sobota, 3. december 2016

Samo bodi...

Včasih sem veliko pisala o tem, kako me ljubosumje vrže s tira. Nisem potem več pri sebi, nisem najboljša različica sebe. Skrčim se v vozlu. Otrpnem. Utihnem. V položaj spečega klopčiča mačke. Ona saj ne ve, kaj se z njo dogaja in mogoče celo prede v sanjah… Jaz pa vem, ker potem nisem več srečna. Želim pa si biti. Kakšen paradoks!?

Zdaj pa sem poslušala Ekarta Toleja in mi je bolj jasno. Kot otrok želiš pobegniti strahu tako, da uideš pred njim. Ga zamaskiraš, se skrivaš, preveč ješ, ker si misliš, da te bo soočenje ubilo. Kot odrasla pa vem, da če občutim strah, da me ne bo. Ubil. Pokončal. Samo čutiti ga moram. To je moja duhovna vaja. Vdihniti vanj prisotnost, in počasi se bo raztopil kot ledenka na soncu. Vdihniti mu svetlobo, zavedanje.

To je danes moja duhovna praksa, ki jo bom izvajala.

Včeraj me je preplavila tako negativna energija. Gledala sem ful lepi film o ljubezni, kako se najdeta paraplegik in odštekana punca. On pa vseeno naredi na koncu samomor. Iz principa, ker je že imel prej dogovorjeno, prej ko je spoznal njo. Samo sprejel bi svoje stanje. Gledal bi jo, kako se punca uresničuje, ljubil bi jo v tem stanju kot je. Njegova duhovna praksa bi bila samo sprejetje stanja. Kaka bedarija, da ni mogel preklicati samomora, ker je bil v mladosti ful aktiven. Zdaj pa to pogreša. Hvalnica mladosti! Kako zgrešeno… Hvalnica zmedenosti, negotovosti, samo zunanjosti, izgledu, statusu pripadnosti… Ja to pa so vrednote v življenju! Kako plehko.

Samo bil bi ob njej. Ljubil. Kaj ni to največ, kar ji je lahko dal? Glej, niso vsi na taki razvojni stopnji. Na primer fizik Stephen Hawking, samo sprejel je nesprejemljivo. Kaj ne bi bilo škoda, če bi rekel: »Če ne morem letati okoli kot takrat, ko sem bil mlad, pa si dajmo možgane razgnati.« Ful bi bilo škoda.


Veš kaj, zato sem bila jezna. Govorila sem res grde stvari, da so moški »prpe«, rep med noge in lažjo pot ven. Beg do roba Zemlje, da se mogoče česa ne okužijo… Se opravičujem. Sprejemam nesprejemljivo. Mogoče pa se bo svet tudi na drugi (ego) polovici kaj izboljšal. Verjamem v to. Ker ego v meni že glasno ugovarja. Pobožam ga in živim dalje. Mjav!