četrtek, 22. junij 2017

Plavanje v ljubezni...

Vedno sem za vroče, če se imam potem kje ohladiti! Sladoled tudi pomaga!

Malo poletnega branja. Karkoli je osredotočeno na raziskovanja sebe, je vedno dobrodošlo.

Nadaljevanje… širjenje…

Bodite pristni in zvesti sebi.

Ne skrbite, ampak uživajte v tej igri – bodite igrivi. Če se en moški splaši, še vam je na voljo milijone drugih. Nekega dne boste našli norca (ali ste ga že, sem ga že…), ki se ne bo prestrašil.

Lahko se gibljete in ste plesalec – a plesa se morate naučiti. Ni tako zahteven, ko plešete sami.

Ljubezen je precej zahtevnejša. Gre za ples z nekom drugim. Tudi drugi mora vedeti, kaj je ples. Ujemati se z nekom je prava umetnost. Ustvarjanje harmonije med dvema človekoma…, dva človeka sta dva različna svetova. Ko se ta svetova zbližata, je trčenje neizogibno, če ne veste, kako se uskladiti. Ljubezen je harmonija. In sreča, zdravje, harmonija – vse to se porodi iz ljubezni. Naučite se ljubiti. Postanite izvrsten ljubimec.

Izvrsten ljubimec je vedno pripravljen dati ljubezen. Ljubezen se vam vedno vrne.
Preprosto jo izlivajte, pa bo prišla.

Ljubimec ve, da ljubiti pomeni biti srečen.

Človek že ob samem dajanju ljubezni postane tako srečen in vznesen, zakaj bi se torej obremenjeval s tem, ali jo bo dobil nazaj ali ne.

Plavati se naučimo tako, da plavamo, ljubiti pa tako, da ljubimo.

Hop v ocean ljubezni! Cmok! Cmok!




P.S.: Osho: Knjiga o ženski

sreda, 21. junij 2017

Pestrost neopisljivega...

Na delu je ogromno akcije. Neprenehoma. Vmes pa se najde trenutek, ko vseeno lahko izmenjamo par stavkov. Tako sem dobila priporočilo za knjigo. Že kar neka časa nazaj sem. Malo sem pozabila na njo. Potem je bilo vse sposojeno v knjižnici. Zdaj pa sem dobila kar dve knjigi naenkrat! Tako mi je prirastla k srcu. Že prvo poglavje! Kako mi to bogati življenje!

Kaj delam na dopustu? Berem. Tudi berem. Nanizala bi rada nekaj perl tenkočutnega pisanja.

Žensko je treba ljubiti, ne razumeti.

Moški je skrivnost, ženska je skrivnost, vse, kar obstaja je skrivnost – in vsi naši napori, da bi jo razkrili, spodletijo.

Vse je skrivnostno, zato v življenju raje uživajte in se ne trudite, da bi ga razumeli.

To pa je bilo najbolj hecno!

Gospa je stopila do policista in rekla: »Policist, tisti moški na vogalu me nadleguje.«
»Ves čas ga gledam,« je odvrnil policist, »pa vas moški ni niti pogledal.«
»No« je rekla ženska, »mar ni to nadležno?«

Žensko lahko popolnoma zadovolji ena ljubezen, kajti ona ne gleda telesa moškega, ampak jo zanimajo njegove najgloblje lastnosti. Ne zaljubi se v moškega, ki ima čudovito mišičasto telo, ampak se zaljubi v moškega, ki ima karizmo – nekaj neopislivega, a neskončno privlačnega. Zljubi se v moškega, ki ima skrivnost, ki jo je vredno raziskati. Od svojega moškega ne pričakuje samo, da bo moški, ampak da ji bo pomagal tudi pri pustolovskem odkrivanju zavesti.
 
Točno to se je meni zgodilo! Se dogaja!

Ženska naj išče lastno dušo in razvije svoj potencial, pa bo imela krasno prihodnost. Moški in ženska nista ne enaka ne neenaka, ampak sta enkratna.

Razlike je treba ohranjati, saj se zaradi njih moški in ženske medsebojno privlačijo, vseeno pa ne smejo biti povod za obsojanja. Življenje je treba jemati zlahka. Razlike niso nasprotja. Moškim in ženskam lahko pomagajo in izjemno izboljšajo življenje drug drugega.

In srečanje dveh enkratnih bitij čudežno oplemeniti stvarstvo!

Res je! Razlike so čudovite. Ni treba razumevanja, ampak ljubezen! Res ne gre drugače!



Pester dan v vseh pogledih! Zdaj pa kopanje!!!




P.S.: OMB! Skoraj bi pozabial naisati! Pa to je knjiga: Osho: Knjiga o žensk; vzpostavite stik z žensko močjo! (Mimogrede! Priporočal moški!)  (I'm a soul man! ( https://www.youtube.com/watch?v=vA1LPEku9i8))

torek, 20. junij 2017

Suhe vaje!

Hej, moje ljube pustolovke, popotniki!

Še malo, pa bom dihala morski zrak!

Veš kaj se mi je zgodilo. Našla sem suhe priprave na morje. Predpriprave. Suhi trening.

Našla sem čudovit lokal s slapom. Tako šumi, kot bi deževalo. Malo šprica. Ni čisto tako kot na morju. (Vode je malo manj…) Piha pa vetrc. Sem pod senčnikom. Popolno. Fotelji s pojštrčki v polkrožnem stilu.

Zanimivo pa je, da se velikokrat mimo peljem, pa se že dolgo sploh nisem ustavila tukaj. Vse so prenovili. Noro! Dobro!

Ta lokal me spominja na čase, ko je mami praznovala abrahama.

Všeč ji je bil. Res ji je bil všeč. Kot glasbenik. Bolj še pa kot človek. Ker je bil preprost. Ne bom povedala, kdo je. Smo pa jo tako hecali s tem.

Na koncu. En dan pred praznovanjem, sva še šli preveriti lokal. Mislila je, da ji bomo povabili tega njenega pevca... Kot presenečenje. Imela sem tako pridigo. (No. Bolj sem je bila deležna… (Ne tako smešno. Resni pogovor!!!)) Napisala mi je celo pismo. Prijazno grozilno. Da se ji to ne zdi smešno, da mi res zameri, če ga povabimo. Meni pa je bilo tako hecno. Režala sem se kot nora. Adijo. Pa saj je on vredi.

Potem smo naredili tako, da je sestrin mož oblekel podobno obleko. Naštudiral pesem. Dal si je celo lasuljo na prsni koš, da je izgledal isto. S sestro pa sva bili plesačici. Adijo pamet! Kako je to bilo dobro! Polno adrenalina!

Zabavno!

Moji možgani že vadijo. Zajtrk. Off. Bazen. Kosilo. Off. Morje. Večerja. On.

Najraje bi že kopalke imela spodaj oblečene!

Še malo!


Super dan poln zabave!



P.S.: I can see clearly now... (https://www.youtube.com/watch?v=zKvmlj2k_fM)