torek, 15. maj 2018

Brez mešanja *****...

Danes sem prebrala ljubek stavek moje drage pisatlejice Sonie Choquette.

Že zelo velko časa nazaj smo se navdušile nad knjigo Srčne želje. Vsak teden smo dosledno delale po njej. Brale smo jo s takim navdušenjem. Določile smo si želje. Vsak dan smo naredile korak k njim, vsaj drobcen. Delale smo po delovnem zvezku. Srečale smo se tudi s Franjom Trojnarjem, ki nas je še dodatno usmeril in spodbudil. Zanimivo srečanje. Podaril nam je delovne zvezke! Meni so se želje uresničile!

Zadnje dneve pa vsepovsod vidim misli. Poslušaj svoje srce! Sledi svojemu srcu! Tvoje srce ve! Pa ja je to! (Ne morem niti mimo dejstva, da ima moj blog naslov Poslušam svoje srce. Še dodatna pika na i!!!)

Tako sem prebrala tudi to misel!

»Ko slediš svojemu srcu, postaneš žarek svetlobe za vse ostale, ko izžarevaš ljubezen in inspiracijo (navdih)!«

     Sonia Choquette (https://www.instagram.com/p/BiE5OnxA-HB/)

Kaj je še sploh lahko lepše povedano! Božansko! Božansko!

Kaj mi še preostane drugega?

Rada bi povedla, da tako cenim pogovore. Sploh, ko vsak dopušča drugemu, da je, kar je. Meni sta tako dragoceni moji ljubi ženski! Sestra in mama. Vedno pridem do novih spoznanj.

Mama me je zadnjič tako skregala! Hecam se! Tako mi je blago rekla, brez pritoževanja! Ker če ne boš samo še več dobila! Pa tako me je jezik srbel. Vse sem ji želela izblebetati. (Saj potem je šla malo stran in sem vse atiju povedala. On je bil bolj razumevajoč. Rabila sem malo usmiljenja. Vsaj za trenutek. Hitro zdravilo. Obliž na zlom. Saj nekaj. Drugače pa vem! Sama kreiram svoje življenje. Res. V polnosti! Čisto v polnosti.)

Mama me je navdušila nad knjigo, ki jo je brala na morju. In zanimivo, našla sem točno ta odstavek, o katerem je govorila. Želim ga deliti z vami!

»Bolj kot sem razmišljala o strahu, bolj me je bilo strah. Bolj kot sem pogovarjala o svojih strahovih s prijatelji in znanci, bolj so se situacije slabšale.«

Dobra Vila Maja (Debevc, Maja. Uresničite svoje poslanstvo. Divinum cor, 2013, str.: 92.)

Danes sem jaz vaša mama! Bolj bom stroga! Brez pritoževanja in jamranja! (Saj ne stroga! To je za tvoje najboljše dobro. Blaga, ampak odločna!)

Ljubek dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Kaj pa se ti je zgodilo lepega? Vsak dan je dragocen! India Arie "I Am Light"
 (https://www.youtube.com/watch?v=OL-gxfx2QtY)

Ni komentarjev:

Objavite komentar