sobota, 19. maj 2018

K A T E J A : A lot of little hearts!!!


Hi my Beloved!

Today I have a whole day for myself! All day! From morning to evening for all the stupid things I like! Everything! I can do anything! Freedom!



Interesting. The other nearest library had just one book for me. Fulfill your purpose. What are you kidding? I'm just dealing with this issue. Who does the mind read? Does it just direct me? There is no coincidence. I don’t believe in it.


I’m interested in how many beliefs we have that don’t serve us. What is it that hold us back?


I believe that it makes no sense to dig into the past, because it's so dead. Now it's a great opportunity to create a beautiful life. My point of power. My creative project.


Still, I'm interested. What has happened to me, that keeps, holds me... that I am what I am today. What is it that does not let me go.


Maybe nothing is holding me back. Maybe I can’t let it go. I would? Let it go? Because I can? Do I dare?


Can you have too much fun at all? Eh, of course not! Sometimes a whole series of lovely events happen. Wind in the hair with a bicycle. Coffee with a friend. A walk in the park. (Of course, even before I look in the shop. My favorite.)


What else then comes with it? Just a jacket with a lining full of hearts. Small. But lovely. Everything I wore is dark blue. Shirt is making waves around me. Shoes are royal gold. The necklace is vibrant pink, because this is my favorite color. For diversity. And authenticity!


Life loves you!


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Polno majhnih srčkov!!!


Hej moje drage, moji dragi!

Danes pa imam cel dan zase! Cel dan! Od jutra do večera za vse neumnosti, ki so mi všeč! Vse! Lahko delam karkoli! Svoboda!

Zanimivo. Druga najbližja knjižnica mi je kazala prosto samo eno. Uresničite svoje poslanstvo. Kaj se hecaš? Ravno s tem vprašanjem se ukvarjam. Mi kdo misli bere, ali me samo usmerja? Naključij tako ni. To tako ne verjamem.

Zanima me, koliko prepričanj imamo, ki nam ne služijo. Kaj je tisto, kar nas zadržuje?

Verjamem, da nima smisla kopati po preteklosti, ker je tako mrtva. Zdaj je odlična priložnost, da si ustvarjam lepo življenje. Moja točka moči. Moj kreativni projekt.

Vseeno pa me zanima, kaj vse se me je prijelo, me drži, da sem danes to, kar sem. Kaj je tisto, kar me ne spusti naprej

Mogoče pa me kaj sploh ne drži. Mogoče pa jaz kaj ne spustim... Bi? Spustila? Ker lahko? Si upam?

Ali se sploh lahko preveč zabavaš? Eh, seveda ne! Včasih se zgodi cel niz ljubkih dogodkov. Veter v laseh s kolesom. Kavica s prijateljico. Sprehod v parku. (Seveda še prej pokukam v trgovino. Mojo najljubšo.)

Kaj še potem bolj spada zraven kot jaknica s podlogo polno srčkov. Majhnih. Ampak ljubkih. Vse sem si oblekla temno modro. Majčka kar valovi okoli mene. Čevlji so kraljevo zlati. Ogrlica pa živo roza barve, ker je to moja najljubša barva. Za pestrost. In pristnost!

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Navdih v vseh pogledih!!!

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Paul_Klee_1911.jpg

Njegove slike pa me vedno fascinirajo. Njegovo ekspirementiranje! Razvijanje čisto svojega sloga! To si želim deliti z vami!

Paul Klee (18. december 1879 - 29. junij 1940) je bil nemški umetnik. Kot glasbenik je igral in se čustveno zavezal k tradicionalnim delom osemnajstega in devetnajstega stoletja, vendar je kot umetnik želel svobodo raziskovanja radikalnih idej in stilov. Poleg svojega globokega zanimanja za glasbo in umetnost odličen bralec literature in pozneje pisatelj umetniške teorije in estetike.

https://en.wikipedia.org/wiki/File:GUGG_Tropical_Gardening.jpg

Barva mu predstavljala optimizem in plemenitost v umetnosti, ter upanje za oprostitev pesimistične narave, ki jo je izrazil v svojih črno-belih groteskah in satirah.

Njegov Ad Parnassum (1932) se šteje za njegovo mojstrovino in najboljši primer njegovega pointilističnega sloga ; je tudi ena izmed njegovih največjih, najbolj fino obdelanih slik.

http://www.paulklee.net/ad-parnassum.jsp

Paul se je leta 1906 poročil z bavarsko pianistko Lily Stumpf in imela enega sina po imenu Felix Paul v naslednjem letu. Živeli so v predmestju Münchna, medtem ko je poučevala klavir in občasne predstave, je Klee skrbel za dom in se osredotočil na umetniško delo.

https://www.pinterest.co.uk/pin/510314201517224286/
Navdušile so ga tudi drzne barve Roberta Delaunay in Maurica de Vlaminck. Namesto kopiranja teh umetnikov, je Klee začel delati svoje barvne poskuse v svetlih akvarelov in naredil nekaj primitivnih pokrajin, s pomočjo blokov barve. Klee je priznal, da "je dolg boj na tem področju barve", da bi dosegel svoj "oddaljeni plemeniti cilj". Kmalu je odkril "slog, ki povezuje risanje in barvo".

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Paul_Klee,_Insula_dulcamara.jpg

Izlet v Tunis


Kleejev umetniški preboj je prišel leta 1914, ko je na kratko obiskal Tunizijo in bil navdušen nad kakovostjo svetlobe tam. Napisal je: "Barva me je prevzela, ni mi treba več slediti… vem, da me drži za vedno... Barva in jaz sva eno. Jaz sem slikar."

https://www.google.si/search?q=paul+klee+tunisia&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiv-JCU_-DXAhWMWBQKHds-CawQ_AUICigB&biw=1366&bih=613#imgrc=f1P4XfCNQM82TM:


Klee je bil različno povezan z ekspresionizmom, kubizmom, futurizmom, nadrealizmom in abstrakcijo , vendar njegove slike težko razvrstimo. Na splošno je deloval ločeno od svojih vrstnikov in na lastne načine interpretiral nove umetniške trende. Bil je izviren v svojih metodah in tehniki. Klee je delal v različnih medijih. Pogosto jih je združil v eno delo. Uporabil je platno, burlap, muslin, perilo, gazo, karton, kovinske folije, tkanino, ozadje in časopis.


http://www.thegreatcat.org/the-cat-in-art-and-photos-2/cats-in-art-20th-century/paul-klee/

Z dolgim ​​eksperimentiranjem pa je razvil obvladovanje barve in tonalnosti. Veliko njegovih del združuje te veščine. Uporablja veliko različnih barvnih palet od skoraj monokromatskega do zelo polikromatskega.

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Paul_Klee_Die_Vase.jpg

Veliko njegovih del in njihovih naslovov odražajo njegov suh humor in različna razpoloženja.

https://www.google.si/search?biw=1366&bih=613&tbm=isch&sa=1&ei=LywdWo74IoPDwQLe-q-YCA&q=paul+klee+at+the+core&oq=paul+klee+at+the+core&gs_l=psy-ab.3...59627.65059.0.66738.18.18.0.0.0.0.111.1540.8j8.16.0....0...1c.1.64.psy-ab..2.13.1280...0j0i8i30k1j0i24k1j0i67k1j0i30k1j0i13k1.0.oPtv7MrQ6Hc#imgrc=U3G3XQyWae6AVM:








Zakaj mi je sploh tako všeč? Njegova dela izražajo globino in lahkotnost obenem. Zame je kot otrok, ki je vedno raziskoval neotipljivo. Bil je pristen, samosvoj in rad je imel mačke. Barve so mu strast.

Danes bi rada govorila o umetnosti, ki je del mene. Nepopisljivo bogastvo duše. Vpogled. (Vse je povzeto iz strani: https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Klee (november 2017)).

Tudi jaz sem slikarka po duši. Umetnina v procesu nastajanja!

petek, 18. maj 2018

Nisem niti pričakovala...

Danes pa je moj dan uživanja. Imela sem tako lepo naravno krilo. Poletni laneni material. Belo modre črte. Poletno vzdušje. Čisto. Sama sem si jo še malo po svoje poslikala.

Rada imam unikatnost. Rada imam pristnost v vseh pogledih. Rada imam samosvojost. Vse se izraža skozi mene in jaz se izražam skozi vse.

Avtentičnost. Izraznost mi je pomembna.

O krilu sem pisala. Potem pa sem ga podarila dalje. Zdaj pa se je podobno krilo spet materializiralo v mojem življenju. Mislila sem si, kako super bi ga bilo imeti. Našla sem podobnega, brez, da bi ga v resnici sploh iskala. Pestrost. Zanimivost. Privlačnost misli. Barve so drugačne, rdeči odtenki. Črte. Ljubko. Komaj čakam, da ga oblečem.

Uživam na kavi z lepim razgledom. Tako je lepo tukaj gori. Super lokacija. Neverjeten razgled. V daljavi se slišijo zvonovi. Posajene so rože vsepovsod… Kako lepo je tukaj! Imajo pa tudi tako poletno gugalnico. Zavito v bršljan in cvetje. Popolnost za poziranje. Dobro, da sem imela sokrivca… Le zakaj?

Sije tako nežno pomladansko sonce. Pišem. Pijem kavo. Še sončim se zraven. Kaj si še lahko želim lepšega.

Moj potep po mestu je dobil lepo zaokroženo podobo. Dan za užitek. Dan zase. Dan za vse.

Ljubek dan v polnosti! Pristnost!

Cmok! Objem!









P.S.: Pristnost je luksuz! Dajmo živeti tako vsak dan!

četrtek, 17. maj 2018

Dišeče puhst dan!

Bila je tako mogočna nevihta! Kar naenkrat je glasno udarila strela. In še ena. Kako mi je to lepo za gledati. Potem sem poslušala dež, kako je močno zalival tla.

V naravi vedno najdem mir in povezanost. To mi je kot svetišče. Kot mir, ki je vedno v meni. Samo včasih pozabim. Kot ljubezen, ki jo majhne vsakdanjosti zakrijejo. Nikoli pa ne izgine.

Rada bi skuhala kaj dobrega. Kaj novega. Videla sem recept za pravo pomladansko jed. Uh. To pa bi bilo dobro! Izgleda tako barvito in tako lepo so naložene različne plasti zelenjave po vrhu. Komaj čakam, da se lotim projekta!

Včeraj sem stopila iz avta in je vse tako dišalo. Trn je širil von s svojimi belimi grozdastimi cveti vse naokoli. Kot bi nekdo nadišavil naravo z mojim najljubšim vonjem. Božansko. Včasih smo palačinke s tem delali in je bilo tako dobro. (Trnovi krapki.) Ideja…

Peljala sem se z avtom. Obdale so me mele puhaste kroglice, ki so lebdele okoli avta. Kako je bilo božansko. Obkrožale so me. Tako so bile lahkotne, da se je skoraj zdelo, kot da stojijo pri miru. Kot da imajo v zraku topel žepek, kjer počivajo. Čas se je ustavil. Po eni strani se mi je neznansko mudilo, po drugi strani pa je čas obstal. Čarobnost. Kroglice so izgledale kot razkuštrani cofki iz kap. Samo čisto bolj nežni in prosojni. Prava pravljičnost.

Narava je res prostor, kjer se mi srce še bolj odpre. Opazim nekaj lepega. To da sem napisala nekaj lepega, je tako tako. Vse je lepo. Vsako drevo. Vsak košček lubja. Vsak list posebej. Obožujem razkošno obilje narave. Božansko! Obožujem njeno unikatnost. Niti dva lista nista enaka.

Včeraj sem pila kavo in mi je sredi dnevne prineslo kar tako en veliki puhek. Narava me vedno preseneti s kakšnim čudežem lepote! Kar se ne morem načuditi!

Ljubek dan!

Cmok!









P.S.: Danes pa pristno! Samo zase! Tony Cetinski - Kad žena zavoli (https://www.youtube.com/watch?v=3dSRdozZBlU)

sreda, 16. maj 2018

K A T E J A : Royal!

Hi my Beloved!

Yet these words are close to my heart. Authenticity. Individuality. Expression. Lovely kind words. Slowly, they keep getting more and more into my live. Honesty. Even to myself. Or more to myself.



The grass looks so good, when everything is still spread. Uncut. Wild. Grown. Untouched. It rules around the house. It's purely grown.


So, creativity in me is slowly growing. I used to cut it again. I didn’t give free passage. I even overheard tips. I just let it go. Or ignored. Well, it kept coming back. It always seduced me. Always the same gentle. Inviting. Tempting. I can’t resist it now.


Creativity. Art inside out: love.


It’s expressed through me. Over dressing. Painting. Writing. Cooking. Uh, there is room for improvement…


Living is a holiday! Pure magic.



It's the best thing ever. I’m free on a working day. I put on clothes for a chic holiday. As if a limousine is waiting for me. That's why. Because I'm just going to board a private plane for Paris. Hair waves just right...


Then I put on tennis shoes. I'm going to the nearest coffee shop for coffee. Of course, I went to a lovely castle nearby. (I feel so royal. Today.)


I have everything in the sparkle of freshness. Striped shirt. White pants. Lovely jacket because it's pretty cold. Everything with a touch of light colors. Even earrings.

Life is so royal!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Kraljevo!


Hej moje drage, moji dragi!

Še te besede so mi pri srcu. Pristnost. Samosvojost. Izraznost. Same lepe besede. Počasi jih vedno bolj tkem v svoje življenje. Iskrenost. Tudi do sebe. Ali bolj najprej do sebe.

Trava izgleda tako dobro, ko še je vsa razkuštrana. Neporezana. Divja. Razrastla. Nepokošena. Prav vlada okoli hiše. Čisto se je razrastla.

Tako se počasi razrašča ustvarjalnost v meni. Včasih sem še jo rezala. Nisem ji dajala proste poti. Ali sem sploh preslišala namige. Samo pustila sem jo. Ali jo ignorirala. Pa se je vedno znova vračala. Me vedno zapeljevala. Vedno enako nežno. Vabljivo. Mamljivo. Zdaj se ji ne morem več upreti.

Ustvarjalnost. Od znotraj navzven: ljubezen.

Izraža se skozi mene. Preko oblačenja. Slikanja. Pisanja. Kuhanja. Uh, tu še je prostora za napredek.

Živjenje je praznik! Čista čarobnost.

Najlepše je, ko imam na delovni dan - prosto. Uredim se kot za gala dopust. Kot da me spodaj čaka limuzina. Zato. Ker se bom ravno vkrcala na privatno letalo za Pariz. Lasje valovijo ravno prav...

Potem pa si obujem tenis copate. Se odpravim v najbližjo kavarno na kavo. Seveda sem še šla do ljubkega gradu v bližini. (Počutim se tako kraljevsko. Danes.)

Vse imam v pridihu svežine. Črtasta srajca. Bele hlače. Ljubka jopca, ker je kar mrzlo. Vse s pridihom svetlih barv. Tudi uhani.

Življenje je tako kraljevsko!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Najprej... Kaj!?!

Kaj pa to, ko sem še celo dopoldan hodila okoli z mastnimi lasmi? (Saj ni bilo celo dopoldne. Samo dve uri. Trgovina z oblačili. (Na hitro.) Druga trgovina z oblačili. (Na dolgo. S sokrivko. Če pa imajo tako lepe stvari! Oziroma vedno jih znava najti.) Kava. Dooolgo. In potem samo dolgo po tretji trgovini. Vse sem si oblekla, kar mi je bilo všeč. Nastale so zanimive kombinacije. Četrta kratko. Peta srednje. Potem pa domov…)

Vem. Čas je. Za barvanje… in to ne na platno. To sem že danes. Barva se je tako lepo razlila. Popolnost.

Vmes sem skočila na kavico. Temu pa se nikoli ne odpovem. In ker sem že bila zunaj v mestni džungli, sem še skočila po trgovinah. Taka. Ni za praviti. Saj sem imela namen, če pa so me zmotili (pa kaj še! Z velikim veseljem sem šla…).
Imam pa zdaj polno barve na glavi in sem cela skuštrana. Prikupno.

Včasih pride pogovor pred frizuro. To je vsekakor bolj pomembno. Pogovor je vsekakor bolj pomemben. V polnosti.

Vse se uredi, kot se mora. In kot je prav.

Rada bi napisala, kako obožujem barve. Skupaj lahko dam najbolj čudno kombinacijo.

Nepredstavljivo! In pride odlično. Zeleno majico z belimi pikami in rožasto krilo z vsemi mogočimi barvami. Osnova je močno marelična. Vsaka zase odlični. Skupaj? Hm? Tudi!

Obožujem živost barv. Obožujem, kako se vse lepo skupaj ujema. Ali ne. In je potem to lepota. Rada imam svoj stil. Barvit. Kičast. Preveč. A vseeno ljubek! Šik!

Rada bi še pa poudarila, da sem skoraj zavila v eno drugo trgovino, pa je vseeno bila predaleč. Verjetno še me zdaj ne bi bilo doma…

Tako je to, ko imam prosto imam prosto na polno! (Tudi skuštrana in z vetrom v laseh!)

Rada imam te spomladanske dni!

Ljubek dan poln srčnosti!












P.S.: Življenje je pestrost! Živimo to! 

torek, 15. maj 2018

Brez mešanja *****...

Danes sem prebrala ljubek stavek moje drage pisatlejice Sonie Choquette.

Že zelo velko časa nazaj smo se navdušile nad knjigo Srčne želje. Vsak teden smo dosledno delale po njej. Brale smo jo s takim navdušenjem. Določile smo si želje. Vsak dan smo naredile korak k njim, vsaj drobcen. Delale smo po delovnem zvezku. Srečale smo se tudi s Franjom Trojnarjem, ki nas je še dodatno usmeril in spodbudil. Zanimivo srečanje. Podaril nam je delovne zvezke! Meni so se želje uresničile!

Zadnje dneve pa vsepovsod vidim misli. Poslušaj svoje srce! Sledi svojemu srcu! Tvoje srce ve! Pa ja je to! (Ne morem niti mimo dejstva, da ima moj blog naslov Poslušam svoje srce. Še dodatna pika na i!!!)

Tako sem prebrala tudi to misel!

»Ko slediš svojemu srcu, postaneš žarek svetlobe za vse ostale, ko izžarevaš ljubezen in inspiracijo (navdih)!«

     Sonia Choquette (https://www.instagram.com/p/BiE5OnxA-HB/)

Kaj je še sploh lahko lepše povedano! Božansko! Božansko!

Kaj mi še preostane drugega?

Rada bi povedla, da tako cenim pogovore. Sploh, ko vsak dopušča drugemu, da je, kar je. Meni sta tako dragoceni moji ljubi ženski! Sestra in mama. Vedno pridem do novih spoznanj.

Mama me je zadnjič tako skregala! Hecam se! Tako mi je blago rekla, brez pritoževanja! Ker če ne boš samo še več dobila! Pa tako me je jezik srbel. Vse sem ji želela izblebetati. (Saj potem je šla malo stran in sem vse atiju povedala. On je bil bolj razumevajoč. Rabila sem malo usmiljenja. Vsaj za trenutek. Hitro zdravilo. Obliž na zlom. Saj nekaj. Drugače pa vem! Sama kreiram svoje življenje. Res. V polnosti! Čisto v polnosti.)

Mama me je navdušila nad knjigo, ki jo je brala na morju. In zanimivo, našla sem točno ta odstavek, o katerem je govorila. Želim ga deliti z vami!

»Bolj kot sem razmišljala o strahu, bolj me je bilo strah. Bolj kot sem pogovarjala o svojih strahovih s prijatelji in znanci, bolj so se situacije slabšale.«

Dobra Vila Maja (Debevc, Maja. Uresničite svoje poslanstvo. Divinum cor, 2013, str.: 92.)

Danes sem jaz vaša mama! Bolj bom stroga! Brez pritoževanja in jamranja! (Saj ne stroga! To je za tvoje najboljše dobro. Blaga, ampak odločna!)

Ljubek dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Kaj pa se ti je zgodilo lepega? Vsak dan je dragocen! India Arie "I Am Light"
 (https://www.youtube.com/watch?v=OL-gxfx2QtY)

ponedeljek, 14. maj 2018

K A T E J A : Spring colors!


Hi my Beloved!

I enjoy who I am. I enjoy what I'm getting into. I enjoy that I can be everything I am. More and more.

  
I appreciate being kind to myself. More and more. I appreciate that I have such a beautiful life.


I appreciate that I create even more beautiful life. Always more beautiful.


I enjoy this beautiful life today. Really!


The day started full!


I still have one word in my heart. Fun. Fun. Laugh. Lightness. Smiling from the heart. Loud laughing. Situations. Full of comedy. Full chain laughter. Sometimes things are so drastic that I can’t stop laughing. I get full of laughter always.


Spring on the jacket! Of course! All spring colors mixed together! I just added a little more colors! With a scarf! Live pink! And, of course, a t-shirt! Yellow! The necklace is also vivid yellow!


I miss the sun, so at least I dressed in sunny colors!


Have the nicest lovely happy pink day!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Pomladne barve!


Hej moje drage, moji dragi!

Uživam v tem, kdo sem. Uživam v tem, kar postajam. Uživam v tem, da sem lahko vse, kar sem. Vedno bolj.

Cenim, da sem prijazna do sebe. Vedno bolj. Cenim, da imam tako lepo življenje.

Cenim, da si ustvarjam še lepše življenje. Vedno lepše.
Danes sploh uživam to prekrasno življenje. Res! 
Že dan se je začel popolno!

Še pa mi je ena beseda pri srcu. Zabavnost. Zabava. Smeh. Lahkotnost. Smejanje iz srca. Krohotanje. Glasno smejanje. Situacije. Polne komedije. Polne verižnega smejanja. Včasih so stvari tako drastične, da se ne morem nehati smejati. Vedno privlačim polno smeha.

Pomlad na jakni! Seveda! Vse pomladne barve pomešane skupaj! Dodala sem še samo malo več barve! S šalom! Živo roza! In seveda majčko! Rumeno! Verižica je tudi živo rumenih barv!

Pogrešam sonce, zato sem se vsaj oblekla v sončne barve!

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

-Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!