sobota, 20. januar 2018

Nega duše!!!

Kaj še je lahko boljše? Verjamem, da! Samo je že zdaj zelo dobro! Pa še rožo sem dobila na mizi… zraven kave. Nekaj sem dokončala. Kaj pa zdaj naprej?

O čem bi pisala?

Saj bo prišel navdih.

Kaj že vem? Nič ni to. Ker so vedno nove in sveže informacije. Od znotraj navzven. Zdaj se mi zdi naj bolj pomembno, kako se povezati s pretokom. Z notranjo modrostjo. Se povezati z notranjo naravo. Se uskladiti. Se sinhronozirati z dušo.

Veš kaj, najbolj pomembno mi je dobor počutje. In sreča. Vem, lahko vsak dan prispevam košček. Mozaik. K svoji sreči. To je to. Danes grem k reki. Komaj čakam! Tok! Kravžljanje valov. Šumenje vode. Rada imam naravo. Njeno tišino. In moč. Samo je! V polnosti. Popolnosti. In teče po svoje. Mislim, da bi to lahko bila tema. Rada ima svobodo samosvojosti.

To leto bi rada namenila negi duše. Kako jo lahko bolj negujem? Kako sem lahko bolj pristna, še bolj samosvoja?

Še bolj sledim svoji duši?

To mi je zanimivo. Včasih mislim, da je to premikanje pohištva. Včasih posluašnje glasbe. Včasih samo sedenje in pitje kave. Gledanje sončnega zahoda in vzhoda. Vsak dan! Sonce se že malo kaže!

Mislim, da bo to tema. Razvajanje. Raziskovanje. Kopel. Toplice. Samo osvežitve. Pestrost. Pisanost. Izražanje skozi vse, kar sem. Oblačenje. Slikanje. Pisanje. Kuhanje. Nakit. Nohti. Barvitost. Potovanja. Gradovi. Kavarne. Fotografiranje. Čevlji. Torbice.  

Rože na mizi. Živo roza barve. Izbiranje podrobnosti. Cimet v kavi…


Že imam temo. To je to!

Hvala za navdih!!!

Ljubek vijolično pinki dan!!!

Cmok! Cmok!

Pa! Pa!









P.S.: Čutiš to pisanost? Živi polno! Parni valjak LIVE - Kada me dotakne (https://www.youtube.com/watch?v=2xzhveZPhf0)

petek, 19. januar 2018

K A T E J A : Snake it up!!!

Hi my Beloved!

I found one term that describes me very well!!!



La Dolce Vita!

I think they created it after me!

La Dolce Vita Mateja! Il mio stile ...




Sweet life... Good life... This is the essence of life! Happiness! Words can’t describe it! That's just the way to live. Every day... full.

Today is my day to celebrate everything I am. Today I’m celebrating myself, in fullness. Is the time for pleasure and magic. Everything. All lovely moments.


I appreciate everything that I'm becoming. I’m even more thankful for everything that has already happened. No more regrets. It all happened with purpose. And that was focus, that I want even more, exactly what I want.

Life is a bold adventure (in the best possible shoes, boots…), or nothing!!! My style!


I read such an interesting encouraging inspiring thought!!!

Let your dreams be greater than your fears, and your actions louder than your words! All day, every day!
Mastin Kipp

That's right! Sometimes I read something when there's nothing to add! Because everything has been said! And that's it today! I just want to highlight something! Make actions more obvious than words! Loud! That's it!


I just love this nice lovely cute dress. The snake pattern in gentle beige brown colors. It’s so comfortable and cozy. That makes me so happy! I like easy clothing. Put on. Be gorgeous. Enjoy. Have fun. 

Animal prints are such a classic!!! I adore them. Just a little bit of tiger on snake (pattern) and my life is more wild! In all ways!




And boots! I love them too! Like all my shoes! And a little bit more, because they are so light! And I’m in love with snake pattern! It’s my style!

Lovely shining day of, my queens and kings!!!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly

















P.S.: Be yourself! Love your life!!! Make it more colorful today!!! Of course in your favorite colors!

Pisanost, vedno!!!

Seveda se povabim na kavo! Moj čas!!! Glasba je odlična! In še nekaj! Imeli so modne revije, ki sem jih z veseljem prelistala. Res mi je všeč tukaj! Obožujem! Prišla pa sem tako ali tako pisati! Dobila sem toliko navdiha… Svoj slog razvijati! To je to! Spontanost! Oblačim, kot mi je! Malo bolj drzna bom, ker sem lahko. Ne drzna. Pristna!

Ravno sem pisala to tem, da je vsak dan lahko praznik! Pa res!

Naletim na članek v Elle januar 2017! Neverjetno! Ne vem, zakaj sem predvidevala, da bo samo o modi! Pozitivno sem presenečena. Vedno sem ponavadi bolj samo slike gledala. Kako nerodna situacija. Pa ravno jaz, ki tako rada berem! Preveč sem priznala! Vem! Sem pa zdaj prebrala cel članek!

Kaj pa če preskočimo praznike… ker imamo praznike vsak dan – Mojca Zemljak

Samo malo bom povzela bistvo, ker sem čista navdušenka!

Čas s svojimi ljudmi!
Ne samo za praznike. Luksuz je biti z ljubimi in si vzeti čas za njih. Vedno! Družabne igre! Skrivalnice! Smeh! Domačnost! Pristnost!

Darilo kar tako
Ko vidiš kaj zanimivega, kar je popolno za tvoje ljube, ne odlašaj. Podari kar tako. To mi je tako pri srcu. Rada podarim kaj tudi sebi.


Razkošna večerja!
Kar tako skuhamo kaj dobrega in povabimo prijatelje. Nobene posebne priložnosti. Samo iz veselja druženaj in užitka ob kavi.

V praznični kombinaciji
To pa je čisto moja tema! Oblečem se kičasto - kar tako. Malo bolj svetleče. Malo bolj enegantno. Šik. Kar tako. Ker je »fajn« in ker lahko. In ker se odlično počutim v tem! Piše, da je naveličana male črne oblke. Jaz tudi! Črne barve nasploh… Če pa že imam črno, pa dodam vsaj rdeče čevlje.

Odlične ideje! Komaj čakam, da jih uresničim. Zase. Za druge. Za vse nas.

Ljubek dan! Rada vas imam! Petek je! Kaj še je lahko lepše!!!!!!!

Cmok! Cmok! Objem!!!!









P.S.: Danes je praznik tako ali tako! Že samo zato, ker se dnevu reče petek!!! Uživajte, moje drage in moji dragi!!! Icona Pop - I Love It (https://www.youtube.com/watch?v=UxxajLWwzqY)

četrtek, 18. januar 2018

Sreča na polno!!!

Že zgodaj si skuham kavo. Ampak očitno je bilo danes prezgodaj! Namesto cimeta sem že imela zabasano pol žličke popra. Dobro, da nisem kar vsipala! Malo preveč črno je bilo na žlički. Hmmm!?! Opazila sem razliko, kljub temi! Ne temi v kuhinji… Temi zunaj… Nekaj popra je sigurno ostalo na žlički, ampak kava je izjemna. Tako da bom danes huda kot poper. Pa kaj še! Samo zabavno naj bo!

Potem pa so preletele čisto blizu okna ptice. Cela jata ptic. Kako je to dobro izgledalo! Obračajo se tako sinhrono in skladno! Božansko! Popolnost!

Slučajno sem naletela na ta zanimiv članek ljube Alenke Rebula: Nesrečnost kot egoizem. To se mi je zdelo zelo zanimivo! (https://www.alenkarebula.com/clanki/nesrecnost-kot-egoizem.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=leteti_v_jati&utm_term=2017-11-03).

Piše: »Opazila sem, da je kronična nesrečnost vedno povezana z odporom, da bi oseba naredila kaj dobrega zase.

Izbirati pot in sopotnike

Ko izbiramo pot, izbiramo tudi sopotnike. iskreno iščejo dobro življenje v pravični povezanosti. Prepoznamo jih po tem, da vse vzamejo hvaležno, da znajo biti daleč in spoštovati razdaljo, da radi dajo, kar morejo, da nam ne zavidajo našega blagostanja, ljudi, ki nas ljubijo, veselja. Povezujmo se z njimi. Iščimo skupne poti s tistimi, ki potujejo proti svetlobi. Izbirajmo življenje. Ne domišljajmo si, da lahko spreobračamo kronične nesrečnike. Njihova pot vodi drugam in da jim sledimo, moramo zapustiti svojo smer.«
Alenka Rebula

Kako pa je to lepo napisala! Čisto se poistovetim s tem! Imamo možnost izbire, zakaj ne bi izbrali življenja in živosti. Tudi v drugih sopotnikih cenim te vrline!

Danes pa se razvajamo na sto načinov. Naredimo kaj dobrega zase. Za naše srce! Za našo dušo! Tako bomo tudi bolj srčni in prijazni do drugih.

Ljubek dan moji dragi! Malo (veliko, ogromno) ljubezni danes!!! Sonce v srcih!

Cmok! Cmok!










P.S.: Rada imam to čarobno življenje! Srečno! Svetlo! Sijoče!!! Anna Karwan What The World Needs Now (https://www.youtube.com/watch?v=nmrDR3kKjvU)

sreda, 17. januar 2018

K A T E J A : Green, green... boots!

Hi my Beloved!

I read something so true.



The world is changed by being an example, not your opinion.
Paulo Coelho

It's so true! Words are not enough. Just talking about something is not enough. Just an example of how I live helps. This is inspiration! Always a true compass: my heart! It knows the right way and the right time!

Today, I want to create little pieces of happiness. Piece by piece. A mosaic of joy. It started already well! (The mystery...) The day started well! Not only good! Exceptional!


It's not like you can practice a little self love, and then you have it for a lifetime. No, it's more gradual. Rising step by step. You have to start this hobby, this habit – of feeding yourself love.
(Oprahmagazine #WednesdayWisdom)


Today, I will do it even more. The Happiness project! I can see how I will pull a yellow line along the picture with one stroke. And I’m going to add dots. I just wait for the color to dry! And then I'm already painting!

I’m wearing a little black dress. I painted it with small green leaves. Just to add color. Now it’s more interesting. The dress is made about of lace and is very elegant. I love it! It’s lovely A cut. So easy to wear. Instant beauty. My boots are green snake pattern and are going well with dress.


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love your life!!! Love yourself!

Popolnost osvežitve!

Spet sem prbrala isto! Ne morem verjeti! Zasleduje me! Prazničnost vsepovsod! (Tudi še malo v božičnih nogavicah. Takih ljubkih! Z luškanimi kekseki, pa okraski – blščečimi bombicami za jelko, snežaki… Vse s toliko lepimi podrobnostmi! Zdaj pa še jih samo raje nosim, ko je zunaj snegec! Tako pašejo v to zimsko idilo!)

Rada imam sneg! Sploh, če sem na toplem… posebej še, če s kavico ali čajem! To pa je užitek!

Danes je bil tako lepi sončni vzhod. Oblaki so se razprli ravno toliko, da je sonce pokukalo skozi špranjo. Kot oko, ki spi, drema in s potem počasi odpre za trenutek… Ravno toliko sonca je žarelo skozi. Zdaj pa je cela bela pokrajina oblita s soncem. Na drevesih je polno snega! Tako magično je! Praznično! Zimsko! Obožujem ta čas!

Danes imam prvi dan prav zares prosto. Kako cenim ta čas zase! Ne morem verjeti! Prav čarobno je! Imla sem neke obveznosti za urediti. Zdaj pa imam čas zase. Za užitek. Za sproščanje. Za »čilanje«. (Chill angleško…) Kaj sploh ta beseda pomeni? Prevod je bil dobesedno hladno! Meni pa bolj ugaja osvežitev. Imam malo časa zase, da sem potem cela sveža. Prenovljena. To je to. Verjetno.

Na kavi sem dobila tako lepi listek gor iz penic s stotimi resicami. Kot praprot. Kako to dobro izglda! To pa mi polepša dan! Pa še v veliki skodelici! Kaj bi lepšega! Dobila sem celo sedežno zase! Neverjetno! Božansko!

Življenje je lepo v vseh pogledih!!! Praznično! Tudi s posebnimi ljubkimi nogavicami vzdržujem malo tega vzdušja!!!

Ljubek srčen dan moje drage in dragi!!!

Objem! Cmok! Cmok!









P.S.: Ljubezen je v zraku in prazničnost! Vsak trenutek je poseben!!! Sledi svojemu sijaju!!! (Joseph Campbell) Siddharta - Na Soncu (https://www.youtube.com/watch?v=gWJnjHRjLiY) Uh, dogra glasba!!! Besedilo!!! Čisto po mojem okusu!!!

torek, 16. januar 2018

Hrustljavi snegec...

Zunaj pa je polno snega! Kako lepo puhasto vse izgleda. Kot sladkorna pena in posipano s sladkorjem v prahu. Lepa narava je. Reka je malo zaledenela. Vsa drevesa pa so kot s kakšne pravljice. In travniki tudi! Hrustljavo beli!
Poslušala sem tako dobro oddajo Davidji-ja.

Zaupam svojemu telesu.
Zaupam svojim čustvom.
Zaupam svojemu srcu.
Zaupam univerzumu.

To pa je bilo tako lepo. Samo sem. Zaupam! Pa še to je lepo povedal. Vsi smo iz zvezdnega prahu. Iz pradelcev. Zvezni prah v meni pozdravlja zvezdni prah v tebi. To pa je že čarobnost. Popolnost!

Rada imam sneg. Zdaj vsaj vem, da je v resnici zima! Čas je za pozen zajtrk, pa čaj. In samo gledanje skozi okno, kako lepo je zunaj… Malo se pretegnem… Poslušam dobro glasbo zraven! Božansko!

Popolnost!

Lepo je imeti družino ob sebi. Tako! Za igranje! Zabavnost! Smeh! Pogovore! Lahkotnost! Ples! Kaj nisem napisala dobro hrano!? 

Ta vikend sem jih res imela vse okoli! Babica je praznovala 90 let! Super je bilo! Tako je bila vesela, da smo se vsi zbrali! Sestrin govor me je ganil do solz! Pa še potem je presenečenje uspelo! Svak poje v ansamblu Glas in čudovito so nam peli! Same klasike! Čebelice! Še babica je plesala!

Danes pa je tako čarobnost pristona, da je že kar otipljiva!

Ljubek dan!

Cmok! Cmok!










P.S.: Danes pa je sonce zalilo našo zasneženo pokrajino! Naj tako zalije sreča tudi vaša srca!!! Shania Twain - That Don't Impress Me Much (https://www.youtube.com/watch?v=mqFLXayD6e8)

ponedeljek, 15. januar 2018

K A T E J A : Snow!!!

Hi my Beloved!

I really felt the desire, the powerful force, to live my life. Passionate. Get up from the ashes. And I'm getting closer to the dreams. Following my bliss! (Joseph Campbell) Opening my hands. Opening my heart! Nothing from the past has power over me. Focus. What makes me happy?


I would like to have the full life experience.

(I thought it was funny… Some people had near death experience (like Anita Moorjani). They almost died and came back to teach us. I would love to have full life experience! I almost lived, it's not enough!!! Or I almost live! Not enough!!!)



Not just vegetation. Days. One day is similar to another. I can live every day differently. In my own way, as I wish. My style. Whatever that means to me.

I just do it my way!!!


Every day fully for a hundred years. And not a hundred years the same day. Same way…

(Full, interesting ... I'm singing: "I did it my way!!!"
Frank Sinatra: I DID IT MY WAY (https://www.youtube.com/watch?v=9SXWX6qg0y4)

And really, I'm always more persuaded to do my way everything. Just because I can. And because it makes me happy!!!


»I do it my way !!!«

(Or better, now I'm doing everything, or more and more in my way!!!))

Morning coffee.

All day everyday full of joy...

Finally snow! I'm wearing here my jacket. Lovely red jumper! 

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love your life!!! Your life! Your way!

Raziskovanje kraljevega...

Danes je pa tako čudovit dan. Poln smeha. Zame vikend. Bila sem na gradu. Ne v bližini. Ampak niti ne tako daleč. Žal mi je bilo, da ni bilo ogledov. Ampak naslednjič. Sem pa se že videla, kako dobre slike bi se dalo narediti ob lepšem vremenu…

Vreme ni ovira. Saj kavarna dela nemoteno. Poleti in spomladi imajo tudi odprto teraso. Jeseni tudi... Že pogled, na ta mogočni kompleks zgradb povezanih med sabo, je izjemen. Mene očara vsak grad znova.

Vedno znova. In znova. In če bi še stokrat šla tja, bi se mi vedno zdel še vedno očarljiv in šarmanten. Vedno še opazim kaj novega, kako novo podrobnost. Pa reka spodaj je čudovita.

Rada imam svoj prosti čas. ko lahko delam kar si želim. ustvarjam te čudovite trenutke razvajanja za svojo dušo. Čas pa se kar ustavi. Ne morem, da ne bi bila v stanju notranje radosti.

Že pitje kave tam… pogled na nizka kvadratna in podolgovata poslopja z nizkimi strehami. Stebri obraščeni z vrtnicami. Lepo. Prikupno. Stolp. Kovana vrata.

Čarobnost in skrivnostnost gradu.

Osebje pa je bilo tako prijazno. Počutila sem se kot doma. Kraljica.

Potem pa sem še spodaj raziskovala mesto. Rada raziskujem vse prostranosti vsega. Sebe. Drugih. Občutij. Bolj sebe kot drugih. Na samo sebe imam vpliv… Vedno se najde kaj zanimivega.

Ljubek čaroben dan! Cmok! Cmok!


P.S.: Ljubim svoje življenje! Polno raziskovanja! Navznoter in navzven!!! Ed Sheeran - Perfect Duet (with Beyoncé) (https://www.youtube.com/watch?v=817P8W8-mGE)

nedelja, 14. januar 2018

Glasneje! Še bolj!!!

Zdaj pa nekaj izjemnega. Rada imam pisanost. Kdo že tega ne ve… Seveda se to odraža v čevljih… ker sem včeraj želela imeti neke normalne črne, da bi uravnovesila pogled, pa jih nisem našla. Saj jih imam nekje polno. Bolj v kotu omare. Zdaj sem se spomnila. Saj imam ene elegantne s petko. Pa z nizko petko… pa škornje… pa škornje pod kolenom… pa gležnarje… pa sigurno sem katere pozabila…

No vidim, da jih imam polno… Celo na pretek… Samo včeraj so se mi vsi poskrili. In so bili potem kačasti super!

Odkrila sem na novo čarobnost foundija. Tako dobro pride moja najljubša čokolada stopljena nad svečo. Potem pa polita po sladoledu posutem z mandlji… Zvečer pa grejem notri omakico za tortilje z načo sirom! Izjemno! Okusno!

Zdaj sem se spomnila! Spet bo mastechef! Komaj čakam! To pa je vedno tako zanimivo!
Prebrala sme tako zanimivo spodbudno misel!!!

Naj bodo tvoje sanje večje od tvojih strahov in tvoja dejanja glasnejša od tvojih besed! Ves dan, vse dni!
Mastin Kipp

Tako je! Včasih preberem kaj, ko ni nič za dodati! Ker je že vse bistveno povedano! In to je danes to! Samo bi rada poudarila nekaj! Dejanja naj bodo bolj očitna kot besede! Glasnejša! To je to!

Ljubek sijoč dan moje kraljice in kralji!!!

Cmok! Cmok!









P.S.: Vikend je!!! Zakaj pa se ne bi danes imeli »fajn«!?! (In jutri in pojutrišnjem… in vedno!!!)  Elvis Presley - Teddy Bear (https://www.youtube.com/watch?v=89MihWd6zKk)