sobota, 17. februar 2018

Kapljica po kapljica...

Kako je včeraj snežilo! Malo je bilo snega na cesti. Ampak ne še preveč. Dobro je šlo.

Smo pa imeli priprave na pusta. Pečenje krofov. Dobro so uspeli. Tudi čokoladni.

Tako srečo imam. Seveda sem se včeraj po dolgem sprehodu po zasneženem Mariboru usedla na kavi. V moji ljubi kavarni. Vedno imajo tako sveže šopke rož urejene. Niti ni bilo tako zgodaj, ampak očitno je sneg mnoge odvrnil od užitka ob kavi. So raje doma ostali. Vedno je vse polno. Zdaj pa sem lahko izbirala med dvema sedežnima. Lučke so tako lepo gorele. Take, lepe, nočne. Dajale so toplino prostoru. Azaleje na okenski polici so cvetele v tako živih barvah. V ozadju pa so se videli tulipani in sneg. Lepo je bilo. Pravljično.

Imela sem srečo. Ob meni so se usedli Hrvati. Tako lepo jih je bilo poslušati. Meni imajo tako lepi jezik in tako zanimive pestre besede.

Kako je super, ko imam prosto. Takrat si res vzamem čas za dolge sprehode. Malo »letanja« po trgovinah in užitek ob kavi. Času pustim proste roke. Kako dolgo mi je za kje za biti, tako dolgo sem. Potem pa me pričaka topel dom in mojih sto ribic. Če še jih ni več! (Aja, niso moje… ribice. Samosvoje so.)

To mi je zanimiva tema!?! Kako vem, kdaj stopiti naprej? Zadovoljna sem s svojim življenjem. Bi malo izstopila iz cone udobja? Zdaj sem si res vse uredila po svoje. Tako kot mi paše… Zanima me, kaj me čaka naslednje…

Mislim, da je to tako kot pri vsem. Nabira se malo po malo. Dokler ni tok tako močen, da noben jez na reki ne zadrži te energije. Zato samo nalagam. Kamenček po kamenček. Ali kapljico po kapljico. Ali potoček po potoček. Dokler ne bo tok močan! To je to! Akcija!

Lep pristen dan v barvi živo roza azalej!

Cmok! Cmok!








P.S.: Si v toku? Kaj tebi pomeni sledenje svojemu sijaju? Ljubek dan, moje drage,  moji dragi!  Rita Ora - Your Song (https://www.youtube.com/watch?v=RsELrcVNzG0)

Ni komentarjev:

Objavite komentar