nedelja, 8. april 2018

Vetrc cvetja...

Cenim, da sem tukaj in zdaj. Ne morem povedati, kako me razveseli ogromo cvetoče drevo. Pomad je postala otipljiva. Veterc je sipal cvetne lističe vse naokoli. Leteli so proti meni kot nežno roza snežinke. Prikupna ploha letečih cvetov.

Kavarna pod cvetočm drevesom še žal ni odprta. Bila sem že tam. Čisto tam. Skoraj sem že sedela. Ni še bilo možno dobiti kave. Amapk prostor je vseeno božansko čudovit. Pogled na reko. Bližina narave. Popolnost!

Kaj bi pisala? Danes je tako lepi dan. Naspala sem se. Zbudilo me je sonce. Potem sem šla s kolesom v center. Ni več mrzlo. Ne več čutiti hladnega poljuba jutra. Niti ni bilo več zgodaj zjutraj. Narava se prebuja. Prazniki so mimo. Ampak vseeno so še ostali priokusi prazničnosti. Potica. Malo skutine torte.

Tako me razveseli, ko me tako lepo razveseli kaj barvitega. Vem. Pomadni navdih. Zdaj pa komaj čakam, da bom malo prelistala revije. Komaj čakam! Moj čas!

Včasih je dobro imeti dan brez planov. Kar tako. In že če se povabim na kavo, je to plan. In uživanje in razvajanje je plan. Oblikovanje nič skozi nič. Bistvo je to moj luksuz! Danes živim v polnosti. Lepo se imam. Naj tako ostane.

Slišala sem prej, da je Abraham (Ester Hicks) o tem… Ne bi šel na boksarski turnir brez priprav. Tako se enako pripraviš na dan. Začneš dobro. Ne da te potem meče kot čolnič na razburkanem morju. Res je! Nihče ne bi šel na prvi boj v ring nepripralvjen!

Kaj so moje priprave? Meditacija. Pisanje. Še več pisanja. Lepo oblačenje. Dober zajtrk. Kava. Kava. In kava. Potem pa sprehod. Slilkanje. Potem pa prosto. Tako je to! Življenje umetnice!

Danes pa uživajte v svoji pristnosti!

Cmok! Cmok!









P.S.: Naj te pomlad zasipa s poljubi topline! Prince - Kiss (https://www.youtube.com/watch?v=H9tEvfIsDyo)

Ni komentarjev:

Objavite komentar