četrtek, 18. januar 2018

Sreča na polno!!!

Že zgodaj si skuham kavo. Ampak očitno je bilo danes prezgodaj! Namesto cimeta sem že imela zabasano pol žličke popra. Dobro, da nisem kar vsipala! Malo preveč črno je bilo na žlički. Hmmm!?! Opazila sem razliko, kljub temi! Ne temi v kuhinji… Temi zunaj… Nekaj popra je sigurno ostalo na žlički, ampak kava je izjemna. Tako da bom danes huda kot poper. Pa kaj še! Samo zabavno naj bo!

Potem pa so preletele čisto blizu okna ptice. Cela jata ptic. Kako je to dobro izgledalo! Obračajo se tako sinhrono in skladno! Božansko! Popolnost!

Slučajno sem naletela na ta zanimiv članek ljube Alenke Rebula: Nesrečnost kot egoizem. To se mi je zdelo zelo zanimivo! (https://www.alenkarebula.com/clanki/nesrecnost-kot-egoizem.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=leteti_v_jati&utm_term=2017-11-03).

Piše: »Opazila sem, da je kronična nesrečnost vedno povezana z odporom, da bi oseba naredila kaj dobrega zase.

Izbirati pot in sopotnike

Ko izbiramo pot, izbiramo tudi sopotnike. iskreno iščejo dobro življenje v pravični povezanosti. Prepoznamo jih po tem, da vse vzamejo hvaležno, da znajo biti daleč in spoštovati razdaljo, da radi dajo, kar morejo, da nam ne zavidajo našega blagostanja, ljudi, ki nas ljubijo, veselja. Povezujmo se z njimi. Iščimo skupne poti s tistimi, ki potujejo proti svetlobi. Izbirajmo življenje. Ne domišljajmo si, da lahko spreobračamo kronične nesrečnike. Njihova pot vodi drugam in da jim sledimo, moramo zapustiti svojo smer.«
Alenka Rebula

Kako pa je to lepo napisala! Čisto se poistovetim s tem! Imamo možnost izbire, zakaj ne bi izbrali življenja in živosti. Tudi v drugih sopotnikih cenim te vrline!

Danes pa se razvajamo na sto načinov. Naredimo kaj dobrega zase. Za naše srce! Za našo dušo! Tako bomo tudi bolj srčni in prijazni do drugih.

Ljubek dan moji dragi! Malo (veliko, ogromno) ljubezni danes!!! Sonce v srcih!

Cmok! Cmok!










P.S.: Rada imam to čarobno življenje! Srečno! Svetlo! Sijoče!!! Anna Karwan What The World Needs Now (https://www.youtube.com/watch?v=nmrDR3kKjvU)

Ni komentarjev:

Objavite komentar