nedelja, 13. maj 2018

Obnjeno na glavo...

Nekaj me je vleklo v knjižnico. Potem sem brala knjigo pod velikim drevesom. Na klopci. V senci. To pa je tako dobro delo. Za dušo.

Zanima me, koliko prepričanj imamo, ki nam ne služijo. Kaj je tisto, kar nas zadržuje?

Verjamem, da nima smisla kopati po preteklosti, ker je tako mrtva. Zdaj je odlična priložnost, da si ustvarjam lepo življenje. Moja točka moči. Moj kreativni projekt. Vseeno pa me zanima, kaj vse se me je prijelo, me drži, da sem danes to kar sem. Kaj je tisto, kar me ne spusti naprej.

Nekaj od tega je sigurno to, da za denar je treba trdo delati. Ne glede koliko milijonarjev je že z izkušnjami dokazalo, da ni tako. Mislim, da se me to najbolj drži. Če bi bilo tako, bi potem navadni delavci morali biti multimilijonarji. Vsak dan trdo delajo. Pa ni. Cele dneve trdo delajo. Celi so izžeti. Hmmm. Mogoče je tukaj kak namig?

Delam kar ljubim, ljubim kar delam.

Ljubim kar delam, delam kar ljubim.

Kako je že to prav obrnjeno sploh?

To se mi pa zdi znanstvena fantastika. Nemogoče. Je to vzrok? Zanimivo. Zdi se mi preveč enostavno. Preveč lenobno. Uživam ob tem, kar delam, pa še plačana sem za to. Zdi se mi že skoraj neverjetno.

Ampak večina ljudi je uspela tako. Večina je samo delala to, kar so oboževali, kar bi delali tudi zastonj. Denar pa je nekako pritekal. Vedno več. Ni to zanimivo? Ne bi bilo to zanimivo preizkusiti?

Že slišim mamo, kako mi govori. Treba je delati. Treba je zelo delati. Treba je vse narediti za službo. V življenju je treba trpeti. Pa je res? Kaj pa če sem že svoj del trpljenja dala skozi? Kaj pa če je moje trpljenje, da ne delam to, kar me v resnici veseli? Aja, to je tako isto povedano. (Rada imam svoje starše! Da ne bom pomote! Samo sebe raziskujem! Pravzaprav sta najboljša starša na svetu!)

Vem, da mi mama želi le najboljše. Želi mi samo, da bi bila srečna.

Kaj je tukaj še uporabnega, kaj pa me bo vodilo naprej? Zanimiva razmišljanja.

Ljubek sijoč dan!











P.S.: Danes je dan za srečnostin pristnost!

Ni komentarjev:

Objavite komentar