sobota, 12. maj 2018

Pljusk branja z morja...

Morje je prišlo k meni, ker jaz nisem mogla dol. Mama mi je prinesla svežino, slike in pljusk morja. Občutek sproščenosti in slanosti. Predvsem pa dopusta.

Spodaj je imela nekaj časa in je brala. Ko smo se dobili na kavi, smo se spet veliko hecali o čolnu. Koko dobro vžiga in da lahko vesla kar doma pozabimo. Včasih je prišel samo pol poti, potem pa sta nazaj veslala. Kako smo se smejali. Motor pa sej že tudi vžgal. Prav plameni... Padel je že v vodo in se skoraj potopil. Čoln so nam skoraj odnesli valovi, medtem, ko smo pili kavo in ga gledali s terase, kako ga počasi odnaša.

Najboljše pa mi je bilo vodilo, ki ga uresničuje. Brez "šimfanja". Jamranja in takih neumnosti. Skozi me je nekaj brcala pod mizo, pa sploh nisem vedela, zakaj se gre.

No potem sta moška odšla in mi je vse pojasnila. Bere Dobro Vilo Majo. Ne spomni se točno naslova. Ampak je že skoraj na koncu. Tako jo je navdušilo, da vesolje vse sliši. Bolj kot jamraš, več tega privlačiš. ("Tarnaš. Na tu še malo zraven!") Zanimiva teorija. S tem, da sem ravno želela malo sočutja ali joj, kako si si boga. Pa tega nisem dobila. Bilo je osvobajajoče. Sama vem, kako moram naprej. In to sigurno ni pot jamranja.

Tako me je navdušila nad to knjigo, da sem se danes odpravila do knjižnice. S kolesom. Veter v laseh. Prva knjižnica, ki je čisto blizu mojega doma. Vse sposojeno. Ne bom več tako brezglavo "letala". Zdaj sem si pogledala, kje sploh so knjige, kaj imajo knjižnice. Da se ne bom selila od ene do druge. Neuspešno.

Zanimivo. Druga najbližja knjižnica mi je kazala prosto samo eno. Uresničite svoje poslanstvo. Kaj se hecaš? Ravno s tem vprašanjem se ukvarjam. Mi kdo misli bere, ali me samo usmerja? Naključij tako ni. To tako ne verjamem.

Zdaj pa sem prebrala par vrstic. Čisto sem že padla noter. Berem v senci velikega drevesa na klopci. Pišem tudi tukaj. Zaupam. Zaupam v odgovore. Zaupam v navdih. Komaj čakam, da se mi razkrije več. Sedaj pa knjiga naprej… Uresniči svoje poslanstvo. Maja Debevc.

Ljubek dan poln uresničenih sanj in poslanstva...

Cmok! Cmok!











P.S.: Srčnost je glavno vodilo. Poslušajmo srce! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar