torek, 2. januar 2018

Praznične nogavice...

Moja duša je tako zadovljna. Prazniki so bili božanski. Preživela sem jih z ljudmi, ki jih imam res rada. To mi toliko pomeni.

Mami me je spomnila na eno dobro knjigo, ki sem jo že večkrat prebrala. Nega duše Thomasa Moore. Pomembne so podrobnosti, lepota, ki razveseljujejo dušo. To je pomembno. Poslušanje in uživanje v lepoti. Pa tudi v obredih.

Za božično kosilo je res bilo vse tako lepo pripravljeno. Jelka okrašena v rdeče. Spodaj ljubka darila enako v stilu sijajno rdeče z zlatimi jelenčki. Zlati prt s tekačem na sredini. Polno raznolikih keksov in peciva. Tudi moji najljubši! Kokosovi poljubčki. Najlepši krožniki. Plitvi in globoki. Kristalni kozarci. Najboljši pribor in tako prikupne servietke z motivom zime in snežakov. Svečke na okenski polici. Venček v modrih tonih. Vaza z bleščečimi vejami in lučkami.

Polno ljubkih podrobnosti. To imam tudi jaz rada. Čisto za dušo. Vse je bilo tako lepo usklajeno. Čutila se je ta praznična energija v zraku.

Tudi v službi je že bolj praznično. Malo se obdarujemo. Čisto sem pozabila, da je praznik, ker sem še želela leteti po nekaj daril. Ne leteti kot ptica. Skočiti. Seveda po rdeče »zokne«.

Cela sestrina družina je imela rdeče nogavice! Kako so dobro izgledali. Samo noge sem še jim slikala! Čisto božično vzdušje! Nečak še je imel pulover z jelenčkom in kraguljčki. No, cela družina je bila oblečena reče! To mi je zdelo tako dobro! Ful dobro! Prav praznično!

Danes so napovedali dež! Sonce pa tako lepo kuka skozi oblake. Čisto mi je zalilo stanovanje s sijem svetlobe! To tako obožujem! Malo bom se peljala s kolesom v center!

Kaj si želim za novo leto? Polno izzivov. No, projektov imam. Polno! In komaj čakam, da jih uresničim. 

Ljubek dan poln radosti v srcu!

Cmok! Cmok!









P.S.: Rada vas imam!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar