sobota, 2. februar 2019

Užitek v igranju...

Kako je zanimivo, da sem ravno zdaj pomislila na igranje iger. V bistvu me je spomnila moja sestra!

Igrali sva tako napeto igro. Vedno znova sva odkrivali, kako preiti iz ene stopnje na drugo. Vedno se nama je na začetku zdelo nemogoče. Pa sva potem vedno pogruntali, kako napredovati.

Vem, da je v eni sobi tekla voda, ki te je zalila, če nisi bil dovolj hiter. Morali sva plezati vedno višje. Roža je rasla in če sem karkoli zamudila, me je že zalilo. To se nama je zdelo nemogoče, da premagava. Pa sva.

Pa naslednja soba še je bila bolj zanimiva in zahtevna. Pa sva pogruntali tudi to. Pa spet naslednjo.

Podobno je v življenju. Zabavno je. In poskušaš na vse mogoče načine. In to delam samo zaradi tega, ker je lahkotno in napeto in zabavno. Ne napredujem zaradi tega, ker moram. Ne! Samo zato, ker je zabavno. Vse je kot igra.

Največja prioriteta je užitek v igranju.

Kaj ni to potem namen vsega? Užitek ob vsakodnevnem igranju. Življenje ni tako resno, kot se zdi!

Ljubek igriv dan!

Cmok! Objem!!!













Poslušam svoje srce! Vsak dan bolj! Naj bo tudi tvoj kompas! Danes se še bolj povežimo s svojo srčno energijo.

petek, 1. februar 2019

K A T E J A : Leopard, or what is it!


Hi my Beloved!

You know what, it's important to share our time with people who mean a lot to us. If you chose three favorite people, which three would you take on coffee?


I hope you are one of them. Of course, it is important that we love ourselves first. Do you enjoy the time you spend with you? Do you enjoy your company?


Life loves you. Do you allow it? Follow your heart!!!


What is our purpose today? Where do we want? Where does the path lead us? Am I really with all my heart in there? It is time to adjust the compass of the heart, smooth the wings and take off. Our time is now!


Life is Beautiful. Do you feel this magic?


White. Camel. And a pinch of tiger. Leopard, or what is it. It's a little cold, but again not so much. In any weather, I like walks around town.


Life loves you!

Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

P.S.S.: Hey, your life is loving you! Trust! I am inspired to open my heart. Anyone is inspired to listen to his own heart. We walk each in our hearts direction.


**

SLO: K A T E J A : Leopardje, no


Hej moje drage, moji dragi!

Veš kaj, pomembno je, da svoj čas delimo z ljudmi, ki nam veliko pomenijo. Če bi izbral tri najljubše osebe, katere tri bi peljal na kavico?


Upam, da si ena izmed njih ti. Seveda je pomembno, da imamo radi najprej sebe. Uživaš v času, ki ga preživljaš s sabo? Uživaš v svoji družbi?

Življenje te ljubi. Mu dopuščaš? Sledi svojemu srcu!!!


Kaj je naš namen danes? Kam si želimo? Kam nas vodi pot? Sem res z vsem srcem noter? Čas je, da naravnamo kompas srca, pogladimo krila in vzletimo. Naš čas je zdaj!

Življenje je lepo. Čutiš to čarobnost?


Belo. Kamelje. In ščepec tigrastega. Leopardjega, no. Malo je mrzlo, pa spet ni. V vsakem vremenu pa imam rada sprehode po mestu.

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

P.S.S.: Hej, življenje te ljubi! zaupaj! Sem navdih, da odprem svoje srce. Vsak, ki išče svojo pot, naj prisluhne svojemu srcu. Hodimo vsak po svoji srčni poti.

Dišeče... mmmmm...

Rada imam naključja. (Seveda ne obstajajo! Vse se zgodi z namenom! Ti rečem!) Stala sem v vrsti za blagajno. Vedno kaj poklepetam s kom. Zdaj pa sem bila bolj priča razgovoru. (Dialog se odvija med dvema damama. Ena nalaga v vrečke nakup. Druga pa ji skenira blago. Verjetno sta se poznali od prej. Verjetno sta znanki. Mesto »špijunjenja« je vrsta v blagajni. (Slovarček. Špijunjenje pomeni vohunjenje. Bilo pa je čisto nenamerno. Ampak zanimivo…))

»Ste si potem šli po tiste nageljčke, ko sva se včeraj pogovarjali?«

»Prepozna sem bila. Komaj v avtu sem se spomnila. Si jih bom kar šla vzeti, ker so zadnji. Vam lepo dišijo? Kam ste si jih dali?«

»Imam jih v jedilnici. Res mi zdaj vse tako lepo diši. Prav ste imeli. Dobro, da sem si jih vzela.«

V moji glavi se je že odvijalo. Si grem po te nageljčke? Rekla je, da samo ena barva tako diši. Potem pa jih ona ne bo imela. Bom si jih pa drugič vzela.

Potem pa kolegica kliče, da gremo na kavo. In ona gre vedno mimo cvetličarne. V bistvu je Cvetličarka njena prijateljica. Takoj sem ji rekla, da naj mi vzame vejico dišečih nageljčkov. Če pa ne dišijo, pa naj bodo vsaj za okras!

In res mi jih je prinesla! Zdaj pa me razveseljujejo na mizi. Prinesla pa še je nekaj bolj dišečega! Hijacinto. Vijolične barve. Vedno, ko jo pogledam, mi je tako lepo pri duši! Tako luškana je! Pa res diši!

Bom pa si sigurno šla po tiste dišeče nageljne v trgovino! Samo, zdaj že imam tako lepo cvetje! Nora sem na cvetje! Sploh dišeče!

Ljubek sijoč srečen dan!

Cmok! Objem!













P.S.: Srce je moj kompas. Povežimo se s svojim srcem. Naj vodi duša danes, naj se nam osvetli pot, ki je naša, pristna, srečna.

četrtek, 31. januar 2019

Barvanje dni s srečo!

Poslušajmo svoje srce. Sledimo srčni poti. To je naše veselje, to je naše poslanstvo, to je naše zadovoljstvo.

Preprosto se stvari uredijo. Kaj pa so stvari? Srečnost. Lahkotnost. V to se potem prelevijo. Spontanost. Igrivost. Prej pa so zanimive stvari. Grizejo nas na najbolj nepričakovanih mestih. Za kolenom, uhlje ali celo pod pazduho. To so take nadležne stvarce, ki nas ujamejo v miselne procese. Potem pa jih glodam in premlevam. Kot da so najpomembnejša stvar v življenju.

Samo niso. Vidimo jih čisto od blizu in to je potem naša zanka. Mislimo, da je preveliko. In da smo sami v tem. Pa nismo!

Pomembna je moja odločitev, da se bom počutila dobro, ne glede na vse. Potem pa te nadležne stvarce kar izgubijo moč. Kot bi izpuhtele. Izparele. Vse se nekako super uredi. Ali pa res kar izgine.

In še nekaj je pomembno. Lahko se zabavam ob vsem tem.

Življenje ni tako resno, kot se zdi. Sama si ga ustvarjam z barvami, ki so mi pri srcu. Ker lahko in ker mi je to v neskončno veselje! To je moja strast! Barvanje mojih dni s srečo! To mi je pomembno! In ker sem si dovolj pomembna, da se uresničujem. Zdaj! V tem trenutku! Pa je čisto vseeno ali je to zjutraj pri oblačilih, ali kaj bom za zajtrk pripravila ali kaj za kosilo, ali kako bom preživela dan. To je moja ustvarjalnost in izraznost in pristnost!

To me osrečuje!!!

Ljubek sijoč pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!














P.S.: Čutiš otipljivost magičnosti... v zraku je... čarobnost! Sway - Dean Martin (https://www.youtube.com/watch?v=Nx0ekVnQEn8)

sreda, 30. januar 2019

K A T E J A : Like a lace!


Hi my Beloved!

I’m always impressed by the simplicity and ease of what I hear. Inspiration. It is immediately in tune with my soul, and that's why I know it's right. It's for me.



What if you trusted more today? Now. In this moment.


All the universe stands you at the side.


No matter how he turns, he turns to our highest good.


It's white. Everything. A skirt. The most beautiful is the background! The real work of art. Like a lace!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Čipka!


Hej moje drage, moji dragi!

Vedno pa me navduši preprostost in lahkotnost tega, kar slišim. Navdih. Ampak je takoj v sozvočju z mojo dušo in samo zato vem, da je prav. Prav zame.


Kaj pa ko bi bolj zaupala danes? Zdaj. V tem trenutku.


Vse vesolje mi stoji ob strani.


Ne glede, kako se obrača, se obrne v naše najvišje dobro.


Belo je. Vse. Krilo. Najlepše pa je ozadje! Prava umetnina. Čipka!


Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Povabilo k branju... Martin Kojc, Učbenik življenja, drugi teden

Minilo je kar nekaj časa, ko smo skupaj brali prvo lekcijo. Zdaj je čas za drugo. Povabim vas k skupnemu branju. To naj bo samo slastna predjed. Košček, drobec celote. Naj vas Kojc prevzame, kot je mene. Jasno in preprosto.

»Človek more samo tedaj priti do prepričanja, da se bodo vse njegove želje izpolnile, če je popolno resnico, to je dejansko oblast duhovnih zakonov, tudi spoznal. Šele potem more v skladu z njimi tudi delovati.

Naše želje nam sporočajo, kar nam prasila hoče dati v prihodnosti.

Če je človek po kakršnikoli okoliščini prišel do prepričanj, da se bo zaželeno zgodilo, prenehajo naenkrat vse njegove prejšnje skrbi za prihodnost.

Zato zaželeno pride samo po sebi.

Pri napačno usmerjenem prepričanju in iz njega izvirajočem hotenju izsiliti zaželeno opazimo spremljajoče pojave, kot strah, nemir, skrb, nezadovoljstvo, upanje, pričakovanje, hrepenenje, zavist, žalost, jezo, besnost, sovraštvo. Vselej, kadar gojimo katerega teh nagibov, hočemo od prihodnosti nekaj izsiliti, ker smo prepričani, da se bo zgodilo nekaj nezaželenega. In takšno izsiljujoče hotenje je proti našemu prepričanju vselej brez moči, vendar ne le brez moči, nasprotno delujoče prepričanje se celo okrepi in to za toliko, za kolikor se naše hotenje bojuje proti njemu. Bolni na primer postane tem huje bolan, čem močenje hoče izsiliti ozdravitev.

Da se mora torej naša usoda oblikovati po želji, morate doseči življenjski nazor, ki vam omogoča biti nenehno prepričan, da se ob zgodilo zaželeno.

Sila, ki ustvarja, torej ni naše zavestno hotenje in prizadevanje, temveč naše podzavestno delujoče prepričanje oziroma naša vera.«

To so odseki poglavja, ki so se meni zdeli posebej privlačni iz knjige Učbenik življenja, Martin Kojc, Ljubljana 2002, Domus. Res priporočeno branje našega rojaka. Pustite, da vam večne resnice oplemenitijo življenje. Dopustite čarobnost...

Ljubek sijoč pristen dan, moje drage, moji dragi!

Cmok! Objem!














P.S.: Poslušajte svoje srce. Sledite mu! Olly Murs - Dance With Me Tonight
  (https://www.youtube.com/watch?v=F3EG4olrFjY)

torek, 29. januar 2019

Poljub, ki me zbudi...

Tako pa je zimska idila. Kako je lepo zunaj. Prav pravljično s pobeljenimi strehami. Nežno samo so posipane s snežinkami.

Danes pa je dan za akcijo. Neke stvari so se nakopičile, ki jih je treba urediti. In to je dobro. Sproti je najboljše. Vem. Potem je kar lažje.

Kako rada se igram z otroci! Nečak in nečakinja imata tako igrivost v očeh. Lepo je preživljati čas skupaj.

Zanima me, kakšna sem bila jaz kot majhna punčka? Vem, da sem se tudi rada igrala. Vse mogoče. Vedno sem imela dovolj domišljije za norije. Saj ni bilo nič takega. Samo dolgčas pa ni bil nikoli. Imela sem še okrepitev, za vsak slučaj, če bi meni zmanjkalo idej. Sestro in dva bratranca. Ves čas smo preživeli zunaj. Ne glede ali je bilo poletje ali zima. Še raje smo imeli sneg, ker smo vedno odkrivali nove strmine s sanmi. To pa je bila hitrost.

Kako pa zdaj kaj moje raziskovanje? Kako kaj moje igranje? Kako kaj moja radovednost? Kako kaj moje zanimanje za srčnost in srečnost in vse ostale nagajivosti? Sem mogoče dala to spati kot Trnuljčico? Čas je za poljub, ki me zbudi iz večnega spanja. Prednost pa je, da ne rabim čakati princa! Samo sledim svojim zanimanjem. Sledi svojemu sijaju, kot je rekel Joseph Campbel.

Ljubek sijoč dan!

Cmok! Objem!














P.S.: Sledisvojemu srcu... Sara Bareilles - Brave  (https://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4)

ponedeljek, 28. januar 2019

K A T E J A : Everything in white!


Hi my Beloved!

I have a lot to learn. Still. Or unlearn. Now I don't know exactly. But I know that we are pure love, pure integrity, pure happiness. Maybe we are a little bit (a little bit (just a little bit)) forgot that. I have all this all in me.
  

I have some inspiration for love lately. Can't help! I can't without love! That's it! I have read that we give all love first to ourselves, that then we attract people full of love. Well, if that's not true! My cup of love should be so full, that it then spills all around to others. That's it!


What does it mean to give love to myself?


It's interesting, how I always attract something delightful interesting in my life.


What an idea! Hey, it could be tested. Great. Maybe it works! I'm sure it works!


Everything in white! Of course! It's winter. Snow is only on the tops of hills in the distance!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly














P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

SLO: K A T E J A : Vse v belem!


Hej moje drage, moji dragi!

Veliko se imam naučiti. Še. Ali odučiti. Zdaj še ne vem točno. Ampak vem, da smo čista ljubezen, čista polnost, čista sreča. Mogoče smo malo (pikico malo (mičkeno)) to pozabili. Vsi imam to vse v sebi.


Zadnje čase imam kar nekaj navdiha o ljubezni. Kaj češ, ne morem brez nje! To je to! Prebrala sem, da vso ljubezen dajmo najprej sebi, da potem privlačimo ljudi polne ljubezni. Pa če to ni res! Moja kupa ljubezni naj bo tako polna, da se potem razliva na ostale. To je to.


Kaj pa zame pomeni dajanje ljubezni sebi?


Zanimivo je, kako v svoje življenje vedno privlačim kaj slastno zanimivega.

Kako idejo! Hej, to pa bi lahko preizkusila. Odlično. Mogoče pa deluje! Prepričana sem da deluje!

Vse v belem! Seveda! Saj je zima. Sneg pa je samo na vrhovih bregov v daljavi!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly
















P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!