sobota, 17. februar 2018

Kapljica po kapljica...

Kako je včeraj snežilo! Malo je bilo snega na cesti. Ampak ne še preveč. Dobro je šlo.

Smo pa imeli priprave na pusta. Pečenje krofov. Dobro so uspeli. Tudi čokoladni.

Tako srečo imam. Seveda sem se včeraj po dolgem sprehodu po zasneženem Mariboru usedla na kavi. V moji ljubi kavarni. Vedno imajo tako sveže šopke rož urejene. Niti ni bilo tako zgodaj, ampak očitno je sneg mnoge odvrnil od užitka ob kavi. So raje doma ostali. Vedno je vse polno. Zdaj pa sem lahko izbirala med dvema sedežnima. Lučke so tako lepo gorele. Take, lepe, nočne. Dajale so toplino prostoru. Azaleje na okenski polici so cvetele v tako živih barvah. V ozadju pa so se videli tulipani in sneg. Lepo je bilo. Pravljično.

Imela sem srečo. Ob meni so se usedli Hrvati. Tako lepo jih je bilo poslušati. Meni imajo tako lepi jezik in tako zanimive pestre besede.

Kako je super, ko imam prosto. Takrat si res vzamem čas za dolge sprehode. Malo »letanja« po trgovinah in užitek ob kavi. Času pustim proste roke. Kako dolgo mi je za kje za biti, tako dolgo sem. Potem pa me pričaka topel dom in mojih sto ribic. Če še jih ni več! (Aja, niso moje… ribice. Samosvoje so.)

To mi je zanimiva tema!?! Kako vem, kdaj stopiti naprej? Zadovoljna sem s svojim življenjem. Bi malo izstopila iz cone udobja? Zdaj sem si res vse uredila po svoje. Tako kot mi paše… Zanima me, kaj me čaka naslednje…

Mislim, da je to tako kot pri vsem. Nabira se malo po malo. Dokler ni tok tako močen, da noben jez na reki ne zadrži te energije. Zato samo nalagam. Kamenček po kamenček. Ali kapljico po kapljico. Ali potoček po potoček. Dokler ne bo tok močan! To je to! Akcija!

Lep pristen dan v barvi živo roza azalej!

Cmok! Cmok!








P.S.: Si v toku? Kaj tebi pomeni sledenje svojemu sijaju? Ljubek dan, moje drage,  moji dragi!  Rita Ora - Your Song (https://www.youtube.com/watch?v=RsELrcVNzG0)

petek, 16. februar 2018

K A T E J A : Love or love?!

Hi my Beloved!

I love trees. Their beauty. Powerful. Regardless of size, or growth, or hunchback, they are special. Unique. Everyone is queen on her own. I appreciate the nature that surrounds me. This is an inexhaustible source of wisdom.


If today was Sunday, what would I like? What would I like to do? What would I really like to do? What would make my heart sing? What would make me relax? What would charge my batteries?


I was a little yawning when I was writing. Do I need some snooze? Maybe.


You can feel, how you feel. Me too. I can be happy, despite the unhappiness and fatigue of others. Well, that's not even essential for my well-being. But it can be an excuse that I do not need to feel good. Not a bit are a decisive component of my happiness. Only I decide for myself.


I can feel good. Or at least a little better. Or great! It has nothing to do with them. I dare?!


Today, I was flooded! With inspiration! I want to be even more authentic. And to follow my dreams even more. Today. Now. I'm going to play.


On and on. Forever!


And why would I wait? I have everything at my fingertips. Action. Uh, how it's pulling me.


It was Valentines day and a lot of love in the air. And a red color. I couldn’t resist it! I don’t even want to! But it’s cold outside. Not so freezing cold, but normal cold. Like winter cold with sun!!! Ok. Enough!


Under that dress I wear turtleneck shirt. And over I have a jumper. Yes, all in red. Because I like it! I would add red boots too (I adore them! My new love!!!)! But I have this new ankle boots, which are lovely to. A little bit high (block) heal, easy to walk in them. Surprisingly. They have so gorgeous details on them. Cute. Like love!


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!

Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful red day!


**
SLO: K A T E J A : Ljubezen ali ljubezen?!

Hej moji dragi!

Rada imam drevesa. Njihovo lepoto. Mogočnost. Ne glede na velikost, ali rast, ali grbavost, edinstvena so. Unikatna. Vsaka zase kraljica. Cenim naravo, ki me obdaja. To pa je neizčrpen vir modrosti.

Če bi danes bila nedelja, kaj bi si želela? Kaj bi želela početi? Kaj bi resnično rada delala? Kaj bi razveselilo moje srce? Kaj bi me sprostilo? Kaj bi mi napolnilo baterije?

Kar malo zazehala sem zraven, ko to pišem. Rabim malo dremeža? Mogoče.

Lahko se počutiš, kako se počutiš. Jaz pa tudi. Lahko sem srečna, kljub nesrečnosti in zamorjenosti drugih. Pa to sploh ni bistveno za moje počutje. Lahko pa je izgovor, da se ne rabim počutiti dobro. Niti pikica niso odločilna komponenta moje sreče. Samo jaz odločam zase.

Lahko se počutim dobro. Ali vsaj malo boljše. Ali odlično! Na to nima nič vpliva. Si upam?!

Danes pa me je zalilo! Navdih! Še bolj pristna želim biti in še bolj slediti svojim sanjam. Danes. Zdaj. Grem se igrati.

Naprej in še naprej. Za vedno!

Pa kaj bi čakala? Vse imam na dosegu. Akcija. Uh, kako me vleče.

Bilo je valentinovo in veliko ljubezni v zraku. In rdeče barve. Nisem se mogla upreti. Niti se nočem! Ampak je mrzlo zunaj. Ne tako zmrznjeno mrzlo, samo normalno mrzlo. Kot zimsko mrzlo s soncem!!! Dobro! Dovolj!

Pot obleko imam puli. Preko pa pullover. Da, vse v rdečem. Ker mi je všeč! Dodala bi tudi rdeče čevlje (Obožujem jih! Moja nova ljubezen!!!)! Ampak imam te nove gležnarje, ki so tudi ljubki. Kar visoka (široka) peta, lahko je hoditi z njimi! Presenetljivo. Imajo tako čudovite detajle. Luškano. Kot ljubezen!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly













P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten rdeč dan!

Obilno posladkano...

Kako bi ti rada povedala, kako je čudovito belo zunaj, kot posipano s sladkorjem v prahu. Puhasto. Besede so tako skromne in uboge. Zunaj pa je pravi čudež beline. Čarobnost.

Bila sem na sprehodu. Narava me je prevzela. Celo na cesti je veliko snega. Priznam. Želela sem malo v center… po nakupih… že včeraj… ampak s kolesom. Zjutraj pa se prebudim v to pravljico!

Božansko! Cela pokrajina je posuta belo kot pustni krofi s sladkorjem. In to obilno, kot imam rada. Čeprav je marmelada tudi dobra! Sploh marelična! Ali borovnica za spremembo! Nisem še jih pa jedla z jagodno. Ali slivovo. Uh, to bi bilo izjemno dobro. Tista stara marmelada z slivovimi olupki noter. Božansko! S koščki olupkov noter. Uh, to pa je dobro!

Šla sem čez most. Peš seveda. Kolo je bilo malo preveč pustolovsko zame v tem vremenu. So se pa eni vseeno neustrašno podali na pot z njimi. Most so preletele tako lepe ptice. Mislim, da so bili rečni galebi. So malo svetlejše sive barve in malo manjši kot golobi. Res lepo. Bilo je enkratno. Neponovljivo!

Dobro, da imam tako dobre čevlje. Nepremočljive. In udobne.

Sem že napisala, kako dobro sem spala. Kot angelček! To je bilo sigurno zaradi nore komedije. Zvečer sem še imela čas, da pogledam dober film. Vedno sem za kaj smešnega. (Tudi romantičnega…) Ali kombinacijo obojega!

Seveda sem jedla zraven nekaj zdravega! Kar popolno spada zraven! Belo je! Seveda so kokice! Danes je očitno vse v stilu bele barve! Čistost srca!

Vreme je popolno za sprehode. In kepanje. In za uživanje doma na sedežni ob kavi. Opazovanju sneženja skozi okno. Za branje dobre knjige. Poročam jutri o eni. Zelo sem navdušena. Komaj čakam, da jo berem naprej… Divja! O keksu. Ali keksih! Obvezno branje!

Ljubek bel dan kot sladkor v prahu! Puhasto prikupen!

Cmok! Cmok! Rada vas imam!








P.S.: Kaj te osrečuje? Kje so zate sprehodi čarobni? Prince - Kiss (https://www.youtube.com/watch?v=H9tEvfIsDyo)

četrtek, 15. februar 2018

Kaj te osreči?

Imava tako lepi akvarij. Ne vem če je legitimno reči, da ga imava, ker ni moj. Vseeno! Samo uživam v njem na polno! Toliko ribic imava in tako živih barv. Veliko pa je še malih. Oziroma ogromno je še malih…

Ena korenina je tako malo večja z luknjo na sredini skozi katero so speljani mehurčki. To tako lepo izgleda. Druga pa je votla. Kot deblo samo brez notranjosti. To imajo tako rade ribe, kar plavajo skozi. Tunel. Sploh ti, kako se jim že reče, ko so na steklo prilepljeni, ancistrusi. Eh, to sem si zmislila, pač sesalci. Radi glodajo ta prehod iz lubja.

Danes me je že razveselila kava in tako prikupne skodelice. Nekam me vleče. Saj bom tudi šla… ampak zdaj še uživam ob kavi. Kaj pa plesati? Uh, to bi bilo. V maskah!? Uh to bi tudi bilo! Pa pogledala bi kako dobro komedijo! Že vidim, da bo lep dan, že samo po tem. Sprehod bo tudi. Slikanje…

Kaj je danes tisto, kar mi polepša dan? Mu da dodatno vrednost? Saj ne rečem, da mora biti veliko. Samo majhne stvari, ki me osrečijo in to mi napolni dušo na polno. Kaj me osreči? Branje dobre knjige. To bi tudi bilo.

Moj namen v življenju je, da sem čimbolj to, kar sem. Čimbolj pristna. Avtentična. Danes je tak dan, ko si ga lahko naredim čisto po svoje…

Danes pa se imejte radi! Nežno s sabo! Z občutkom!

Ljubek sijoč dan in sledite svojemu sijaju!

Cmok! Cmok! Objem!









P.S.: Danes pa samo pristne barve! Bodi kar si! Roy Orbison - You got it  (https://www.youtube.com/watch?v=lvR1YgT7QYs)

sreda, 14. februar 2018

K A T E J A : Color of love...

Hi my Beloved! 

What will be my La Dolce Vita today? Nice sweet life. (Translation is just the sweet life...) Like candies and big lollipops. All the good will parachute from the sky just for me. Just to do my day sweeter!


Just a big black bird flew past my window. How beautiful it was! So it waved eagerly with its big wings! I love birds. Freedom… of creating.


I have such a feeling that today is a day for gold shoes. Or at least tiger pattern. And pink sweater. Or all together?!


It's time to live sweet every day, one by one! What do I know about tomorrow? Yesterday it's so old. As stone. Not interesting. Chewed chewy without taste ...


It's really important to have people around you who inspire you. This is true. I always like to sip wisdom, which extends my view. Well, I did not think about that this way. I am grateful, that today everything is so accessible.


It’s Valentine’s day! This is my cutest celebration. Feast. Holiday! Celebration of love! I added red boots and playful skirt. It’s blue color and have a small pattern on it. It falls so lovely. Oversized jumper is so cosy. All together is spiced up with red. Color of love…


Everywhere hearts. Red color. Roses. That's what I like so much. Pampering. Cuddling. Pleasure. Time spent together. But if I am alone, I pamper myself. Bath. Dinner. Good movie... Walk... Could be Valentine’s day every day? Please!


Love with all your heart!


A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly













P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful red day!


**
SLO: K A T E J A : Barva ljubezni

Hej moji dragi!

Kaj bo pa danes moja La Dolce Vita? Lepo sladko življenje. (Prevod je samo sladko življenje…) Kot bi bonbončki in velike lizalke in vse dobro padalo z neba samo zame. Da mi polepša dan.

Ravno je velik črna ptica preletela mimo mojega okna. Kako je bila lepa! Tako je mahala lahkotno s svojimi velikimi krili! Obožujem ptice. Svoboda… ustvarjanja.

Taki občutek imam, da je danes dan za zlate čevlje. Ali vsaj tigraste. In pinki puloverček. Ali vse skupaj?!

Čas je, da živim sladko vsak dan sproti! Kaj pa vem, kaj bo jutri. Včeraj pa je tako staro. Okamenelo. Ni zanimivo. Zažvekana žvečilna brez okusa…

Res je pomembno imeti okoli sebe ljudi, ki te navdihujejo. To je res. vedno znova rada srkam modrost, ki mi razširi pogled. No, na to pa še nisem pomislila. Hvaležna sem, da je danes vse tako dostopno.

Danes je valentinovo. To je moje najbolj prikupno praznovanje. Praznik. Praznovanje ljubezni! Dodala sem rdeče čevlje in igrivo krilo. Modre barve in z malim vzorčkom. Tako lepo pade. Širok pullover je tako udoben. Vse skupaj je začinjeno z rdečo. Bravo ljubezni…

Vsepovsod srčki. Rdeča barva. Vrtnice. To mi je pa tako všeč. Razvajanje. Cartanje. Užititek. Skupno preživljanje časa. Če pa sem sama, pa razvajam sebe. Kopel. Večerja. Dober film... Sprehod... Zakaj ni valentinovo vsak dan!? Prosim!

Ljubi z vsem srcem!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten rdeč dan!

Kje ga naj najdem?!!!

Danes me je tako prevzela glasba. V živo. Bobni! Kitara! Dobri glasi! Malo roka in malo jugo rocka!!! Uh!

Pogrešam gospoda, ki je igral tako dobro na harmoniko. V podhodu. Tam pri City centru v Mariboru. Ali pa na Gosposki ulici. Nostalgične pesmi, ki smo jih poslušali, ko smo se vozili na morje. Mišo Kovač. Kičo Slabinac... O Marijana... Zbog jedne divne crne žene... Take. Lušne! Pač te stare hrvaške. Pel je tako lepo. S tako lepim glasom. S takim občutkom. Imel je tako prijazne oči. Prav videlo se mu je, da poje z dušo. Pogrešam ga. Vedno mi je polepšal dan!

Vedno, ko sem šla mimo, sem si želela reči za teflonsko številko. Tako. Če bi imeli kako čago, da bi prišel. Zaigral par komadov. Zraven bi si peli. On je pel same take naše. Lepe. S srcem. Nikoli se nisem opogumila. Vedno sem mislila, eh, mu bom naslednjič rekla. Kako žalostno! Zdaj pa več ne igra. Res škoda! Kako mu naj zdaj rečem, da bi mi igral za rojstni dan!

Ne znam razložiti. Nekaj lepega je v teh pesmih. Neka čarobnost.

Danes pa sem slišala mlade, kako dobro so peli Parni Valjak - Lutka Za Bal
 (https://www.youtube.com/watch?v=5iW4HU4WCAc). Ajda mala dodji u moju sobu… Ma je dobra! Kako dobri bobni.

Igrali so tudi od Siddharte - Na Soncu. Kako dobro besedilo! Tu je malo začetka za »lušte«…

Jaz ne morem več v temi živet,

jaz bi hodil na soncu, jaz bi hotel tebe imet

zdaj ne rabim več ostalih stvari,

samo še svoje sanje in človeka kot si ti.


Uh, kako dobro! Ob poslušanju se je v meni prebudila tako radost! Vem. Glasba je taki užitek! To je čisto za mojo dušo. 

Ljubek dan poln ljubezni!!!

Cmok! Cmok!









P.S.: Če kdo pozna tega gospoda s harmoniko, naj mi javi... Mišo Kovač - Odvest ću te na vjenčanje (https://www.youtube.com/watch?v=RJhmgVpLEGc)


torek, 13. februar 2018

Razvajanje...

Res je! Danes je dan za razvajanje. Kaj mi to sploh pomeni? Kako bi to definirala zase? Kaj meni osebno to pomeni?

Definitivno potovanja. Pa čeprav je to do reke čisto blizu. Potem pa sprehod ob njej. Ali pa obiščem kakšen grad! Ali drugo mesto. Se tam sprehajam, izgubim po mestu in se povabim na kavico.

Prelistam kako dobro revijo. Pišem dnevnik. Poklepetam. Pobožam mačko. Uživam v usklajenem barvitem ambientu.

Rada vozim avto in sem neizmerno hvaležna, da ga imam. Rada se peljem kam daleč. Tudi morje je zame razvajanje. Pa dobra hrana. Sadje. Smutiji (Tu sem uporabila pravilo iz hrvaščine. Piši kao što govoriš. Piši kot govoriš. Saj veš, tiste sadne kašice. Božansko…).

Urejena frizura. Lepi nohti. Lepa pisanja oblačila. Saj ne, da je vse drugačne barve. Samo nekaj. En kos je dovolj. Ali pa vse, zakaj pa ne! Dobri čevlji! To pa tako obožujem!

Razvajanje mi je tudi namakanje v toplicah. Uh, v vroči vodi. Branje knjige. Ledena kava. Pistacije.
Danes se tudi razvajam. Sem še kar v pidžami in pinki jutranji halji. Če je pa tako fajn in udobno. Pa še kavo zraven pijem. To je definitivno moj pozdrav dnevu.

Čas za slikanje. To je tudi moje razvajanje ustvarjalnosti.

Uh, pa kopeli. To pa je tako na višku seznama. Potem sem pa čisto prerojena.

Danes pa mi je razvajanje samo uživanje ob pogledu skozi okno na zasneženo pokrajino in pitje kave. To je to. Za zdaj. 

Presenečena sem, da sem tako malo stvari napisala! To bo še treba raziskati!!!

Ljubek sijoč dan!

Cmok! Cmok!









P.S.: Kam te vodi navdih danes? Poslušaj! Irving Aaronson - Let's Misbehave (https://www.youtube.com/watch?v=JctNtRfHRLU)

ponedeljek, 12. februar 2018

K A T E J A : Together? Perfect!

Hi my Beloved!

Today, I learn to appreciate myself as I am. In the fullness. Without a story. (Which is already over.)
And it does not affect me. I live alone. With my son. We understand very well with the father of my son. That's enough. And quite enough.


I’m not inferior because of this. I’m whole human for myself. I’m all just the way I am!


It was not meant that I was born incomplete until I met the soulmate. I'm complete. I can sleep alone. I can eat alone. I can enjoy in a coffee. I can enjoy traveling alone. I can enjoy painting. At the exhibition. At the literary evening. I can dance alone.


None of this is a shame. No. I can do it all by myself. Of course, it's more fun if anybody is an accomplice. And I believe he will join me. At the right time. We are perfect for each other!


Today, I celebrate my perfection. I'm a whole person for myself. What a wisdom! Shocking. Get over it! Let's go! Toward happiness. Or at least a better feeling.


That obviously mean a walk by the river. Lines and the checkered pattern. All together!? Of course! It’s the same color! Can’t you see it? It fits perfectly together!!!


We have snow. (So I was wearing over the knee boots.) That just fine. It’s winter. But today is snowing even more. I was lucky. I caught snow and the sun together yesterday! I was sitting by the river with my eyes closed. I enjoyed the rays of the sun. Glittering of the river and swans that swam past... Perfection!



A lovely day full of adventure!


Love yourself, be yourself! Have fun!


Be delicious... inside outward...

Ly















P.S.: Be yourself! Love! Enjoy delightful pink day!


**
SLO: K A T E J A : Skupaj? Popolnost!

Hej moji dragi!

Danes se učim ceniti sebe, kot sem. V polnosti. Brez neke zgodbe. (Ki je že tako konec.) In nima name vpliva. Sama živim. S sinom. Dobro se razumemo tudi z očetom mojega sina. To pa je tudi dovolj. In čisto dovolj.

Nisem zaradi tega manjvredna. Sama zase sem čisto cel človek. Čisto vsa sem točno taka kot sem.

Ni bilo mišljeno, da sem rojena nepopolna, dokler ne spoznam sorodno dušo. Ne, sama zase sem cel človek. Lahko sama spim. Lahko sama jem. Lahko sama uživam v kavi. Lahko sama uživam v potovanjih. Lahko sama uživam v slikanju. Na razstavi. Na literarnem večeru. Lahko sama plešem.

Nič od tega ni sramota. Ne. Vse lahko sama. Seveda pa je bolj zabavno, če je kdo sokrivec. In verjamem, da se mi bo pridružil. Ob pravem času. Popolna sva eden za drugega!

Danes pa praznujem mojo popolnost. Jaz zase sem cel človek. Kake ugotovitve! Pretresljivo. Preboli že! Gremo dalje! Sreči na proti. Ali vsaj boljšemu počutju.

To očitno pomeni sprehod ob reki. Črte in karirast vzorec. Oboje skupaj!? Seveda! Barva je enaka. Kaj ne vidite! Popolnoma spadata skupaj!!!

Imamo sneg. (Zato imam obute čevlje preko kolen.) Tudi tako je vredu. Saj je zima. Danes še bolj sneži. Imela sem srečo. Ujela sem sneg in sonce skupaj včeraj. Sedela sem ob reki z zaprtimi očmi. Uživala sem ob sončnih žarkih. Svetlikanju reke in labodih, ki sta plavala mimo… Popolnost!

Ljubek dan poln pustolovščine!

Ljubite se, bodite kar ste! Zabavajte se!

Bodite sočni, od znotraj navzven!

Ly♥














P.S.: Bodite kar ste. Ljubite! Uživajte slasten pink dan!

Nimam! Če ti rečem!

Uh, kaj se meni vse ne zgodi smešnega. Sin je prej končal s šolo in sem v naglici šla po njega. Seveda sem imela drugačne plane. Najprej tedenski nakup. Potem pa po sina. Ampak zdaj se je vse obrnilo. Počakal je v avtu. In ker ima že malo bolj proti koncu podatke, sem mu jih delila.

Tako sem doma pozabila seznam, kar moram vse kupiti. Ampak vseeno sem se spomnila. Približno. Vsega. Skoraj vsega.

Želela sem vzeti voziček, pa nisem imela nič kovancev. Ključe od avta sem pustila v avtu. Na njih pa imam obesek s krogcem za voziček. Ok. Grem si po ta magični odklepovalec.

Imela sem taki fokus. Samo dajala sem v voziček. Pridem nekje na polovico. Zvoni mi telefon. Uh, kako dobro melodijo imam za zvonjenje nastavljeno. To me pa vedno razveseli!

»Kaj si ti vzela telefon?«

»Nisem!«

»Kako si se pa te zdaj javila?«

»Aja!«

Pa so šli sinovi podatki zraven v trgovino. Kako sem se morala smejati. Kar avtomatsko sem vzela telefon. Ga vrgla v torbico. In šla. Nekaj časa še mu je vleklo podatke…

»Pridi si po telefon!«

Ne morem verjeti, da sem telefon držala v rokah. Se pogovarjala z njim. In še celo rekla, da ga nisem vzela! To pa je predrznost!

Potem je prišel sin zadaj in sva se tako smejala! To pa je že več kot laganje! To pa je že napredno laganje. Telefon držim v rokah, se pogovarjam z njim in trdim, da ga nimam!

Kaj tako smešnega se mi pa že dolgo ni zgodilo! Pa še ujeli so me zraven! Čisto!

Pa zabavno je, vsak dan bolj!

Danes pa začini dan s smehom in zabavnostjo!

Cmok! Cmok!











P.S.: Življenje ni tako resno, kot se zdi! Justin Timberlake and Anna Kendrick - "True Colors" (https://www.youtube.com/watch?v=3JIpIsgHqV0)


nedelja, 11. februar 2018

Srečen kotiček...

Danes pa me je zalilo! Navdih! Še bolj pristna želim biti in še bolj slediti svojim sanjam. Danes. Zdaj. Grem se igrati.

Naprej in še naprej. Za vedno!

Uh, kako sem razgreta. Kar skočila bi in letela v akcijo! In točno to bom tudi naredila! Ker ne morem več sedeti čisto pri miru. Kako sem vesela! Vesela. Navdušena! Vzhičena! Čas je za uresničitev sanj. No, sebe. To je to. To je eno in isto.

Gre pa za slikanje. In še nekaj. In seveda pisanje. To so moje strasti.

Kar vleče me! Pa ni boljšega, kot da sem lahko to, kar sem!

Pa kaj bi čakala? Vse imam na dosegu. Akcija. Uh, kako me vleče.

Kaj pa to, ko sem včeraj gledala risanko!?!

Kaj risanko, super risanko!!! Troli. Ma je dobra! Sreča izvira iz notranjosti. To je to. Saj vem. Bila je tako dobra glasba! Čisto sem navdušena nad sporočilom.

Eh, kake norije. Sin kralja bi moral pojesti Trola, da bi lahko bil srečen. Sin je bil tako vznemirjen, da je komaj zbudil očeta! Poskušal je na vse načine. Pomagalo pa je komaj, ko mu je dlake s prsi z obema pestema ven spipal. Zakričal je kot nor! Kako noro smešno!

Bilo je njegovo prvo leto. Praznično vzdušje in vse. Potem pa so pobegnili in ni ga mogel pojesti. Samo za oris.

Najbolj zanimiv pa je bil pogovor potem. Med sinom in očetom. Sin ga vpraša: »Kaj res zdaj nikoli ne bom mogel biti srečen?«

»Nmmmm, ne! Nikoli!«

Niti malo upanja mu ni dal. Kako smešno.

Najdi svoj srečen kotiček! V sebi! V svojem srcu!

Cmok! Cmok!




P.S.: Poslušaj svoje srce! Dobre vibracije! Challe Salle - Gud vajb  (https://www.youtube.com/watch?v=X1Ncn24ItJo)