kako nisem vedela boljše? Kako nisem bila bolj modra? Kako sem lahko to spregledala? Kako sem si lahko tako dolgo zatiskala oči? Nikogar ne bi tako ostro obsojala do česarkoli kot sebe.

Čas je. Res je čas za prijaznost. Danes je prvi dan mojega novega življenja. Danes sem najprej sebi prijateljica. Vse si odpuščam. Ni več pomembno. Zdaj je pomembno. Ta trenutek. In samo ta trenutek imam moč. V polnosti. In samo jaz. Zakaj ne bi tega izkoristila v svoje dobro. Preteklosti tako ne gre spreminjati. Res je. lahko pa v polnosti uživam v tem trenutku.

Imam teorijo, zakaj sem počela vse te neumnosti. Samo zato, da so se krepile, dokler jih res ni bilo preveč za prenašati. Zdaj že imam nižje prage dopustnosti in dopustljivosti. Kar me ne ubije, me naredi trdnejšo.

Sploh pa čudovit dan, izbirajmo užitek in lahkotnost danes!

Cmok! Cmok!








P.S.: Življenje je lepo... Danes sploh. Prijazno! 

sreda, 11. april 2018

K A T E J A : Blossom...


Hi my Beloved!

Nature always opens my heart. I'm just walking. I feel all this luxury of greenery, the river, the vastness of the sky and the white fluffy clouds on it. I understand everything. Everything is clear my head. The power of love brings together me as a drop of glittering sun in the grass. Perfection. Exception.

  

All is well. Everything is perfect. All the universe stands at my side. All the universe blows into my sail of authenticity. Have I already opened them? Still insisting on a tireless effort? Why? It can also be done easily. What do you want for yourself?


What are the sweetness in my life?


What is that pinch of salt that gives my life a real taste?


It's more my way, that it is more authentic?


What did I create from myself, from inside out?


Follow your bliss. Joseph Campbell


It couldn’t be said better. And that's a privilege. Why do not you live it? Today! There is enough delay. Enough. I can.


My sweetness is definitely painting and writing. Dance too. Photographing. Walking by the river. Drinking so good coffee as it is today. With cream. In the biggest cup I have! Very slowly. Enjoying sunrise. Sunset. Stars.


This tree flourished in all its splendor. Perfection. I dressed in the spring pastel colors. For freshness. Lightness. Light yellow color prevails.

But, it's not too gentle, I added red shoes. (They are complemented by large red roses on the skirt, they add little playfulness ...) This is also perfection. So shoes (Peko) can be worn like slippers. It's no better than walking in the carpet of flower petals. Under the almond tree. I can’t wait that they are going to open the cafe under this beautiful blooming tree. Just a little bit...

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly












P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Cveti…

Hej moje drage, moji dragi!

Narava mi vedno odpira srce. Samo sprehodim se. Občutim vso to razkošje zelenja, reke, prostranost neba in belih puhastih oblakov na njem. Vse mi je jasno. Vse se mi zbistri v glavi. Zbere se v meni moč ljubezni kot kapljica lesketajoča v soncu na travi. Popolnost. Izjemnost.
Vse je dobro. Vse je popolno. Vse vesolje mi stoji ob strani. Vse vesolje piha v moja jadra pristnosti. Sem jih že razprla? Še vedno vztrajam v neumornem trudu? Zakaj? Lahko gre tudi zlahka. Kaj si želim zase? 

Kaj pa so sladkosti v mojem življenju?
Kaj je tisti ščepec soli, ki daje mojemu življenju pravi okus?
Da je bolj po moje, da je bolj pristno?
Kaj sem ustvarila iz sebe, od znotraj navzven
Sledi svojemu sijaju. Joseph Campbell
Lepše ne bi moglo biti povedano. In to je privilegij. Zakaj ga ne bi živela? Kar danes! Dovolj je odlašanja. Dovolj je. Lahko sem.
Moje rozine so definitivno slikanje in pisanje. Tudi ples. Fotografiranje. Sprehodi ob reki. Pitje tako dobre kavice, kot jo danes. S smetano. V največji skodelici, kar jo imam! Čisto počasi. Opazovanje sončnega vzhoda. Zahoda. Zvezd.

To drevo se je razcvetelo v vsem svojem sijaju. Popolnost. Oblekla sem se v spomladanske pastelne barve. Za svežino. Lahkotnost. Svetlo rumena barva prevladuje.

Ampak, da ni preveč nežno, sem dodala rdeče čevlje. (Dopolnjujejo se z velikimi rdečimi rožami na krilu. Dodajo malo igrivosti...) To pa je tudi popolnosti. Tako lahko so za nositi kot copatki (Peko). Ni lepšega kot hoditi po tepihu cvetnih lističev. Pod mandljevim drevesom. Komaj čakam, da odprejo kavarno pod tem čudovitim cvetočim drevesom. Še malo...

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Vpijam žarke...

Izraznost je moje poslanstvo. Kaj točno pomeni to? Sem, kar sem. Rada se izražam na različne načine. Včasih smeh. Večinoma. Tudi skozi oblačenje. Igrivost. Slikanje. Pisanje. Fotografije. Ples. Kuhanje. Uživanje ob kavi. Čevlje. Barve.

Veliko je načinov izražanja pristnosti.

Najbolj pa mi je všeč razmišljanje, kaj sem ustvarila danes, kaj še prej ni bilo? To pa me tako spodbudi. Vsak dan je priložnost, da sem pristna. Skozi vse. To je privilegij odločanja. Izjemno!

Danes sem bila pod cvetočim drevesom. Cvetni lističi so ležali vsepovsod spodaj. Nastal je tako pikasti nežno čipkast tepih. Vetrc ga je pogrinjal vedno drugače. Prosojen je bil in čisto rahel, nežen. Tako toplo je in privlačno… belo posuto po lesenih stopnicah. Ljubko. Tako si želim, da bi že kavarno odprli! Čisto moj stil kavarnice. Ljubki leseni stoli. V senci mandljevca. Pogled na Dravo. Še malo, še kakšen mesec. Pa bo!

Saj še imam polno drugih kavarn, ki bi jih rada obiskala.

Mesto je tako lepo odeto v cvetje. Bohotijo se živo rumeni grmi, ki naključno zasijejo ob poteh. Lepo je! Vedno me presenetijo in vedno me razveselijo! Rada imam mesto polno barv!

Včeraj sem se malo sončila na soncu. Tako. Samo sedela sem in uživala v žarkih. Ljubko je bilo. Pestro! Polno presenečenj! Nisem vedela ali sem se jaz bolj ustrašila ali mali kuščar, ko je zlezel iz špranje. Oba sva preživela! Potem sem se moral kar naglas smejati!

Danes bom tudi šla malo sončne žarke vpijati. To mi je zdaj te dni najljubše opravilo!

Ljubek dan poln sonca v srcu!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje je kot marinčkanje na soncu... samo čas si vzamemo Zmelkoow - Bit (danes... https://www.youtube.com/watch?v=gPta5i0RK2E)

torek, 10. april 2018

Zlati toni pristnosti...

Sezona se je začela! To pa prav obožujem! Pitje kave na prostem! Zdaj se je spekter kavarnic kar razširil na vse okoli in na ljubke terase! Komaj čakam, da odkrijem kakšno novo kavarno! To je izjemno dobro! Čisto moj stil! Čisto zame! Narava bliže kot v zaprtih prostorih. Uživam na vetrcu! Soncu! Samo sem v sozvočju. In najboljša stvar! Pijem kavo!

Včeraj sem se peljala preko mostu. Kar naenkrat so se oblaki razprli in skozi so zasijali sončni žarki. Kot dva velika reflektorja na naše ljubko mesto! Popolnost obstaja. Vse je bilo bolj tako nežno zahajajočih barv. Zlatih in kremnih. Popolnost! Kaj tako lepega še nisem videla!

Kaj pa popolnost v mojem življenju?

Bolj kot popolnost mi je pomembna izraznost. Ravno tako kot sončni zahod, da zasijem v svojih pristnih barvah! Definitivno je vsak zase popoln v svoji nepopolnosti! Bolj prava beseda bi bila celovit! Raznolikost in nepopolnost nas dela zanimive. Pestre. Pisane. Kot odtenke. Vsi lepi, vsi različni.

Vedno praznujem svoj praznik. Dan norcev. Ampak letos je bilo bolj zatišje. Zanimivo. Mislim, da je norost definicija samosvojosti. Bolj si samosvoj, bolj si srečen. Bolj te imajo drugi za norega. Kar pa ni vedno slabo. (Ali slabšalno!)

Vedno bolj uživam v tem, kar sem. Oziroma to, kar postajam. Vedno bolj poslušam svoje srce. Sem bolj drzna. Imam druge vrednote. Bolj mi je pri srcu pristnost kot pridnost. Pa tako mala razlika je v črkovanju. V življenju pa mi doda tako vrednost notranjega zadovoljstva. Sreče. Upanja! Optimizma!

Ljubek nor dan poln pristnosti!

Cmok! Cmok!









P.S.: Bolj sem samosvoja, bolj sem srečna! Danes pa samo praksa šteje! 

ponedeljek, 9. april 2018

K A T E J A : Too much color? Never!!!


Hi my Beloved!

Are our stories determined us? Is the life of our parents determined us? Are our ancestors determined? Definitely is connecting threads. Without them, there would not be us. Me.


Definitely, I take it as a learning. If they didn’t give me something in the family, it is just for me to create it myself. That's what I came to learn. Practice. There is always room for laughter. Nagging. Nonsense. Joyful growth!


Life is not as serious as it seems. We're just a point in the universe. Or just an ant on our planet. Then why not live your ants live genuine? It does not matter. Only the difference is huge! I'm happy then! This is essential for my life. And everyone around me. I believe that happiness and authenticity and heart love are contagious. In full.


Yesterday I saw such a beautiful sunset. As if the sky just opened. It rained all day. Then sit swayed through the line of spaced clouds of such golden light. It was magically fairy-tale! Divine!


You live genuine my dear! It's a privilege!


Can it be too colorful? Anyway? Hard. More vivid colors are, more I like it! I feel their positive vibrations! They bring happiness and joy from me!


I noticed this divine floral bush near my home. Full avenue! Every day, it invited me there. Everyday more! What else would you wear like a bright pink combination... A sweater. Pink. A skirt. Pink. A scarf. Can you guess the color? Hint? Two!? It will not be necessary!


Have the nicest lovely happy pink day!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Preveč barvito? Nikoli!!!

Hej moje drage, moji dragi!

Nas naše zgodbe določajo? Nas določa življenje staršev? Nas določajo predniki? Definitivno se vleče neka nit. Brez njih ne bi bilo nas. Mene.

Definitivno pa jemljem to kot učenje. Če mi nekaj v družini niso dali, je to samo zato, da sama zdaj to ustvarim. To sem se prišla učiti. Vaditi. Vedno pa je prostor za smeh. Nagajivosti. Norčavosti. Radostno rast!

Življenje ni tako resno, kot se zdi. Samo pikica smo v vesolju. Ali pa samo mravljica na našem planetu. Zakaj potem ne bi živeli svoje mravlje življenje pristno? Vseeno je. Samo razlika je ogromna!
Jaz sem potem srečna! To pa je bistveno za moje življenje. In vseh okoli mene. Verjamem, da je srečnost in pristnost in srčnost nalezljiva. V polnosti.

Včeraj sem videla tako lep sončni zahod. Kot bi se nebo samo odprlo. Ves dan je deževalo. Potem pa je zasijala skozi črto razmaknjenih oblakov tako zlata svetloba. Bilo je čarobno pravljično lepo! Božansko!

Živite pristno moje drage, moji dragi!
To je privilegij!

Ali je lahko preveč barvito? Sploh? Težko. Bolj so žive barve, ljubše so mi. Kar čutim njihove pozitivne vibracije! Izvabljajo iz mene srečnost in veselost!

Opazila sem to božansko cvetoče grmovje blizu mojega doma. Cel drevored! Vsak dan me je vabilo k sebi. Vsak dan bolj! Kaj bi si drugega obleka kot živo roza kombinacijo... Pulover. Pink. Krilo. Pink. Šal. Lahko mogoče uganete barvo? Namig? Dva!? Ne bo potrebno!

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

-Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!