sobota, 24. marec 2018

Neprecenljivo darilo!

Praznovanje! Kar ne morem verjeti! Pa verjamem! Ker sej zgodilo! Nekaj lepega in nepričakovanega. Kar tako!

In seveda, kaj sledi drugega, kot praznovanje?! Počutila sem se tako srečno, da so mi kar solze ganjenosti prikradel na oči! Malenkosti, ki me tako razveselijo.

Vsak dan je po svoje praznik! Darilo! Dobili smo novih štiriindvajset ur, da jih izkoristimo. Ne v smislu izžamemo, ampak jih izkoristimo najbolje, kar lahko. S čim ustvarjalnim. Nasmehom.

Preživljanje časa z družino… (Tudi tu ne mislim dobesedno preživljanje. V smislu: Gremo se, kdo preživi! In se potem vlečemo skozi dan kot ožete »cunje«! Ne, tako hudo pa spet ni! Ne gre za golo preživetje! Gre za čisti užitek biti z drugimi v polnosti. Sprejemanje v polnoti in biti z njimi v polnosti tega, kar si. To pa je užitek!)

Polno je načinov, ki so mi ljubi. Polno je priložnosti, da je teh štiriindvajset ur najlepših do zdaj.

Začelo se je že s soncem po obilnem sneženju! To je že ogromno! To je popoln začetek! Kaj me danes kliče? Kako lahko sledim svojemu sijaju? Se že veselim! Danes je dan za izražanje polnosti tega, kar sem!

Ljubek izrazen dan v polnosti tega, kar smo!

Cmok! Objem!









P.S.: Zaupajmo danes tistemu notranjemu glaseku! Prav nas vodi! DJ Bole - Zivot tece dalje (https://www.youtube.com/watch?v=Gn31Sv1d0B4)

petek, 23. marec 2018

K A T E J A : Cha-cha-cha!


Hi my Beloved!

Hey, what is playing for you today? Music is such an important part of my life. I am delighted to surrender to the rhythm. I dance. This is the release for me. Uh, pure poetry!

  
Tan, tan, tan... uuuuu! One, two, cha-cha-cha!


This always makes me happy! Of course I have several different songs for different moods! It always has the same healing effect! Always! I always feel better! Like the sun! Today it swayed through windows, even though I had closed my eyes, I knew. It all bathe in the warmth of the glowing radiance. Even now!


Perfection! Not to mention dance music! Tango! Or cha-cha-cha! Well, there's no dance I do not like. I don’t know it yet!


What are you looking forward to? What means a beautiful life for you?


Today, we give you a new life. Empty sheet. Clear all the obligations you have. Also to others. How would you create it? What would it be? Who would it be? What is what inspiring you?


Today, let's create. What will we do, what wasn’t here yesterday? Full of Love? For yourself, too!


It is true that I went outside of my comfort zone yesterday. The feeling was fantastic. I have to repeat this! Exceptional! Just as it is a challenge to create something new, which wasn’t there yesterday. Song. Picture. Lunch cooked with love. A new combination of clothes ... So I could equally determine for the steps outside my comfort zone. For fun. Because then the feeling is incredibly satisfying. I was proud of myself. And I'm still!


A suit. Like the suit. Only with short trousers. A little too gray? Um ... Yes! so I added my favorite color. So. To spice up. The belt around the waist. An interesting bag. More interesting color. For playfulness. Photos are from Poštna ulica, where it happens more at night. Party! For weekends. But it is also pleasant for the enjoyment of drinking coffee during the day. Optional...


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!



**

SLO: K A T E J A : Ča-ča-ča!

Hej moje drage, moji dragi!

Hej, kaj vam danes igra? Glasba je tako pomemben del mojega življenja. Z vsem veseljem se predajam ritmom. Plešem. To pa je sprostitev zame. Uh, čista poetičnost!

Tan, tam, tan… uuuuu! En, dva, ča-ča-ča!

To me pa vedno spravi v dobro voljo! Seveda imam več različnih pesmi za različna razpoloženja! Vedno pa ima enak zdravilen učinek name! Vedno! Vedno se počutim boljše! Podobno kot sonce! Danes je tako zasijalo skozi okna, da kljub temu, da sem imela zaprte oči, da sem vedela. Vse se je kopalo v tej sijoči toplini žarenja. Še zdaj se!

Popolnost! Da niti ne govorim o plesni glasbi! Tango! Ali čačača! No, saj ni plesa, ki mi ni všeč. Saj poznam še ga ne!

Kaj te veseli? Kaj zate pomeni lepo življenje?

Danes ti podarjamo novo življenje. Prazen list. Izbriši vse obveznosti, ki jih imaš. Tudi do drugih. Kako bi si ga ustvarila? Kaj bi bila? Kdo bi bila? Kaj tisto, kar te navdušuje?

Danes pa se imejmo radi. Kaj bomo ustvarili, kaj še ni bilo včeraj? Polno ljubezni? Tudi zase!

Je pa res, da sem šla včeraj izven svoje cone udobja. Občutek je bil fantastičen. To moram še večkrat ponoviti. Izjemno! Tako kot je izziv ustvariti nekaj novega, kar še včeraj ni bilo. Pesem. Sliko. Kosilo skuhalo z ljubeznijo. Novo kombinacijo oblačil… Tako bi si enako lahko določila za korake izven mojega kroga udobja. Za zabavo. Ker je potem občutek neverjetno zadovoljujoč. Prav ponosna sem bila nase. In sem še!

Obleka. Kot obleka. Samo s kratkimi hlačami. Malo preveč sivo? Hm... Da! zato sem dodala mojo najljubšo barvo. Tako. Da popestri. Pas okoli pasu. Zanimiva torbica. Bolj zanimiva barva. Za igrivost. Foto posnetki so s Poštne ulice, kjer se dogaja bolj ponoči. Zabava! Za vikende. Ampak je tudi podnevi prijetno za užitek ob pitju kave. Po želji...

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Vseeno mi je...

Vseeno mi je, kaj si mislijo. Življenje je tako zabavno zame. Vseeno mi je. Meni je tako všeč. Žal mi je, da si razburjena, ampak vseeno mi je. Vseeno mi je, kaj si misliš.

Poslušam Abrahama (Esther Hicks). Prav obožujem njihovo lahkotnost in smisel za humor. Igrivost. Tega si želim več zase.

Želim se izrazit v polnosti v tem življenju.

Zunaj je končno nehalo snežiti. Bi kdo povedal materi naravi, da je marec? Pomlad in rožice in zvončki in trobentice… in tako. Ampak njej je vseeno. Izraža se v polnosti. Lepo, da je saj nekdo ves čas pristen.

Vseeno mi je glede vremena. Mi je pa vedno lepo pogledati na zasnežene strehe. Pijem mojo ljubko kavo. Sem zavita v kociko. In samo uživam. Danes je dan za slikanje. Kaj bo nastalo? Ne vem. Samo prepustim se čopiču in barvam. Nekaj novega. To je zagotovljeno.

Včeraj sem se končno odpravila v novo kavarno v mestu. Pisarna. Verjetno je že nekaj časa. Samo jaz sem bila prvič! Všeč so mi bila velika okna. Sedela sem na okenski polici, ki je bila spremenjena v klop. Imajo polno zanimivih predavanj vsaki teden. Glasbene dogodke. Pestro. Najpomembnejše pa je, kava je odlična! Skodelice pa so tudi ljubke. Še bom šla tja, všeč m je.

Bom poiskala povezavo do njihove strani. Tam si bo najbolje pogledati, kaj se dogaja! Komaj čakam drugi teden! (https://www.facebook.com/PisarnaCoworkingAndCoffee/)

Nni mi vseeno, kaj me navidhuje, kaj me dviga. Ni ni vseeno, da kako se počutim. želim se počutiti dobro!

Ljubek poln dan tega življenja! Dragocenost!

Cmok! Cmok! Objem!









P.S.: Kaj pa tvoja ustvarjalnost? Kaj bomo danes odkrili, ustvarili novega? Frank sinatra - Let it snow (https://www.youtube.com/watch?v=M-b3iU-INDo)

četrtek, 22. marec 2018

Svoboda izražanja! Uuuuuuu!!!

Kako je sočno to moje življenje. Kljub dežju danes. Ali snegu… Vreme se še ne more odločiti. Ampak vse je tako, kot mora biti. Točno vse v moje najvišje dobro.

Obožujem dobro kavo. Vikende, ko se čas premika s hitrostjo proti nič. Mine pa s svetlobno hitrostjo.

Cenim male užitke in razvajanja, ki so tako dragoceni. Smeh. Kava. Zavitost v mehkobo puhaste jutranje halje. Dnevu dam proste roke, da mi prinese polno lepih trenutkov. Kar tako, ker sem.


Počasi bom morala bolj pogledati skozi okno, ker bi rada šla na sprehod. Rabim dežnik? Pa tudi če ga, ali ne, saj ga lahko vzamem v vseh primerih zraven. Nebo je enakomerno pobarvano sivo. To mi je kar všeč, sploh, ko sem gledala 50 shades of gray. Vsa tri nadaljevanja. Mislim, da mi je bil najbolj všeč sredinski, ker je bilo največ humorja. Zanimivi pogovori. To pa tako obožujem! Živost dialoga! Pestrost dogajanja.

Uh, pa vidim, da kar močno dežuje, zdaj, ko sem pogledala bolj pozorno. Nič zato. Sprehod je vseeno dobra odločitev. Vedno. Zdaj sem dobila navdih, kjer se bom ustavila na kavi. Komaj čakam!
Ljubek dan, naredite si ga po svoje. Uživajte privilegij svobode izražanja… in bivanja!

Čutiš čarbonost v zraku? Pomlad je...

Ljubek navdihujoč čarobne dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Čarobnost je otipljiva! Čutiš svobodo izražanja? Liam Payne, Rita Ora - For You (https://www.youtube.com/watch?v=RQUuqbzQVsY)

sreda, 21. marec 2018

K A T E J A : Happy?


Hi my Beloved!

I read a story from Alen Cohen's book. A man approached him, telling him that everyone wanted something else from him. His wife. Something different. Children. Again the different. Employer. Again something else. All very different things.
  


"What do you want?" he asked him.


He replied that he doesn’t even know. Of course, it is most important to know what you would like to do, and then you can even act.


What do you want?
How can you live fully who you are?
What makes you happy?


What means to you follow your bliss?
What are you doing, that you just forget about time?
What is your passion?


What were you loving doing when were you a child?
When do you have fun?
What lifts you up?


Questions are important and only your answers… Yours! Listen to your heart!


Gold. Shine like sundown. Lovely. Like my boots. All else have some shade of blue on it. A bag. Blue. A jacket. A sweater… That’s it! It’s not so much blue day, but my outfit is. Have a nice not blue day! How I love to walk through that bridge. I love our city!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Srečni?

Hej moje drage, moji dragi!

Brala sem neko zgodbo iz knjige Alena Cohena. Pristopil mu je človek, ki mu je povedal, da vsakdo želi od njega nekaj drugega. Žena. Drugo. Otroci. Spet drugo. Delodajalec. Spet nekaj drugega. Vsi same različne stvari.

"Kaj pa si ti želiš?" ga je vprašal.

Odgovoril mu je, da niti ne ve. Seveda je najpomembneje vedeti, kaj bi sam rad, da potem lahko sploh deluješ.

Kaj si želiš?
Kako lahko živite v polnosti, kdo ste?
Kaj te osreči?
Kaj pomeni, da sledite svoji blaženosti, sijaju?
Kaj delaš, ko samo pozabiš na čas?
Kaj je tvoja strast?
Kaj si rada (rad) delal, ko si bil otrok?
Kdaj se zabavate?
Kaj te dvigne, navdihuje?

Vprašanja so pomembna in samo vaši odgovori ... Tvoji! Poslušaj srce!

Zlato. Sijaj kot sončni zahod. Lepo. Kot moji čevlji. Vse ostalo ima nekaj odtenkov modrega na njem. Torbica. Modra. Jakna. Pulover... To je to! Ni tako modri dan, ampak moja obleka je. Lepo ne modri (ne otožen) dan! Kako rada se sprehajam čez ta naš most. Rada imam naše mesto!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Lep razgled!!!

Hej, kako divja glasba. Prav paše. Zdaj saj vem, da sem budna. Oziroma, če še prej ni sem bila, sem zdaj sigurno… Omamno dobro. Lahko postanem odvisna. V dobrem smislu. Samo malo glasbe in se že počutim izjemno. Boljše. Boljše. Še boljše. Najboljše! (Zdaj sem komaj videla, kako lepi naslov je. Napoj. Prej sem na hitro prebrala naprej… Saj bo. Zgodnja ura pač…)

Ni mi lepšega, kot razvajanje ob kavi. Gledala sem tako dober film! Izjemno! Glavni lik je bila tako dobra igralka. Zgodba je bila o tem, da je tudi ona neizmerno uživala ob kavi in sprehodih in vožnji s kolesom, ker ni vedela, kako dolgo bo še živela. Vse navadne stvari so postale kar naenkrat tako dragocene. Vem. Zato jih želim uživati zdaj polno!

Mogoče bi si dala glasbo bolj na tiho, ker se že zdaj derem zraven. Zagotavljam, da pevec poje boljše. Lepšega ga je poslušati. Saj izgleda tudi dobro, samo lepše pa ne! (Hec mora biti! Je pa simpatičen! Na polne!) Zanimivo, da pišem o tem, ko ima tako dobra besedila: »Jaz ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce!« Božansko! Tako znam samo refren! Dobro, da se tolikokrat ponovi!

Dobri so!

Kar se ne morem skoncentrirati, da bi pisala. Samo gledam, kako dober koncert je! Zdaj je že priredba Vlada Kreslina Od višine se zvrti (Ni res! Samo boljši razgled imaš!)…

Ljubek dan! Poln glasbe!

Ljubke plesni dan poln glasbe!

Cmok!









P.S.: Gremo plesat! Siddharta - Na Soncu (https://www.youtube.com/watch?v=gWJnjHRjLiY)

torek, 20. marec 2018

Odlično! Nikoli boljše!

Skoraj bi pozabila napisati. Omenila sem že zadnjič novo kavarno v centru Maribora. Zdaj pa bom res morala tja. Malo se mi je mudilo in se nisem imela časa ustaviti na kavi. So pa delili zajtrk.

Izbrala sem si tako dober temni kruh z maslom in jagodno marmelado. Božansko. Na vrh pa sem si še dodala za popestritev tri borovnice. Ljubko. Kako lepe barve. Vijolična. Živo rdeča s pikicami. Uh, to je kombinacija! Pa še okusna…

Kaj delam, ko imam prosto sredi tedna? Uživam. Uh, bila sem že na tako dobri kavi z lešnikom. Late machiato. Božansko! S penicami. Veliko penic. Ljubko! Rada imam okus te kave. Sedela sem na soncu in listala revijo. Ravno prav je sijalo, da sem še kaj videla. Na modrem nebu pa so bili tako lepi puhasti majčkeni oblakci. Spet popolna kombinacija.

Kaj je danes kakšen praznik, slučajno? Seveda nisem mogla mimo trgovin z oblačili in so delili kekse. Vanijijeve rogljičke, ki jih obožujem! Lepo presenečenje…

Malo sem si preveč zapekla zajtrk. To se mi že dolgo ni zgodilo. Očitno, da bom mogla bolj paziti, da ne gledam kaj drugega, ko pečem stvari.

Pogovarjale smo se, kaj je bilo boljše, prej, ko smo bile v dvajsetih ali zdaj? Kar presenečena sem bila, da bi bila večina nazaj. Meni pa je tako super. Nikoli še nisem bila bolj pristna. Odlično se počutim v svojem telesu. Zanimajo me druge stvari. Bolj sem se poglobila kot oseba. Bolj vem, da mi uspeh pomeni sreča. Bolj sem jaz. Odlično se počutim v svoji koži.

Ljubek pristen pisan dan!

Cmok! Cmok!










P.S.: Počuti se izjemno! Čudovit dan je pred tabo! Justin Timberlake CAN'T STOP THE FEELING!
 (https://www.youtube.com/watch?v=ru0K8uYEZWw)

ponedeljek, 19. marec 2018

K A T E J A : Snow! Now?!


Hi my Beloved!

We were born to be real, not to be perfect.
     (daniellecearbaugh (https://www.instagram.com/p/Bf4HM2VFoZT/?)



Sometimes it's good that the weekend is over. It's not true! It could get used to that every day is like the end of the week. Why not be so pampered every day as if weekend is still going on? It is just a mark on the calendar. I can do everything the same. Or at least about the same. More enjoying a cup of coffee. I would look a good comedy movie in the evening. I browse my favorite magazine. I read the book in bed. I'm going for a walk. I dress nicely.


It's true. It all depends on me. Exactly. Therefore, today I enjoyed every detail of the day. I will decorate it with the lace, to hold the value of festivity. Every day is like holiday, somehow. I give it the honor of being my best day so far.


Somewhere I listened, why wouldn’t we set big goals? If it doesn’t work well and you have a big goal, it's still bold – than if you only have a small goal and you do not succeed. It made me think. It's true. She's right! A woman is smart! So it seems to me that I already heard this from Dr. Phil. But hearing is not enough! I want to live it!


I always like to try something new. Today it was sweet chili sauce with Chinese chips. It was good!


We have the snow! Again! In March! Now spring will be even sweeter! I’m wearing here my most warm shoes. They are in harmony with my jumper (sweater). Same sand neutral color. Of course I wear cap. It’s very cold. I love this big red everyday bag. I went shopping, and it’s so big, that you can’t even see it! Adore! Everything goes in it! And flower on it it’s in compliant with snow… talking about harmony the bag is in symphony with my red trousers.


I didn’t’ even realize how harmonic combination I was wearing. All is about harmony this day!  


Have the nicest lovely happy pink day!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

SLO: K A T E J A : Sneg! Zdaj?!

Hej moje drage, dragi!

Rodili smo se, da bi bili pristni, ne popolni.

     (daniellecearbaugh (https://www.instagram.com/p/Bf4HM2VFoZT/?)

Včasih je dobro, da je vikenda konec. Ni res! Prav navadila bi se lahko, da je vsak dan kot konec tedna. Zakaj pa se ne bi vsak dan tako razvajala, kot da je in še vedno traja? Saj to je samo označba na koledarju. Vse lahko naredim isto. Ali vsaj približno isto. Še bolj uživam ob kavi. Pogledam kako dobro komedijo zvečer. Prelistam svojo najljubšo revijo. Berem knjigo v postelji. Grem na sprehod. Se lepo oblečem.

Res je. Vse je odvisno od mene. Točno tako. Zato bom danes uživala v vseh podrobnostih tega dneva. Jih obrobila čipkasto, da imajo vrednost prazničnosti. Vsak dan je po svoje praznik. Dajem mu čast, da je moj najlepši dan do zdaj.

Nekje sem poslušala, zakaj si ne bi postavili velikih ciljev? Če ti ne uspe čisto in imaš veliki cilj, je še vedno krepko čez, kot če imaš samo mali cilj in ti ne uspe. To mi je dalo za misliti. Res je. Prav ima! Ženska je pametna! Tako se mi zdi, da sem že to slišala pri Dr. Philu. Ampak slišala ni dovolj! Želim si to živeti!

Vedno rada poskusim kaj novega. Danes je bila to sladka čili omakica s kitajskim čipsom. Dobro je bilo!

Imamo sneg! Ponovno! V marcu! Zdaj bo pomlad še slajša! Tukaj imam obute najtoplejše čevlje. So v harmoniji z mojim puloverjem. Ista peščena nevtralna barva. Seveda imam kapo. Zelo je hladno. Všeč mi je ta velika rdeča vsakodnevna torba. Šla sem v nakupovanje in ta je tako velika, da sploh ne morete videti, koliko imam v njej! Obožujem! Vse je v njej! In cvet bele barve je v harmoniji s snegom... Ko govorimo ravno o harmoniji: torbica je v simfoniji z mojimi rdečimi hlačami.

Nisem niti opazila, kako skladno kombinacijo sem si oblekla. Vse je v harmoniji danes!

Imej najlepši ljubek srečen pink dan!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!