petek, 11. maj 2018

Njim je lažje...

Nič ni boljšega kot dobra komedija! Vse se dogaja kot naključno smešno. Skupaj pa smešno do konca. Rada se smejem! Rada imam norosti. Rada imam glasen smeh! Prav krohot iz vsega srca! To pa je zdravilo za dušo! Dobesedno! Saj se potem počutim tako lahkotno!

Razveselijo me majhne stvari. Moji obredi zjutraj. Meditacija. Sadna kašica. To se sliši, kot da si vzamem otroško hrano. Spasirano. Korenček in ne vem kaj noter skrito, samo da je zdravo za otroke. Bljek. Ne! Dobro kašico. Z borovnicami. Cimetom, kokosom in ovsenimi kosmiči. Banano in jabolko. To zmiksano - pa je tako okusno. To mi da tako energije.

Beseda je tudi smuti. Seveda mi jo je podčrtalo, da je nepravilna. Predlagalo pa mi smeti. Ne! Ne to! Smoothie! Zanimivo, da ko to besedo napišem v google prevajalnik, mi da čisto enako besedo nazaj. Enako! Ni slišati preveč slovensko!

No, sadje in vse zmiksam skupaj in dobim nekaj tako dobrega. (Skoraj bi pozabila napisati poglavitno! Dodam še kocko zmrznjene špinače. Tako za barvo. Zeleno je obvezno!)

Tu na tej točki mislim, da je hrvatom lažje! Oni imajo: "Piši kao što govoriš."
Piši kot govoriš. Smuti! Evo zdaj je razumljivo! "Sada se razumijemo!"
V polnosti!  Mednarodno!

Danes pa imam cel dan zase! Cel dan! Od jutra do večera za vse neumnosti, ki so mi všeč! Vse! Lahko delam karkoli! Svoboda! Imam že skuhano! Za zajtrk bom jedla mojo najljubšo jed!

To se tako sliši, kot da nerada kuham! Rada kuham. Malo sem se naveličala vedno istega. Rada bi si malo posodobila jedilnik. Rada bi vdihnila malo domišljije jedem. Tako za raznolikost. To si želim. Za pestrost. Svoje kreativne sposobnosti bi rada izrazila tudi tukaj. In zdaj. Spet nov navdih. Vedno kar priteka k meni! V obilju!

Ljubek razkošen dan poln srčnosti!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje te ljubi! OTO Pestner&Franjo Bobinac-Bisere imaš v očeh (https://www.youtube.com/watch?v=7H8TQX2uDMM)

Ni komentarjev:

Objavite komentar