petek, 16. februar 2018

Obilno posladkano...

Kako bi ti rada povedala, kako je čudovito belo zunaj, kot posipano s sladkorjem v prahu. Puhasto. Besede so tako skromne in uboge. Zunaj pa je pravi čudež beline. Čarobnost.

Bila sem na sprehodu. Narava me je prevzela. Celo na cesti je veliko snega. Priznam. Želela sem malo v center… po nakupih… že včeraj… ampak s kolesom. Zjutraj pa se prebudim v to pravljico!

Božansko! Cela pokrajina je posuta belo kot pustni krofi s sladkorjem. In to obilno, kot imam rada. Čeprav je marmelada tudi dobra! Sploh marelična! Ali borovnica za spremembo! Nisem še jih pa jedla z jagodno. Ali slivovo. Uh, to bi bilo izjemno dobro. Tista stara marmelada z slivovimi olupki noter. Božansko! S koščki olupkov noter. Uh, to pa je dobro!

Šla sem čez most. Peš seveda. Kolo je bilo malo preveč pustolovsko zame v tem vremenu. So se pa eni vseeno neustrašno podali na pot z njimi. Most so preletele tako lepe ptice. Mislim, da so bili rečni galebi. So malo svetlejše sive barve in malo manjši kot golobi. Res lepo. Bilo je enkratno. Neponovljivo!

Dobro, da imam tako dobre čevlje. Nepremočljive. In udobne.

Sem že napisala, kako dobro sem spala. Kot angelček! To je bilo sigurno zaradi nore komedije. Zvečer sem še imela čas, da pogledam dober film. Vedno sem za kaj smešnega. (Tudi romantičnega…) Ali kombinacijo obojega!

Seveda sem jedla zraven nekaj zdravega! Kar popolno spada zraven! Belo je! Seveda so kokice! Danes je očitno vse v stilu bele barve! Čistost srca!

Vreme je popolno za sprehode. In kepanje. In za uživanje doma na sedežni ob kavi. Opazovanju sneženja skozi okno. Za branje dobre knjige. Poročam jutri o eni. Zelo sem navdušena. Komaj čakam, da jo berem naprej… Divja! O keksu. Ali keksih! Obvezno branje!

Ljubek bel dan kot sladkor v prahu! Puhasto prikupen!

Cmok! Cmok! Rada vas imam!








P.S.: Kaj te osrečuje? Kje so zate sprehodi čarobni? Prince - Kiss (https://www.youtube.com/watch?v=H9tEvfIsDyo)

Ni komentarjev:

Objavite komentar