sobota, 18. avgust 2018

Mlaskanje...

Obožujem ta čas. Res tudi prav prija, da ni več tako vroče. Res. Vsaj malo! Popolnost.

Spoznala sem nekaj velikega. Ali vsaj ponotranjila. Zdaj razumem Oprah, ko je rekla, da delaj kar moraš, dokler ne boš mogel delati samo, kar si želiš. Zraven pa še seveda spada, da vsak dan stopi korak bliže k sanjam.

Razumem! Najprej delam, kar sem izbrala. Potem pa zraven delam, kar me veseli. Potem pa samo vsak dan delam več tega, kar me veseli. Tako kot pisanje. Tako kot slikanje. Tako kot moda ali stiliranje. Ali odkrivanje mojega stila. Ali fotografiranje. To je to! Ali raziskovanje sreče. Zdaj pa sem pogruntala.

Vem! Čisto enostavno je. In vse, kar je enostavno, je pomembno. To je to. Bolj zakompliciram, bolj mi nič ni jasno. In še bolj bi komplicirala in analizirala. Potem pa nikamor ne pridem. Samo vrtim se krogu. Mislim, da delam premike. V resnici pa sem na enem mestu. Zibam se na gugalniku. 

Božansko! Razodetje. Kje je zdaj tisto angelsko petje? Aaaaaaaaaaa…

Vem. Včasih spoznam velike stvari, ki so enostavne. Nič se na zunaj ne spremeni. Ne razpoči se ognjemet. Ne slišim angelskega zbora. Ampak v srcu čutim, da mi je to pomembno. Čutim, da je to nekaj, kar mi spreminja življenje.

Ne morem verjeti! Kupila sem si že rokovnik za 2119! Kaj mi je bilo!? Če pa je bil tako lepe barve! Pinki! Živo roza! Pa ravno tak je bil, kot sem si ga želela! Tako jaz sem pripravljena. Kje pa je moj za 2018? Dobro, da imam na telefonu planer! Za kritje.

Bila sem na kavi. Tako ljubka psička je prišla tja z gospodom. Potem je pozabil cigarete v avtu in si je šel po njih. "Počakaj. Tu počakaj."

Takoj, ko se je oddaljil za deset metrov, je začela tako javkati in cviliti. Potem je prišel nazaj in je rekel, če je res bilo tako hudo? Takoj ji je priskrbel vodo. Zraven ji je govoril, da naj še malo za njega pusti, da je on tudi žejen.

Najboljše pa je bilo pri kavi. Slišim za svojim hrbtom: »Kaj boš malo moje kave? Saj te veš, da ne bom mogel toliko spiti. Na malo.«

Mislila sem, da je kdo prisedel. V resnici pa je govoril s psičko. Pogledala sem tako na skrivaj. Psička je šlukala kar iz njegove skodelice kavo. Mlaskala je. Dokler ji ni rekel, če mu misli celo spiti. Kako zabavno!

Ljubek zabaven dan!!!

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje je za nas! Vedno! Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun (https://www.youtube.com/watch?v=PIb6AZdTr-A)

petek, 17. avgust 2018

K A T E J A : Enough!


Hi my Beloved!

Is not it nice to be alive?! Everything is flowing around me. Fun stuff. Happiness. Laughter. Fun. Challenges. Which is then an interesting and again a reason for bringing new solutions. That is happiness and heartiness again.


It's happening. It's fun to watch all this. Streaming. Fluidity. Fun. Lightness. Following my dreams. Nature in me wants to express itself. Increasingly.


Today is the day! Fun! Lightness! Meeting the whole family! Laughs! Conversations. Knitting bindings and touching stories. Each one delivers a fragment of himself and together we create a perfect tapestry of the evening.


That's always so fun. I can always be exactly what I am. Fun. Relaxation. Playfulness. Beauty. Laughter. Joy. Authenticity in all respects. How many new jokes I will hear. Well, the adventures.


This small the dress is enough. Lovely. I'm just wearing that. The end. That's enough. No searching for color combinations. The dress is enough. The colors are so beautiful. Like summer. Quite summer.

Life loves you!

Love with all your heart!

A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**

 SLO: K A T E J A : Dovolj!


Hej moje drage, moji dragi!

Kaj ni lepo, da smo živi?! Vse se pretaka okoli mene. Zabavne stvari. Srečnost. Smeh. Zabavnost. Izzivi. Kar je potem zanimivo in spet razlog za porajanje novih rešitev. Kar je spet srečnost in srčnost.


Dogaja se. Zabavno je vse to opazovati. Pretakanje. Pretočnost. Zabavnost. Lahkotnost. Sledenje svojim sanjam. Narava v meni se želi izraziti. Vedno bolj.



Danes pa je ta dan! Zabavnost! Lahkotnost! Srečanje cele družine! Smeh! Pogovori. Pletenje vezi in dotikanje zgodb. Vsak prinese delček sebe in skupaj ustvarjamo popolno tapiserijo večera.

To pa je vedno tako zabavno. Vedno sem lahko točno to, kar sem. Zabavnost. Sproščenost. Igrivost. Lepota. Smeh. Veselje. Pristnost v vseh pogledih. Koliko novih vicev bom slišala. No, pripetljajev.

Ta mala oblekca je dovolj. Ljubka. Samo to si oblečem. Konec. To je dovolj. Brez iskanja barvnih kombinacij. Obleka je dovolj. Barve so tako lepe. Kot poletje. Čisto poletne.

Življenje te ljubi!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Svežina... navdiha!

Spet javljanje s kave. Pa to je že običaj. Res je to, da je strah stokrat večji kot to, da neka jv resnici narediš. Če stojiš na skali in se psrašuješ, če bi skočil v morje. Narediš vse prednosti in slabosti. Seštevaš. Da te mine. To je tudi. Najboljše je kar ptiti in skočiti. Seveda je tako dobesedno. Pogledaš že, če je morje spodaj, tako kot vedno je. Samo, da je! In skok!

Lažje je tako. Lahkotnejše. Zabavnejše. Drugače si mogoče že trikrat na skali, pa še vedno nisem prpričana, če bi skočila. Ko dobim preblisk, grem in skočim. To je to. Bitsvo življenja. Bistvo akcije. To je to.
Super se počutim, da sem skočila. Zabavno je bilo. Izjemno.

Seveda pa je zdaj nagrada. To pa je potem to poročanje s kave.

Slišala sem toliko novih stvari, da sploh ne vem, kjer bi začela. Vse so tako v sinhronizaciji z mano. Začutila sem resonanco. Vem, da je res. V duši. V bistvu. Če si želiš svoje galerije ali ateljeja, se druži s takimi ljudmi, ki imajo to. Kot da je njihova energija nalezljiva. Vse je videti lažje in bolj uresničljivo. Seveda si želim galerijo. Tako kavarnico in čajnico, kjer imam razstaljene svoje slike, prirejamo družabne bralne večere, ples. Vse ob pravem času in kraju. Lepo bi bilo, če bi se to uresničilo.

Poznam točno tak kraj, kjer se počutim kot doma. Rada grem tja na literarne večere in razprave. Obožujem vzdušje tam. Včeraj pa sem še našla eno tako. Lahko grem jutri tja. To bi mi bilo v neznasko veselje.

No pa tudi to, da če vsak dan ponavljam enako, bom dobila enako kot je zdaj. Definicja norosti pa je po Borisu Venetu, da delamo vse isto, pa pričakujemo, da se bo kaj spremenilo. Upam, da sem prav napisala. Kje imam to knjigo? Njegovi knjigi? Čas je, da jih prelistam. Osvežim.

Lepo je sedeti tukaj in samo sedeti in piti kavo. Obožujem to.

Nove obilne priložnosti, dobrodošle!

Pa še nekaj sem spoznala, da sem navdih s svojim vzgledom, da je pomembno poslušati svoje srce.

Ljubek ustvarjalen dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Objem! Življenje te ljubi! Ti si dovolj!!! Queen - I Want To Break Free  (https://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ)

četrtek, 16. avgust 2018

Kje???

Poslušam toliko navdiha. Res. Cenim, da mi je tako lahko dostopno. Prav uživam v tem. Bom delila spodaj, kdo me tako navdušuje. Drugačen pogled. Vseeno pa ne toliko drugačen. Poln navdiha. Možnosti. Praktičnih nasvetov. Zanimivo.

Rada poslušam kaj svežega.
Danes pa je moj dan. Neverjetno cenim, da sem zdrava. Premikam se lahko. Danes sem šla po stopnicah bolj počasi, pa mi je gospod držal vrata. Ne gre tako hitro.

Odgovoril mi je z velikim prijaznim toplim nasmehom, da pridejo taki časi, ko ne gre tako hitro.

»Dokler še lahko hodimo, je vse dobro!«

Prav polepšal mi je dan.

V trgovino sem šla po nekaj zelenjave. Potem nikakor nisem mogla pobrati nekaj na pultu. Čisto se je zraven zalepilo: »Nekaj me jezi.«

Prodajalka mi je z velikim nasmehom rekla, da če je samo to, potem je tako vse super.

Zdaj pa sem si naredila zajtrk. Nekaj, kar imam zelo zelo rada. Kako to, da si še nisem skuhala kave? Prevroče? Ne! Nikoli! Uh, pa limone z vodo si še nisem naredila. Uh, česen sem pozabila kupiti. Kot izganjalka vampirjev. Ampak mojih notranjih. Odločila sem se, da bom dala telesu bolj svežo in zdravo, živo, raznoliko in hranilno hrano. tako, ker mi je všeč. Ker se imam rada. Ker mi ni vseeno zame.

Slišala sem danes. Vedno ko naredimo korake ali akcijo v neko smer, se poveča moment. Točka privlačnosti. Danes je ta dan, da si to uresničim. Akcija v pravo smer. Mojo. Veter v jadra.
Drugače pa je tako vroče, da je samo za sprostitev. Pa saj to je tudi akcija. K sreči. Veš da! Saj me ni treba prepričevati. Vem. Čisto sem za. Kje je moja kava? Kje je moj sladoled? Kje je moja limonada?

Ljubek sijoč pristen srčkan dan!

Cmok! Objem!










P.S.: Življenje te ljubi. Tukaj je zate. Samo zate...

P.P.S.: Tukaj je navdih. Tako za poslušanje... The TRUTH on Manifestation and Higher Dimensions NO ONE TELLS YOU THIS (https://www.youtube.com/watch?v=0bAOFqjWyFc)

sreda, 15. avgust 2018

K A T E J A : Fresh. Excited. Joyful.

Hi my Beloved!

How is my challenge to create every day? I would like to paint one painting every day. Or with a pencil. I think that I find excuses that I’m not painting. I came home late last night. Really?!

  
Life is just yours! Do you color it in your own way? Desires are realized at the right time in the right place.


Sleep is as important to me as breathing. Then I was quite another man when I gave my hours through. Fresh. Excited. Joyful. Just like to slept enough.


I’m very friendly to myself. Sleeping. Generous. I need that, and this is my introduction to a beautiful day.


This dress is sprinkled with small flowers as a meadow. Ruffles emphasize the beauty of flowers. The best thing is, however, that it is made of natural materials. Lining too. This is important at all, because it's so hot. Summer! Juhuuuuu!


A lovely day full of adventure!

Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful fun day!

**

SLO: K A T E J A : Sveža. Navdušena. Radostna.


Hej moje drage, moji dragi!

Kako pa kaj moj izziv kreativnosti? Rada bi naslikala vsak dan eno sliko. Ali s svinčnikom. Mislim, da si kar najdem izgovore, da je ne. Včeraj sem prepozno prišla domov. Res?! 


Življenje je samo tvoje! Si ga obarvaš po svoje? Želje se uresničujejo ob pravem času na pravem kraju.
Spanje mi je tako pomembno kot dihanje. Potem sem čisto drug človek, ko sem dala svoje ure skozi. Sveža. Navdušena. Radostna. Kar tako, samo ker sem dovolj spala.

Prijazna sem do sebe. S spanjem. Radodarna. To pač rabim in to mi je uvod v lep dan. 

Ta obleka je posuta z majhnimi rožicami kot travnik. Volančki poudarijo lepoto cvetja. Najlepše pa je vsekakor, da je iz naravnega materiala. Podloga tudi. To je pomembno sploh, ker je tako vroče. Poletje! Juhuuuuu!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten zabaven dan!

Šumenje listov...

Kaj pa to, ko je javljanje direktno iz kave? Saj to ni mogoče. Seveda je. Sem v senci drevesa in glede na to, da je poletje, je to velika prednost. Premikanje je dovoljeno samo od sence do sence. To je dovolj. To je čisto dovolj. Celo preveč. No, to ne. Do kave pridem, pa če rabim velik senčnik. No, tako vroče pa spet ni. Sem tukaj. Vetrc pihlja. Veje narahlo zibajo liste v ritmu, da me skoraj uspava.

Komaj čakam, da pridemo domov in si naredim osvežilno kopel. Božansko. Sveže.

Kako lepo mi je pri srcu. Seveda sem šla malo po trgovinicah. Tako lepo obleko sem našla. Kar vleče me. Doma imam čisto podobno. Skoraj podobno. Samo lepšo. Še res rabim eno izvedbo tega. Enako? Ne. Mogoče. Saj ne. Res ne?

Videla sem še eno. Amapk pomembno je, da so materiali tako prijetni na koži. Gospa mi je povedala, da je viskoza narejena iz lesa. Kaj res? Zanimivo. Samo, da je naravno, da diha. Božansko.

Cenim, da mi je fajn, da sem lahko to, kar sem. Vedno bolj. Tako mi je fajn uživati na tem mestu. Lepoto. Blagost v senci. Vetrc.

Kava je tako dobra. Penice. Raziskovanje. Komaj čakam, da samo uživam v tem. Lepo je tukaj. Zanimivo. Lepo.

Kako paše, da piha vetrc. Tukaj je tako lepo drevo. Neke take poganjek ima. Kot grozdje, ali kot male artičoke. Pestro je. Zanimivo. Lepo. Ljubkost.

Ljubek sijoč pristen navihan dan, moje drage, moji dragi.

Cmok! Objem!









P.S.: Življenje je srčnost. Poslušaj svoje srce. KSI - Lamborghini (https://www.youtube.com/watch?v=708mjaHTwKc)

torek, 14. avgust 2018

Super pet!

Tako lep dan je pred mano. Samo, da že ima včerajšnjega za podlago. Tudi lepega. Rada imam malenkosti, ki me razveselijo. Obožujem zdravo lahko hrano. Sploh poleti. No, saj pozimi tudi.

Tako, ko imam malo časa berem, za kaj je katera hrana dobra. Včeraj sem brala o bananah, kako so bogate za telo. Lahko jih poješ štiri do pet dnevno. Zanimivo.

Najbolj pa me je navdušil česen. Naravna zdravilna bomba! Samo tiha, ker ti od znotraj povzroči vrelec zdravja. Sem si že naredila za večerjo solato s štirimi stroki česna. Božansko, kako bom zdaj zdrava. Še bolj, kot sem.

Komaj čakam, da si grem po nakupih, da si malo povečam raznolikost sadja in zelenjave.

Vse to sem brala na strani Medical medium. Ima tudi youtube kanal z recepti in smoothiji. Priporočam!

Zdaj pa pet super sadja in zelenjave: zelena, kumare, lubenica, borovnice, mandarine.

Vse čisto dostopno. Gremo!


Ljubek sijoč pristen dan!!!!!!!!

Cmok! Objem!









P.S.: Poslušaj svoje srce!!! Prince - Purple Rain (https://www.youtube.com/watch?v=TvnYmWpD_T8)

ponedeljek, 13. avgust 2018

K A T E J A : Sweet as a watermelon...


Hi my Beloved!

Something tangible is in the air. Sweet as a watermelon. Summer. I love this time. I'm always surprised by the beauties.



I got a snap before. I don’t need to please anyone anymore. Too many are people around me. I'm just here. What I am. In the fullness. Authenticity.


Why am I writing? Because it makes me happy.


The world doesn’t use more books, more paintings. It makes me so happy to create. This is my passion. Just to be happy. Kindness to yourself. Why not!?


Why not something quite light? Lightweight materials. T-shirt from linen. Of course there are short pants that are hidden below. Airborne. The color is sandy as sand on the beach...


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!

**

 SLO: K A T E J A : Sladko kot lubenica…


Hej moje drage, moji dragi!


Nekaj otipljivega je v zraku. Sladko kot lubenica. Poletje. Rada imam ta čas. Vedno znova me preseneti z lepotami. 


Prej sem dobila preblisk. Ne rabim več ugajati. Preveč ljudi je okoli mene. Samo sem. To, kar sem. V polnosti. Pristnost. 


Zakaj pišem? Ker me to osrečuje.
Svet ne rabi več knjig, več slik. Meni pa je tako osrečujoče ustvarjati. To je moje poslanstvo. Samo, da sem srečna. Prijaznost do sebe. Zakaj pa ne!?


Zakaj ne kaj čisto lahkega? Lahkotni materiali. Lanena majica. Majica iz lana. Seveda so spodaj kratke hlače, ki so skrite. Zračno. Barva je peščena kot pesek na plaži...

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!