sobota, 6. januar 2018

Še malo vzdušja...

Kako dobro, da sem še ujela malo vzdušja. Božično novoletnega. To pa mi je tako všeč. Nora sem na usklajeno lepo dekoracijo. Sploh tukaj imajo vse tako lepo barvno skladno v stilu. Zelo je lepo!

Avenija Maribor, januar 2018
Prav srečna sem, da sem še ujela malo vibracij prazničnosti. Saj v resnici je praznik. Sobota je. Prosto imam! Doma sem. Povabila se se na največjo kavo, kar obstaja! In neverjetno! Na kavi je bil naslikan srček. Ne s čopičem! Tako iz penic!

Pa še to! Osebje je tako prijazno. Po slikanju pri jelki me je prijazno vprašala natakarica: »Bo katera slika zadovoljila ženko oko?!«

Kaj tako prijaznega pa še ne! Ponavadi me slikajo, da mi noge manjkajo. Ampak sem zadovoljna, da imam vsaj glavo gor!

Rada bi si dekorirala svoje stanovanje. Malo v vintage stilu. Ampak vseeno moderno. Ljubko. Samosvoje. Nežno. A z dotikom pridihom igrivosti.

Rada imam taka jutra polna razvajanja.

Tukaj imajo tako udobno sedežno. S tako puhastimi pojšterčki. Kar udomačila bi se tukaj. In še tako vredu mizica je tukaj. Tako lepo, da ravno lahko pišem!

Zakaj ne bi bil tako prazničen dan vsak dan! Čisto vsak dan je priložnost za kako veselje in kako prijaznost.
Ljubek dan!

Cmok! Cmok!

P.S.: Čutiš čarobni prah v zraku!?! Ljubezen! Robbie Williams | Love My Life (https://www.youtube.com/watch?v=j4ggyO-OFXU)

petek, 5. januar 2018

K A T E J A : The fuzzy hat

Hi my Beloved!

I’m just a little off this world. Sometimes. I need a space. Peace. My time. Nature. Mediation (every day…) Away from… Running. Flying. Buzzing. All crowded. (From hunting for Christmas gifts.)


I love my home. City. Maribor has grown to my heart. It's nice here by the river. Full of coffee shops. Nice people. We have everything so close. We all have everything within reach.


Time has stopped. Really. I like this morning. All mornings like this. Rich. Spacious. The space for the soul. Holiday atmosphere, but quiet. Space for peace. I'm just here. Happy.

It's nice to get home. Enjoy it. Feeling the warmth and love!


Otherwise, I trust my inner guidance. Inner leadership. I can get out of perfect alignment. And then she tells me: " I'm calculating.

She wouldn’t say, but now we are going from the beginning. No! From here, where I am. Now! Fortunately, pleasure, joy, fun, happiness! This is my direction! (My great inspiration is Abraham Ester Hicks. I feel so much love and connection! All makes sense.)



I’m wearing a long white coat. And of course, on my head, my fuzzy hat. I bought a similar one many years ago when I was in Poland. Then I lost it. But fate brought similar to me, which I adore with all my heart. Besides, it's a tiger pattern on my T-shirt, to add a bit of wilderness. And of course, fluffy puffs on shoes, which are also quite adorable.


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly










P.S.: Just have a lot of fun!!! Today is your day!!!

Dobro jutro! Sonce!!!

Danes pa je sonce tako lepo obsijalo moje stanovanje. Vsa stena je živo oranžna. Kako mi prija malo sonca že kar zjutraj. Enako kot kava. Potem vem. Vem, da sem budna.

Nekaj je na tej zimi, kar imam rada. To pa so predvsem moji puloverji, ki me tako objamejo. Enega imam sploh rada. Takega temno modrega. Mehkega. Puhastega. Topel je pa tako!

Celo stanovanje žari v sijaju sonca. Vse se kar blešči.

Gledala sem slike za nazaj. Malorca. Lepo je bilo tam na plaži. Ne morem, da ne bi malo razmišljala, kam bi pa šla letos. Imam nekaj v mislih. Nekaj bolj zame. Čeprav priznam, Egipt je bil tudi čisto po moje. Morje je bilo tako toplo.

Rada bi pa nekaj prehvalila. Internet. Ne morem brez njega. Vedno najdem kako dobro meditacijo tam. Navdih. Poslušam Hay house radio. Vedno sem povezana s čim novim in izvem kaj zanimivega. Včeraj je bilo o kristalih. To pa mi je v tako veselje. Mojega sem takoj našla. Ali sva se našla. Ali on je mene našel. Vem, že zaradi barve. Živo roza. Pink. Vem, da je to moj kamen. Za odpiranje srčne čakre. Vem, da sva v sozvočju ljubezni!

Priznam, da sem se kar navdušila. Spet. Za te moje kristale. Komaj čakam, da si naredim kakšno verižico.

Meni se vedno zgodijo tako lepe stvari. Dobila sem tako lepo skodelico. Težko bi napisala skodelico, ker je velika. Za XXL kavo. Prav tako kot obožujem. Na njej pa piše: »Good morning sunsihne!«

Ravno prava je za danes, ko mi je sonce objelo dnevno sobo s svojo toplino in žarki. Pa še tako dobre barve je: rumeno pinki!

Ljubek sončen dan, moji dragi!!!

Cmok! Cmok!


P.S.: Sonce vzide vsako jutro! Tako pa tudi moje upanje! 

četrtek, 4. januar 2018

Plan: še več tega!!!

Neverjetno srečna sem! Leto 2017 je bilo moje najboljše leto do zdaj! Hvala vsem vam, da ste mi ga polepšali. Rada vas imam!

Saj vem, da sem že malo po naravi taki človek. Vedno bolj pomembno mi je, da vse poteka bolj lahkotno. Sproščeno. Nagajivo. Spontano. Po liniji najmanjšega upora. Z največjo možno mero užitka. Sreče. To je čisto po mojem okusu.

Če bi si zaželela karkoli za leto 2018, bi to bilo to. Oziroma. Še več tega.

Toliko še nisem raziskovala, prepotovala. Odkrila sem toliko novih mojih najljubših kotičkov. Vedno mislim, da je to to. Ljubezen! Potem pa spet odkrijem nekaj novega! In novega! Čisto mojega.

Sem pa to leto izjemno uživala ob sončnih zahodih in vzhodih. Kot da začutim vso lepoto notranjega sijaja. Nastajanje novega. Prostor svetlobe v meni se poveča. Širi. Sonce in vse te žive ognjene barve postanejo del mene. Počutim se tako zadovoljna. Zdaj komaj razumem mačke, ki tako ležerno ležijo in predejo. V temu je čar. Samo sem. Vse, kar sem. Postajam. Sem umetnina, že zdaj, ampak se še širim. Rastem. Poudarek je na radostni rasti.

Postalo mi je pomembno potovanje. Sreča. Notranji občutki veselja, zadovoljstva. Zabavnost. Smeh.
Vse želim doživeti. Predvsem pa sebe. Kdo sploh sem kot duša? Želim si živeti pristno! Polno! Se izražati skozi vse, kar mi prinaša veselje!

Želim pristen ljubek dan!

Cmok! Cmok! Objem!





P.S.: Zakaj bi odlašala s srečo? Pa daj no, niti trenutek več!!! India.Arie "I Am Light" (https://www.youtube.com/watch?v=OL-gxfx2QtY)

sreda, 3. januar 2018

K A T E J A : I adore pink!!!

Hi my Beloved!

Appreciate what is positive now! To make a step-by-step improvement. That's it. (I’m so much inspired by Abraham Esther Hicks!!!)


If you want the Love, talk about it. If you want more of everything, talk more about it. If you want less disappointment, then talk less about it.

Talk about good in life. This is then a delightful growth and expansion.

No, but yes! Yes! Yes! Way. Route. Steps. Everyone is precious. Everything is part of the way.

Adventure. Spirit of adventure. I love it!


I’m enjoying in the fullness of everything I am. I love myself (everyday a little bit more) exactly because I'm what I am. Step by step. The best is still ahead of me!


I’m wearing one shoulder dress from Zara. Pink is absolutely my favorite color ever! I adore it! I have all in pink! A bag. A phone. Lingerie. My big coffee cups. All!

And of course a pink fur stole. The oversized faux fur stole. It’s so fluffy and cute!  


Have I mentioned golden boots? They are so lovely! They are adding just a little bit magic to all this bright outfit. The festival atmosphere. I love them too!


I took these photos in old castle Borl. I was enchanted by view over the valley, river and the greatness of the castle.

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly










P.S.: Be yourself! Love your life!!!

Ne. Da. Ne. Dež...

Imela sem knjigo doma. Seveda si jo grem, in še mnoge druge, sposoditi v knjižnico! Najraje ne bi pisala, da sem malo dneve zamenjala. Šla sem v knjižnico v soboto popoldan ob šestih. Pa še čudila sem se, da je zaprta. No pa sem šla pač zdaj po praznikih.

Me je pa čisto navdušil. Joseph Campbell. Pripravljeni moramo opustiti življenje, kot smo ga planirali, da bi živeli življenje, ki čaka na nas.

On je tako klasik v navdihovanju. Sledi svojemu sijaju.

To bom danes delala. Čeprav to ni neko delo. Ravno. Pitje kave. To je prva relaksacija. Nekje sem videla na puloverju napisano: »Najprej kava! (First coffee!)«

Tako to pri meni deluje. Potem vem, da sem budna.

Res so napovedali dež. Ampak ga ni bilo. Zato sem v knjižnico skočila kar s kolesom. Čisto blizu je. Samo čez most skočim. No. Ne skočim. Se peljem. Pa sem tam. Kaj pa se je zgodilo po poti nazaj?

Deževati je začelo. Ne bom niti preveč omenjala, da sem imela obleko oblečeno in jaknico, ker je bilo tako toplo za ta zimski čas. Vmes sem se skočila v trgovino, ker imajo razprodaje. Čas mi je malo pobegnil.

Potem pa je začelo deževati. Kar fejst. Imela sem kapo. Vsaj nekaj. Na očalih pa polno kapljic. Potrebovala bi brisalce za steklo… Hitro sem se preoblekla v toplo in že sem morala naprej.

Včasih pride kakšen nori dan. Potem pa je že spet bilo lepo vreme naprej. Očitno, da sem morala malo uživati v kapljah dežja.

Imava toliko lepih ribic. Kako so lepe barve in lepo plavajo. Imava tudi čisto male. Črne. Komaj čakam da zrastejo. Tako so ljubke.

Res sem se oblekla na kolo, kot da grem na gala večerjo… Ampak je bilo vredno. Počutila sem se odlično!

Komaj čakam danes, da si obujem tigraste čevlje. Vsak dan je lahko prazničen, če mu dam to noto čarobnosti. 

Ljubek poetičen dan!!!

Cmok! Cmok!









P.S.: Puhasta sladkost dneva je v zraku! Čutiš? Christina Aguilera - Candyman (https://www.youtube.com/watch?v=-ScjucUV8v0)

torek, 2. januar 2018

Praznične nogavice...

Moja duša je tako zadovljna. Prazniki so bili božanski. Preživela sem jih z ljudmi, ki jih imam res rada. To mi toliko pomeni.

Mami me je spomnila na eno dobro knjigo, ki sem jo že večkrat prebrala. Nega duše Thomasa Moore. Pomembne so podrobnosti, lepota, ki razveseljujejo dušo. To je pomembno. Poslušanje in uživanje v lepoti. Pa tudi v obredih.

Za božično kosilo je res bilo vse tako lepo pripravljeno. Jelka okrašena v rdeče. Spodaj ljubka darila enako v stilu sijajno rdeče z zlatimi jelenčki. Zlati prt s tekačem na sredini. Polno raznolikih keksov in peciva. Tudi moji najljubši! Kokosovi poljubčki. Najlepši krožniki. Plitvi in globoki. Kristalni kozarci. Najboljši pribor in tako prikupne servietke z motivom zime in snežakov. Svečke na okenski polici. Venček v modrih tonih. Vaza z bleščečimi vejami in lučkami.

Polno ljubkih podrobnosti. To imam tudi jaz rada. Čisto za dušo. Vse je bilo tako lepo usklajeno. Čutila se je ta praznična energija v zraku.

Tudi v službi je že bolj praznično. Malo se obdarujemo. Čisto sem pozabila, da je praznik, ker sem še želela leteti po nekaj daril. Ne leteti kot ptica. Skočiti. Seveda po rdeče »zokne«.

Cela sestrina družina je imela rdeče nogavice! Kako so dobro izgledali. Samo noge sem še jim slikala! Čisto božično vzdušje! Nečak še je imel pulover z jelenčkom in kraguljčki. No, cela družina je bila oblečena reče! To mi je zdelo tako dobro! Ful dobro! Prav praznično!

Danes so napovedali dež! Sonce pa tako lepo kuka skozi oblake. Čisto mi je zalilo stanovanje s sijem svetlobe! To tako obožujem! Malo bom se peljala s kolesom v center!

Kaj si želim za novo leto? Polno izzivov. No, projektov imam. Polno! In komaj čakam, da jih uresničim. 

Ljubek dan poln radosti v srcu!

Cmok! Cmok!









P.S.: Rada vas imam!!!

ponedeljek, 1. januar 2018

K A T E J A : A touch of gold

Hi my Beloved!

I give space authentic, wild, hearty and happy part of myself.


I live more and more adventurous from the heart.


Interestingly, it's always important to me how I feel. And not so much what others think about me or about everything else. But some wisdom has already happened. (Wisdom caught me.)


I'm getting more and more sticky for happiness. Good times. Laughter. Creativity. Pleasure. Beauty. Exploration. Inside out.


Everything inspires me. Love. Peace. Feeling every moment. Appreciation. Beauty. All that kisses me. Every moment hides the gift. It carries the power of inner beauty in the way. Authenticity. Harmony.


Everything is magical.


It's all magical!


I wear a jacket. A turtleneck collar. Which is also blue. Leggings of artificial leather. All in more neutral tones. Basics. Just because I added golden boots. I love them so much!


A lovely day full of adventure!



Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly









P.S.: Just be who you truly are! Love!!!

Sneg! Sneg! Sneg! Sneg!!!

Izjemno sem uživala na snegu. Sicer bi skoraj imela mokro rit, toliko sem se vozila po strmini… Ampak nič me ne ustavi!

Krožnik! Bob! In še pok. Kako se to lepše reče? Pležuh. Točno. Vse sem preizkusila. Neverjetno zabavno!
Sprva je slabo kazalo! Sploh, ker smo v Mariboru imeli že celih dvanajst stopinj! Vroče za zimo! Vse je čisto zeleno. Sneg? Saj bo! Ampak zdaj… Nič kaj! Ali celo nič!

Bolj ko smo se bližali smučišču ali sankališču, bolj obetavno je izgledalo… Smučajo se še. Videla sem premikati pikice. Mogoče pa bo kaj… Upanje je naraščalo. Ni božiča in praznikov brez snega. Pa če tudi je umeten! Samo, da je sneg.

Ob cesti je bilo blato. Skozi krošnjo dreves pa se je že videla belina smučišča. Sneg bo!

Bilo ga je čisto dovolj! Za doživetje zimskih radosti! Pa ne samo to! Celo ledeno je bilo malo! Letelo je kot šus! Zabava za velike in majhne otroke. Saj ne vem, kam spadam… Po duši velik otrok, po rasti, pa bolj srednja! Nekateri bi celo rekli mala. Majhna! Ampak po srcu pa velika!

Čisto na koncu smo še šli v iglu na čaj. Prosojno kupolo z gretjem. Kaj takega pa še ne! Čaj, kava z razgledom v vse smeri! S tem, da je bilo samo pomembno, s katere bodo prinesli našo hrano, ker smo bili že lačni!!!

Ljubek čaroben dan, moji dragi!


Cmok! Cmok!








P.S.: Danes pa je dan za razvajanje, čisto po svoje... Mi gremo po svoje... Zlati muzikanti - Pepelka
(https://www.youtube.com/watch?v=xIhCBTUsyy8)

nedelja, 31. december 2017

Najboljše do zdaj!!!

Prostor dajem vedno bolj pristnemu, divjemu, srčnemu in srečnemu delu sebe. Živim vedno bolj pustolovščino srca. Zanimivo, da mi je vedno pomembneje, kako se počutim, kot kaj si mislijo o meni ali o vsem tem drugi. Nekaj modrosti pa se me je že prijelo.

Postajam vedno bolj lepljiva za srečo. Pristne trenutke. Smeh. Ustvarjalnost. Užitek. Lepoto. Raziskovanja. Navznoter in navzven.

Priznam. Leto 2017 mi je čisto prirastlo k srcu. Kar nekam hitro mi je minilo. Danes pa že zadnji dan.
Še bolj vem, kaj si želim.


Tako dobrega leta še nisem imela. Vedno bolj po moje je vse. In to mi je neznansko všeč!!!

Morje. Egipt. Prvič. Korale. Prvič. Rdeče morje. Prvič. Zlati čevlji. Prvič. Ne! Tretji! Bratislava. Prvič, a ne zadnjič.

Sem se pa čisto zaljubila v Ptuj. Morje tam! Grad! Mostove. Reko. Ulice. Kavo. Danes sem se zadnjič to leto videla sončni zahod od tam. Jutro je bilo oblačno. Potem pa kot da bi se mi uresničila želja, se je razjasnilo. Sijalo je tako sonce! Samo sedela sem na pomolu. Fotografirala ptice. Sonce. Grad. Labode. Čarobno je bilo. (Nekdo je že bil tako neučakan, da je že kar ob zahodu prižgal ognjemet. Tako narahlo se je svetlikalo v daljavi.)

Potem pa je sonce čisto zatonilo za obzorje. Tako tudi vse slabo. To sploh ne obstaja. Ostaja pa vse dobro. Vse dogodivščine tega leta, ki so v meni za vedno!

Ljubek slovesten dan danes! Poslavljanje in povabljanje novega!!!

Rada vas imam! Cmok! Cmok! 










P.S.: Čarobnost je postala otipljiva… Ljubezen!!! Justin Timberlake CAN'T STOP THE FEELING! (https://www.youtube.com/watch?v=ru0K8uYEZWw)

P.P.S.: Že to leto je bilo izjemno! Kako bo še le drugo!!! Divje!!!!!!!!